Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 12 от 12 10 11 12
Чичо Фичо
09 Окт 2005 03:52
Мнения: 24,838
От: United States
Волог, забрави да кажеш че и негрите трепят сатаните.
*
Параграфе, не съм бил свидетел на престъпленията в с. Бенковски, чел съм за тях в медиите. Публикациите в медиите представляват достатъчно основание прокуратурата да се самосезира, но не го прави. Не се самосезира и по случая Славков, както си спомняш, дори след като беше изритан от МОК. Напротив - дигна патърдия, че щяла да преследва ББС. Направи ли го? Не съм чул. Извод: прокуратурата каквато е сега не си гледа работата и нищо не може да се очаква от нея. Такова е мнението май ни на ЕС.
paragraph39
09 Окт 2005 13:22
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧИЧО ФИЧО,
НЕ е задължително Прокуратурата да обявява ПУБЛИЧНО всеки път, когато се САМОсезира , след съобщение в пресата за извършено Престъпление!
Освен, че има логика и резон Прокуратурата да НЕ обявява публично, че започва "Предварителна Проверка"/ за да НЕ подплаши евентуалните бъдещи Обвиняеми и те да СЕ покрият или да покрият следите от Престъплението/, НЕ е задължително и след такава проверка НЕПРЕМЕННО да са констатирани от Покуратурата ДОСТАТЪЧНО ДАННИ за извършено Престъпление и съответно, образуване на Наказателно Производство!!!
Може би, в някои от случаите на изнесеното в Пресата за извършено от някого или срещу някого Престъпление, след САМОсезиране на Прокуратурата и извършване на "Предварителна Проверка", изнесеното в Пресата да се е оказало "Кьор фишек"- сиреч, Измишльотина, с цел да се хареса медията на аудиторията си или на Господарите си!!!
Нямам идея дали това важи и за случая, за който ти уведомяваш тук! Но НЕ е изключено?!
Така че, по-СИГУРНИЯТ начин е , ако подадеш Сигнал до Прокуратурата/ по чл. 174 ал. 1 от НПК или по ЗПСЖМГ/- защото, в такъв случай, ще имаш право /по закон/ да "контролираш" действият на Прокуратурата по Сигнала ти!!!
Такъв е съветът ми към ЧИЧО ФИЧО и към всеки, който ЗНАЕ за извършено вече Престъпление или за подготовка за извършване на Прстъпление !!! БЕЗплатен съвет, при това!!!
Още повече, че съобщавайки във Форума за извършено от някого Престъпление , НЕ е изключено това съобщаване да се окаже НАВРЕМЕННО Предупреждение към евентуалния Престъпник и "покана" към него той да се покрие или да покрие уличаващите го доказателства или улики?!
Така че, НЕ прекалявайте и НЕ злоупотребявайте с пускане в Общественото Пространство/част от което е и този Форум!/на информация за извършено или подготвяно Престъпленев, ако ПРЕДИ това НЕ сте подали СИГНАЛ до Прокуратурата за това Престъпление !!! КАЗАХ!
........................................
НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
...
Задължения на гражданите и длъжностните лица за уведомяване
Чл. 174. (1) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.) Когато узнаят за извършеното престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
(2) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.) Когато узнаят за извършеното престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данни за престъплението.
.........................................
ЗАКОН
ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА, СИГНАЛИТЕ, ЖАЛБИТЕ И МОЛБИТЕ
Обнародван, ДВ, бр. 52 от 4 юли 1980 г.,
изм., бр. 68 от 1988 г., изм. ДВ бр. 55 от 2000 г.
...
Чл. 8. Длъжностните лица, органите за държавен и народен контрол, прокуратурата и съдът, правните служби и юрисконсултите, както и обществените организации и гражданите, са длъжни активно да съдействуват за своевременното и законосъобразното решаване на въпросите, поставяни от организациите и гражданите в техните предложения, сигнали, жалби и молби.
Чл. 9. Органите на социалното управление отстраняват нарушенията на правата и законните интереси на организациите и гражданите и вземат необходимите мерки за привличане към предвидената в закона отговорност виновните длъжностни лица за нарушение на закон, прояви на бездушие, формализъм и бюрократизъм и други нарушения при работата с предложенията, сигналите, жалбите и молбите.
Чл. 10. По производствата по този закон не се събират държавни такси и не се заплащат разноски
...
Разглеждане на сигналите и жалбите
Чл. 29. (1) Организациите и гражданите могат да отправят сигнали по всички въпроси от обществен и държавен интерес до органите на социалното управление за злоупотреби, разхищения, лошо стопанисване на имущество или за други незаконни или неправилни действия и методи
...
3) Организациите и гражданите могат да отправят сигнали и жалби до контролните органи, съда и прокуратурата за нарушения на законите от държавни органи, длъжностни лица и граждани.
...
Чл. 31
...
2) Когато уважи сигнала или жалбата, органът взема незабавно мерки за отстраняване на допуснатото нарушение или неправилност, за което уведомява подателя и другите заинтересувани лица.
(3) Ако не признае основателността на сигнала или жалбата, органът в двуседмичен срок, а ако е колективен - в месечен срок от подаване на сигнала или жалбата, ги изпраща заедно със своите обяснения на съответния по-горестоящ орган, за което уведомява подателя.
................................

Редактирано от - paragraph39 на 09/10/2005 г/ 13:28:25

Чичо Фичо
09 Окт 2005 17:02
Мнения: 24,838
От: United States
Параграфе, не те чух - преследва ли прокуратурата ББС, както се закани, или се ослуша? Преследва ли Славков по основателно подозрение в извършване престъплението подкуп като член на МОК и председател на БФС?
paragraph39
09 Окт 2005 20:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧИЧО ФИЧО,
ЧУЙ ме сега:
НЯМАМ директен телефон , нито директна "топла връзка" с българската Прокуратура!!! Поради която причина узнавам, ЕДИНСТВЕНО и САМО, от българските НЕзависими медии за действията /или за бездействията/ на българската Прокуратура! ,
Но имам СЪМНЕЖ, че българската Прокуратура, както и много от днешните ни политици и управляващи, имат, май, директна телефонна или "топла" връзка с посолствата на САЩ и Великобритания?! И оттам получават инструкции?! Напимер, Прокуратурата да вкара в затвора румънски журналист- затова, че е използвал НЕзаконно Скрита Камера, но да НЕ вкара в затвора британски журналист от ВВС, който е извършил СЪЩОТО ?!?
Дано да НЕ съм прав за българската Прокуратура днес!!!
nesnaecht
09 Окт 2005 22:10
Мнения: 15,180
От: France
Умопомрачение е това, да пишете все още под темата !
paragraph39
09 Окт 2005 22:26
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
А ти УПОПОМРАЧИ ли се вече?! Си ли ВЕЧЕ"Умопомрачен" ?!?
НЕ бъркай УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ с Умопомрачение! Въпреки, че има случаи, когато едното води до другото!!!
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 12 от 12 10 11 12