Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Този парламент се крепи на чантата ми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 11 от 11 9 10 11
Iezuit
26 Май 2005 02:10
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Тя темата и без туй се отнесе, та да пусна един оф-топик. Ама интересен такъв, който доста може да се коментира, ако е изгодно на коментиращите де...

Вашингтон. Белият дом определи като “нелепи и неоснователни” твърденията в доклад на правозащитната организация “Амнести интернешънъл”, че САЩ подриват уважението в човешките права в света борейки се за отслабване на абсолютната съпротива по отношение на мъченията, предаде АФП. “Мисля, че твърденията са нелепи и неподкрепени с факти. САЩ се стремят да защитават човешките права и достойнство. Освободихме 50 милиона души в Ирак и Афганистан. Работим за разпространението на свободата и демокрацията в света, така че народите да бъдат управлявани според закона”, заяви говорителят на Белия дом Скот Маклелан. В доклада на “Амнести интернешънъл” американската военноморска база в Гуантанамо, където се държат стотици души по подозрение в тероризъм, бе определена като “съвременен Гулаг”. “Реториката на свободата и справедливостта се използва, за да се предефинира и предпази насилието”, се казва още в документа.
paragraph39
26 Май 2005 15:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Освободихме 50 милиона души в Ирак и Афганистан. Работим за разпространението на свободата и демокрацията в света, така че народите да бъдат управлявани според закона”, заяви говорителят на Белия дом Скот Маклелан"
.......................
ТАКА СИ Е !
"НОМЕРЪТ" на Демокрацията и демократите се състои тъкмо в това: че Законът ГО ПРАВЯТ НЕ Народите, а някакви хора от ЯВНА или тайна ВЪРХУШКА /2-3 % от Народа!/- и то правят Закона НЕ в интерес на Народа, а в собствен интерес! И впрягат ЦЯЛАТА Мощ на "Демократичната" Държава - за защита и прринудително прилагане на Закона!- сиреч, използват Държавнага Машина и Държавната Принуда, за да си осигурят РЕАЛИЗАЦИЯ на своите си, а НЕ на Народните интереси!!! Това важи и за интересите на СЪЩИТЕ тези 2-3% хора на ПЛАНЕТАРНО НИВО !
Демократите УДРЯТ НЕ Диктатурите по Света , въобше, а само онези "диктатури"/според тях!/ по Света, които НЕ им разрешават СВОБОДЕН достъп до националните и държавините Материални, Пазарни и Човешки ресурси- сиреч, удрят само онези "диктатури"/според "демократите"!/ по Света, където Държавата има МОНОПОЛ или ПРЕОБЛАДАВАЩ Дял в Икономиката им- и това НЕ позволява на Транснационалните Корпорации да се настанят свободно в тези държави, и СВОБОДНО и ЛЕСНО да реализират ЛЕСНИ и БЪРЗИ Печалби !!! Затова удариха Бившата Югославия, но НЕ удариха преди това Гърция/по време на "Диктатурата на Полковниците"/, например! Затова удариха Либия, но НЕ удариха Турция- по време на Военната Диктатура на ген. Еврен там! Затова удариха Ирак, но НЕ удариха Чили-по време на Военната Диктатура на ген. Пиночет там! Затова искат сега да ударят Сев. Корея, но НЕ искат да ударят Пакистан-управляван от ген. Мушараф след ПРЕВРАТ ! Затова искат да удушат икономически Куба, но НЕ и режима в Саудитска Арабия ! Затова финансират и инсцинират Революции и/или КОНТРАреволюции- в Грузия, Украйна, Киргизстан, Узбекистан и прочие!!!
А НЕ ЗАРАДИ "ДЕМОКРАЦИЯТА" и някаква си Воля на Народите! КАЗАХ!
Чичо Фичо
26 Май 2005 17:05
Мнения: 24,838
От: United States
Йезуите, ами че аз имам дружелюбни отношения към Амнести, само една забележка - у нас е прието да са казва "изтезания", на "мъчения". Има "конвенция срещу изтезанията и др. форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание". В Америка Амнести (която е със седалище в Лондон) е остатък от контракултурата на 60-те, не благата на хипитата, а моралистично-апокалиптичната, като у Боб Дилан

The line is drawn
The curse is cast
The slow one now will
Later be fast.
As the present now
Will later be past
The order is rapidly fadin'
And the first one now
Will later be last
For the times they are a-changin'

Последните ще станат първи, седемте печата - ако си спомняш от Апокалипсиса, последната книга на Новия завет.
Енцефал
26 Май 2005 19:15
Мнения: 426
От: Bulgaria
Устрели ме Ханс Шумейкър с думи, пратени през 1931 !
Благодаря, бай Мичо!


Може и да съм 5то поколение в града, обаче па да можеше некак сърцето ми да бъде заровено край истинско българско село...


Ако не беше обидно да се говори за аристократизъм след като ни налази Симеон, можеше да се каже, че българският селянин е аристократ. Единственият тъдява.
Но сега ще кажа, че българският селянин е раса за чудо и приказ.


Завиждам с бяла завист на всички, които са видели с очите си българското общество от двайсетте и трийсетте години. Българската раса е била още жива, в обществото са течали живи сокове.
99
26 Май 2005 19:18
Мнения: 4,830
От: Eritria
като завиждаш, бегай у руанда, там това общество е още живо, деба и утепляко
Олег Офренов
26 Май 2005 19:33
Мнения: 961
От: Bulgaria
ами че аз имам дружелюбни отношения към Амнести, само една забележка - у нас е прието да са казва "изтезания", на "мъчения"

Още една забележка - у нас е прието да се казва в конкретния случай не "дружелюбни", а по-скоро "благосклонни" и т.н. "Дружелюбни" в случая е доста неграмотен превод от английски. Също като "високите" технологии.
Новомириканците много ни замърсиха езика, но ще се оправим и с тая напаст.
Чичо Фичо
26 Май 2005 19:41
Мнения: 24,838
От: United States
От коя по-точно английска дума била превод "дружелюбни"?
99
26 Май 2005 19:45
Мнения: 4,830
От: Eritria
у твоо случай требе да е било servile
Енцефал
26 Май 2005 19:55
Мнения: 426
От: Bulgaria

Я, имало и един оцелял от онуй време. Понамирисва - за автентичност, види се.
Чичо Фичо
26 Май 2005 20:00
Мнения: 24,838
От: United States
Не ще да е баш тая английска дума - имах предвид някогашните ми отношения към Амнести, като чиновник и член на NGO Committee. Остави Олежко да се изкаже.
Олег Офренов
26 Май 2005 20:10
Мнения: 961
От: Bulgaria
"Олежко" няма да се изкаже, а ми ти ще се изкажеш и ще си признаеш. И да не си признаеш, се тая. Ясен си ни.
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 11 от 11 9 10 11