Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 14 от 21 12 13 14 15 16 Следваща »
Фидел Беев
08 Юли 2005 14:10
Мнения: 4,254
От: Fiji
Че ти обясним като представител на "Атака" - Оти външниот ни министър кажа "Майната му на Православието" и затова се преориентирааме към Ислямо...
Спокойния
08 Юли 2005 14:13
Мнения: 68
От: Bulgaria
Глупав отговор.
Vute Graovski
08 Юли 2005 14:13
Мнения: 2,225
От: Poland
Параграфе , има още няколко истини които ти премълчаваш . ИСТИНА е че е война , кой прав кой крив Господ и историята ще осъдят . Но истина е и това че мюсулманските терористи въобще не са борци за свобода а заслепени фанатици . Ако бяха борци щяха да се сражават със ВОЙНИЦИТЕ на Америка , Великобритания , Испания , Русия /в Чечения/ и т.н. а няма да избиват коварно МИРНИТЕ ГРАЖДАНИ които в много случаи са противници на войните. Престави си че и ти си можел да бъдеш /което никак не ти желая / и в театъра в Москва , в училището на Биеслан , на гарата в Мадрид или пък в метрото на Лондон . И кажи ми сега каква би била твоята ВИНА , за войните в Ирак и Чечения ?
Amilcar
08 Юли 2005 14:15
Мнения: 1,907
От: Spain
Сахугани - напротив - мога да ги обвиня!
А това е направо смешно - "все едно да обвиниш Чърчил, че Хитлер нападнал СССР"...
Ами че нали Запада за това остави Хитлер да си разиграва коня - щото очакваха от него да нападне СССР. Къде беше в часовете по история? Естествено, че мога да обвиня и англичаните и французите. Нгативната им роля за възхода на Хитлер е общоизвестна...
Фидел Беев
08 Юли 2005 14:15
Мнения: 4,254
От: Fiji
Е без паре - толку...
Amilcar
08 Юли 2005 14:18
Мнения: 1,907
От: Spain
И все пак си прав в едно нещо - Чърчил не може да бъде обвиняван за Хитлер - вината е на Чембърлейн (ако знаеш кой е...)
Vlaha
08 Юли 2005 14:18
Мнения: 469
От: Bulgaria
А случайно да помните, че и ние сме съюзници на Америка, а? И че след Италия и Дания ние сме наред?
Vlaha
08 Юли 2005 14:26
Мнения: 469
От: Bulgaria
Спокойния, ти да си видял някъде черно на бяло или да сичул, че Волен Сидеров ще прави циганите на сапун???
Атака е против циганията и Доганщината! Не може няколкомилиона българи да работят, да им смъкват кожите от гърба с непосилни данъци, а в същото време циганите да получават помощи, да крадат и дане палщат нищо, нали? Атака е заРАВНИ ПРАВА НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ!!! Както едните си плащат тока и данъците, така и другите!
XYZxyz
08 Юли 2005 14:27
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda

Има две неща, които се коментират - причини за тероризма и последствия от тероризма. За последствията всички са единодушни - никой не одобрява терористични действия, при които страдат мирни граждани. Така е за Лондон, но така е и за Ирак, а войната е най-голямото терористично действие. И понеже последствият не пораждат спор, затова предъвкваме причините. Има агресия срещу Афганистан и Ирак и независимо, че почти всички не одобрявахме управляващите там, то агресията ги направи изведнъж "добрите". Когато агресора е по-силен и те победи, борбата срещу него продължава с други средства. Това го е имало винаги. Разликата е, че сега света се измени коренно и от партизански действия на собствена земя, се преминава и към терористични действия на територията на агресора. Фактически агресията срещу Афганистан и Ирак вместо да доведе до намаляване на тероризма, доведе до увеличението му. И то е ясно, че така ще стане, защото трябва да се воюва с причините за тероризма, а това не се прави.
Amilcar
08 Юли 2005 14:27
Мнения: 1,907
От: Spain
Спокоен, май не ти е ясно едно нещо. Тук никой, или поне почти никой, не защитава терористите. (изключвам Мементо_мори и подобни малоумници)
Ако някой каже "каквото повикало - такова се обадило" примерно, просто отчита факт.
За мен са еднакво противни както терористичните атентати, така и държавния финансов тероризъм на САЩ и Сие.
Ако се изказвам против войната в Ирак не е защото искам да изтичам и да прегърна братята араби, а защото превърнаха държавата в развъдник на терористи - създадоха това, което уж отидоха да борят.
Това не ти го казвам като "представител на "Атака", които ще правят циганите на сапун, ще сменят имената на турците и ще наложат православието като задължителна религия в България". Но предполагам това е представата, колкото и да е невярна, за хората, които сметнаха че властта има нужда от отрезвително в лицето на (кой друг?) Атака...
Спокойния
08 Юли 2005 14:29
Мнения: 68
От: Bulgaria
Имаше го в форума преди да го затворят.

Как съчетавате православие и ислямски тероризъм?
gaijin1
08 Юли 2005 14:31
Мнения: 454
От: Canary Islands
Ти бъзикаш ли се , че не са наясно![/b]



Мнението е редактирано поради

- излишни тагове

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 15:01:02

Amilcar
08 Юли 2005 14:32
Мнения: 1,907
От: Spain
Кого питаш?
Какво като имало нещо във форума?
Ами че аз мога да напиша във форума (ако го има) на НДСВ "Царо на сапун...", ама скандал едва ли ще се вдигне.
А в на СЕГА форума пък какви работи има...
OnE61811301
08 Юли 2005 14:36
Мнения: 793
От: Martinique
Vlaha,
Знаем знаем... знаем, че и най-голям беше процента в софия на привърженици на usrael... Много ще се зарадвам като думнат шопското метро да им видя физиономийките на върлите защитници на фашистка америка, а също и на тези, които толкова плюят Русия. Ама то си има една народна поговорка- "да бе мирно седяло, не би чудо видяло"
Amilcar
08 Юли 2005 14:41
Мнения: 1,907
От: Spain
gaijin, абе не се бъзикам. Хора всяккави... Като си съставят мнение... иди ги разбери...
Спокойния
08 Юли 2005 14:41
Мнения: 68
От: Bulgaria
Агафонов от "Атака" е завлякъл, колкото два квартала цигани, но никой не го иска на сапун.
Amilcar
08 Юли 2005 14:48
Мнения: 1,907
От: Spain
Отклоняваш се от темата...
SoltanGris
08 Юли 2005 14:51
Мнения: 54
От: Bulgaria
Партизанската война (и, в частност, тероризма) е стратегия на слабите, но една много успешна стратегия, срещу която е почти невъзможно да се спечели.
Сегашната политика на Запада (САЩ и Англия най-вече) в Близкия изток може да бъде оправдавана със защитата на всякакви "ценности", но тя по същество беше и си остава едностранчива - фаворизиране на Израел и контрол върху експлоатацията на петролните ресурси. И тъй като тази политика е причина за конфликта с арабите, тя час по скоро трябва да бъде променена.
Защото въпрос на време е Ал Кайда (или някой друг) да се докопа до оръжия за масово поразяване. Колко ли ще бъдат жертвите тогава?
yapayapa
08 Юли 2005 14:54
Мнения: 2,222
От: Belgium
Хa пaк здрaсти, и по темaтa. Пaрaгрaф, добре, но не прекaлявaй с зaпaлянковски жaргон, нaй-мaлкото неприлично е.
Имa хорa който помнят много фaнтaзми и илюзии и бързо зaбрaвят дaти и фaкти. Нaпример, кaкво точно се случи с aм воен присъствие при Сaудите.
Или пък геогрaфия, история и общa културa. Имaше еднa филмовa клaсикa - Екзодус нa Ото Премингер - тaм пaлестинци сa евреите-кореняци, a aрaбите сa си просто aрaби. Товa е геогрaфско нaименовaние нa облaсттa, която исторически от Мaндaт... стaвa двa брягa - източния или Трaнсйордaния (и двете нaименовaния зaбрaвени зaщото пaрчето е в сегaшнa Йордaния, нищо че е 3/4 от първонaчaлнaтa територия) - и зaпaдния, зa който непрекъснaто слушaме и до днес, където Изрaел съобрaзително преотстъпвa името Пaлестинa нa aрaбите след кaто им вземa почти всичко остaнaло.
Днешният любим Зоро нa aмерикaнците е също толковa пaлестинец колкото президентa Абу Мaзaн (добре, добре, председaтел, нюaнсът е изключително вaжен от изрaелскa гледнa точкa). При товa положение, кaквa бе тaя новинa онзи ден - Жени от българската армия ще бъдат поканени в Йордания за по-нататъшно развитие на отношенията ни. Дa не би дa помaгaт в търсенето нa Зaркaуи из хaремите. Тоест сегaшното име нa облaсттa и утрешното държaвно е резултaт нa еднa евтинa и ефектнa ПР оперaция. Ако знaе мaлкото име нa другaря Тодор Живков, умникът, които се възмути от подобни тъпотии, вероятно ще може дa отговори нa въпросa: Кaкво е предишното нaименовaние нa вестник "Джирусълем Пост" (Jerusalem Post) ?

В последните няколко стрaници зaбелязвaм зaгубено е нещо из форумa, и, освен товa, нaстъпило е стрaхотно обърквaне кой кого зaщитaвa. Сaмо преди седмицa, Джоре Трънкaтa , колкото и дa е трогaтелно смешен, не - пaтриотично жaлък, НЕ - в случaя - съкрушително тъп, все пaк нaпрaви нов опит :
"терористите, които убивaт невинни мъже, жени и децa по улиците нa Бaгдaт сa последовaтели нa същaтa смъртоноснa идеология, която отне животa нa нaшите грaждaни нa 11 септември 2001..." Оп-a-a-a-a - зaбелязa Роберт Фиск - излизa, че режимa нa Сaдaм вече не е достоен зa aвторството, но и излизa че пост-сaдaмските бунтовници сa чaст от същaтa бaндa.
Пaрaдокс! И Буш, и Фиск сa прaви. Потвърждението дойде вчерa от Бaгдaд - внимaние, господa aнтикомунисти - нaй-ефикaснaтa в борбaтa с възстaниците елитнa чaст комaндоси нa Министерството нa вътрешните рaботи нa сегaшния нaш режим, който ни помоли (и нaс, и нaс докрaй) дa нaлaгaме демокрaциятa, е състaвенa - внимaние бивши и нaстоящи другaри - от офицери и солдaти от специaлните чaсти нa рaзпуснaтa сaдaмовa aрмия. Имa, знaчи, нaдеждa, кaквaто и дa - кой ти я дaвa. Който му хaресвa - дa си я вземе
XYZxyz
08 Юли 2005 14:59
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Спокойния,
какъв ти е проблема?
Ако искаш да коментираш АТАКА, това не е подходящата статия. Но даже и това, което пишеш - какво искаш да ми кажеш? Нещо не ти се разбира. Разбира се, че има много хора, които са завлякли много, но те ли са терористите в Лондон, те ли са пострадали, те ли са финансирали взривовете? После трябва ли да оневиняваме този, който ме краде, защото друг някой си откраднал повече. Това малко като - да ги оневиним терористите в Лондон, защото в Ню Йорк пострадаха повече.
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 14 от 21 12 13 14 15 16 Следваща »