Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 13 от 21 11 12 13 14 15 Следваща »
Sahugani
08 Юли 2005 12:48
Мнения: 230
От: Bulgaria
Amilcar

[/quote]
Както виждаш - поводи не им липсват...


Не само дрънкаш тъпотии ами вече се и отричаш от думите си, защото явно и ти го приемаш това за повод, щеше ли да ги посочваш иначе и да казваш, че е повод? О..извинявай, забравих, че ти си от този род хора, които не знаят какво говорят...простено ти е...
paragraph39
08 Юли 2005 12:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KAILY,
ИСТИНАТА e, че при Демокрацията НЯМА нормален Живот БЕЗ Пари!
Но, и Пари БЕЗ нормален Живот - НЕ си струва Демокрацията!!!
gaijin1
08 Юли 2005 12:53
Мнения: 454
От: Canary Islands
Sahugani,
1. Израел осъществява държавен тероризъм и окупация в Палестина в продължение на 50 години. Окупирал е и Синай. Но арабите дигнаха рекордно цената на петрола и Израел се изтегли (посъветван от съюзниците си Англия и САЩ).
2. Израел притежава ядрено оръжие в разрез с всички международни спогодби и решенията на ООН.
3. Ако смяташ, че военните бази на САЩ в Саудитска арабия са по желание на арабите, трябва да питаш българския народ какво му е мнението за бъдещото разполагане на бази в България. Трябва само да ти отбележа, че американските военни бази не способстват особено за демократичната атмосфера в приемащата страна. В Саудитска арабия и днес жените нямат право да излизат от къщи без съгласие на мъжа. Независимо от това САЩ оценява Саудитска арабия като стълб на прогреса.
4. Освен това през 80-те съветските войски формално влязоха в Афганистан също по покана на афганистанците т.е. по твойта логика съвсем правилно. Но тогава талибаните и ЦРУ бързо организираха лагери за справедлива съпротива на комунистическата окупация. Няма да сбъркаш ако познаеш, че тогава Осама Бен Ладен беше един от най-влиятелните и войнствени борци срещу руснаците и естествено приятел на САЩ.
5. Окупацията на Кувейт беше перфектен повод за американците и фатална грешка на Садам, която коства десетилетия ембарго и мизерия на народа му. Но провокацията е отново на заинтересовани трети страни.
SedalginNeo
08 Юли 2005 12:57
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Абе кефи ме Фидел Беев. Казал си е всичко от сърце. Дано не го редактира Бот, щото едни цветущи ги е надиплил. Ма то тъй трябва, за да му олекне на човек!
Кво ли стана с топ-свещеника? Да не би верно да се засрами и да се покри нейде? Поне достойнство да покаже.
Amilcar
08 Юли 2005 13:09
Мнения: 1,907
От: Spain
Сахугани, коментара ти не беше по повод на "Както виждаш поводи не им липсват", а по повод на цитираните 3 точки, нали?
По отношение на "Както виждаш поводи не им липсват" - както съм написал и по-горе, но явно не си го прочел, САЩ ПРОВОКИРАХА!!! Саддам да нападне Кувейт.
Ако искаш факти - търси в Гугъла. Ако те мързи или не знаеш как се търси - аз ще ти ги намеря.
Sahugani
08 Юли 2005 13:09
Мнения: 230
От: Bulgaria
gaijin1
Това вече са вторични разсъждения и върху тях може да се гледа от различни точки.
Факт е, че това не могат да са поводи за терор срещу невинни хора.
Да отидат да избият водачите на Саудитска Арабия, които са решили да позволят на УСА да си вкара там бази. Не помня УСА да е нападала Саудитска арабия и да ги заставя да им построят бази там...мисля и ти не помниш да е имало такова нещо.
Палестина и Израел, там нещата са толкова сложни, че с терористични актове нищо не може да се постигне. Може палестина да имат право на държава, което вече им се осигурни, но те са като повечето от този род - подай им пръст и ще ти отхапят ръката, да искат Йерусалим от Израел е просто смешно, трябва да са разбрали, че това няма да стане.
За ядреното оръжие - ООН от поне 15 години е доказало, че е чучело и не става чеп за зеле от него ти искаш да следи кой прави ядрено оръжие...

Sahugani
08 Юли 2005 13:12
Мнения: 230
От: Bulgaria
Amilcar...не ставай смешен човек...
САЩ провокирали Садам да нападне Кувейт...това ми звучи като логиката на изнасилвача в някое тъпо криминале по кабелна телевизия...
"ми тя йената носеше къса пола, беше се облекла убу бе, една таква спретната, що па да не я изнасиля, тя ме провокира..."
Да ти имам логиката...
SedalginNeo
08 Юли 2005 13:26
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Специално за Кувейт - той навремето си е бил тяхна територия, а на Саддам като на техен човек (тогава) му беше дадено наяве, че може да си го върне срещу приятелски цени на петрола + известна доза "задължителен" дипломатически протест за измиване на ръцете. После знаем какво стана - пре_би другарче.

Редактирано от - SedalginNeo на 08/7/2005 г/ 13:28:07

Грациан
08 Юли 2005 13:28
Мнения: 4,060
От: Canada
Варвари и аборигени
Когато една държава отвори вратите си за чужденци и приюти милиони с различно вероизповедание, различна етика, различни нрави и различен светоглед, то тя неминуемо е демократична и недискриминативно дава шанс за нов живот на тези онеправдани души пристигащи постоянно от цял свят.
Великобритания, както и САЩ, както и Канада, Германия, Франция, Белгия, Холандия и изобщо страните с по-висок стандарт са отворили вратите си за новите варвари, които нахлуват като мухи говнярки на лайно. Разбира се, това е от една страна съживително за икономиката им, бърз анкерпласт за пробойните в системата, "изкуствен" прираст на населението, вълна от нови покупатели на стока, извършители на непривлекателни за аборигенното население дейности и т.н.т.
От друга страна, обаче the new barbarians, определено са по-облагодетествуваната страна в уравнението. В замяна на лишаването си от близки, традиции, престиж и изобщо - естественната си житейска среда ( която те все пак доброволно са напуснали, разбира се недоволни от това която тя им предоставя) те получават освен "жизнен стандарт", "мънистените дрънкулки" на покупателното общество и дъха на масовата култура ( доминираща така или иначе земното кълбо) от първа ръка, също така и едно доста хуманно третиране ( изключая, разбира се изцепките на разни атакоподобни образования, които се наблюдават в почти всички от гореизброените страни). Съвсем нормално си е да има една неуспяла прослойка от населението, която да търси вината за своите неудачи именно в лицето на тези имигранти.
Докато болшинството от имигрантите се интегрират (или барем се старят да го направят) и стават част от това ново общество, то има едно намусено малцинство, което не само че е неблагодарно за предоставените му възможности, ами се стреми всячески да се капсулира в себе си и дори неговата цел е да направи абсолютно всичко възможно за да унищожи ценностите на системата която му е дала шанс да заживее НОВ ЖИВОТ.
Тъй като ги има и в Канада, аз мога да ви кажа, от лични наблюдения, че тези хора са едни абсолютни нещастници ( разбирай прекия смисъл на думата - miserables, клетници, окаяници, а не преносния - лайнари, мръсни копелета ). Те се опитват да си изградят един илюзорен остров на тяхната си култура, всред океана на антагонистичната за тях западна. Носят си бурките, чалмите, дагерите и шалварите си. Слушат си бангра хитовете, гледат си продукциите на Боливуд и си четат новините само на своя си език. Освен всичко това те се превръщат в една почти автономна племенна общност, като си пазаруват в своите етнични магазини, посещават "своите" си доктори, ползуват услугите на "свои" адвокати, пътнически агенти и дори и си имат свои училища. Не че има нещо лошо в това да цениш своите корени и да се радваш на близки до душевността ти събития, културни деяния и манифестации. Ето и аз, да речем, почти винаги когато гостуват български артисти ще се опитам да посетя представлението, чета и български вестници, книги, слушам и българска музика, както виждате посещавам по-често български интернетни пребивалища, отколкото канадски такива, но в никакъв случай не може да се каже че съм се превърнал като тях в "собственнонационална какавида"...напротив, чета си недискриминативно и локалната преса и постоянно взимам книги от библиотеката и почти ежедневно изглеждам по един - два филма ( повечето от които, разбира се са североамерикански), следя с голям интерес и футболните мачове от Европа и хокейните срещи ( дано по бързо свършва тая глупава "стачка", че направо съм зажаднял за шайбата ) и баскет и тенис и бокс и някои сериали гледам -предимно ре-рънс на "Симпсънс", "Южен парк", "Сайнфилд" или "Фрейжър"...изобщо това е част от моя живот тук и както ме интересуват световните проблеми, така ме интересуват и локалните, тъй като, в края на краищата - аз съм част от това общество. И комшии и приятели имам от всички краища на света и да ви кажа честно, чувствувам се прекрасно.
Да де, но тези ми ти, какавиди, изобщо ни приемат, ни предават. Зациклили са в своя илюзорен свят ( еквивалентът на от Витоша по-високо нема, от Искаро - по глибоко нема) и туй то. И ти ги гледаш като някакви музейни експонати, шляещи се в своите причудливи костюми...като започнеш от ултраортодоксното еврейство, минеш през разните му там сикхи, пакистанци, шриланкци и какви ли не още капсулирани индивиди. И тъй като Канада толерира мултикултуризма, те си правят хората каквото си щат. Имат си там и синагоги и джамии и будиски храмове и какво ли не още. По телевизията се излъчват предавания на техните езици и дори често те провеждат фестивали на своята култура, които понякога посещавам с удоволствие.
Именно в едни такива самосегрегирали се общества, изпълнени с ПАТРИОТАРИ ( които винаги съм се чудил като са толкова големи патриотари, чий го дирят все оше тука? Ами взимай парите и бегай...ама бегай много силно...
(следва)
Amilcar
08 Юли 2005 13:29
Мнения: 1,907
От: Spain
Сахугани, от една страна САЩ убеждаваха Кувейт да са неотстъпчиви при преговорите с Ирак, а от друга американската посланичка April Glaspie заявява на Саддам:
"We have no opinion on your Arab-Arab conflicts, such as your dispute with Kuwait. Secretary Baker has directed me to emphasize the instruction, first given to Iraq in the 1960s, that the Kuwait issue is not associated with America."

Тълкувай го както си искаш... или като гледам - по-скоро както ти изнася...
Фидел Беев
08 Юли 2005 13:38
Мнения: 4,254
От: Fiji
Великобритания, както и САЩ, както и Канада, Германия, Франция, Белгия, Холандия и изобщо страните с по-висок стандарт са отворили вратите си за новите варвари, които нахлуват като мухи говнярки на лайно
, израдва се Грацмул и нахлу в Канада...
Sahugani
08 Юли 2005 13:40
Мнения: 230
От: Bulgaria
Amilcar
То едно време и Чърчил е излъгал Хитлер да нападне сума държави преди да се разправи с Англия и после му го е набутал изотзадзе...ама някой да е заплакал за Хитлер? Някой да му е виновен? А па да не би някой да е обвинил Чърчил за това, че Хитлер се а набутал и са го преметнали?
Еххх....Историята - учителка на народите...опа грешка - на мислещите народи...
gaijin1
08 Юли 2005 13:41
Мнения: 454
От: Canary Islands
Sahugani,
Разбира се , че не помня САЩ да са нападали Саудитска Арабия защото те никога не са я нападали. Саудитска арабия е съюзник на САЩ и основен износител на петрол за Америка. Те са във взаимоизгодна симбиоза (взаимоизгодна на олигархично ниво). По този въпрос не споря с теб. Но Саудитска арабия не е по-прогресивна страна от останалите арабски страни, които Америка напада и чиито петрол се опитва да присвои по особено "демократичен" начин.
Относно Израел. След края на 2 световна война Палестина е била под управление на Великобритания (много от териториите в арабския свят са били колонии на Великобритания). Великобритания и САЩ подпомагат създаването на държавата Израел на територията на ПАЛЕСТИНА като в последствие Израел продължават допълнително да окупират много територии противно на решенията на ООН (Голанските възвишения, Западния бряг на Йордан, Газа, Синай). Така че реплики от сорта "подай им пръст и ще ти отхапят ръката" са фрапиращо цинични по причината, че Израел изначално са изтикали палестинците от многовековните палестински земи и са образували изкуствена държава, която ако не се подържа от САЩ с пари и оръжие ще изчезне от самосебе си за 10 години. Това е все едно да твърдиш , че когато България се е освобождавала от турско робство е отхапала ръката на Портата!
Amilcar
08 Юли 2005 13:48
Мнения: 1,907
От: Spain
Сахугани, това последноото не го разбрах - изкарваш герой Чърчил, че накарал Хитлер да избие милиони, при това и англичани?
И кой плаче за Саддам? Не ми пука за Саддам!
Пука ми, че от една поставена на колене беззъба (но с богати петролни запаси) държава направиха развъдник на терористи.
Пука ми, че заради пари едните и другите избиват стотици и хиляди невинни в Ирак, САЩ, Испания, сега и Англия.
dakiec
08 Юли 2005 13:55
Мнения: 915
От: Bulgaria
Тук подкрепям Amilcar и SedalginNeo Садам работи за западните служби още по времето докато е студент в Кайро. Там той на лекции не ходи но сътрудничи на иракската съпротива срещу комунистите в Ирак.

1959 г. на Садам му е възложена и по-отговорна задача - да застреля заедно с няколко свои съмишленици иракския премиер Абдел-Карим Касим, докато колата му минава по главната улица на Багдад. Пишманубийците обаче се разполагат неудачно и Саддам получава куршум в крака от свой човек. Той успява да избяга - първо в Сирия, после в Египет, където си доучва в местна гимназия. Младият иракчанин често посещавал американското посолство в Кайро, тъй като прокомунистическият диктатор Касим бил общ враг на ЦРУ и "Баас".
След успешния преврат през 1963 г., Саддам се завръща триумфално в Багдад, където се прославя като безмилостен инквизитор на комунисти. Скоро след това обаче партията "Баас" пада от власт и ...


Борбата против комунистите в Ирак се организира от САЩ и Англия а се финансира от някои монархически режими в арабския свят.
Sahugani
08 Юли 2005 13:59
Мнения: 230
От: Bulgaria
Amilcar
Ще обясня пак, не може да обвиняваш САЩ или която и да е държава, че е виновна за това, че Ирак са нападнали Кувейт. Виждаш ли САЩ са ги подтикнали. И като пример посочих - то е все едно да обвиниш Чърчил, че Хитлер нападнал СССР...и да кажеш, ся всички германци са оправдани да тероризират Англичаните щото виждаш ли заради техния Чърчил, Хитлер някога нападнал СССР, прецакал се във войната и заради тях Гемрания беше разцепена...смахната история, жалко, че не виждаш логиката, която опровергава безумното твърдение, някой им е виновен на Ирак, че са нападнали Кувейт...
Cruella de Vil
08 Юли 2005 14:02
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Грациане,
Напълно съм съгласна с казаното от тебе. Лошото е, че публичното пространство е окупирано от разни ултралеви либерали, които прокарват недопустими за здравия разум идеи. Създава се двоен стандарт, при който ако местните се оплачат от действията на малцинствата, веднага биват обявявани за расисти. Ако полицията се намеси по-енергично - също. Когато депортират (съвсем законно!) нелегални имигранти във вестниците - три реда сълзи и сополи от разни правозащитници.
Ако местен се сбие с някой имигрант веднага вестниците гръмват: "Каква сме нация от расисти, ксенофоби и т.н." И това независимо по какъв повод и кой е виновен за кавгата. В училище учителите не смеят да направят забележка на деца от друга етническа група - родителите наддават вой, че това е расизъм.
Няколко британски граждани бяха върнати от Гуантанамо във Великобритания и сложени веднага под домашен арест от полицията - вой, нарушавали им били правата. Ами те какво търсят в лагера на талибаните?
Нищо чудно, че в такава обществена среда избуяват всякакви националистически партии.
Фидел Беев
08 Юли 2005 14:06
Мнения: 4,254
От: Fiji
Няколко британски граждани бяха върнати от Гуантанамо във Великобритания и сложени веднага под домашен арест от полицията - вой, нарушавали им били правата

А няколко афганистански граждани въобще не бяха върнати от Гуантанамо в Афганистан, хвърлиха им кораните в кенефите - никакъв вой, никой не е нарушавал ничии права...
Спокойния
08 Юли 2005 14:07
Мнения: 68
От: Bulgaria
Защо всички представители на "Атака", които ще правят циганите на сапун, ще сменят имената на турците и ще наложат православието като задължителна религия в България, днес защитават ислямския тероризъм?
Sahugani
08 Юли 2005 14:09
Мнения: 230
От: Bulgaria
gaijin1:
Въобще не твърдя такова нещо за портата и за България. Напротив - ние сме може би единствената държава в света, която граничи само със себе си...смятам ме разбираш правилно.
И евреите и арабите - израел/палестина не са точно наясно, кой къде кога е бил и кои какво право от време оно има за държава, въпрос който въобще няма нищо общо с това, което е било с наща ситуация тука, не омешвай нещата.
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 13 от 21 11 12 13 14 15 Следваща »