Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Симеон даде диагноза на ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Mexikanski Vozhd
18 Юни 2005 02:23
Мнения: 1,597
От: USA
Терзиев! Каква само фамилия! Звучи някак си величествено
друго си е да си човек с такава фамилия, от прогресивен произход
Иначе това Европа, Сакскобурготски, звучи назадничаво
вони на монархо-фашизъм и то в навечерието на победата
ELISA
18 Юни 2005 04:36
Мнения: 388
От: Belgium
Ммдаа, предстои поредната победа на прогресивните сили над здравия разум. То не че на здравият разум му трябва да се надпреварва с пролетаризираните маси, ама когато и бивши царе запеят Интернационала, в теб се събужда научно любопитство и се опитваш да разбереш що е дървено желязо.
shake
18 Юни 2005 07:30
Мнения: 5,773
От: 0
Д-р Сакскобургготски

Какво ли значи Д-р? Доктор без образование? Другар? Директор на бившето вече правителство?
bozata
18 Юни 2005 08:05
Мнения: 887
От: Bulgaria
shake другар е Сакса нищо друго
Zaq
18 Юни 2005 09:36
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Интересно съвпадение(?) - Олигофрен-премиер има за почитатели олигофрени...
А пък Терзиев го е написал точно!
SINDBAD
18 Юни 2005 09:55
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Бе то има болни, ама трябва сопи да играят, че да видите как бързо ще оздравеят. Те болни, пък народа 15 години го опъва каиша. Болен здрав носи- това е положението. ама е време да се махат мнимите болни, че да има живот за истински болните.
Desperado
18 Юни 2005 10:45
Мнения: 55
От: Bulgaria

http://nuclearforce.hit.bg/index.htm
Desperado
18 Юни 2005 10:49
Мнения: 55
От: Bulgaria
Bulgaria - the new world nuclear force!!!
kaily
18 Юни 2005 11:07
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Народът е толкова отпаднал, че не му се ще да се разходи до урните, за да смени личния си лекар. Останала му е само тайната надежда, че с влизането в ЕС ще го поемат чужденци, които ще бранят неговите интереси по същия начин, както бранят интересите на своите народи, или че поне искрено ще се заинтересуват какво му е. Дотогава ще залага на козметиката, за да изглежда привлекателен.
В десятката!
...или че поне искрено ще се заинтересуват какво му е....
xpucmo
18 Юни 2005 11:32
Мнения: 109
От: Bulgaria
ЕС се разпада.С каквото сме се захванали все се е разпаднало.Стига сте ни плашили с това , че няма да ни приемат в ЕС.Жълт картон , червен картон - голям праз.
Душко
18 Юни 2005 13:27
Мнения: 11,027
От: Austria
"Сегашната ситуация в Европа може да се сравни с детска болест, което е символ на младежта".
Спомних си часовете по история в гимназията. Симеон сигурно е чел В. И. Ленин. Там се говореше нещо като за " Левачеството - детска болест на болшевизма " или нещо подобно. Ама , тогава, по вресето на чичко Илич, комунизЪмЪт наистина е бил млад. Доколкото си спомням Евр. СЪЮЗ е вече на роколо 50 години. Малко късно за детски болести.
Дядо Виктор
18 Юни 2005 14:13
Мнения: 316
От: France
Драги Душко,
Слаба ти е паметта като на модерен социалист. Зареял си поглед в бъдещето, а си забравил славното партийно минало и си занемарил идейното наследство.

Ленин е писал не за левачеството, а за левичарството. На руски звучи така: "Детская болезнь "левизны" в коммунизме". Написано е през 1920 г., т.е. 72 години след така наречения "Комунистически манифест". Така че по-леко с иронията на тема възрастта на Европейския съюз.
rufinka moma hubava
18 Юни 2005 14:44
Мнения: 200
От: Bulgaria
к а к т о и д а п л ю е т е а в т о р ъ т - м н о г о с а р к а с т и ч н о е п о д н е с ъ л т е м а т а и п а д а з д р а в п р и с м е х ж а л к о ч е п а к е з а с м е т к а н а д а н ъ к о п л а т е ц а б ъ л г а р с к и и и з б и р а т е л и т е к а к в и т о с е о ч а к в а д а б ъ д е м и д н а т а с ъ б о т а . Ш м а м е д о с т а т ъ ч н о в р е ч е з а р а з м и с ъ л - о т д в е т е з л и н и п о -д о б р а т а е с и м е о н ч о , н е с е р г е й к о к а к т о н а м н о з и н а ч е р в е н и и п о р о з о в е л и н о в о и з л ю п е н и ф о р у м ц и и м с е и с к а . с т р а н н о з а щ о
другаря Тодар Живков
18 Юни 2005 17:43
Мнения: 1,042
От: Bulgaria
Светослав Терзиев:
Факт е, че
Европа се разболя, когато започна да интегрира младите демокрации
От първите приети почувства неразположение, а щом подписа договора за присъединяване на България и Румъния, направо й прилоша.

Пръво: Факт е, че единственият шанс на ЕС да се излекува от старческата си болест е да приеме новите демокрации, демек бившите комунистически диктатури и че ЕС знае тая работа отлично.
Второ: Факт е същите типове като тоя до оня ден ни убеждаваха научно, че НАТО бил загинал и ша бъде заменен със ЗЕС, че никога нема да ни приемат в НАТО, защото Ялта и Малта ни обрекли во веки веков на Русия, че ЕС никога нема да ни приеме, за да не му развалим рахатлъка и прочие простотии.
Трето: Факт е, че секи път са заричам никогиш повеке да си не губа времето с четене дивотиите на платените червени агитпропчици. Ама се не мога да са сдържа, а после ми става обидно и за мен и другите.

Какво полза може да извлече човек от четенето на такъв пасквил, на който всеки начинаещ лекар одма ша постави правилната диагноза: "Прекрасна болшевишка дизентерия"!
Oraсle
18 Юни 2005 17:52
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Др. Живков,
Като гледам дори и Мексиканския може да направи смислен коментар на статия от Терзиев.
Sta
19 Юни 2005 00:26
Мнения: 5,780
От: United States
Една добра идея е на път да умре поради желанието за прекалено интегриране, съчетано с неадекватни икономически решения. Наблюдава се вътрешна противоречивост и несъвместомост на основни принципи което води до дезинтеграция и противопоставяне между държавите:

1. Огромна пропаст между икономическото развитие на отделните региони/държави/ и зле прикрито нежелание да се постигне съразмреност в обозримо бъдеще.

2. Могъща и непрекъснато увеличаваща се бюрокрация както и самоцелни разходи в интерес на тази бюрокрация. Тя се крепи на неприсъщи дейности с които се заема ЕС.

3. Наличието на квоти за производство и износ и обмен в рамките на ЕС по национален признак е абсурд с който се цели компенсация за други абсурди -парични вноски на държави и субсидии за производители.

4. Ненормален и непазаран метод за набиране на финансови посъпления за ЕС. Идеята за вноски на държави противопоставя държавите една на друга и е силен дезинтегриращ елемент. Правилното решение са единни данъци в рамките на ЕС за икономическите субекти и за всички граждани. Единни мита важащи само при внос/износ от ЕС. Изисква се съответно намаляване данъците на национално ниво за да не са промени данъчната тежест. Не се изискват еднакви национални данъци, акцизи и ДДС, но в рамките на свободното придвижване те ще се приближат по пазарни причини.

5. Нормалмо е да се говори за единни митници и единен независим съд / независимо че националните законодателства имат и ще имат различия! /. Добре е също за недалечно бъдеще да се планира наднационално пенсионно и здравно осигуряване. Ас не съм чувал за подобни намерения.

6. Нормално е да се дават субсидии за здравеопазване и образование, напр. да има публични учебни заведения и болници получаващи финансиране от ЕС. Нормално е да се дават помощи на региони при природни бедствия. ЕС не прави това, защото парите се дават по следващото перо.

7. ЕС дава субсидии на производители на определени стоки по държави?!? и отнема правото на други производители в други държави да правят същото нещо по-ефективно и по-ефтино. Това си е чисто самоубийство. Една голяма част от средствата на ЕС се изливат в тази яма и носят явна вреда вкл. за получаващите помощта.

Извода е очевиден. ЕС в предишния си вариант 'Общ пазар', може би с добавка обща валута - предназначен да улесни придвижване на хора, стоки и капитали, да направи границите по-незабележими и да НАПРАВИ ЕВЕНТУАЛНА НОВА ВОЙНА НЕИЗГОДНА поради вътрешна обвързаност беше уместен. В сегашния си вариант е глупав, необмислен и взаимно неизгоден за всички. Напр. ние затваряме на АЕЦ срещу което Франция и Германия дават повече парични вноскиа на населението им се втълпява че се е увеличила сигурността. Същевременно им се дава квота за производство на еди-кво си поради което цената му става 2 пъти по-голяма и т.н. Пълна боза.
Душко
19 Юни 2005 00:40
Мнения: 11,027
От: Austria
ИЗВОД -

Разширяването на Евр. Съюз ( Турция, Грузия, Албания, Украйна, Босна, Мароко, Израел, Тунис, Египет ... )

е тъй жизнено необходимо

както слънцето и въздуха,

за всяко живо същество.
nesnaecht
19 Юни 2005 03:24
Мнения: 15,180
От: France
И с`я к`во , нема а пием бира че има луди ли ?!?
не мое а стане , това е !
nesnaecht
19 Юни 2005 04:39
Мнения: 15,180
От: France
Не знам каква диагноза е дал Симеон , но знам че
ЖАН КЛОД ЖУНКЕР ги сложи сите на място преди да напусне поста си ?!?
Браво на десните в ЕС !?
Dominus
19 Юни 2005 10:12
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Люксембуржазецът Юнкер беше човешкия образ на Западна Европа на този форум. Намери най-точните думи, за да изрази почитанията си към Източно-Европейските страни, които - надраснали меркантилното - дадоха урок по достойнство на богатите демокрации.
_______
Просълзих се от гордост, когато той каза - "J'avais honte" "Срамувах се, когато една след други - тези най-бедни държави декларираха пред мен, че се отказват от част от финансовите си изиксвания в името на съгласието в ЕС".
И наистина - какъв срам, Източна Европа да бъде по-солидарна с европейската идея от нейните създатели!
_______
Браво на МЛАДИТЕ ДЕМОКРАЦИИ!
Пейчо Пеев
19 Юни 2005 10:49
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Чуват се и мнения, че безконтролно е разширението, можело ЕС успешно да си партнира с други съюзи
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща