Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да имаш и да нямаш
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:153 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
nesnaecht
13 Сеп 2005 00:30
Мнения: 15,180
От: France
Бойко бъркаш тотално, от незнание или са ти поръчали да напишеш това ! *****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 13/9/2005 г/ 11:01:50

OLDMAD
13 Сеп 2005 00:47
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Не е вярно, точно си го е написал за себе си човекот: -
...за да намерят най-сетне убежище в кретенизма, където да забравят блясъка на своите поражения...

Old Emigrant
13 Сеп 2005 01:13
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
ниснаика - и какво не ти ареса, бре ? Кажи, ни нъ мъчи!
Aleksandrov
13 Сеп 2005 01:51
Мнения: 82
От: Bulgaria
Бойко, какво си се закахърил за краят на света... Защо не пишеш за нашенските ни проблеми ? Защо не пишеш че сме шампиони по бързо измиране и че сме с най-голям отрицателен прираст в света, с гроут рате: -0.89% Защо не пишеш за това че нямаме деца - все ви гони със световните проблеми да се занимавате и въздухоразтърсващи статийки да понаписвате, а кой ще зададе въпроса на въпросите...?
anacephal
13 Сеп 2005 01:52
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Проблемът е много по-сериозен отколкото изглежда, и решението не е в това да се помага на когото и да било да потребява повече. Индия и Китай направиха малка крачка в посока на приближаване на потреблението си на петрол до това на развитите западни страни - и цените удариха тавана. Представете си какво ще се случи ако всеки един от 6-те милиарда души на Земята започнат да потребяват колкото всеки един от 280-те милиона американци - няма да изкараме и една седмица.. Май в края на краищата ще трябва да препрочетем Малтус малко по-внимателно!
EBachev
13 Сеп 2005 02:19
Мнения: 614
От: USA
Бедността е продукт на неграмотността, невежието , некадърността, мълзела и в изключително малки случаи на лошо здраве.
Old Emigrant
13 Сеп 2005 02:59
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
ЕБачев, понеже маи си попреместил телето под вола - догаждам се че си един вол в добро здраве, сега разбрах защо си беден обаче. Сал не всички са телета, ебачев.
D-r Zvezdnikov
13 Сеп 2005 03:04
Мнения: 1,522
От: USA
EBachev, anacephal - . . Добре!

Редактирано от - D-r Zvezdnikov на 13/9/2005 г/ 03:06:28

nesnaecht
13 Сеп 2005 03:29
Мнения: 15,180
От: France
Д-р Звездников , и двамата можеш да ги тепаш като маче у дирек я нема да се сърдим . И двамата го заслужават !
Mac
13 Сеп 2005 03:50
Мнения: 115
От: United Kingdom
Значи anacephal предлага някакво решение близко до умишленото намаляване на населението на Земята...интересно..., но с кой по-напред да започнем?
Г-н EBachev казва че бедността е продукт на неграмотността, невежието , некадърността, мълзела и в изключително малки случаи на лошо здраве...е, значи нямало нищо общо с колониални политики, неоимпериализъм, подкупване на правителства и президенти, както и с дрънкане на оръжие в близост до "непокорни" държави.
Преди 2-3 седмици едно момченце-карибче показа и доказа нагледно по BBC заедно с няколко топ адвокатчета (бели момченца) как и защо Британия е станала толкова богата. Вервайте ми причината не беше защото хората тука много са бачкали през вековете . Но...накрая всички се съгласиха че е немислимо дори да се споменава за репарации, поради простата причина че никой никога няма да се съгласи да ги изплати, защото цифрата превишаваше няколко пъти БВП на страната
СветлоПиво
13 Сеп 2005 03:56
Мнения: 8,839
От: Canada
Света е пренаселен.........Нищо повече не може да се каже. ...
oIo
13 Сеп 2005 05:08
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Съществуват, приятелю Ламбовски, и други едни статистики (по INS) - хората с относително високи доходи са 20%, но те плащат 80% от данъците. От същите горни 20% идват и колосалните суми дарения за благотворителност. Да казвам ли, че въпросната прослойка от хора прави обществото да се движи напред, без да чака на някой друг. Не се оплакват хората. Нито плашат с "болезнени исторически уроци".


Айде сега, Бойко, да си представим, че нахраниш някого. Човекът веднага ще поиска да спи. След дрямката ще се събуди още по-гладен... Нали разбираш, че този някой требе да бъде размърдан, научен, "рибата да фаща", макар и с твоята помощ. Инак наливаш в каца без дъно.


Тънкият ми намек е, че най-добрата грижа за нямащите, е да ги научиш как да придобиват. С труд, естествено.
Капитан Немо
13 Сеп 2005 06:05
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
По-горе някой колеги споменаха "малкия" проблем - за пренаселеността и ограничеността на ресурсите (всякаквите такива) на нашата Земя.
Статистиката е безмилостна - ако всеки от 5-те милиарда жители (по времето на изследването, сега сме с 20% повече...) потребява колкото средния жител на Запада, ще ни трябват ресурсите на 4 (ЧЕТИРИ!) планети Земя!!! Или сега вече говорим за 5!
Интересни размисли по въпроса предлага книгата на покойния Карл Сейгън - "Милиарди и Милиарди" (Billions & Billions: Thoughts on Life and Death at the Brink of the Millennium by Carl Sagan, ISBN: 0345379187, струва смешните $10.00 в Amazon, всъщност ценните книги обикновено не са популярни (на принципа "Мразим да мислим!" и са наистина евтини...)
Разбира се, тук има много повече писатели, отколкото читатели, така че не се надявам на литературна дискусия по книгата...
scarlet storm
13 Сеп 2005 07:18
Мнения: 275
От: Bulgaria
Скъпа Оло, дъвчеш все едни и същи приказки. Излез малко от коловоза. Нали в съкровените ни часове съм те учил да третираш нещата по-разтропано. Стига с този комунистически догматизъм.


Кстати, има и друг тип статистики, които сочат, че парите, с които разполагат 500-те най-големи богаташи в света се равняват на сбора от парите на невъобразим брой "редови" хора по света. /Не си спомням точното число, но беше шеметно/. При това по-голямата част от тези 500 не са придобили богатството си чрез труд - то им е наследство от бащи, дядовци и прадядовци. Наследниците имат само ТРУДната задача да се халосват, изгъзват и пилеят. Нека им приберат наследствата в държавните хазни и тогава да видим как с труд ще постигнат днешните си състояния. Наслледяването на богатствата трябва да се забрани с международно споразумение, за да не се въдят наследствени паразити.


С комунистически поздрав: Ъндри


nesnaecht
13 Сеп 2005 07:33
Мнения: 15,180
От: France
Скарлет - не можеш да не признаеш това което са създавали твоите прадядо и баби защото знам че дядо ти е бил стар курварин ! та кога ще признаеш твоите богатства бе злато комунистическо ?!?

ПП- аз го знам това от баба ми нали и нея я е излъгал че като е комунист ще е най-богатия . Да ама простата женица си е седнала на задника и си е гледала унуците ! Като мене де ?!?Ако не верваш иди я питай у централните софииски ! Тя ще ти каже истината вервай ми !

Редактирано от - nesnaecht на 13/9/2005 г/ 07:39:57

oIo
13 Сеп 2005 07:50
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Идея си нямаш колко си прав, Скарли. Данъците наследство са си живо обезкостяване с последващо транжиране на наследниците. На паразитите им отнемат къде три четвърти и нагоре. Мдам, да има храна и за бедните.


Ама номера с високите наследствени данъци го прилагат в цивилизованите страни, не в България. У нас, бачо Скарли, комунягите не дават да им пипат наследствата, понеже трябва да има за внуци и правнуци. Елит не се гради лесно, ей! Ти помниш кога само заради Правешкия промениха Семейния кодекс за да може завалийката да осинови внучка си Евгения. При жив баща. Резил, Скарли, и кал по гърба. Та, да не почваме тая тема, а?
Калки
13 Сеп 2005 08:09
Мнения: 20,000
От: Bulgaria

Има някаква жестока ирония в цялата тази инициатива.

С кръст и меч (а по-късно и с 6-и американски флот) завладяваш света, получаваш поне 50% от националния си доход от потта на живеещи далеч бедняци(*) и след това царствено им отпускаш цели 0, 51 % от доходите си.

_______________
* нарича се - "евтина работна ръка"

nesnaecht
13 Сеп 2005 08:15
Мнения: 15,180
От: France
Е калки чак пък толкоз не е възможно ?!?
Знаеш много добре че всички са роби и то безплатни . Най-вече на своите лични комплекси след това партиините и най-накрая семейните ако има време за тях !
Така че процента за заплащане не е важен според мене !
Лошото е че не се усещаме как плащаме данък ГЛУПОСТ.
Бе какво искаш царска ми работа ?!?
scarlet storm
13 Сеп 2005 08:18
Мнения: 275
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 13/9/2005 г/ 11:05:35

Зую
13 Сеп 2005 08:20
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Досегашните помощи са давани на принципа- нахрани просяка, па не му бери дерт за клозета.
Да не отиваме далеч. Да вземем нашенските цигани. Колкото и помощи да им даваш, те все ще са гладни и жадни, все ще са неграмотни, все ще са безработни, все ще крадат. Помощите трябва да се обвързват със задължения от страна на просещите. И на първо място- да се ограмотяват. Да се квалифицират.Да се задължат да не извършват престъпления. Да ограничават раждаемостта си. Не може да раждат по десет деца, след като не могат да изгледат едно. Ще проси за помощи и ще ти направи още десет такива като него, та и тях да ти джироса. И много други задължения, които са за тяхно добро.
Демографският взрив е не по-малко опасен за съществуването на човечеството, отколкото замърсяването на околната среда. И трябва да се вземат всякакви мерки за ограничаване на свръхголямата раждаемост при така наречените бедни.

scarlet storm
13 Сеп 2005 08:39
Мнения: 275
От: Bulgaria
И никакви наследствени данъци, Оло. Всичко в хазната! Да продължа ли за холивудските курвички, които трупат милиони само защото природата им е дала добре заоблен задник, който компенсира паяжината в главите им?
Да продължа ли за узаконената спекулация при капитализма, от която се трупат милиарди, без мръдване на малкото пръстче? Да продължа ли за многовековния грабеж на т. нар. трети свят от страна на държави, които днес ни учат на демокрация и хуманизъм? Да продължа ли за робите негри, които са хвърлили в Америка толкова труд - безплатен и убийствен, колкото не са дали всички нейни поколения бели граждани от времето на Вашингтон до наши дни? Да продължа ли за Токийския протокол, неподписан от Съединените щати, защото поставят бизнеса над живота на хората, дори и на собствените си граждани? Да продължа ли....
Добави мнение   Мнения:153 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »