Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща
Meto ot Interneto
06 Окт 2005 19:57
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
А, г-жа философ Нели, мерси за дългото послание. Разбира се, щом предпочиташ, ще използувам мъжки род.
Впечатлен съм от оригиналната подтема във философската ти дисертация. Не съм и предполагал, че тия работи са предмет на съвременната философия. Може би на диалектическия материализъм?
*****. Ти, като марксистколенински философ, несъмнено би се съглсила с такъв довод.
Оставям те да гадаеш какъв е Мето и съм поласкан, че една филосософ се интересува от моята особа
П.П. Странно, как една философ, която ужким държи на невиновността, докато обратното не бъде доказано в съд, пише за "престъпленията на Милошевич", който още не е осъден

Редактирано от - bot на 07/10/2005 г/ 10:00:47

Нели
06 Окт 2005 20:10
Мнения: 5,661
От: United States
Мето, то не е предпочитане, а обикновена грамотност на родния ти език добита при получаване на диплома за висше образование. Имахме един преподавател в първи курс, който ни казваше, че независимо какво знаем по предмета му, ако чуе от устата ни думата "колежка", а не "колега", ще ни пише 2 без да му мигне окото.

Виждам, че в аргументацията и мисленето си нула, качество подходящо за комуниз и клеветник. Надявам се с този ни диалог публиката да научи поне едно нещо - за убитите без съд и присъда 3-ма български граждани по време на Възродителния процес. Диалозите следват, като у Платона. Там Сократ е винаги прав, защото се ръководи от истината, а не от партийни поръчения и лични страсти.

Приятен ден/вечер на всички.
Meto ot Interneto
06 Окт 2005 20:22
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Госпожо, намирам те за един от най-неграмотните коментатори във форума.
Но това не е порок, напротив, по-интересно е
Дядо Виктор
06 Окт 2005 20:37
Мнения: 316
От: France
Драга Нели,
Един съвет от мен: на руски не се пише "Молчить наука". Пише се "Молчит наука". При изрично желание от твоя страна мога да ти обясня и защо е така. Можеш да питаш и Фичо, ако не ми вярваш.
Забелязал съм, че често използуваш този израз. Ако искаш - вземи предвид това, което ти пиша. Ако ти е обаче нещо като "лого" за разпознаване - sorry, accept my most humble and sincerest excuses, please...
Поздрави, ениуейз.
Артиста
06 Окт 2005 20:56
Мнения: 5,204
От: Canada
Не схванах какво общо има началната педагогика с философията, ама аз съм прост чалгаджия...
fierce
06 Окт 2005 22:37
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Сигурно в поднасянето на философията!
Чичо Фичо
07 Окт 2005 04:31
Мнения: 24,838
От: United States
А по същество, никакъв due process of law не е доказал вината на тримата и възниква съвсем основателно подозрение, че взривовете са провокация на ДС. Истинския дебат за възродителния процес предстои.
IO
07 Окт 2005 05:06
Мнения: 97
От: Bulgaria
Божичко Чичо Фичо, не се ядосвайте, много ви моля! Дядо Виктор само се шегува според мен. Молчит наука се пише понякога "молчит наука" а понякога "Молчать наука" обаче за такава дреболия не си струва да го обвинявате в доносничество. Просто Нели е направила една печатна грешка и вместо "А" е написала "И". Както в случая с Марс, впрочем, на който аз и обърнах внимание.
Нека Нели да отстъпи в името на добрите форумни отношения, зная че сте рицар но не си струва да се намесва администратора в такива дребни филологични спорове.
Да ви кажа понякога си мисля че някой много вътрешен човек пише от ваше име вместо вас, дано да греша в подозренията си.
IO
07 Окт 2005 07:15
Мнения: 97
От: Bulgaria
Чичо Фичо, вие доказахте за пореден път че сте рицар и благороден човек! Ето, много скоро след моята молба изложена в постинга ми по-горе, както и някои мои мофроложки съображения вие сте оттеглили обвинението си към дядо Виктор в доносничество и предложението до администратора да бъде изключен от форума като изтрихте постинга си. Правете го по-често, моля ви!
Най-вероятно Нели ви е дала този акъл. Тя, както съм отбелязвала многократно е една много умна жена.
Разбира се, в новата ситуация моите постинги остават излишни, но не съвсем. Ще ги оставя, няма да ги изтрия, защото не искам една проява на разум от ваша страна да остане незабелязана.
Huckleberry Finn
07 Окт 2005 07:59
Мнения: 10
От: Mauritius
Предложение до администратора да изключи Дядо Виктор ли?! Толкова ли е комплексирана тази особа, че не може да понесе присъствието един високоинтелигентен форумен участник?
Meto ot Interneto
07 Окт 2005 09:38
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Да бе, да, вервам ти и добавям, че и 11/09 беше провокация на цереуто и Беслан – провокация на кагебето
Верно, предстои. Първо, искаме да узнаем кои са причините. Да научим повече за турския тероризъм и диверсии по време на студената война и след нея, за шпионажа на български граждани от турски проижод в полза на Турция. Не щем публикации на час по лъжичка от в-к "Монитор", искаме цялата истина. Включително истината за българите от райони като Кърджалийско, които са се чувствували като нежелани чужденци в собствената си страна. Нека разкажат за оплакванията си от тормоза и издевателствата, подложени от турското мнозинство, за които бай Тошо всъщност дълго е бил глух. После, искаме да разберем повече за загиналите българи по време на "възродителния процесс", защото те са повече от турците.
И накрая, искаме да научим подробности за мошениците, които раздуха тоя балон извън всякави пропорции и го превърнаха в индустрия за собствено облагодетелствуване. Срещу такива животни у нас няма закон, както в Турция, и слава богу. Но ще има обществена нетърпимост.
Чичо Фичо
07 Окт 2005 14:55
Мнения: 24,838
От: United States
Добре, ето ти нещо мониторско за Кърждалийско от линка по-горе, изрежи си го


На Бъдни вечер (1984) Кърджалийски окръг е обкръжен от 11 КПП, които спират движението на хора навън и навътре в района. Вътре в окръга са изградени 27 други бариери. В окръга е въведен вечерен час - 19.00 часа.

На 24 декември гръмва първият изстрел срещу невинни хора.

Това става в обкръженото село Млечино, където се опитват да влязат 200 души от съседни села. Това е моделът, по който и по-нататък протичат стълкновенията с милицията и армията: жители на малки села тръгват към близкото голямо село, за да говорят с кмета, да си вземат обратно паспортите, да кажат, че не са съгласни да си сменят имената. Те предполагат, че в по-голямото село има по-голям началник, който ще реши въпроса в тяхна полза. Хората не успяват да стигнат дотам, защото именно големите села са обкръжени и милицията ги спира още преди да са стигнали табелата на населеното място.

През нощта срещу Коледа в народните съвети на големите градове и села от окръга започват заседания. В тях участват представители на БКП, ДКМС, ОФ, АПК, ТКЗС, МВР, МНО, местните заводи, фабрики, предприятия, училища, читалища, кметствата, доброволните отряди на трудещите се. Те разработват план за преименуването в следващите дни.

На 25 декември 1984 г. моделът на сблъсъка между бойците и хората се възпроизвежда близо до днешния град Бенковски. Според МВР в протестния митинг са участвали около 3000 души от съседните села, разположени близо до границата с Гърция. Колкото и да е странно, милицията успява да излъже хората. Казва им, че отнетите им паспорти просто не се намират там, закъдето са тръгнали, че милиционерите и войниците са много, защото има учение, че в собствените им малки села кметовете са взели решение да ги преименуват и затова преговорите трябва да се водят именно с тях. Колкото и да е странно, хората се връщат обратно в селата си. В някои от случаите те нападат канцелариите на малките кметства, за да си вземат обратно паспортите, отнети предишния ден. Но стаичките на канцелариите се оказват празни. Затова на следващия ден митингът е много по-решителен. Към голямото село Бенковски тръгват три организирани лъча от общо 2 000 демонстранти. Това са уплашени хора, тръгнали на протест срещу политика, в чиито зловещи мащаби вече не са се съмнявали. Срещу тях

Стояла цяла новосформирана гвардия от повече от 500 души.

С приближаването на протестиращите войниците са открили огън. Тежко ранени са осем човека. Сред тях 3 жени. Изпратени са в болници, а оттам по затворите. В тази стрелба са убити четири човека. Сред тях е и Тюркиян - момиченце на година и половина. Леля й Айша я носила на гърба си, привързана с кърпа. Айша е загинала без да разбере, че бебето на гърба й е вече с отнесена от куршума глава. Останалите участници в митинга са прекарали два часа по очи в снега с насочени към тях автомати. Заливали са ги със струи от пожарната. Както по-късно докладва началникът на МВР в Кърджали Атанас Кадирев: "Интересно е, че поемаха стоически цялата вода на пожарните цистерни". Температурите в този ден са били минус 15 градуса.

По същото време до и в Момчилград, Джебел и село Груево също има протести. За два дни в тях са убити още четири човека. Един от тях е 16-годишният Мюмюн. Ранени са десетки, арестувани - стотици. В арестите ги карат да рецитират "Аз съм българче", да пеят "Стани, стани, юнак балкански" и да викат "Да живее България". Докато ги налагат с палките, милиционерите крещят "мама ви турска, на ви сега една република", "смърт на турците", "свършено е вас", "сега е наш ред", "тука е България".
Чичо Фичо
07 Окт 2005 15:02
Мнения: 24,838
От: United States
Гара Буново, както е известно, стана два месеца и половина след с. Бенковски. През май 1989 имаше нещо такова и в Каолиново, Шуменско. Също не сме чули някой да е бил осъден.
Meto ot Interneto
07 Окт 2005 16:57
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Чиче, виждам, че цитатът ти е от източник, чиято обективност е равна на нула.
Дотук само осем жертви на "българския фашизъм". Както ти казах вече, в мръсна индустрия си се замесил.
paragraph39
07 Окт 2005 17:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
нелЧЕ,
/:/ "Параграфчо, чети преди да пишеш безмислици - нямало е как да има "Съобщението за ОСЪЖДАНЕ на тримата "терористи" " по причина, че българската държава отказваше доскоро да признае, че изобщо е арестувала тези трима човека"
...........................
Ако ЗНЕШ, че е ИЗВЪРШЕНО някакво Престъпление, или, че е извършено престъплението "Клевета"- понеже е било ПРИПИСАНО на някого извършване на Престъпление!- или , че е извършено УКРИВАНЕ на извършено Престъпление- КАЖИ го ПЪРВО на Прокурор! А чак след това/ и то, ако Прокурорът ти позволи, "с оглед на следствената тайна"!/ го пиши по Форумите!!!
Апропо, аз ЛИЧНО съм чел на времето, в тогавашната преса, ДЪРЖАВНО Съобщение за осдени на смърт / и изпълнени присъди!/ на ТРИМА "терорсти"- български граждани!!!
Чичо Фичо
08 Окт 2005 18:39
Мнения: 24,838
От: United States
Точно затуй от години предлагам да има обективно разследване на станалото, пълно отваряне на служебния архив на ДС, на БКП, съд и лустрация за престъпниците. Да си имаме уважението един вид.
Чичо Фичо
08 Окт 2005 18:44
Мнения: 24,838
От: United States
Параграфе, такива държавни съобщения имало и във вестниците в СССР през 1937 г. и даже трудовите колективи на спонтанни митинги искали кровь врагов народа. Работата е, че нямало никакъв due process of law и ООН водеше трите лица "безследно изчезнали" до 1995 г. Заедно с жертвите на ескадроните на смъртта в Латинска Америка и на тонтон-макутите.
volog
08 Окт 2005 19:41
Мнения: 3,826
От: Reunion
Е, пичовете в Гуантанамо поне не се водят "безследно изчезнали".
Затова и нито дума за архива на ЦРУ и другите му организации...
Брилянтна организация, брилянтна акция!
volog
08 Окт 2005 19:55
Мнения: 3,826
От: Reunion
Заслужи си наградата Ел Барадей между да запази честта си и да бъде подлога на Great Satan, избра първото. Да му е честита
paragraph39
08 Окт 2005 20:41
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧИЧО ФИЧО,
/:/ "Точно затуй от години предлагам да има обективно разследване на станалото, пълно отваряне на служебния архив на ДС, на БКП, съд и лустрация за престъпниците. Да си имаме уважението един вид."
......................................... ......................................... ................
И аз точно затуй от години твърдя /и винаги съм твърдял!/, че който ЗНАЕ за извършено Престъпление- трябва да уведоми Прокуратурата, а НЕ/само!/ форумците на "Сега" !!! И да го направи като Свидетел- с правата и ОТГОВОРНОСТИТЕ на Свидетел! А щом се стигне до присъда/благодарение и на Свидетелските/ти!/ показания- ще има и "ЛУСТРАЦИЯ"- по чл. 37 от Наказателния Кодекс на Република България:
......................................... ......
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
...
Чл. 37. (1) Наказанията са:
1. (нова, ДВ, бр. 50 от 1995 г.) доживотен затвор;
1а. (предишна т. 1, ДВ, бр. 50 от 1995 г.) лишаване от свобода;
2. поправителен труд без лишаване от свобода;
2. (нова, ДВ, бр. 92 от 2002 г. – в сила от 01.01.2005 г.) пробация;
2а. (предишна т. 2, ДВ, бр. 92 от 2002 г.; отм., бр. 103 от 2004 г. – в сила от 01.01.2005 г.);
3. конфискация на налично имущество;
4. глоба;
5. (отм., ДВ, бр. 92 от 2002 г.);
6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;
7. лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;

8. (отм., ДВ, бр. 92 от 2002 г.);
9. лишаване от право на получени ордени, почетни звания и отличия;
10. лишаване от военно звание;
11. обществено порицание.
(2) (Изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 153 от 1998 г.) За най-тежките престъпления, които заплашват основите на републиката, както и за други особено опасни умишлени престъпления като временна и изключителна мярка се предвижда доживотен затвор без замяна.

Редактирано от - paragraph39 на 08/10/2005 г/ 20:43:18

Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща