Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 10 от 12 8 9 10 11 12 Следваща
Наум
06 Окт 2005 08:16
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
наум и нели определят кой мое и кой не мое да пише у форума

Братчед,
Правиш твърдение което ме касае. Докажи го, за да се види от широките народни маси:
А) колко ти чинят аргументите и за останалите ти лакърдии
Б)Колко ти чини капата-изобщо
В)Що за характер имаш, и що си все неразбран инещастен и все те цака живота. Що те боли жлъчката и шкембето и що ти се възпалява простата.
Г) Що се спихтяса форума на Монитор
Д) Що се спихтясва всичко, до което се опрат здравите леви сили.
Предупредих те, да не се занимаваш с мен-имам непоносимост към хора от твоя регион
[/b]
Meto ot Interneto
06 Окт 2005 09:14
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Г-жа Нели, смъртно наказание не трябва да има, дори и за турските терористи, за които рониш крокодилски сълзи. На всеки е известно, че по времето на тоталитаризма е имало съдебен произвол, но това не е доказателство за невинност на тримата убийци. Доколкото знам, в БГ тялото на екзекутирания никога не е било предавано на близките му. Къде е гробът на Вапцаров? Терорът – ислямски, болшевишки, нацистки, ционистки, български, или турски – не заслужава паметник. Ако наистина ти се плаче, оплаквай не терористите, а жертвите им.
Captain Buddy
06 Окт 2005 11:32
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Уважаеми Науме,

тъй като явно страдаш от амнезия ще ти припомня собственоръчно написаните глупости:
В тази връзка, капитан Бъди, нищо лично, ама да попитам : вие бихте ли си пръснали черепа за някаква идеология ?
Ако не-тогава не участвайте в политически разговори[/b], защото от лаици и от такива, които не биха, сме на този незавиден хал. За нашия иде реч, не за Вашия-Вашият го знаем.[/blue]
На което аз надлежно отговорих:
Бързам да те успокоя, че за нямам любим вожд, заради който да си “пръсна черепа” или пък “за някаква идеология”, защото това считам като предателство спрямо собствените си убеждения, които априори изключват подобни действия характерни за личности с явни психически отклонения. Моят девиз е:


Който се бори може да ПОБЕДИ, който не се бори вече е ЗАГУБИЛ![/b]



Капише?[/red]
От горното по твоята болна логика следва да не участвам в политически разговори, сиреч форума!
А по долу и доказателството за Нели:
Нели
05.10.2005 г. 21:45:08
милЬчо, и без comments във форума докато не си платиш дълга към каруцаря.

И на края много лично: Пробвай лечение с Оргоновата кутия на д-р Райх. Ако не се получи тогава спешно се консултирай с лекар-психиатър, защото показваш очевадни признаци на психясване, досущ като твоя комир Райх!
Само не си пръскай черепа, че няма да има кой да забавлява форума[/b].


Редактирано от - bot на 06/10/2005 г/ 12:09:01

Наум
06 Окт 2005 13:58
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Ако не-тогава не участвайте в политически разговори, защото от лаици и от такива, които не биха, сме на този незавиден хал.
Батка,
Това изречение, един нормален човек може да го сметне за:
А)-препоръка
Б-Бъзик
В-тънок, колкото червени тиранти от "Алди" намек, че опонентот е от породата лаик в съотв. материя-демек, някаква задочна оценка
Г- някакво жалване-демек, лесно ти е, ти си на добрийот хал, па ние
Аз лично не се сещам за друг вариант, който да мине през акъла на един нормален човек, прочитайки това твърдение
Но забрана-виж, това може да мине през акъла само на другата категория. Която пък е обект на целокупното творчество на д-р Райх. Той обаче няма да помогне, щото нещата са по сериозни и вече имаме клиника. Това изисква специализираните грижи на колегите му, които пък са много скъпи. Вижте там-църква, здравна каса, оправяйте се овреме, щото инак нещата се задълбочават. Състоянието е подробно описано в специализираната литература, а ранните му симптоми са добре изразени в тукашното ви творчество. Ся обаче нещата са преминали тази фаза и е време за по-сериозни мерки
Да не кажете, че не съм ви казал. Че не съм предупредил навреме.
Щото вие може сичко да кажете, но ние все пак сме длъжни да ви прощаваме. Както на децата, като на болните-нали сме хора. Което обаче ни задължава да знаем с какво си имаме работа и да си даваме сметка, че трябва да сме снизходителни.
За това написах този постинг-за другите.
Нели
06 Окт 2005 14:54
Мнения: 5,661
От: United States
Мето, или каквито са ти там другите никове, я се прочети:


На всеки е известно, че по времето на тоталитаризма е имало съдебен произвол, но това не е доказателство за невинност на тримата убийци.


1. Наричаш убийци 3-ма човека, чиято единствена доказана вина е, че имат турски имена по време на срамния възродителен процес. Нищо друго не ни известно за тях. След арестуването си те потъват и повече никой не ги е виждал.

2. Комунизмът те е научил, че щом родната милиция ги е прибрала те наистина са виновни. Три пъти ха. Заради такова мислене са избивали пред очите на народонаселението ни хора без присъди, напъхани в Белене и никой не е казвал гък, защото са били наплашени да не ги причислят към "гадовете"

3. Как така на всеки било известно, че по време на тоталитаризма е имало произвол и всеки е мълчал, а след 1989 изпълзяхте стотици хиляди борци срещу комунизма? И не наричаха ли такива като Мето този строй "най-прогресивния".

Какво друго да кажа на горното освен "жалкие, ничтожньiе люди".

Редактирано от - Нели на 06/10/2005 г/ 14:57:46

Чичо Фичо
06 Окт 2005 15:23
Мнения: 24,838
От: United States
Първо никой не е доказал кой е извършил взривовете - бързото и тайно премахване на тримата може да значи и ликвидиране на свидетели. В ООН-ската терминология това e summary execution. Лицата се водеха безследно изчезнали от съответната комисия на ООН и ни питаха за тях. Второ, никой не е разследвал длъжностните лица, наредили да се стреля с бойни патрони срещу мирна демонстрация на български граждани в с. Бенковски през 1984 и гр. Каолиново през 1989.
Meto ot Interneto
06 Окт 2005 16:10
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Ау, г-жа Нели, не те мамя, имам само един ник. Може би ме бъркаш с уважаемия адаш от Факултето. Питай бот, ако не верваш
Г-жа Нели, аз пък не вервам, че са ги арестували просто ей така, заради имената им. Преди да им вдигаш паметници си припомни, че в т.н. "възродителен процес" загинаха повече българи, отколкото турци (около двадесет жертви общо). А сигурно по-добре от мен си спомняш, че през тоталитаризма убийците в БГ ги хващаха повече, отколкото сега.
Чиче, конспиративни теории има всекакви, от най-разнообразни източници, включително оонето.
Нели
06 Окт 2005 16:32
Мнения: 5,661
От: United States
Не съм правила паметници, все още, на никого, ни на българи, ни на турци. Казах съвсем елементарно нещо, разбираемо за всеки некомунистически ум - тези 3-ма човека са арестувани и разстреляни без съд и присъда, на роднините им са казвали, че не знаят нищо за тях, а група комунистически боклуци решиха, че щом са арестувани те са убийци. Последното противоречи не само на формалната логиката, но и на елементарния житейски наглед. По същия рандом принцип са могли да арестуват и Мето, да го разстерлят, а след това Асан от форума на Сега да пише, че Мето е не само убиец на деца, но и изнасилвач.

Липсата на законност в дадена държава винаги води до горните печални резултати. Тримата турци не са единствените жертви на тоталитарната ни българска машина преди 1989, това поне всички знаем и сме чели.
Meto ot Interneto
06 Окт 2005 17:23
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Г-жа Нели, не отива на една маркистколенинска философка като тебе да оскърбява други форумци, като ги нарича комунистически "боклуци". Още повече някои биха казали, че точно ти и половинката ти по-приличате на тая субстанция, предвид солидната ви доносническа практика.
Подозирам, че тая твоя слабост, се дължи на идна твоя обсесия (чиче, забележи как използувам правилната дума) с изнасилването. Забелязвам, че тая фикс-идея присъствува нееднократно в коментарите ти, които винаги следя с интерес. Формите са различни, но най-често наратива (чиче, забележи правилната дума) е за некой сръбски четник дето изнасилва некакава мустаката албанка в некакво село, май беше Могила?

Meto ot Interneto
06 Окт 2005 17:26
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Пардон, печатна грешка - една, не "идна". Имам и излишна запетая

Doctora
06 Окт 2005 17:36
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Неведнъж питаха Ахмед Демир Доган (Докер) да разкаже какво стана със сподвижниците му от 1985-та: Захит Вахит, Неджмедин Хак и Мюмюн Мустафа от организацията Освобождение на българските турци от Добруджа и Варна с които пред декември същата година основа ТНОДБ (Турско Национално- Освободително Движение в България), чиито пряк правоприемник е ДПС.
Мълчи като ченге . Както и за бомбаджиите си...Защо ли?
paragraph39
06 Окт 2005 18:06
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Когато чрез медиите са разпространи ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ/документ/ на държавен орган или на Съд/дори и ако те са "комунистически"!/, счита се, ПО ПРЕЗУМПЦИЯ, че съдържанието на това Съобщение/документ/ Е ВЯРНО- до доказване на противното в Съд !!! Или, че това Съобщение и ИЗФАБРИКУВАНО от съответната медия?! Което е основание да се търси ОТГОВОРНОСТ от медията- като ПРЕДИ това се ДОКАЖЕ че съобщението на медията е с НЕВЯРНО съдържание!!!
Ако публично бъде обявено за някого, че той е осъден Престъпник, но се знае, че това НЕ е истина- тогава е извършено Престъплението "Клевета" спрямо сочения за престъпник!!! Същото е и ако публично бъде обвинен някой, че е извършил Престъплението "Клевета", но се окаже, че "клеветата" Е ВЯРНА!!!
НЕ ми е известно да е било ДОКАЗАНО в Съд, че Съобщението за ОСЪЖДАНЕ на тримата "терористи" и изпълнението на присъдите им НЕ отговарят на Истината и, че, всъщност, е било опит за "вкарване в заблуждение" на българското Общество в ония години!? А всеки, който твърди, че Истината е ДРУГА- трябва /длъжен е- по чл. 174 ал.1 от НПК/ да го направи пред съответен държавен орган, В КАЧЕСТВО /и с Отговорност!/ на Свидетел !!! КАЗАХ!
......................................... .....
НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
...
Задължения на гражданите и длъжностните лица за уведомяване
Чл. 174. (1) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.) Когато узнаят за извършеното престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
(2) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.) Когато узнаят за извършеното престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данни за престъплението.
...................
Нели
06 Окт 2005 18:57
Мнения: 5,661
От: United States
Мето, ипостазо нам-коя си, продължавам този диалог от чисто педагогическа гледна точка. От практиката си знам, че в България от еднократно казване на дадена истина, или от намек, нищо не се научава. Учи се с упорито повтаряне и обясняване, точка по точка, дума по дума. Обикновено този, който учи е оплюван, хулен, клеветен. Приемам това като част от българския преход. И така

1. Не съм "марскистколенинска философка" (правилното е "философ", разбират се и двата пола, също като думата "колега", която се отнася и за мъж, и за жена; друг такъв пример е "министър" - министър Калфин, но и министър Масларова), а човек завършил специалност философия в СУ и защитил дисертация в БАН на тема, която разглежда и случаи като гореописания, за 3-мата турци разстреляни без съд и присъда, и наречени от комунистическите боклуци "убийци", без каквито и да е доказателства. Подобни проблеми разглеждах в частта от дисертацията си "От национална пасторалност към етническа омраза", където се говореше не само за България, но и за бивша Югославия. Беше времето, когато в българския печат не се отронваше дори дума за престъпленията на Милошевич.


2. "солидната ви доносническа практика" приемам като клевета, качество присъщо на комунистическите боклуци. Клеветите във форума на Сега са забранени според правилата му.

3. А сега да се върнем към темата за която спорихме (спор е трудно да се каже де, истина тук е просто неопровержима) - Мето нам-кой-си твърди, че 3-ма убити без съд и присъда български граждани по време на Възродителния процес, Алцек, Елин, Сава (това са им имена в български вариант), били убийци. Нели пък казва, че никой не е убиец докато не е осъден на основание на някакви доказателства и не премине през нормална съдебна процедура. Ако Мето нам-кой си продължава да твърди, че те са убийци може да предположим само две неща :

А. Мето е човек на някогашните служби и или знае, или е обучен да казва, че знае повече отколкото знаят обикновените български граждани като Нели

Б. Мето е комунист, който не подбира средства за да защити антихуманната политика на БКП преди 1989. За него е в реда на нещата да нарече убийци хора, които любимата му партия е затрила без съд и следа.

Извод - Мето е или А, или Б. или и двете. Каквато и да е истината тя не му прави чест.
*
Малко разяснение:


В учението на Маркс няма нищо позорно, то е част от историята на философската мисъл, не случайно се учи във всеки уважаващ себе си университет на запад и на слушалия този курс се дават минимум 3 кредита. В специалност Философия, в СУ, преди 1989, индийска, китайска, гръцка, немска, френска философска мисъл се учеше 10 пъти повече от учението на Маркс. Последният се учеше, главно, само по един предмет в 3-ти курс, при това твърде незадоволително и едномерно за моя вкус. Маркс е изключителен мислител за да се принизява до партийни клишета. В първи курс пък, по предмета "Увод във философията", ни караха да цитираме наизуст книжката на Енгелс (написана след смъртта на Маркс в 1888) "Лудиг Фойербах и края на немската класическа философия". Предполагам, че мнозина от форумците не са я чели, препоръчвам им я горещо, преведена е на български.



fierce
06 Окт 2005 19:08
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Нелче, прочети какво ти е написал Параграфа
току над твоя постинг, па тогава рипай скъпа!
Това, че ти не приемаш че е имало процес, не
значи, че е нямало! Сигурно взривовете по ЖП-то
ги е направила ДС, а?!?
Нели
06 Окт 2005 19:12
Мнения: 5,661
От: United States
BTW, марсистко-ленински философ е едно от най-тъпите и необразовани клишета на комунистическите партии кърмилници, с които някои форумци не ще се разделят до края на живота си. Ако ги попитам по подробно за идеите и произведенията на Маркс или Ленин ще има конфузно мълчание.

Защо не марксенгелсизъм и за какъв някой е прикрепил името на книжния Маркс, великолепен мислител, до името на терористта Ленин? Молчить наука.

Редактирано от - Нели на 06/10/2005 г/ 19:45:47

nesnaecht
06 Окт 2005 19:28
Мнения: 15,180
От: France
Док в десятката !
А сигурно нема я кае нищо Доган , то кой от ДС е казал нещо досега ?!?! Поне аз не съм чул и видял ?!?
IO
06 Окт 2005 19:30
Мнения: 97
От: Bulgaria
Нели, защо наричате "Маркс" "Марс"? Печатна грешка ли е или се шегувате с Интернето?
sowa7
06 Окт 2005 19:34
Мнения: 844
От: Bulgaria
Нели,
имам само един въпрос - КЪДЕ си била по време на т.нар. "възродителен процес" и после - когато българските турци заминаваха за "родината-майка"?
Когато правиш някакви твърдения, лично ли си видяла нещата или само повтаряш, това, което си чула? Питам, защото за разлика от тебе, аз бях в Кърджалийско от 1976 до 1996 година.. И познавам добре и района, и много хора там... Както и нещата, които се случваха по това време..
Нели
06 Окт 2005 19:44
Мнения: 5,661
От: United States
Параграфчо, чети преди да пишеш безмислици - нямало е как да има "Съобщението за ОСЪЖДАНЕ на тримата "терористи" " по причина, че българската държава отказваше доскоро да признае, че изобщо е арестувала тези трима човека.
Нели
06 Окт 2005 19:52
Мнения: 5,661
От: United States
По време на Възродителния процес в 80-те бях в София, студент във ФФ на СУ, и гледах с нарастващо недоумение и ужас студентските тълпи от МЕИ, които маршируваха и носега плакати "вън националните предатели от България". За чест на Софийския университет нито един мой познат колега, и нито един наш факултет, не е участвал в подобни масови комсомолски и партийни мероприятия.
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 10 от 12 8 9 10 11 12 Следваща