Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Баналното зло \"\"Атака\"\"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:531 Страница 1 от 27 1 2 3 Следваща »
stephan
27 Юни 2005 21:42
Мнения: 14
От: Bulgaria
Много точно казано! Браво!

ANTI NAZI!
ve
27 Юни 2005 21:50
Мнения: 3,195
От: Bulgaria
Петре, и по това ли стана специалист, бе Петре?
Drug
27 Юни 2005 21:58
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Интересно за какво авторат обвинява себе си. Не че няма за какво, но е любопитно.
Begemot
27 Юни 2005 22:00
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
То така е наи лесно - да се обвинят гласоподавателите. Проста работа.
А кои позволи на циганите да нарушават ежедневно закона, да крадат, даже да убиват - да не плащат данаци, ток - т.е. да бадат поставени в привелигеровано положение, а българските граждани - дискриминирани? Кои толерира грабежите на високо ниво, съмнителните приватизацйонни сделки и геноцида над пенсионерите?
Сега гласоподавателите са виновни - че част от тях не виждат друг исход, освен Атака.
Държа да кажа, че въобще не съм фен на Болен Сидеров и едва ли трябва да обяснявам защо. Но за появата на Атака виновните са други. Не гласоподавателите.Така че - без манипулативни и плиткоумни ридания. Погледнете истинските причини.
duch
27 Юни 2005 22:00
Мнения: 973
От: Bulgaria
Браво Волгин, но не съм съгласен и с професия "преживяващ на социални помощи", неплащане на ток без да ти дърпат шалтера и т.н. Срещу тези привилегии е Атака.
Пейчо Пеев
27 Юни 2005 22:01
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Г-н Волгин, не гласувах, не беше честно да го правя, и рев голем за права, ма ного голем проблем, но политическа полиция за тормоз на неудобни има ли, А ? Шшш, нищо лично
QIA
27 Юни 2005 22:02
Мнения: 3
От: Bulgaria
Всичко е много точно казано. Но главната причина за успеха на Атака е българското невежество, неведението и необразоваността на хората от огромни райони, които се поддаржат умишлено. Европейският съюз даде огромни средства за образование на циганите - нито парите ги има нито образованието. Отсъства и желание за просвета на тези хора, както и на хората от смесените региони. Закриха се огромен брой училища. Никой не изисква и най-малката отговорност от циганите, за това, че децата им вместо да ходят на училище, вършат престъпления. Как един безпросветен човек би проумял, че злото се корени не у циганите и не у която и да било етническа група, а у тези, които имат претенции да ни управляват . Не съм съгласна само с твърдението, че не сме толерантен народ. Толерантни сме, но ни дойде до гуша да газим кални улици, по които ни е страх да замръкнем. Така, че Атака бе родена от недоволсвото на много хора, но не от нетолерантността им. Ако и при наличието на подобна партия продължаваме да жънем славата на най-големите престъпници в Европа, то дните и са преброени.
duch
27 Юни 2005 22:06
Мнения: 973
От: Bulgaria
Плиткоумието на тази статия е повече от видно, щеше ли да има Атака ако гласоподавателя имаше елементарни права за последващ контрол след вота си.
Ако имаше механизъм за контрол било чрез референдум или по друг начин но предизвикан от народа, а не от депутати, дали Симеон щеше да каже крилатата фраза за 800 дни, дали Костов щеше да си изкара целия мандат.
Замислете се докато всеки влязъл в Народното събрание придобива статут на Свещенна крава, гласоподавателите ще пробват да намерят лидера или формацията която ги чува и тях. Та феномена Атака може и да се превърне в постоянно явление
nesnaecht
27 Юни 2005 22:07
Мнения: 15,180
От: France
Дуч ами да беа дръпнали шалтера на сиганчетата без да се стига да правят партии ! защо не го направиха а ??? нали са революсионери и незнам какъв си бабаитлък ?!!? Аре у лево , они не могат и да се подпишат седнали да ми водят партии , па и да лъжат хората ?!? Язък за тия 300 000 дето им гласувая доверие !
Никъде не се е правило така , само във АМСАЛАКАРИЯ го има !
Fani
27 Юни 2005 22:10
Мнения: 1,196
От: USA
Има една поговорка - прекаленият светец и богу не е драг. В съвременно тълкуване - прекалената етническа толерантност не води до нещо добро.

Всъщност, ако българите не бяха толкова толерантни към другите, отдавна да са в ЕС (като словаците, например, които оградиха циганското гето с огради, или като австрийците). И по наше село, дето е прочуто с етническата си толерантност (пусто френско наследство), пък и белите още чувстват някаква глупава расова вина, започва нещо подобно - отначало с недомлъвки, от ухо на ухо, между приятели, но все по-силно протест срещу прекалените права на малцинствените групи. И не само у наше село. Под различни варианти, като например "Защо моята пенсия ще се окаже по-малка от предвидената по договор, пък на неработещите негра ще им се плаща всичко?"

А в МЕИто учехме един полезен предмет - Съпротивление на материалите. И той не важи само за мъртвата природа.
КИР СПИТАМА
27 Юни 2005 22:13
Мнения: 888
От: Bulgaria
Щом АТАКА е банално зло, необходимото зло.... Ахмед ДоганОВ - министър-председател ли е ?
...а Петре...ааааа майкопродавнико
Oraсle
27 Юни 2005 22:22
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
КИР СПИТАМА
27 Юни 2005 22:22
Мнения: 888
От: Bulgaria
....а колкото до провали, питай баща си кой е най-големия му провал....нещастнико....плод на скъсан капут
Gan(ю)гоТрий
27 Юни 2005 22:23
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Слабо. Волгин сам не си вярва и се раздвоява, но пред поръчката(парите) и сериозния анализ избира първото. Същото като чуждия глас в тъпите предизборни клипове. Има го не само в клиповете.
hamer
27 Юни 2005 22:23
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
ДЪЧ, ФАНИ,
Zmeja
27 Юни 2005 22:33
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Всяка подобна статия увеличава привържениците на Атака с поне 1000 души.Явно управляващите и клакьорите, наричани медии, са толкова далеч от проблемите на хората, че ако продължават така формации като Атака в скоро време ще започнат да им изглеждат като благотворителни организации. Нещастници!
smiren
27 Юни 2005 22:37
Мнения: 539
От: Bulgaria
Фантастично!!! Колко гънки е трябвало да направи автора за да изпълни поръчката.
С България, народа и и интересите и нанизаните слова в по-горното съчинение нямат нищо общо.
Амин. Нали сега всички станахме набожни.
Минавам от тук
27 Юни 2005 22:40
Мнения: 5,214
От: Bulgaria


Все по-ясно е че, единственият победител в изборите е „Атака”. Казват че бше протестен вот. 8% Ама негласувалите са най-много - 44%. Все пак разликата е съществена. Онези протестират като мълчат. Атаката говори, и не само.
Атаката показва.
Показва симпатизантите си. Говори с тях и на техния език. Това е „телевизионното предаване, което се превърна в парламентарна сила”.
Все пак остават много неща, които не са видими, но са значими.
Всички, дори и опоненти, признават, Атаката говори ясно и точно- на езика на избирателя си. Но достатъчно ли е само това?
Атаката говори нещата, с които са съгласни повечето българи, дори и не са гласували за нея.
Ето тук е и въпросът. Какво и за кого говори Атаката
В пресата побързаха да намерят аналогия – ваймарска Германия
Може и да е вярна тази аналогия.
Тук се спори за средната класа. Средната класа там, в Германия, била не имотна, а социетална /Парсънз/. Това е ОБРАЗОВАНАТА класа, класата, която легитмира успех. Учителите, лекарите, адвокатите, държавните чиновници и данъчните.
В България, колкото и да се говори за комунизма, германският модел все още има силно влияние.
Тук средната класа е от образованите – учителите, инженерите, икономистите. Беше
Но вече не е.
Тази, истинската за модела – България - класа се декласира. С удоволствие.
Андрей Райчев и Иван Кръстев направиха основното – показаха, че в новите условия средната класа не се нуждае от образованието, печели необразована и определя новото българско общество като агресивно и примитивно успяващо. Като резултат Европа трябва да образова това дивашко общество.
Ето несъгласието с тази теза и с тази практика е в основа на победата на Атаката
Маса интелигентни и съвсем не загубили връзката си с реалността хора гласуваха за Атаката.
Не знам, дали искаха да спечелят. Протестът им е далеч от клиентелисткото гласуване за „основните” политически субекти /Доган/. Но съвсем не е без значение.
Съвкупно с протестния вот на негласувалите те образуват трудната за манипулации критическа маса на реалното гражданско общество в България. Не е случайно, че именно симулативните представители на това общество първи проявиха крайния си негативизъм по отношение на Атака.
Подкрепата за това движение от страна на истинското гражданско общество изчерпва ресурса на фалшивите представители.
Ето тук стигам до основната констатация – „липсващото” гражданско общество избра Атаката.
Другият фактор определил победата на Атака – влизането й в парламента въпреки тоталната съпротива - е европейската съпротива срещу бюрокрацията. Провалът на вота за европейската Конституция и на бюджета откри, че гаранциите за послушното движение към кланицата са нищожни.
Оттук нататък истъблишмънтът остава пред опасния избор – да не забеляза протестния вот от днешното гражданско общество в България, или да го подмени с поредните симулативни форми. Днешното гражданско общество в България съвсем не е кукла на конци, това е средната класа отпреди, загубила статута си днес, но не и желанието си за достоен живот.
Несъобразяването с това желание практически смаза т.н. десни политически формации. Постави и царското движение пред проблема за оцеляването. Но най-силно удря по БСП-заявила, но не могла да потвърди реално претенциите си да възроди именно тази средна класа.
Атаката показа, че нещата не се свеждат до забравяне и игнориране.

nesnaecht
27 Юни 2005 22:41
Мнения: 15,180
От: France
Друг, не си ми на нивото , казах ти го не веднъж и то доста отдавна ! нема смисъл бе брато ! Ни те ще ми смениш политическото мислене, ни аз ще ти взема пистолета за да те застрелям ! Аре керата няма какво да сглобим със тебе слаб си ?!?
bestbuy
27 Юни 2005 22:45
Мнения: 1,169
От: Canada
Волгин,
По едно време преди години мислех , че си нормален. Дори демократ. Оказа се най-обикновен фашист и злобар. Последните ти месеци бълваха от злоба по всичко наоколо, но сега надмина себе си.
Явно и твоя промит мозък не вижда по-далеч.
Ами преброй бе глупако, мненията под статията - 8 за АТАКА, 2 за ТЕБ! 80% срещу ТЕБ!!! Аз бих скочил от някоя по-висока сграда с такъв "журналистически рейтинг".

Жалките ви мижави партийки ги спаси само липсата на информация за Атака, и като гледам подкрепата за тях става все по-голяма.
хунвейбин
27 Юни 2005 22:46
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
*****


Мнението е редактирано поради
- неуместни определения
- излишни тагове

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:37:49

Добави мнение   Мнения:531 Страница 1 от 27 1 2 3 Следваща »