Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сребреница - гробът на масовите грешки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:147 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
Нели
12 Юли 2005 01:13
Мнения: 5,661
От: United States
Когато с Фичо пишехме подробно за тези неща (все пак бяхме чели внимателно докладите на ООН в комисията по човешките права) във форума на Монитор ни наричха лъжци и майкопродавци. Интересно кого продавахме? Главорезите на Слобо, онези с които членовете на сегашната БСП се целуваха и стояха на конгресите им - и всичко това след като БСП добре знаеха за ужаса в Сребреница. Но гарван гарвано око не вади - нали и Милошевич с Ръжнятович са божкем комунисти, братя по оръжие.

BTW, мнозина от този форум също се нахвърляха върху ни, твърде нецивилизовано и невъздържано, оспорвайки фактите и доказателствата, които им давахме.

Но най-много ме е възмущавала българската журналистика, която не проронваше дума за тези събития тогава. Някой може ли да ми каже защо? А помните ли палатката на поетесата М. Башева, която стачкуваше срещу разгрома на миловшевизма, а забрави да пророни сълза за тези бедни и безпомощни хора от картината по-горе.
Ботевист
12 Юли 2005 01:28
Мнения: 28
От: Bulgaria
Абе душо, ти още ли вярваш в официалната версия?


Защо босненските сепаратисти се изтеглиха от Сребреница преди мирното население? Кой им нареди това и какво им обеща в замяна на предателството?


Сигурна ли си, че са 8000 мюсулманските жертви, а не в пъти по малко.


Колко според теб са сръбските цивилни жертви в 150-те опожарени сръбски села в месеците преди клането Сребреница и колко от намерените масови гробове всъщност са на сърби?

kasapina
12 Юли 2005 01:30
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Сребреница и политика военных преступлений
Натиснете тук
Нели като припомняш какво си писала преди по темата едно нещо не разбрах. По служба ли тиражираше лъжите на новите си господари или ти идваше отвътре?[/right]
paragraph39
12 Юли 2005 01:35
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Главно действащо лице в района на Сребреница и Братунац е командирът на мюсюлманските сили в Сребреница Насер Орич. В периода до падането на анклава армията на Орич опожарява всички сръбски села в района - общо 156, и избива близо 1500 цивилни граждани, сред които много жени, деца и възрастни хора. С неговото име е свързана и т.нар. кървава Коледа. На 7 януари 1993 г. силите на Орич нахлуват в с. Кравица и заличават селото от лицето на земята. Опожаряват неколкостотин къщи и избиват всички, които не успяват да избягат - 74 цивилни. Голяма част от мюсюлманите и до ден днешен приемат Орич за национален герой. В резултат на натиск от страна на Международния съд в Хага Орич бе настигнат от своята орис."
...................

Fafo
12 Юли 2005 01:43
Мнения: 340
От: Bulgaria
Абре Нели
На какъв език точно четохте дикладите на ООН. Безрезервната вяра в таквиз доклади е значително по-престъпно отколкото да се целуваш с доказани военнопрестъпници. Или въпреки добрия ти небългарски, щом твърдиш че си чела докладчета, си мислиш че ООН е последна инстанця. Идея си немаш какви долнопробни хорица са воглаве политиката на ООН. А и вземи понаблегни на хронологята, преди да обявиш един или друг за мръсник убиец и т.н. Или май си от тълпицата дет приема всичко дет и подхвърлят и послушно дига ръка.
Нели
12 Юли 2005 01:45
Мнения: 5,661
От: United States
Постинг #2, няма "официална версия", има факти. Те бяха известни в България. Докладът на мазоветски за станалото излезе още 1991-1992.
*
Що бе, Фафо, ти на руския повече ли вярваш отколкото на английския? Докладът на Мазоветски го има на всички официални езици на ООН, включително на руски, английски и китайски (за да не обидят форумния Параграф )

Редактирано от - Нели на 12/7/2005 г/ 01:48:56

anacephal
12 Юли 2005 01:46
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Та така: един босненси сърбин убива средно 4 мюсулмани (в период от няколко дни) и получава рани от натискане на спусъка?! Хайде сега, и на нас ни се е случвало да натискаме спусък, ама такова чудо никога не е било!
FL
12 Юли 2005 01:52
Мнения: 6,942
От: Canada
"Грешки"няма!Стана това което се искаше от комунистическите злодеи или се толерираше от някои европеиски сили или се "мироопазваше"от една тотално негодна организация наречена ООН!Геноцид в всички посоки вилнееше в сърдцето на Европа в продължение на години под благоволният поглед на "европеиските сили"!
Америка предложи да интервира още в началото на тази касапница!
"Не се месете!Това е европеиска работа!Забраниха французите!Така както се противиха и срещу свалянето на Садам години по късно!
Накрая пак Америка трябваше да спасява невинни жертви!
Картината е ясна!Това което Америка направи в Ирак срещу Садам, пълна победа, направи и в Сърбия след постоиянно саботиране от комунисти, Франция, Германия, ООН!
Картината е ясна!За клането в Сребреница са виновни:
1.ООН
2.Повечето европеиски държави с безраличието си.
3.Българскте комунисти, БСП, Парванов
Америка, собственоръчно, спаси сръбските малцинства от от изтребление!
Iezuit
12 Юли 2005 02:03
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Имам чувството, че и тази тема за човешка трагедия ще стане поредното място за изява на индоктринирани индивиди... вече се е почнало...
"Виновни са сърбите", "виновни са мюсулманите", "ние ви казвахме за тази трагедия, вие ни обиждахте - вижте ни колко сме морални и велики"...
Ако не ви е срам, продължавайте в същия дух.
Нели
12 Юли 2005 02:03
Мнения: 5,661
От: United States
Грешиш FL, Америка се колебаеше в началото на 90-те да направи това, което направи в 1999 г. Това нейно колебание костваше на бивша Юголславия 250 000 нейни мирни жители. И това става в края на 20 век, в Европа. Позорно е.

Последното издихание на комунизма роди средновековни ужаси за нашите западни съседи и повечето българо мълчаха по този въпрос. Това също е позорно.
Чичо Фичо
12 Юли 2005 02:05
Мнения: 24,838
От: United States
Ботевисте, явно не знаеш отношението на Ботев към сръбския национализъм. Язък за ника ти. Ето ти малко от уважавания от левицата английски в. "Индепендънт" (със съкращения):

Снимка


In June 1995, Bosnian Serb forces, pushing for a resolution to the ethnic "anomaly" of the Muslim enclaves, closed their noose around Srebrenica and the other "safe areas."

In Srebrenica, mass panic took hold of the civilian population. Women and children gathered at the U.N. base of Potocari, together with about 1, 700 men, while most of the "battle-age" males -- mostly unarmed non-combatants -- took to the hills in a desperate attempt to flee to Muslim-held territory to the west. At Potocari, Dutch troops meekly allowed the Serbs access to the camps and the refugees they held. Then, the following day -- July 11[, 1995] -- some 1, 700 men, disproportionately the elderly and infirm, were separated from women and children. The peacekeepers "stood inches away from the Serb soldiers who were separating the Muslim men, one by one, from their families" (Sudetic, Blood and Vengeance, p. 306).

*****


С отричането си на Сребреница някога и с продължаващите си и досега непохватни опити да я омаловажат българските "леви" се покриха с неувяхващ позор. През 1999 г. Г. Първанов, председател на ВС на БСП, нарече Милошевич "скъпи другарю" и квалифицира НАТО като "заплаха за мира на Балканите". Особено се натрапва ярко антибългарския характер на защитата им на антибългарския сатрап Милошевич, осъден в редица резолюции на ООН за грубо и системно нарушаване правата на българите в Сърбия.
*
Не сме чули и становище на БПЦ - сръбските главорези от УДБ носеха ей толчави православни кръстове на вратовете си и се поздравяваха с вдигнати три пръста, сръбските владиуци ги благославяха и досега укриват Караджич и Младич в сръбските манастири в Босна, маскирани с раса и калимявки. Не сме чули становище на "славянофилите" у нас (покрай банка Славяни) за изтребването на над 250 хил. славяни и плзномерното изнасилване на десетки хиляди славянки. Всичко това на 200-300 км от София!

Мнението е редактирано поради

- препостване на дълъг текст вместо даване на линк към първоизточника

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 11:01:35

Чичо Фичо
12 Юли 2005 02:15
Мнения: 24,838
От: United States
Докладите на Тадеуш Мазовиецки, бившия полски премиер от Солидарност (католик правозащитник, известен с безукорна честност), който, възмутен от бездействието на запада след Сребреница, подаде оставка като специален докладчик на ООН по правата на човека в бившата СФРЮ, бяха достъпни за всички интересуващи се в библиотеката на ООН в НБКМ в София и от 1995 г. - онлайн чрез библиотека Даг Хамаршелд в Ню Йорк и други източници като горния американски университет. Документите на ООН се издават на шестте официални езика, вкл. руски, арабски и китайски. Само да има читатели.
FL
12 Юли 2005 02:38
Мнения: 6,942
От: Canada
Нели, за "колебание" на УСА нито съм чувал, нито съм чел!
Обратното е вярно!Което се знае е че НАТО'вските съюзници на УСА ги упрекват в прекален "интервенционизм"!
Америка неможе сама без съгласието на ВСЯКИ Нато член да бомбардира Сърбия!
Трагичната и жестокa истина е че Европа и ООН сами без УСА немогат да разрешат дажe и един неголям конфликт в собствените си граници!
Хиршфелд
12 Юли 2005 09:34
Мнения: 1,046
От: Bulgaria
*****


Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 11:03:27

Cruella de Vil
12 Юли 2005 10:05
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Разбира се, цялата тази история е пример за безчовечност и садизъм и то в сърцето на Европа. По това две мнения няма.
Но... винаги ме е озадачавала двойственността на българската журналистика.
"Злобата, безчовечността, животинската страст да унищожаваш хора, които преди войната са били твои съседи, приятели, е

кулминацията на цяла една история от грешки,

мълчание, бездействие на цяла Европа по време на югославската война. Едва ли е умишлено, но е реално."
Значи какво излиза? Европа е виновна за убийствата. А не самите убийци. Лесно и удобно. Е не е ли това позицията на левите - за ненамеса, оставяне на нещата на самотек. Има тук там десетки и стотици хиляди избити, но това си е вътрешна работа на суверенна държава.
Ако войските на НАТО бяха окупирали Босна, веднага щеше да се вдигне вой - американските окупатори идват! Ами то за лявата преса хем сърби, хем боли. Не мога да разбера какво всъщност искат - когато се водят военни действия, защо Америка се намесва, когато се оставят нещата на самотек - къде гледа цивилизованият свят, та не се намесва със сила.
Хайде уточнете си малко позициите и решете трябва ли или не трябва да се използва военна сила за възпиране на кланетата между различни етноси по света. Коя е по-добрата позиция - да се въздържиш и да гледаш безучастно геноцида или да водиш военни действия със неизбежните съпътстващи жертви?
kapri
12 Юли 2005 10:07
Мнения: 165
От: Bulgaria
*****


Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 11:03:53

Калки
12 Юли 2005 10:28
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Чествуването на събитията в Сребреница не може да бъде оценявано като неутрално събитие. То неминуемо подкрепя мюсюлманската кауза в бивша Югославия и обвинява сърби и хървати, т.е. християни.

Развитието на събитията оттогава до днес, особено в Косово и Македония, показаха убедително, че мюсюлманите на Блакните съвсем не са жертви, напротив, че са агресивни националсти, верски нетърпими и че са гръбнак на мафията.

Ние, българите, живеещи в България, не можем да се правим, че тези събития не ни засягат. Подкрепата на мюсюлманската кауза на Балканите, която САЩ, НАТО и други ужким миротворчески организации оказаха с оръжие в ръка, у нас се изразява в подкрепа на феномена Доган, който по един крайно перфиден начин използува защитата на интересите на турското малцинство, за лично обогатяване и власт. Затова събития като коментираното се възприемат от мнозинството мислещи българи като косвена заплаха за нашите национални интереси. Това може би не се усеща в чужбина, но е така.
---
ПП Внезапното масирано появяване на Нели и Фичо в коментарите под тази статия също е индикатор, не мислите ли ?
Фидел Беев
12 Юли 2005 10:56
Мнения: 4,254
От: Fiji
Ботевист, нема начин точно тия двайцата да не верваа на т.нар. "официална" версия, оти са участвали в съчиняването й. Впрочем, на лъжите на двете радиоточки верваа само неколко зомбирани промитаци. Комай нема редовен участник, дека ке се фане на отблъскващи писания от рода (по памет): "Войната в Ирак не е за нефт", "Положението в Ирак става все по-оптимистично", "Израел не строи стена, а ограда", "Романо Проди и Ноъм Чомски са комунисти", "Православието се асоциира с комунизъм", "Ияд Алауи е избран демократично от целио иракски народ", "Американските компании немат далавера цената на нефто да е над 25$ / барел", "Американците са освободили Европа през WW2", "Сергей Антонов е стрелял по папата, сложил е бомбата в Оклахома след загуба на сантасе от Заркауи с 11:7 и накрая е отровил Юшченко с диоксин и червена мухоморка", а "Саддам и Осама бил Гладен са ду жане". От тия двамата не съм срещал по-големи лъжци, не само у форумо, а по целото протежение от Мурманско до Пунта Аренас. Прескачай ги и них, и клонингите им.
Йезуит,
theSaint
12 Юли 2005 11:00
Мнения: 420
От: Burundi
Разбира се, че Европа закъсня, водена от френски- , а от скоро време и германски "митеранизъм". Пасивността в защитата на правата на човека, като основен камък на демокрацията, е скъпо удоволствие и практичните янки и англичани не могат да си го позволят.
За това и ЕС минава през такива проблеми отгледан и едва проходил на лаврите на победата в люлката на Евродиназаврите. Сега, ще трябва Блеър да го учи, че ако иска да съществува, трябва да може и да се бие. И не само в гърдите
Zaphod Beeblebrox
12 Юли 2005 11:17
Мнения: 208
От: Bulgaria
Абе душо, ти още ли вярваш в официалната версия?


Красиво е казано и илюстрира хубаво мисленето на хората с АТАКА-съзнание: какво е някакво си там ООН, какъв е някакъв си там Мазовиецки, какви са някакви си там анализчета и факти и тинтири-минтири дето сте чели?!

Чели сте вие, ама не знаете. Нека аз да ви кажа как стоят нещата и т.н. болезнени фантазии на хора, които никой в реалния живот не иска да слуша.

На тях всяка "официална версия" им бърка в здравето, защото идва от Институциите. И в констатацията "Слънцето изгрява от изток" ще се усъмнят, ако е подписана от ООН. "Абе не е баш то тъй, американците се наговориха с евреите и продажните медии да ни заблуждават, че изгрявало от изток, докато в същото време ислямската дъга на Балканите расте".

Виж, и най-фантасмагоричния сценарии, който не обръща внимание на елементарната логика, ще се приеме на юруш, само да е срещу официалната версия и да го каже Волен Сидеров.


Тъй е, хората ги боли и си измислят истории да си осмислят живота.
Калки
12 Юли 2005 11:23
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
И в констатацията "Слънцето изгрява от изток" ще се усъмнят, ако е подписана от ООН.


И ще имат сериозни основания.....
Добави мнение   Мнения:147 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »