Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Екстрасенси по време на слънчево затъмнение
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Manrico
06 Окт 2005 22:40
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
То е много просто - професионализмът е наистина необходим там, където се работи. А дали се работи, може да се разбере сравнително точно, само ако работата се оценява на свободен пазар. Ако си на хранилка като чиновник, директор на казионна телевизия или казионен "автор", няма как да знаеш що е то работа и що е то професионализъм - може само да си чувал нещо.
mooner
07 Окт 2005 00:03
Мнения: 314
От: Bulgaria
Това е тема, на която за съжаление не се обръща никакво внимание. По тези географски ширини професионализмът не се уважава, а се фокусира върху показността.

"Всяка година хиляди хора напускат селското стопанство и се вливат в политиката. Не ставай част от статистиката!"
sluncho6
07 Окт 2005 00:04
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
За първи път някой да се застъпи за мен...Аз затова само у "Сега" светя...
Iezuit
07 Окт 2005 00:06
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
По въпроса със слънчевото затъмнение и влиянието му върху политиката Кайли требе да се изкаже компетентно по въпроса
Eisblock
07 Окт 2005 00:34
Мнения: 9,157
От: Iceland
Браво г-н Донков, този път сте право в 100%.

За съжаление няма кой да спаси хортата от тази напаст....

.....Защо ли?
Т_Живков
07 Окт 2005 01:37
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Е, вече има прецедент - АТАКА....
oIo
07 Окт 2005 02:16
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Ако говорим за партийните екстрасенси, магьосници и хипнотизатори, погледът на Виденов си остава еталон. Сега Станишев има по-мек изглед, но свръхестествените му заложби пак го направиха министър-председател, напреко всякакъв жизнен опит и професионализъм.


Тъй че, Донков, излишно се кахъриш. Ние сме обръгнали и на по-лошо. Та един кмет ли ще ни уплаши.
anacephal
07 Окт 2005 07:16
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Така е - тия от "Градина" и "Арапя" се уредиха, а ние от "Веселие" все още само лапаме му'и!
Васуки
07 Окт 2005 09:36
Мнения: 3,605
От: India
Юдокомунистическото управление по съветски модел се смени с колониалното юдолиберално управление на USrael. Просто стана по-лошо, защото от българите вече хептен нищо не зависи. Е, как да стане по-добре, щом те управляват по напълно чужд модел, при това юдейчета и турци? До каквото се е добрала Сектата, все го е поразила.
Настрадин
07 Окт 2005 09:37
Мнения: 526
От: Bulgaria
И нестига това, ами от яд към предишните затриха и "Оазис"...
Cruella de Vil
07 Окт 2005 10:07
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Е няма как да не е така, щом става дума за партийни квоти. При трипартийна коалиция ще гледаме три пъти повече недоразумения, далеч надхвърлили нивото си на некомпетентност (по Паркинсън). Още от самото начало си беше ясно, че такава коалиция е най-тъпият вариант обаче разни партийни и президентски сметки докараха на страната вместо ефективно бюрократично и некомпетентно управление.
Какъв е изходът? Да се въведе длъжностна характеристика за всички длъжности от министър председател надолу (няма да е лошо и за министър-председателя!): какви специалности да са завършили, колко трудов стаж да имат, колко езици владеят (със съответен документ!) и редица други допълнителни изисквания. Не може фирмите дори за длъжности със заплати от 250-300 лева да имат цял поменик с условия за кандидатите - висше образование, стаж по специалността, стаж като мениджър (за ръководните длъжности), езици, допълнителни квалификации и др., а най-висшите държавни длъжности да могат да се заемат едва ли не от всеки срещнат. Вместо тъпите партийни назначения да се въведът конкурси, които да осигурят достъп на по-широк кръг специалисти до управлението. Само така ще могат да се отсеят най-добрите и перспективни кандидати.
Признавам, идеята ми е доста утопична, но все пак това е някакъв начин за ограничаване на некомпетентността по държавните етажи.
XYZxyz
07 Окт 2005 10:12
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Професионализъм - че какво друго е ако успееш да се наместиш сред правилната компания, па била и тя на хора с обратни наклонности? Тая последната като взе властта не съм сигурен, дали изобщо я е пускала от тогава.
Професионалисти - те са на изчезване, защото поизмряха от глад. Сега се търси друго - не да си вършиш професионално работата, а да си бизнесмен, да караш други да работят. Колкото до професионалисти по върховете - там такива почти няма, тази професия не се учи за ден-два, още повече, ако до вчера си бил с бухалка в ръка, или с поднос, или с чужд х.й или просто си бил барман или манекен. Е, има и някое и друго юристконсултче, адвокатче или нещо друго, но какво разбират и те от държавно управление?
shake
07 Окт 2005 10:15
Мнения: 5,773
От: 0
Остави затъмнението - много важно. Тази година видяхме професионалистите при наводненията, особено от язовирите.
Поморийски
07 Окт 2005 10:19
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
Политическите длъжности не подлежат на изискванията на обичайния кадрови подбор, те се заемат по формулата "личностни качества и политическа целесъобразност". Не става реч за професионализъм в общоприетия смисъл на понятието. Навсякъде е така, дори и фармално да са въведени някакви други изисквания, те се нарушават или заобикалят. Случаят с Лучано, например. Или с културната Чилова, или с неграмотния Стефан Данаилов.
Прочие, дали въпросът с осеменяването на кравите в Ирландата и последващото им издояване е решен успешно? Май не е...
Cruella de Vil
07 Окт 2005 10:30
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
XYZ, какво имаш против бизнесмените? Къде ще работят тези професионалисти като няма бизнесмени да организират работата?
Препилият с поморийска гроздова пак не е в час. Пък за Ирландата може да няма грижа - кравите са си наред (кравари не търсят, в случай че е решил да се кандидатира, иначе защо толкова често ще споменава кравите!), БВП пер капита вече е сред най-високите в Европа, по най-нови данни втори след Люксембург, а растежът е 5.2%.
ЗИТО
07 Окт 2005 10:45
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
В доста от случайте професионалиста е неудобен, тъй като за перфектното изпипване на дадена работа се изисква спазването на редица дадености, задължения, норми.Това не се харесва.Също така профито непрекъснато иска усъвършенстване на работата си, което е свързано със средства и други неудобства.Това не се харесва. Профито е със самочуствие. Това не се харесва.
XYZxyz
07 Окт 2005 11:11
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Cruella de Vil,
какво имаш против професионалистите? На кого да организират работата тези бизнесмени, ако няма професионалисти да им работят?
Cruella de Vil
07 Окт 2005 11:20
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
XYZ,
Така си е. Истинският професионалист или работи за коректен бизнесмен (защото винаги може да си намери друга работа!) или за себе си.
Manrico
07 Окт 2005 11:33
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Пак се сетих за:
Сам Васисуалий никогда и нигде не служил.

Служба помешала бы ему думать о значении русской интеллигенции, к каковой социальной прослойке он причислял и себя.
SOLID
07 Окт 2005 12:04
Мнения: 154
От: Bulgaria
Абсолютно неуместна е тази статия в тази т.нар. държава. Когато цялото общество тежко боледува от бедност, корупция, престъпност и простотия, не може въобще да става въпрос за професионализъм. Няма база за подобен вид квалификации – този е професионалист, а онзи – не е. Как се прави такава оценка?
Ако базата е впечатляващо CV, нали тогава престъпното недоразумение Жан Виденов ще се представи като екс премиер министър? Има ли частен бизнесмен, който заради това да го наеме на работа? Нали след време и зомбито Станишев ще може да напише същото като професионална кариера ?
Ако базата за професионализъм е впечатляващо образование, тогава следват други изненади – дипломи от къде ли не, истински или фалшиви, заслужени с труд, или платени според тарифата.
По тези причини ВСИЧКИ западни компании като дойдат в BG-то катастрофират в един и същ момент – при подбор на персонала. Тук ние живеем в зоната на лъжата, документалната измама, имитацията и фалшификацията.
Стигаме до въпроса КАКВО ОЗНАЧАВА ПОНЯТИЕТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ? Мисля, че авторът трябваше да тръгне оттам. Да ни светне малко за собственото си виждане по този въпрос. Аз лично си имам собствено мнение, но не искам да обременявам всички форумци с него.
XYZxyz
07 Окт 2005 12:14
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Горния, като казa Виденов и Станишев, защо не изброи и останалите: Симо и компания, Командир и компания, Виденов и компания, Филип Димитров и компания, ... Така някак си непълнота се чувства. И аз познавам едни дето бяха министри, а сега не са. Ужас колко са кадърни, ние просто трябва да ги оставиме само те да си работят, а ние да бегаме кой накъде свари, кой в Китай, кой в САЩ, кой в Индия, кой в Русия, нали те държат първенството по мигрантите?

Редактирано от - XYZxyz на 07/10/2005 г/ 12:15:35

Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща