Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Една свещ за Конрад Аденауер
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:159 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
it is I
13 Сеп 2005 23:47
Мнения: 1,254
От: Bulgaria
Както винаги,

или още как социалният дарвинизъм остана на заден план в името на свежата работна ръка.
Eisblock
13 Сеп 2005 23:59
Мнения: 9,157
От: Iceland
Д.И. този път е доста конкретен - особено в началото. Добре е написано и още повече - доста вярно е....

.... с едно допълнение или коректура: -Ако говорим за "Външен кръг" (нали това се визира за ЕС?), то Швейцария НЕ Е в ЕС. Все още.

Die Eidgenossen wollen das nicht!
Зевзека
14 Сеп 2005 00:01
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Българинът винаги е палил две свещи - една на Господа и една на Дявола.
За всеки случай.
Myxa
14 Сеп 2005 00:38
Мнения: 1,048
От: USA
фък... ето защо били онез сандъчета с пясък в черквата... да му палят там свещи на дявола... и пред щаба имаше таквиз сандъчета... ама там му палеха фасове...
sluncho6
14 Сеп 2005 00:52
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Аз пък се размечтах за свещоливница в България....УУУОХХХ!
Gan(ю)гоТрий
14 Сеп 2005 00:59
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
“Преходът свърши”(А.Райчев), що се отнася от човеци към маймуни. Преходът предстои да почне, що се отнася от маймуни към човеци. И евентуално етап-3 от по изостанали човеци към напреднали човеци – общо 40 г.
Антибиотик
14 Сеп 2005 01:00
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
Димитри от всички статии в тази рубрика ( някои може и да съм пропуснал) днес си направил най-точната си прогноза. А именно - че на лист можеш да отидеш на Луната, ама де факто да си в средновековието. Не еново ама в случая е като прогноза в чист вид...
Целият свят заприличва на екперимента на Ботев, когато е бил учител в Задунаевка (извинявайте, че ви го давам за пример втори път) когато изкопава един трап в двора на училището и пуска в него и диви и питомни животни - от малки вълчета до пуйчета - резултатът е бил че вълчетата умират. Този който е роден със свобода в кръвта, предпочита да умре отколкото да се префасонира по нечии прищявки.
Повтарям израза "свобода в кръвта" защото ние още дълго време ще чакаме да ни се изчисти кръвта от робството и безгръбначието. А имаме много по- добри или поне равни дадености с най-доброто от световните първи и със сигурност по- висока средна интелигентност от гражданите на най-развитите индустириални страни...
Ама файда никаква - е какъв е изводът?
Че на всеки Господ му е дал собствена писта и не се знае от омешването, кой ще спечели и кой кого ще цивилизова.
Дано някой чужденец (особено гражданин на ЕС) не прочете мнението ми...
Кракра
14 Сеп 2005 01:11
Мнения: 1,762
От: United States
В Турция се води война. Какъв ЕС? Онзи ден са били убити 5 аскера от кюрдски бунтовници. Пали свещ за България, викам аз, щото колелото се завърта; в международната политика има една политика и тя е реалната политика.

Редактирано от - Кракра на 14/9/2005 г/ 01:14:13

Gasparini
14 Сеп 2005 01:21
Мнения: 4,425
От: Germany
Кво доживехме, заклет милицiонер да пали свещ на Конрад Аденауер.
Ми кат си казал А, кажи Б та запали и една на Лудвиг Ерхард бе оланколу.
cherno nigro
14 Сеп 2005 01:27
Мнения: 514
От: Burundi
Обединена Европа, Европейски щати, единна валута....Не са ли тези проекти дело на същите онези хора, които 14 години след падането на желязната завеса решават, че не им отърва да са чак толкова обединяващи? Да сте чували за обединена Африка, или единен Близък Изток? А докато дойде това време, ние, бедна България и още по-бедна Румъния, подобно плебеи под хълма ще чакаме палеца на «бащицата –император» /в историята все от някъде изниква по един такъв/. Въпросът е, че и с, и без неговата благословия, по-различни в близките 50-60 години не виждам как ще станем. Някой от вас да е посетил Прага това лято? На баба ти хвърчилото, че станаха «европейци» - простотията и мърсотията по улиците им си е същата, е, само дето един Marks&Spencer се пули насред площада.
durt kozel
14 Сеп 2005 01:31
Мнения: 769
От: Bulgaria
cherno nigro, аз бях в прага и чехия тва лято, напълно съм съгласен с теб, мизерията е пълна. извън прага е пълна скръб... жив зян
Спасов Ден
14 Сеп 2005 01:32
Мнения: 96
От: South Africa
Недоумяващо е, че БОТ СЕГА перманентно допуска ругатните и непристойния език – такъв, какъвто той е ежедневие за т.нар. участник с много съмнителен произход Гъзразпрани!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Защо допускате такъв език да мърси страниците Ви и Форум Сега?????????? Аз лично го приемам като лична обида и напускам
dart prach
14 Сеп 2005 01:35
Мнения: 64
От: Nigeria
мараба брато, не знаех че имам побратим козел, еи, евала!
Ти в Прага ли беше? Ама верно е голем резил, аз бех и в Прага и в Братислава, ама сеир, брате
Арсеник и стари кукундели
14 Сеп 2005 01:56
Мнения: 32
От: Bulgaria
много хубава статя, точно казано и браво на автора. повече от него по тази тема!
Чичо Фичо
14 Сеп 2005 02:15
Мнения: 24,838
От: United States
"Конрад Аденауер казваше, че в новата немска история всички важни решения (разделянето на две Германии, реформата на Лудвиг Ерхард, която даде старт на западногерманското икономическо чудо, въвеждането на дойче марката, влизането на Западна Германия в НАТО, учредяването на Европейското обединение за въглища и стомана като предтеча на ЕС) са били взети против желанието на мнозинството немци."
*
Това е вярно и сякаш е вдигнато буквално от мой постинг (който съм повтарял неведнъж) от полемиката ни с привържениците на референдумите за НАТО и ЕС (които естествено смятат, че евентуалните референдуми щяха да бъдат спечелени от противниците на НАТО и ЕС). Разликата е само в първия израз - аз казвах не "разделянето на две Германии", а по-правилното "създаването на ФРГ". Четох това за Аденауер преди 15-тина години у Пол Джонсън и много се впечатлих. Нали и Ленин искал да строи комунизъм независимо от желанието на истинските руски работници, в чието име уж било всичко.
Кракра
14 Сеп 2005 02:26
Мнения: 1,762
От: United States
сякаш е вдигнато буквално от мой постинг


Сега ако и го докажеш, грешка няма да имаш.
starija hush
14 Сеп 2005 03:09
Мнения: 5,041
От: United States
Само китаиците палят свещи на Д-р.Аденауер защото тои им помогна да си направат атомна бомба.С Мао беха една зодия козирог.Тогава Китаи и СССР беха в военен конфликт за маджурия.Така Германия си мислеше да ослаби СССР като ядрена сила с Китаи.Хрушчов беше приятел с Аденауер.Дори се беше сугласил да продаде източна Германия за около85 милярда долара и договор германски спецялисти да строят модерната индустрия в СССР.Но кучетата на Брежнев му направиха преврат когато беше на почивка и така плана пропадна докато не доиде Горбачов които разпродаде всички сателити и си изплати дулговете кум западните банки.
Mac
14 Сеп 2005 03:24
Мнения: 115
От: United Kingdom
starija hush[/b], това за първи път го чувам!! Откъде взе инфото по въпроса?
bozata
14 Сеп 2005 03:42
Мнения: 887
От: Bulgaria
Който се го може, си го може!!! Много добра статия!!! А каквито сме безверници, май и свещите няма да помогнат!!
Капитан Немо
14 Сеп 2005 03:49
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
Чичо Фичо, извинявай, ама какво искаше да кажеш с този свой постинг? Какво всъщност ние трябва да "прозрем":
1. Че Дмитри те чете и е "краднал" твои мисли и ти с уважение просто съобщаваш, че снизходително му "прощаваш"?
2. Че двамата с Дмитри мислите еднакво?
3. Че след като си прочел безспорно великолепната статия (моите уважения към Джимо, понякога пише страхотно, понякога малко сложничко, но този път /според моето скромно мнение/ е намерил невероятния баланс от мъдрост/факти/смилаемост/послание!) и после коментарите под нея и си решил да се "отъркаш" о него, та поне малко да избиеш някой философски комплекс?
Нека се разберем - НЕ се заяждам, наистина. Още от "Монитор" те чета и зная, че нито си глупав, нито повърхностен. Но понякога се учудвам до къде може да стигнат някой психологични малформации (да не се бърка с Проблеми!) - наистина ми е интересно...
Още веднъж - извинявай, не го приемай като опит за заяждане, интересен си ми като психологичен профил...
volog
14 Сеп 2005 04:56
Мнения: 3,826
От: Reunion
Чичо Фичо е прав, писал го е "таузънд" пъти. Д.И. чете форума и особено Ч.Ф., случвало се е да му отговаря от страниците на вестника, може и прсто да му се е набило в главата, а и не веднъж е бил засичан в крачка да ползва "чужди източници". Е напълно вероятно е и чичо ни Фичо да го е прочел отнякъде.


Не е там "пойнта" обаче. Факт е, че историята оправда "мнозинството немци" - Германия се обедини/и то наспроти волята на елита/, дойче марката изчезна, а НАТО де факто се разпадна.

Редактирано от - volog на 14/9/2005 г/ 04:59:33

Добави мнение   Мнения:159 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »