Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 15 от 21 13 14 15 16 17 Следваща »
yapayapa
08 Юли 2005 15:01
Мнения: 2,222
От: Belgium
Брaво, познa : Palestine Post
Зевзек
08 Юли 2005 15:20
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Идеята на Буш и Блеър да нападнат Афганистан и Ирак беше отлична. Да съберат там всички ислямски терористи накуп и да ги избият. Те и това правят. Защото там терористите не се срещат с безащитни цивилни хора, които отиват рано сутринта на работа, а се срещат лице в лице с професионални командоси, които ги трепят като хлебарки. Чест прави на България, че нашите рейнжъри са в Ирак и трепят и те хлебарки. За да се отърве човек от терористите и от хлебарките се иска яко трепане. Упорито и систематично трепане. И това, което разправят привържениците на хлебарките, че в Ирак загивали жени и деца по вина на САЩ и UК е нагла лъжа. Загиват, вярно е, но загиват от бомбените атентати на ислямски терористи -убиици. Командосите на САЩ и UК са цивилизовани и добре екипирани да трепят селективно хлебарките без да нараняват невинни цивилни хора. И трепането на хлебарки тепърва почва. Ислямският тероризъм помрачи радостта на лондончани от спечелването на олимпйиските игри и обагри с невинна кръв съвещанието на 8-те най-развити страни в света. Но хей, човешката цивилизация се е справила с чумата, проказата, въшките, бълхите, ще се справи и с хлебарките на ислямския тероризъм. God bless America and UK!

Фидел Беев
08 Юли 2005 15:26
Мнения: 4,254
От: Fiji
Не се връзвайте на тоа скункс дзевдзеко, при него прозира манхатънската школовка - провокация и тъпотия по равно...
yapayapa
08 Юли 2005 15:27
Мнения: 2,222
От: Belgium
Бе, човек, зaщо хaбиш време и тaлaнт из форумa - я се обaди нa свинa&ркaтa, докaто е още тaм, дa му скaлъпиш едно сaйтче : Coalition of the Killing.

Кaквото и дa рaзпрaвяш, товa е, дaли всички не сa в един кюп : BAGHDAD/Khaleej Times Online - Iraqi security forces have foiled a plot by senior police officers linked to Al Qaeda to bomb the interior ministry, Interior Minister Bayan Solagh told a news conference Thursday.

Или, все пaк (пфу, пфу, дръж се), не сa:
7 July 2005 (RFE/RL) -- Iran said today that it will complete a military and anti-terrorist cooperation agreement with Iraq that will include Iranian help in training Iraq's armed forces.
Iraqi Defense Minister Sa'dun al-Dulaymi told a joint news conference with Iranian Defense and Armed Forces Logistics Minister Ali Shamkhani that he is visiting Iran, in his words, "to ask forgiveness for what Saddam Hussein has done." Iraq and Iran fought a bitter war in the 1980s during Hussein's rule.
Asked about possible U.S. opposition to Iran-Iraq military cooperation, al-Dulaymi said: "No one can prevent us from reaching an agreement."
He pledged also that Iraq will not permit any country to attack Iran from Iraqi territory.
Апостола
08 Юли 2005 15:29
Мнения: 799
От: Bulgaria
Боже, колко злоба и прос....я има по в БГ, боже!
Един /уплашен/ твърди, че имиграцията е виновна за бомбите.
Друг, /хапче едно/ казва, че ако на чалмите не им харесва в страната, в която са дошли, да си обират крушите. Ами, ако не им харесва чужди окупатори да тъпчат земята им.
`Желязната лейди` пък бленува за износ на революция /пардон демокрация/ във всички ислямски държави. Да не би Mrx++ да ползва и този ник!
Гаспи мечтае да бъде изпепелена още една арабска държава. Изпепелениете станаха повече от една и не само ислямски!
Некъф си пък мечтае еди кой си триъгълник да станел на стъкло. Ми к`во чакате - супер силите имат оръжие да затрият няколко пъти земното кълбо.
На мнозина все още им се привиждат БКП, ДС и комунисти, които отдавна са капиталисти.
Нищо смислено. Даже жалко, в последните години интелекта на българина явно не е вървял нагоре.
Радва ме, че все още се намират трезво и нормално мислещи хора, но техния глас трудно може да бъде чут в жабешкия хор. Иначе бих възкликнал отново:
Боже, колко злоба и простотия има по в БГ, боже!
Фидел Беев
08 Юли 2005 15:30
Мнения: 4,254
От: Fiji
Yapa, еле пръвоначално беше "Shock & awe", после стана операция "Нещо се забатачи работата" и накрая - операция "Кой ми сра у гащите"...
Sahugani
08 Юли 2005 15:31
Мнения: 230
От: Bulgaria
Amilcar:
Не знам кой не е бил в часовете по история, но Хитлер и Сталин са били съюзници и са си поделили Полша. И защо ще обвинияваш западна Европа? Хитлер е искал преразпределение на пазарите, защото, когато държави като Франция и Англия "откриват" света и мъкнат богатства, германците са пърдели и са се ургивали по масите и хабер са си нямали от експанзия? Това, че Хитлер им се е хванал на въдицата си е било и си остана негов проблем. Ти какво очакваш, като някои тукашни политици, Чърчил(преди) или Клинтън(около Кувейт) да се огъзят и да кажат "епа давайте, оправяйте ни". Не че аз харесвам Англия или Франция или САЩ или който и да било (освен България), но това няма нищо общо с това, че си пазят интересите, за което им се възхищавам, може да не изнася на някого, но това си е държавническа политика и колкото и да не ни харесва и на нас ни се иска и ние да имаме такава политика. Понякога ви се чудя тука на много хора, уж сте умни, а проявявате изключителен наивитет на моменти.
gaijin1
08 Юли 2005 15:32
Мнения: 454
От: Canary Islands
Amilcar,
Аз питах всъщност Sahugani за това, което пише за арабите.
yapayapa,
Аз не съм Параграфа. Или аз бъркам нещо, или ти!
Азъ
08 Юли 2005 15:35
Мнения: 1,848
От: Bulgaria
Зевзек,
Гневът ти е разбираем.
Дискусията във форума е за причините за тероризма. Според мен това са религиозният фундаментализъм и национализма. Някои по-горе вече казаха - не отстранив ли причините, ще има още генериране на терористи.
yapayapa
08 Юли 2005 15:39
Мнения: 2,222
От: Belgium
Колкото и ситно недорaзумение, по-добре без него.
Точно Пaрaгрaфa бе почнaл някaкво стилово упрaжнение с едно, две, 3:0
Amilcar
08 Юли 2005 15:51
Мнения: 1,907
От: Spain
Кой е наивния Сахугани.... Какви държавни интереси? Чиста шуробаджанащина.
Всичко е за пари. Лични. На върхушката. Бедните да го духат - както го издухаха в Ню Йорк, Мадрид и сега Лондон.
Ако искаха да си защитават гражданите щяха да милват Саддам по главата и да го насъскват против Иран, Либия и останалите, както правеха преди. Ама не - на петролното и военното лоби това не им е по вкуса.
*
По въпроса за Хитлер - естествено, че са виновни Франция и Англия. Това не го твърдя аз, а историята. Ето ти цитят в Wikipedia примерно:
A major part of the blame for the war lies with British and French politicians. Both these nations repeatedly followed a policy which not only gave Hitler what he wanted and therefore made him more likely to push for more, but also gave the Germans time to rearm.
патриарх Никифор
08 Юли 2005 16:02
Мнения: 3,571
От: Vatican City
По въпроса за Хитлер - естествено, че са виновни Франция и Англия. Това не го твърдя аз, а историята. Ето ти цитят в Wikipedia примерно:

Амилкар, препоръчвам ти да се запознаеш с една забележителна книга - "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов. Зарежи я уикипедията.
Там има доста солидно обоснована теза, че Хитлер е просто машата на Сталин за голямата война в Европа. "Ледоразбивачът" са 5 книги с най-разнообразни доказателства - от спомени на генерали, дневници, официални документи, до руско-немски разговорник, напечатан много преди войната.
Perkoles
08 Юли 2005 16:02
Мнения: 7,433
От: Australia
Здравеите,
От вчера слушам и чета различни коментари и разнищване на въпроси като: Кои стои зад атентата, как да се борим срещу терористите, нашият свят - срещу злото.(или обратното). Има ли връзка с воината в Ирак, ...
Чух екперти по тероризъм да твърдят, че "Ал Каида" вече не е терористична мрежа, а идеология. Чух какво ли не, само не чух дали някои има ясна представа как изглежда "лицето" на на терориста, нито ясна концепция за борбата с терористите. Как се води успешна борба срещу нещо, което никои не (раз)познава. Води се борба със следствията, вместо да се потърсят причините.
.
Всички от Г-8 бяха единодушни, че нямало да се поддават на натиск.
Борбата с тероризма продължавала до успешен краи...
.
Цитат по памет от привърженик на "идеологията"* Ал Каида:
"За вас е по-ценен животът, а ние цениме единствено смъртта"
*Да се нарича идеология, нещо** подплатено с религиозен фанатизъм е меко казано подценяване. А светът бива воден бавно но сигурно към една от основните цели на тероризма ... (**за това - с продължение)
Va
08 Юли 2005 16:05
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
"ИСТИНА е че е война , кой прав кой крив Господ и историята ще осъдят "

Да ама не! Историята се пише от победителите, {до сега не съм видял Господ ( Исус, Аллах, Буда, Шива и т.н. ) да е издал учебник по история(цинично е ама е истина)}. Какво ще пише в учебниците зависи от нас. Ние сме съвременници на събитията и ако оставяме злото да вирее то то става огромно. Трябва да се борим срещу ВСЯКА неправда където и да е. Това е задължение на всеки почтен човек и не може да се надяваме че някои някога се се оправи с това, а ние да си седим на спокоиствие. По този начин ще пострадаме и ние, рано или късно зависи колко сме "големи".
Оле Затвори-очички
08 Юли 2005 16:19
Мнения: 26
От: Denmark
...препоръчвам ти да се запознаеш с една забележителна книга - "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов.


...5 книги с най-разнообразни доказателства - от спомени на генерали, дневници, ...


Форка, ти тва сериозно ли....
Зевзек
08 Юли 2005 16:28
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Азъ,
Тероризмът няма и не може да има човешки причини. Няма такава причина на този свят, която да накара човек да започне да убива невинни хора. Причината е хронична социопатия. Лечението е затвор или куршум. Друго няма. Ще попиташ, откъде се навъдиха толкова много социопати в арабския свят. Отговорът е прост: от петролния тръст. От деситилетия в тези страни няма социално развитие. Те живеят в своите средновековни сараи от петрола и не развиват нито култура, нито наука, нито искуство. Нищо. Купуват и продават жените си като добитък и ако нещо сбъркат ги убиват с камъни. Ето това е светът, в който се опитваме да търсиме причините на ислямския тероризъм. Години наред нещата бяха спокойни, докато изведнъж се откри петрол в Северно море, Венецуела, Канада и някои места в Африка. Доходите на арабските страни намаляха и се появиха глутници от безработни, необразовани, шляещи се по улиците млади хора - идеален развъдник на недоволство и тероризъм. Кой им е виновен за техните неуспехи? Как, кой? Ами обикновеният виновник на всички лузери на този свят - проспериращите страни и най-вече САЩ. Не беше ли пак САЩ виновен и на червените терористи по комунистическото време. Същата история. Не ти ли е позната? Не я ли виждаш и днес в България, а и в този форум? Та това са причините за ислямския, червения, зеления или какъвто и да е друг тероризъм - изостаналост, невежество, спадащи доходи, мързел, завист, корупция. Всичко това води до социопатия, омраза към световната цивилизация и, съответно, към тероризъм. Въпросът е на коя страна сме ние. Аз съм на страната на западната цивилизация.
God bless America, UK, and Bulgaria!
Mrx++
08 Юли 2005 16:32
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Sahugani - момше талибанче, научи историята.
Чърчил не е лъгал никакъв Хитлер. Мюнхенския договор беше пописан от Чербърлейн и Чърчил беше върло против него.
Този договор действително целеше да насочи Хитлер към СССР. Затова Сталин бе принуден да подпише договор с Хитлер, като в него се надяваше да си върме земите, които бяха отнети от Русия по времето на Гражданската война и да насочи Хитлер на Запад.
Накрая всички, които подписаха договор с Хитлер бяха нападнати от него.
Това е в кратце историята.
Пък Никифурчо чете много високонаучни книги, като Ледоразбивача на Суворов. То от поп, какво можеш да очакваш, той е закърмен с книги като Библията и Еваянгелията, че на Суворов ли няма да вярва.
патриарх Никифор
08 Юли 2005 16:34
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Марксчо, по-добре Виктор Суворов, отколкото Большая советская.
като в него се надяваше да си върме земите, които бяха отнети от Русия по времето на Гражданската война

Вероятно става дума за Финландия, Литва, Латвия, Естония, Бесарабия и половината Полша.Браво на миролюбивия Сталин.

Редактирано от - патриарх Никифор на 08/7/2005 г/ 16:37:27

Perkoles
08 Юли 2005 16:42
Мнения: 7,433
От: Australia
Зевзек,
твоето мнение показва ясно една от причините за неуспеха на "борба"-та с явлението тероризъм тип "Ал Каида".


Зевзек
08 Юли 2005 17:04
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Хитлер е дошъл на власт в Германия по време на голямата депресия в Европа и в света. В това време Съветска Руся е била вече с добре оформен червен терор. Мизерият там е била много по-голяма още от 1917 година. Немският народ е тънел в мизерия и нищета. Фирмите са фалирали една след друга. Хората масово са се самоубивали от отчаяние. Инфлацията е била хиляди проценти. Щом си получат заплатите хората са тичали към магазините да пазаруват за целия месец, защото до края на месеца заплатите им са били напълно обезценени. Пазарували са с куфари, пълни с марки. Безработица и отчаяние. И тогава по улиците са започнали да маршируват хилтерюнге с факлите - банди от млади безделници. Пандемията на социопатията бързо обзема хората. Омразата се насочва пак към обичайните виновници на всички лузери по света - богатите страни и най-вече САЩ. И, разбира се, евреите, защото по това време те единствени в Германия са имали пари. И двете страни се развиват бързо в посоката на държавнния тероризъм - Германия в националсоциализъм, а Русия в болшевизъм. Еднакви форми на тероризъм с малки разлики. Първата жертва е Чехословакия през март 1940 и след това Полша през септември същата година. Светът е успял да насочи двата звяра един срещу друг. Краят го знаеме.
Та да се сравнява държавният тероризъм на Хитлер и Сталин с примитивния ислямски тероризъм е смешно. В сравнение с терора на Сталин и Хитлер Ал Кейда е пионерска организация.
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 15 от 21 13 14 15 16 17 Следваща »