Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 16 от 21 14 15 16 17 18 Следваща »
SultanBg
08 Юли 2005 17:04
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Браво на миролюбивия Сталин.
А на Буш браво на квадрад в Ирак.
SultanBg
08 Юли 2005 17:08
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Ал Кайда е оръдие за тероризъм на Буш.
Va
08 Юли 2005 17:19
Мнения: 1,278
От: Bulgaria

Уважаеми Зевзек
"... Щом си получат заплатите хората са тичали към магазините да пазаруват за целия месец, защото до края на месеца заплатите им са били напълно обезценени. Пазарували са с куфари, пълни с марки. Безработица и отчаяние. И тогава по улиците са започнали да маршируват хилтерюнге с факлите - банди от млади безделници. ..."
Мдааааа
Май не е нужно да коментирам. Що не станеш писател бе човек ами се абиш у форумо? Лъдлъм, Райли и другите ряпа да ядат пред тебе.
А и как връзвашпричини и следствия може и историята да пренапишеш (като роман да се учи по-лесно иначе тия сухи факти в учебниците ... . )
В статията иде реч за това че не може да наложиш на когото и да е по света твоя ред и норми, да очакваш да не се противопостави на това. Несериозно отношение!
Зевзек
08 Юли 2005 17:25
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Перко,
Точно обратното, борбата с тероризма е много успешна, макар и трудна. Цивилизацията, която движи човечеството напред, няма да загуби войната с ислямския тероризъм. Ще я загуби ислямския тероризъм. Демократичните страни като САЩ, УК, Испания и другите европейски страни приемат масово хора от арабския свят, които бягат от мизерията там. Ако това не бяха демократични страни, а държави от типа на хитлерова Германия или Сталинова Русия, решението го знаеш - всички араби под нож. Просто и ясно. По терористически. Но великите демокрации не отъждествяват обикновените араби с ислямските терористи. Затова борбата с тероризма е трудна, защото се води в условията на демокрация и със средствата на демокрацията и съблюдаване на човешките права. Факт е, че в Ирак се проведоха свободни избори след десетилетия Садамова тирания и беззаконие. Кой пречи там сега на демократичния процес? Терористите. Който не го е разбрал или не иска да го разбере, или е сляп.
Фидел Беев
08 Юли 2005 17:25
Мнения: 4,254
От: Fiji
Фащам се на бас на половин кило купроцин и две торби син камък, че тоа пат Иран ке биде набеден за взривовете. Ако са камикадзета, половината поне ке са от Иран, един-двама от СА за парлама, 1 от Йемен, 1 от Мароко и т.н. Време е и на Иран да лепнаа некоя "тонкинска" постановка...
Зевзек
08 Юли 2005 17:33
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Vа,
Можеш да го наложиш отвън и още как. Факт - хитлерова Германия. Яде здравата боя и сега е най-демкратичната държава в света. Съветска Русия не яде боя и все още се гърчи в неясни демократични напъни. А за Ирак не бери грижа. След демократичните избори нещата се развиват добре. Пречат Иран и Сирия, но в крайна сметка Ирак ще страна за завиждане. Като всички стани, които са били "окупирани" от САЩ. Е-е-х, де и България да беше "окупирана" от САЩ през 1945 вместо от Сталинова Русия. Сега щеше да е друго. Ама на, пусти късмет.
Perkoles
08 Юли 2005 17:35
Мнения: 7,433
От: Australia
Да Зевзек,
прав си Сляп е.
"Точно обратното, борбата с тероризма е много успешна, макар и трудна."
!?
Дори и вчера чух подобни изказвания от устата на външни и вътрешни министри,
което ме кара да се запитам. Дали Те наистина не виждат или го правят нарочно.
(днес няма как да ти отговоря по-подробно)
paragraph39
08 Юли 2005 17:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
VUTE GRAOVSKI,
/:/ "Параграфе , има още няколко истини които ти премълчаваш . ИСТИНА е че е война , кой прав кой крив Господ и историята ще осъдят . Но истина е и това че мюсулманските терористи въобще не са борци за свобода а заслепени фанатици . Ако бяха борци щяха да се сражават със ВОЙНИЦИТЕ на Америка , Великобритания , Испания , Русия /в Чечения/ и т.н. а няма да избиват коварно МИРНИТЕ ГРАЖДАНИ които в много случаи са противници на войните"
......................................... ......................................... ...................................
ИСТИНАТА Е, че за 2.5 години Великобритания даде толкоз ЦИВИЛНИ жертви, колкото в Ирак дава само в един ден !!! Сиреч, близо 912 /деветстотин и дванадесет/ ПЪТИ ПО-МАЛКО !!!
В Дрезден, Хирошива и Нагазаки, Ханой американските войници с германски , с японски и с виетнамски ВОЙНИЦИ ли се сражаваха?!? При бомбардировките на Белград НАТОвските войници с югославски войници ли се сражаваха?!?
Когато една ДЪРЖАВНА Войска извърши АГРЕСИЯ и избива цивилно население на страната, срещу която е извършена АГРЕСИЯ и НЕзаконна ОКУПАЦИЯ- това също е ТЕРОРИЗЪМ! "Държаван Тероризъм" !!! САЩ и Великобритания извършиха АГРЕСИЯ срещу Ирак и НЕзаконна ОКУПАЦИЯ на Ирак!!! И предизвикаха с това САМИ ответни действия ! Разбира се, ответните действия са БЕЗ самолетоносачи, супермодерни ракети, самолети и танкове! Най-вероятно, т.нар. "Терористи" извършват тези атентати с идеята, че НАКАЗВАТ гражданите на Великобритания за това, че са ПОЗВОЛИЛИ и ТЪРПЯТ демократично избраните от тях управляващи ги да извършват АГРЕСИЯ и НЕзаконна ОКУПАЦИЯ на Ирак?! НЕ ги оправдавам т.нар. "Терористи", но ги РАЗБИРАМ !!! А който НЕ иска да ги разбере- ще трябва да е готов да понесе ВСЯКАКВИ удари от страна на т.нар."Терористи"! Или да ги унищожи ДО ПОСЛЕДНИЯ !!! На война, като на война! Който напада- ще бъде нападнат! Който НЕ напада- НЯМА да бъде нападнат-справка: Швеция, например!!!
Впрочем, защо и до ден-днешен НЯМА Дефиниция на ООН за "Тероризъм" ?!? За да могат Великите държавите да извършват ДЪРЖАВЕН Тероризъм, май?!
Фидел Беев
08 Юли 2005 17:45
Мнения: 4,254
От: Fiji
Quote of the day:
След демократичните избори нещата се развиват добре. Пречат Иран и Сирия, но в крайна сметка Ирак ще страна за завиждане.

Е не мое да има толку тъпи парчета като дзевдзунгело! Таков тиквеник мое да съществува само у комиксите...
Va
08 Юли 2005 17:45
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Зевзек,
Тогава може ли да ми обясниш разликата между ГУЛАГ и Хирошима + Нагасаки? Къде са били повече виновни?
И каква е разликата освен в технологиите между това да взривяваш самоделки с барут и пирони и да бомбардираш от "невидими" самолети и с "умни бомби"?
Аз щот съм прост и не ги схващам тия неща (оня ден ми обясниха че не било нужно да чакам краставиците да узреят за д ги ям)
Фидел Беев
08 Юли 2005 17:53
Мнения: 4,254
От: Fiji
Va, изчекай го малко да сметне разликите и ке ти ги каже. Он борави с формули, нема ала-бала...
Те го дзевдзеко:
(снимка: натиснете тук)
Грациан
08 Юли 2005 18:03
Мнения: 4,060
От: Canada
Круелке
Варвари и аборигени 2
Именно тези монохромни следователи на КНИГАТА ( която и да е тя, е най-вероятно единственната до която са се докосвали) действуват догматично и са в сърцевината на цялата тази руска салата от ксенофобия, сегрегация, омраза, расова и верска нетолерантност и най-вече ЖЕЛАНИЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ИНАКВИЯ.
Както лондонските скинхеди, южнощатските реднекове, афганистанските талибани, палестинските интифададжии, така и родните атакисти са хора с изключително тясен мироглед. Ако сте забелязали, това са хора при които амбициите надхвърлят канчето на възможностите и тъй като жилото на амбицията е нещо жестоко, то ги боцка да се реализират по някакъв начин. Тъй като, за съжаление, те са неадекватни за честната борба, предпочитат организирането в групи.
Ако сте забелязали, обикновенно реализиралите индивиди са с психика на единак ( това съвсем не значи, че са някакви си социални девианти, саможивци или необщителни, просто хора разчитащи на собственните си сили и умения в "делничните битки", докато именно описваните по-горе девианти са почти винаги забелязвани в стадни образования, където тяхната житейска импотентност се прикрива и те ставайки част от глутницата придобиват не само още по-високо самочувствие, но и онова стоплящо душата чувство на съпричастност. И така, подавайки си топката един другиму, тези хора придобиват кураж и камеравиерщина и се чувствуват като "набори"...те поединично не са нещо кой знае колко, но вече организирани в отбор, нещата придобиват съвсем друга форма, всеки може да разчита на всеки и комбинирата мощ на куп, иначе невзрачни и нерализирали се маргинали е в състояние да наруши естественните, наложили се благодарение на многовековна еволюция междучовешки отношения.
И докато едни групировки на малцинства, все пак макар и самосегрегиращи се от мнозинството ( ултраортодоксните евреи по света, болшинството от малцинственни групи живеещи в Канада, арменското малцинство в България и т.н.т...примери стотици можем да изброим ) са се ашладилсали в новата обстановка и въпреки че си спазват традициите, общуват между себе си и дори гордо демонстрират своята различност по паради, фестивали и панаири, в никакъв случай не искат да нарушат структурата на обществото в което те са били приети ( къде с широко отворена прегръдка, къде не чак дотам). Съблюдават си законите там, плащат си данъците и в общи линии не се опитват да бъдат диригенти на живота на мнозинството. Някои дори биват приети в управлението на страната и лобират за своето малцинство и посредством там парламентаристки или там някакви други налични методи успяват да отстояват равноправното третиране на своята малцинственна група от страна на мнозинството. Когато нещата са "fair play", всички страни са задоволени и много пъти малцинственните групи получават дори и малки ( недразнещи кой знае колко мнозинството авантажи ).
Когато обаче известна част от малцинството си въобрази, че има пълномощия ( обикновенно "снесени някъде хептен отгоре" да доминира и да прекроява играта според своите си "богоизбрани" правила започват и сакатлъците. Именно когато, неколцина бабаита започнат да се чувствуват, че имат някаква си мисия (обикновенно аргументирциите са или някакви си религиозни или расови или суперменшенски ) лайната започват да хвърчат по вентилатора и аборигените запчват да чувствуват заплаха за баланса на системата.
Когато сунитите си мислят че те имат изконното право да владеят Ирак, когато група баски искат сепарация от Испания, когато неколцина българи с турско самосъзнание поставят бомби във влаковете, когато неколцина искащи да минат между капките роми не си платят тока, когато куп фанатизирани франкофони тръгнат да цепят Канада, когато групичка от сицилиански имигрантчета решат, че могат да си играят "тънките игрички" и да разкажат играта на тъпите янки, когато неколцина изкривители на Корана решат че имат правото да убиват гаднярски и безпричинно невинни хора, когато група от запасни офицерчета и нереализирали се маргинали тръгнат да правят мангалите на сапун, когато дузина партизанчета тръгнат да правят акции срещу мандри, тогава вече става страшно и обществото трябва да напави всичко възможно за да не се наруши естественния развой на еволюцията.
Е, понякога обществото е небрежно и инерционните сили, масовата халюционация и "а бе, на мен няма да ми се случи" менталността позволяват ракови образования от този сорт да се разрастнат прекомерно и разните му там Хитлеровци, Пол Потовци, Сталинци, Амин Дадаци, Садами, Мухтадовци, Бинладени, Милошевичевци и Сидеровци да си поразиграят коня, като в своя танц на БЕЗПОГРЕШНОСТТА и ВЕЛИЧИЕТО си помитат всичко което е с обратен на тяхната визия знак. Жалкото е че след такива "ний сме солта на Земята" тропаници и лезгинки наоколо остават милиони трупове на невинни хорица, ама пусто тая ми ти амбиция и този мерак за НАЙ-ГОТИН и НАЙ-ПРАВЕДЕН си прави периодически курбани с честни, примерни и достопочтенни човекоединици, които само искат да си живеят животеца, такъв какъвто си е.

Редактирано от - Грациан на 08/7/2005 г/ 18:10:12

Зевзек
08 Юли 2005 18:05
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Vа,
Неуместно стравнение. Япония е била в открита война със САЩ. Япония е нападнала Пърл Харбър и е безчиствала в окупираните от нея територии в Азия. Япония е отказала да капитулира. Както Япония, така и Германия са работели над атомната бомба. Ако бяха успели да я направят преди САЩ тежко и горко на човечеството. След бомбите над Хагазаки и Хирошима войната свършва на бърза ръка с масова капитулация. Впрочем, навремето никой в САЩ не е подозирал за страхотния разрушителен ефект на атомната бомба. Правили са изпитания, но никога в реални условия. Ако САЩ са знаели какво може да направи атомната бомба, то те надали биха я пуснали над Япония, макар че Япония. Така че атомната бомба над Япония не е терористичен акт, както ти твърдиш, а военен акт между две държаваи в открита война.
Зевзек
08 Юли 2005 18:13
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Грациан,
Варвари и аборигени I и II - отличен (6++).
Баш у носо. У цифката.
Кеф ми е да те чета!
paragraph39
08 Юли 2005 18:15
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЗЕВЗЕК,
КАКВО значи НЕоткрита война?! И защо при "откритата война" могат за бъдат убивани ЦИВИЛНИ граждани, а при НЕоткритата война НЕ могат да бъдат убивани ЦИВИЛНИ граждани! По коя Международна Конвенция или Решение на ООН е така, както ти твърдиш?!
Освен това, доколкото съобщиха в медиите, т.нар. "Терористи" официално бяха обявили ВОЙНА /па макар и "свещена"-ДЖИХАД!/ на Агресорите и Окупаторита на Ирак ?! Значи, може да се приеме, че и ОТВЕТНАТА война на "Терористите" също е ОТКРИТА, а НЕ е НЕоткрита!!! Или ти искаш "Терористите" да застанат, ОТКРИТО, с голи гърди срещу ракетите, самолетите и танковете на Агресора и Окупатора, ли?! То, май, и на янките също им се искаше във Виетнам "открита война", но НЕ стана на тяхната! И , поради тази причина, ЗАГУБИХА войната! Както ще я загубят и в Ирак, разбира се!

Редактирано от - paragraph39 на 08/7/2005 г/ 18:18:28

Грациан
08 Юли 2005 18:20
Мнения: 4,060
От: Canada
Зевзек ,
адмирации за позицията ти!
[/b]
Va
08 Юли 2005 18:21
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Зевзек,
ВСВ не е свършила с пускането на бомбите над японски градове а окло месец след това и "Япония е отказала да капитулира" що за основание да разрушиш цял град (градове в американски вариант). Капитулира противник които е победен (така както Германиякапитулира на 8 май 1945) и както Япония капитулира след като СССР унищожава най-многочислената и армия). Попрочети си отново букварчето с историята.
"Ако САЩ са знаели какво може да направи атомната бомба, то те надали биха я пуснали над Япония" За това какво да ти кажа Опитите с атомно оръжие са продължили доста след като се е видял ужасяващия му ефект. Твърдението е че това се е правило за добро не е оправдание. Намеренията не оправдават нищо и никого, единственото което има значение са последствията и резултатите. Ако унищожа един народ (нация) само защото съм искал да спася света от тях това оправдава ли ме?
Perkoles
08 Юли 2005 18:25
Мнения: 7,433
От: Australia
Зевзек,
""прочем, навремето никой в САЩ не е подозирал за страхотния разрушителен ефект на атомната бомба. Правили са изпитания, но никога в реални условия. Ако САЩ са знаели какво може да направи атомната бомба, то те надали биха я пуснали над Япония, макар че Япония.""
Това просто Не е верно, моля те. И къде биха я пуснали, ако позволиш да запитам.
.
Тук отново прозира "борбата" с последствията, вместо с причината. А причината, не е толкова лесно да се разбере и осъзнае.
Zaq
08 Юли 2005 18:28
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Браво на Ал-Каида!
Да са живи и здрави и на майките и на бащите си!
Няколко "цивилизовани" западноевропейци по-маlко - голяма работа! Важното е, че туриха габърче на стола на Блейката... и на говедата дето злобееха когато чеченската сволоч взриви московското метро...
Оле Затвори-очички
08 Юли 2005 18:30
Мнения: 26
От: Denmark
...навремето никой в САЩ не е подозирал за страхотния разрушителен ефект на атомната бомба. Правили са изпитания, но никога в реални условия. Ако САЩ са знаели какво може да направи атомната бомба, то те надали биха я пуснали над Япония...


Зевзек,

това е най-голямата простотия, която си написал за деня... може би дори за седмицата

Хората, които са правили атомната бомба много добре са знаели какво правят и как да я направят възможно най-разрушителна (за тогавашните възможности на науката и техниката). Ф. Д. Рузвелт е искал бомба, която да може да затрие поне полвината население на 350-хиляден град (такива са били проекто-целите за А-бомбата) и я е получил точно такава.

Редактирано от - Оле Затвори-очички на 08/7/2005 г/ 18:36:23

Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 16 от 21 14 15 16 17 18 Следваща »