Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДПС иска охрана на джамиите в Пловдив
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Bay Hasan
16 Окт 2005 06:53
Мнения: 8,555
От: United States
Почвам да се плаша, Нелче-почнахме в един и същи момент двамата да мислим еднакво.Туй е прокоба, да знаеш.
И я обещавам да съм по-културен с теб, че хептен на селяндур станах.
Макар да съм сигурен, че ти от селяндур друго не си и очаквала.
Весела неделя, Нелче...
Bay Hasan
16 Окт 2005 07:39
Мнения: 8,555
От: United States
Сърби та пак езика, нъл тъй Нелче, ама таз пуста честна пионерска...Браво.
Затуй дъртите са препоръчвали голем .ур да се лапа, ама със словото да се внимава.
Даже и Ферди Тайфур имаше такваз песничка:"Dil yarasi, dil yarasi-en aci yaramish.Biz ne mutlu olacaktik-tutsaydik dilimizi..."
Спирам, че хептен прекалих.
vasil levski
16 Окт 2005 08:01
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
Е па с тя урове в устата ти какво да очакваме
antiyuppie
16 Окт 2005 08:17
Мнения: 830
От: Bulgaria
Параграфе, ПРИЕМАМ БЕЗРЕЗЕРВНО тезата ти, че богослужението в българската църква да става на СЪВРЕМЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.Трябва РЕФОРМА и то административна! Да се извършва богослужението в църквата на националния език е стара борба не само на българската православна църква, а на всички европейски църкви. Ето виж, католиците и протестантите, успяха да го въведат това.
Богослужението във европейските страни става сега на националните езици и то най-съвременните. Липсата на такава реформа в нашата църква, е спънка за връщане към лоното на православието, нашата основна религия, намираща се в основата на нашата национална култура и привличане на масите, както и ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОРАЛА. Силата на църковната проповед и разбирането й е в нейния ЕЗИК. Не малка вина има комунистическата идеология, шествала тук, която попречи за развитието на българската православна цъква, със спирането й да извършва необходимите реформи в себе си и да върви в крак със съвремието!Редактирано от - antiyuppie на 16/10/2005 г/ 08:18:29

Готин2
16 Окт 2005 13:12
Мнения: 543
От: Bulgaria
Бай Асан е все насран!
paragraph39
16 Окт 2005 13:38
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ИВАНОВ,
"КОГАТО ПАРИТЕ СА ВСИЧКО- ВСИЧКО ДРУГО Е НИЩО!"/П39/
......................................... ......................................... .....................................
BAY HASAN,
С риск да ти стана досаден, ще повторя/потретя, май!/ Тезата и Идеята ми:
...
ВСИЧКИ Религиозни Ритуали на ВСИЧКИ Религии в Република България ТРЯБВА /задължително, по закон!/ да се извършват САМО на официалния език в Република България- на БЪЛГАРСКИ език!
ВЪН НЕБЪЛГАРСКИТЕ ЕЗИЦИ ОТ РЕЛИГИОЗНИТЕ ХРАМОВЕ И РЕЛИГИОЗНИТЕ РИТУАЛИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! КАЗАХ!
paragraph39
16 Окт 2005 13:50
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ANTIJUPPIE,
Тезата / и Идеята/ ми НЕ се отнася само за Българската Православна Църква и за другите християнски такива, а за ВСИЧКИ Религии и религиозните им обреди и ритуали В и ИЗВЪН храмовете им на територията на Република България!!!
И да се зачитат и конституционните Права И на АТЕИСТИТЕ, разбира се!!!
......................................... ............
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.

(2) Религиозните институции са отделени от държавата.

(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
...

Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
(2) Свободата на съвестта и вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани
......................................... ......................................... .........antiyuppie
16 Окт 2005 14:01
Мнения: 830
От: Bulgaria
Абсолютно съм съгласен за ползване единствено на българския език, като официален език, от всички религии в страната!
А аз наблегнах на най-големия проблем-ЗА НУЖДИТЕ ОТ РЕФОРМИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА , ИЗОСТАВАЩО ПОЧТИ ВЕК!


Редактирано от - antiyuppie на 16/10/2005 г/ 14:03:19

Gasparini
16 Окт 2005 16:27
Мнения: 4,425
От: Germany
Нема по смешно животно от турска комуняга.
По смешно е и от чифутска комуняга.
Такiва смешни животни ги има само у зоологическата граdина България.


Салути Бачи.
Нели
16 Окт 2005 17:00
Мнения: 5,661
От: United States
Не съм съгласна с Хазо. Етносът тук е безотносителен.
Gasparini
16 Окт 2005 17:36
Мнения: 4,425
От: Germany
аааа Нели, тук ще пада спор до кръв
Я го погледни Бай Гъзан, комуняга с ислямистки уклон, не че ги няма и гяури с подобен.
steretje
16 Окт 2005 18:06
Мнения: 211
От: Bulgaria
Нели, на въпроса ти: книжлето ми го подари колега (по форум) с идиотски ник
Д-р Косев
16 Окт 2005 19:35
Мнения: 902
От: Bulgaria
Грешите, колегата бай Асан е изтъкан ислямски мъдрец понастоящем заточен в гяурска Америка. Съчуствието му всички видове чалмалии е по верската линия, не щото е комуняга Комунягите той съсвем не ги обича щото като малък се опитвали да му сменят името на бай Насран
Иванов
16 Окт 2005 22:17
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Драга ми НелиНикога, никога не съм изразявал негативно отношение към турското малцинство като цяло, защото никога не съм го и мислил, още по малко неуважение към религиозните обряди. Това за говорителите на джамията в Пловдив обаче е истина, защото когато се връщам в Пловдив там е любимата ми сладкарница. Магнитифонен запис ли трябва ше да правя за доказателство. Хайде обаче да не се правим на наивници, защото това разделяне, което се прави у нас чрез създадената ДПС става по точно определен сценарии и резултатите не могат да бъдат положителни. Колкото до насилствената смяна на имената по време на възродителния процес, е това се прави много отдавна в Турция, където официално освен турци други не съществуват. Съвсем наскоро позволиха имена с окончание ОВ И ЕВ. Да не би да не го знаеш или разчиташ на невежество на другите. И нещо много важно, сигурно не си чувала, смяната на имената на новопристигналите емигранти в ЩАТИТЕ, е текуща практика от доста години. Само че там лостовете са икономически, незнаеш език и носиш турско име, няма работа, няма квартира, няма училище за децата. Такава свобода каквато имаше за турското население у нас не е имало никога в Турция, НИКОГА. И това е доказателство за нещо много важно.

Нели
17 Окт 2005 01:59
Мнения: 5,661
От: United States
Уауу, steretje, не знаех, че е станала разпространителка на дребно на Воленовите психаитатрични писания. Чувах, че са някакви "роднини" - едната била кума на другия (или обратното беше), но не знаех, че зарибяването за "идеята" му е стигнало такива дълбочини. Това кога беше, в 2002, когато Боленчо ни спря от "Монитор' в качеството си на зам.редактор, и когато през юни не успя да направи партийката ли си? И когато се пишеха всичките мръсотии срещу Фичо, Нели и Марето?


Нели
17 Окт 2005 02:26
Мнения: 5,661
От: United States
Хазо, поздрави в къщи.
*
Драги ми Иванов, извинявай, но ще повторя, че лъжеш. За мен е изключително лесно да проверя дали на Джумаята в Пловдив има високоговорители, които призовават вярващите мюсулмани по пет пъти на ден за молитви.

Трудно ми е да повярвам, че нямаш негативно отношение към турското малцинство. Нека поговорим чисто практически. Казваш, бившата Назъм Хикмет до Джумаята ти била любима сладкарница. Можеш ли да ми я опишеш, какво се продава в нея, какво е обзавеждането, някаква особеност? Ще ти бъда благодарна. Предполагам, че разбираш защо те питам - лъготенето по форумите (за да защитиш някаква идея), когато си анонимен и недосегаем, е детска болест на нета. С развитието му, надявам се, такива както теб ще се лекуват, а няма да пишат тук

Виж, за мен няма никакъв проблем да разбера дали лъжеш за Пловдив дори без телефонни разговори..Достатъчно ми е да прочета ето тази твоя нелепица :


И нещо много важно, сигурно не си чувала, смяната на имената на новопристигналите емигранти в ЩАТИТЕ, е текуща практика от доста години.


Абсурд, Иванов. Прояви поне елементарно логическо мислене i разбери, че пишеш във форум с десетки емигранти от Америка. Говориш безобразни лъжи, и за Пловдив, и за САЩ.
А сега можеш да си смениш ника и да започнеш да защитаваш тезата на Иванов в образа на американски емигрант. Не че не си го правил вече, де. Show must go on...
Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5