Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Съдът пусна сръбския военен, МВР - не
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:199 « Предишна Страница 6 от 10 4 5 6 7 8 Следваща »
famous
29 Апр 2005 16:57
Мнения: 552
От: Bulgaria
Телесен
SWINE ASSASSIN
29 Апр 2005 16:59
Мнения: 43
От: Djibouti
уаууууу
а леки светлосенки поне няма ли....
малко да се очертаят формичките поне
Бай Иван
29 Апр 2005 17:01
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Форумци пак са объркали всичко в миш–маш – конвенции, международни договорености, юрисдикции и т.н. Що се касае за имунитета на дипломата – той има такъв само в страната на акредитация. В останалите страни /в трети страни/ той няма имунититет и при нарушения може да му се търси отговорност на место.
Държавите, подписали Виенската конвенция имат задължението само да осигурят транзитно и улеснено преминаване на неакредитирани в страната им приносители на дипломатически паспорти.
Нашите политически проститутки с дипломатически паспорти нямат абсолютно никакъв имунитет в чужбина, макар че не регламентирано преминават през по облекчен граничен – митнически контрол и за това се натискат за дип паспорти.
Всяка дипломатична кола напускаща или влизаща в България може спокойно да се проверява на границата и да се извземват незаконни вещи. Обикновено това не се прави /прави се само по сигнал/ за да се избегнат реципрочни мерки срещу наши дипломати /за да не им бъркат в дисагите/.
Don
29 Апр 2005 17:08
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

В тази афера много неща са тъмни и неубедителни. ББ твърди, че са знаели още на границата за обвинението срещу полковника /той каза даже присъда/, но в самата Сърбия не се знае такова нещо. ББ твърди, че са го извикали с хитрините на Мата Хари от прием в сръбското посолство, а се оказва, че арестът е край военния хотел. И още много несвързани твърдения.
Подозирам, че някой много яко е изпързалял ББ. Но пада му се. Щом се е цанил за ролята на Рамбо, ще трябва да се научи да пълзи подхлъзнат в локвите. Услужливо подбутнат.
В това число и от своите.
Най-паче.
SWINE ASSASSIN
29 Апр 2005 17:10
Мнения: 43
От: Djibouti
Бай Иване
откакто съществува този форум тук се подвизава елита на нацията ни
Най- най - най- във всяко отношение и разбиращи и знаещи и можещи
е има някое и друго недоразумение но те са преходни и клонящи към заключителни
така че не давай акъл на форумците - пари им дай или малко яйца, козунаци, а защо не и по кило агнешко
3000 пакета с великденски козунаци, олио, русенско варено и вафли бяха натрупани в коридорите на областната управа на Видин. Подаръците за 15 000 лева, които ще бъдат раздадени на гражданите, са осигурени по проект на социалното министерство. Върху пакетите стои надпис: "От правителството и парламентарната група на НДСВ."


вземи пример от вожда

Редактирано от - SWINE ASSASSIN на 29/4/2005 г/ 17:16:04

Dominus
29 Апр 2005 17:14
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Приемам, само ако са от правителствените
Старшината
29 Апр 2005 17:20
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... правителствените "вафли" ? - да ти имам мераците
SWINE ASSASSIN
29 Апр 2005 17:22
Мнения: 43
От: Djibouti
айде весели празници от мене
и във вторник ще разказвате на кой яйцата са по-по-най
и не яжте от правителствените дарове - те са за бедните, а вие след като имате интернет и компютри значи не сте от тях
Чичо Фичо
29 Апр 2005 17:36
Мнения: 24,838
От: United States
Днешния Медиапул:


МВнР потвърждава, че Бранкович няма имунитет

Като отказа да коментира решението на СГС, говорителят на външно министерство Гергана Грънчарова повтори в петък пред Радио Нова Европа становището на МВнР, че сръбският офицер не е имал дипломатически имунитет на базата на Виенската конвенция, тъй като тя се прилага единствено към постоянни дипломатически представителства и техния персонал.

Бранкович не попада и под защитата на Конвенцията за специалните мисии - нашето становище е, че сръбската военна делегация, дошла в България по покана на Генералния щаб, не е имала статут на специална мисия и официална делегация. Поне в МВнР съставът на тази делегация не е бил нотифициран по съответен ред, добави Грънчарова



...B четвъртък вечерта и петък сутринта в МВР са пристигали факсове от клона на Интерпол в Хърватия, потвърждаващи искането за арест на Бранкович. Затова българското МВР по закон ще трябва да го извърши (пак - б.м. - Ф.), допълни ген. Борисов


Доне, надявам се нормалния ти период да не се прекрати abruptly.

Весели празници.
Dominus
29 Апр 2005 17:38
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Dominus
29 Апр 2005 17:42
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Гергана Грънчарова беше слаб юрист още в ЮФ.
След твърдението, че военният не е бил част от Официална мисия (което му дава функционален имунитет, който не се нуждае от "нотификация", остава и да обяви, че е влязъл нелегално.
99
29 Апр 2005 17:45
Мнения: 4,830
От: Eritria
може да е слаб юрист, обаче в сравнение с фичлето е ***** та дрънка
Чичо Фичо
29 Апр 2005 18:03
Мнения: 24,838
От: United States
МВнР е единственият орган, който може да го каже - и то беше ясно още вчера. Дипломатическия паспорт сам по себе няма отношение към имунитета. Той дава право да безвизово влизане в страни, с които има такъв двустранен режим, и в него пишеше, че "МВнР на България моли властите на всички страни да пропускат приносителя и му оказват съдействие", което е една куртоазност. На сръбската граница (с кола) сръбските митничари винаги са ми проверявали багажа щателно независмо от дипломатическия паспорт и са ми обяснявали (основателно), че багажа ми няма да подлежи на проверка само ако е дипломатическа поща, което се удостоверява с документ от МВнР и печати с червени восъци.
*
Акредитацията на чужди дипломати в САЩ става с нота от българското посолство до ДД, чака се ответна нота на ДД, след което ДД издава документ за самоличност със заявление за имунитета на лицето и др., tax exemрtion card, с която (и с друг попълван на място формуляр, който си носиш) се освобождаваш от косвени данъци (sales tax). Акредитацията на дипломати в международни организации в приемащата страна става по друг ред (делегатите в ООН в САЩ се нотифицират пред ООН, която изпраща писмо до службата на ДД на съседната 47-ма улица, която издава на лицето документ за самоличност, tax exemрtion card, също и шофьорска книжка, за която се прави очен тест от чиновника в самия ДД. Без документите на ДД дипломатическия ти паспорт от България не значи нищо.
*
Уреждането на въпроси на "специални мисии" става между посолството (мисията) на изпращащата страна и МВнР на приемащата страна. Имал съм например случай да уредя влизането в САЩ на наш зам. министър, който по своя вина пристигаше на летище JFK с изтекла виза. Обадиха ни се от междинното летище. Беше събота вечер. Направих нота, уведомих по телефона дежурния в ДД, посрещнах човека на вратата на самолета (с червените пропуски на ООН на врата можехме свободно да минаваме "границата" в двете посоки) и с инспектора на граничната полиция (тогава INS) го заведохме при началника на INS на летището, той му написа и подпечата нещо в паспорта и прибра нотата. Отне около 20 минути. Нашия се беше запотил и ругаеше секретарката си, че не му проверила визата, I guess she'll be fired! - Take it easy, каза му американеца, не й се сърдете, може да е имала болно дете.
99
29 Апр 2005 18:06
Мнения: 4,830
От: Eritria
фичле, обясних ти на друго место.
не мешай мевнерето - при арест единственио меродавен орган е съдо
Dominus
29 Апр 2005 18:10
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Решенията на съда са задължителни за всички, включително и за MВнР
Чичо Фичо
29 Апр 2005 18:13
Мнения: 24,838
От: United States
Решението на СГС е противозаконно и дилетантско, което казах още вчера. Едва ли му е сефте. По-важно е сторонниците на нашия суверенитет (при други поводи) да разберат, че имунитета на чуждо лице от българските закони е български суверенен въпрос, нещо, което се дава от българската страна с нейно волеизявление, а не възниква ей тъй на основание документ на друга държава. Весели празници.
Старшината
29 Апр 2005 18:14
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
карай бе, съд ... че го риформираме и него, нйедин таков
99
29 Апр 2005 18:15
Мнения: 4,830
От: Eritria
абе, ти усещаш ли се кви ги плещиш? кво общо има имунитето на българската страна?
Gan(ю)гоТрий
29 Апр 2005 18:17
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Старши - черпи една вафла!
kaily
29 Апр 2005 18:18
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Бе нормални ли сте да защитавате човек в списък на издирваните в неговата си страна? Цел ден.
Добави мнение   Мнения:199 « Предишна Страница 6 от 10 4 5 6 7 8 Следваща »