Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДПС иска охрана на джамиите в Пловдив
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
paragraph39
15 Окт 2005 20:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
BAY HASAN,
Що, бе?!
Що да НЕ научат ОФИЦИАЛНИЯ в Република България /българския език/ мюсюлманите в България, покрай религиозните мюсюлмански служби в джамиите?!
И защо българските циганите и помаците трябва да учат турски език в джамиите?!
Особено ОСТРО това важи за циганите- НЕ знаят български- официалният език на Държавата, в която живеят!- а трябва да знаят турски език/официлният език на Държавата, в която НЕ живеят!/, заради мюсюлманската им религиоза принадлежност?!?!?!
ВСИЧКИ Религиозни Ритуали на ВСИЧКИ Религии в Република България ТРЯБВА /задължително, по закон!/ да се извършват САМО на официалния език в Република България- на БЪЛГАРСКИ език! КАЗАХ!
Manrico
15 Окт 2005 20:59
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
То с мюсюлманите лесно - циганите на сапун, турците в Турция. И с евреите ще ги пратим в Израел - или и тях на сапун. Ама руснаците в руската църква? И те ли задължително на български? Ами горките българи-католици - едно Аве Мария няма да могат да кажат! Пък за хаховците с "Харе-харе" не ми се мисли. Това как ли е на български?

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
steretje
15 Окт 2005 21:33
Мнения: 211
От: Bulgaria
Нели,
неясно съм се изразил. Всъщност и Доган, и Сидеров служат единствено на своите собствени интереси. И двамата използват едно и също средство; кое - става ясно като изчетеш мненията под този материал. Иначе не твърдя, че са еднакви. По стечение на обстоятелствата съм се срещал на времето и с двамата. Не, не си приличат...
paragraph39
15 Окт 2005 21:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MANRIKO,
Никого никъде НЕ пращам/пращаЙ !/!!!
Щом може християнската религия/ в различните й разновидности/ в България да сепроповядва на ОФИЦИАЛНИЯ език в Държавата- защо това да НЕ може и за другите религии! НЕ само, че може, но и ТРЯБВА!
Да НЕ би ти да твърдиш, че в другите държави, където се практикува и ислямска религия /например, в Пакистан, в Индонезия, Бруней, САЩ т.н./ Мюсюлманската религия да се проповядва на ТУРСКИ език там?!
Или, да НЕ би да твърдиш, че Християнството, във всичките му форми, се проповядва по Света САМО на латински?!?
Да ти напомня ли за дългогодишните борби на българския Народ за БЪЛГАРСКИ език в Църквата!!! Да ти напомня ли за борбите на български Народ против ГРЪЦКИЯ език в църквите на България, например!!!
НЕ схващаш ли, че използването на ТУРСКИ език в религиозните мюсюлмански ритуали в България води до ТУРЧЕЕНЕ на мюсюлманите от НЕтурски произход/циганите, помаците/ !!!
Апропо, това, че Религията/ите/ в Република България са ОТДЕЛЕНИ от държавата, НЕ означава, че те трябва да ползват "екстериториалност" и да са "ЧУЖДА територия" и на чужди на ОФИЦИАЛНИЯ в държавата ЕЗИЦИ !!!
ВЪН НЕБЪЛГАРСКИТЕ ЕЗИЦИ ОТ РЕЛИГИОЗНИТЕ ХРАМОВЕ И РЕЛИГИОЗНИТЕ РИТУАЛИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! КАЗАХ!


Редактирано от - paragraph39 на 15/10/2005 г/ 21:41:23

Manrico
15 Окт 2005 22:01
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ами правото на самоопределение къде е? Ако един помак се чувства турчин, това не е добре, но какво - възродителен процес ли да правим? Трябва да се въздейства на съзнанието на хората, но не с насилие. Къде са християнските проповедници, които да ги покръстват (освен Саръев)? Къде са ислямските духовници, които да проповядват на български?

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
Ку-Ку
15 Окт 2005 22:03
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Параграфе, ти не си у ред, честно. В българските православни цървки се служи на черковнославянски, което не е точно български, по-скоро някакъв древен вариант на нашия език. Във всички мюсюлмански храмове по света се служи на арабски, дори в Турция и България ! Също така е с латинския и католиците.
Тая твойта щуротия надмина по нелепост и програмата на Атака, дето щяха да правят вероучението задължително за всички Въобще не ми е ясно ти като отявлен комунист и атеист как си се омешал с православния талибан Сидеров.
Manrico
15 Окт 2005 22:09
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Остави Параграфа на мира - забавлява ни човекът. Все едно слушам дядовците в градския транспорт

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
Нели
15 Окт 2005 23:37
Мнения: 5,661
От: United States
steretje, да, не си приличат. Дори аз, която не съм се серщала лично с тях, го усещам. Но и двамата съм ги чела, и докато Доган, ако си бе стоял мирно във Философския институт, щеше да бъде отличен професионалист, то "книгите" на Сидеров ме карат да се смея на глас, толкова слабограмотни и психопатични са.
*
Бай Хасане, не обичам кратките отговори - не или да, щото те не съдържат цялата истина. Но като за теб - не, не е вярно това, което е казал Пинтър. Човекът е пълен с неразбираема за мен злост (не е от болестта, винаги е бил такъв), отрицание и е по-ляв от тукашните ни най-леви университетски хуманитари. Ерго, не ми е интересен. Ако питаш мен, за всеки българин трябва да е достатъчен факта, че той защитава Милошевич и убийците на повече от 200 000 наши съседи, за да разбере що за човек е Пинтър.

За закуската си прав - беше обедно време, но тук всяка събота и неделя е така, хората имат брънч (закуска с обед) между 10 и 3 следобед. Днес започнах да се питам дали има манхатънски дайнерс, който да не е гръцки.
*
Манрико, имаме си един специалист по Кришна съзнанието - тъпото менте. Къде ли се е изгубил? Засега превежадй "Харе-харе" с българското "айде-айде", но не мога да ти гарантирам пълен духовен ефект точно с този превод.

Редактирано от - Нели на 16/10/2005 г/ 02:52:03

paragraph39
15 Окт 2005 23:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

КУ-КУ,
НЕ съм казвал, че в православните църкви в България може да се черкува на "черковнославянски" !
Казал съм, че, според мен , във ВСИЧКИ религиозни храмове на ВСИЧКИ вероизповедания в Република България ТРЯБВА службите да се извършват на БЪЛГАРСКИ език! НЕ на "черковнославянски", а на БЪЛГАРСКИ език!!! НЕ знам ти, но аз правя разлика между "черковнославянски" и СЪВРЕМЕНЕН български език!!!
Щях да ЗАБРАВЯ ...Имаш много поздрави - на аррабски език!- от аятолаха на Иран!!! И от епископа на Рио де Жанейро имаш поздрави- на испанско-латински!!! А от Джакарта- на индонезийско-арабски!!! И от Великия Мормон на мормоните в САЩ имаш много поздрави- на римо-американски език! ДЕРЗАЙ!!!
......................................... ......................................... .....................................
MANRICO,
Преди време, ако си спомняш, по същия начин ти ми опонираше- а някои ме изкарваха "луд за вързване", когато тук/и НЕ само тук!/ предлагах : вместо Демократични Избори да има КОНСЕНСУСкратични Избори[/b[b]]! И вместо Демокрация , да има КОНСЕНСУСКРАЦИЯ!!!
И точно твоят вожд -Ив. Костов, след време, пръв , май, се вслуша в идеята ми и схвана за какво става въпрос и проведе първите вътрешнопартйини КОНСЕНСУСкратични Избори в България-като в ДСБ извършиха вътрешно гласуване, при което всеки гласуващ гласуваше едновременно за всички кандидати , като ги подреждаше в низходящ ТОЧКОВ ред, според предпочитанието си. После бе избран КОНСЕНСУСНИЯ кандидат-т.е., този, който бе събрал най-много точки!
Така че, СВИКНАЛ съм да НЕ бъда разбран още от първия път!!!
Впрочем, НЕ е възпитано да се подслушват старите хора в автобуса! Освен, ако ти се плаща- професия, де?!


steretje
15 Окт 2005 23:42
Мнения: 211
От: Bulgaria
Нели, ти си герой, щом си изчела Сидеров! Аз не издържах. Малко неучтиво спрямо оня, който си направи труда да ми го изпрати
Ку-Ку
16 Окт 2005 00:23
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Параграфе, да те светна - Корана е написан на арабски и всички мюсюлмани го заучават на тоя език, ако и да не го разбират като турците и иранците. А латинския все още е официалния език на католическата църква и се използва в службите на южноамериканските католици.
Нели
16 Окт 2005 00:41
Мнения: 5,661
От: United States
Изчела??? Ти не помниш ли, steretje, кога го четохме заедно, в Монитор? Сидеров с продължение. Най-веселата част от онзи форум. Направих, също, опит да го разгледам и тази година по сергиите на Славейков. На етап съм, когато подобни книги ги шудирам за десетина минути. Точно толкова време им трябва за да бъде преценено от кой изумен руски антисемит е преписвал.

Интересно, кой ти го е подарил?
Manrico
16 Окт 2005 00:46
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Параграфе, напъни се малко и помисли, че колкото и невероятно да ти се струва, човек може и да няма вожд и да не е ничий слуга. След това се разберете с Виктор аз какъв съм във вашите представи, щото той ме е наричал червено ченге - т.е., почти Хатакист. В процеса може да разберете колко сте си близки по душа! Пък аз съм си аз и си мрънкам само за закуската. Вождовете закуска дават ли?

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
Bay Hasan
16 Окт 2005 02:15
Мнения: 8,555
От: United States
Тъй, тъй, Кихоте, само тъй...
Нелке, нещо май па ти се ще тези от България да ти завидят, щом си тръгнала толкоз подробно да ни разясниш що сте яли у тоз закуска с обед.А чер хайвер немаше ли?
Опасявам се, че ще станеш за смех, скъпа...
Със здраве.
paragraph39
16 Окт 2005 02:38
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MANRICO,
/:/ "Параграфе, напъни се малко и помисли, че колкото и невероятно да ти се струва, човек може и да няма вожд и да не е ничий слуга..."
......................................... ......................................... .........
НЯМАМ нужда да се напъвам! Аз също съм "кръгло сираче" - нямам си Човек-"вожд" , нито Човек-Господар, на когото да слугувам!!!
Аз "слугувам" САМО на...ИДЕИ и ПРИНЦИПИ!!!
Моят Вожд и моят Господар/ И МОЯТ "НАРКОТИК"!/ е СПРАВЕДЛИВОСТТА! КАЗАХ!
Bay Hasan
16 Окт 2005 04:20
Мнения: 8,555
От: United States
Браво, Нели...Това с редактирването на деликатесите си е безспорен успех.Браво.
Нели
16 Окт 2005 04:31
Мнения: 5,661
От: United States
Асане, що ми се струва, че вниманието ми към теб днес те развълнува дълбоко и разцентрова твърде? Скоро няма да ти се случи, честна...пионерска.
Иванов
16 Окт 2005 05:31
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Драги ми PARAGRAFE, чувството за справедливост Орисниците го слагат или НЕ в главите на всяко новородено. Това чувство не се придобива, то не се научава, нито се възприема. Това чувство или го имаш или никога не ще го добиеш. Затова хиляди хора навремето дадоха живота си за прекрасната идея, която беше най- близка до християнското учение и умряха с идеала си. Тези след тях, го омърсиха напълно, такива които пълнят и сега нашия политически елит, ампутирани изцяло от това чувство. За тях умението да се правят пари е най- голямото достоинство. Това е вечната борба между Каин и Авел, на която сега сме свидетели в мащаб каквито светът не е виждал. Не виждаш ли що плевел избуява в тоя наш Форум, където няма нито взаимно уважение, нито капчица човешка любов, такава, каквато проповядват всички религии. Никой не иска да признае, че зад всеки ботуш идва човешко страдание, след всяка бомба има десетки човешки трагедии. И състраданието, което е основа в християнската религия вече го няма никакво. Не би имало по прекрасен свят ако чувството на справедливост у всеки беше толкова силно , колкото жаждата заживот.

Bay Hasan
16 Окт 2005 06:38
Мнения: 8,555
От: United States
Драги ми Иванов, ногу си прав, че туй чувство за справедливост или го имаш, или-не.
Сички знаем, че справедливото Кихот се бори с поредната ветърна мелничка.
И тъй като по рождение Орисниците са турили туй справедливост и у твойта тиква, за та молим най-учтиво да прочетеш най-първото мнение под статията и...ДА СЕ ИЗВИНИШ ЗА ЛЪЖАТА.
Благодарим ти предварително, Иванов.
*
И все пак, мила Нелче-имаше ли или не чер хайвер у тоз брънч?
И верно ли е, че не може да има наистина демократични избори у страна, която е под чужда военна окупация?
Вий с Фичо, кат титани на човешката мисъл, немате ли мнение?Или езико ви веке се е изприщил, а скъпа...
Благодарим ти за вниманието.Честна комсомолска...
Нели
16 Окт 2005 06:39
Мнения: 5,661
От: United States
Драги ми Иванов, за какво уважение говорите? Точно вие? Та тази тема се откри (както се изясни в процеса на разговор) с една лъжа, вашата, "високоговорителите на Джамията в центъра да не надуват арабските молитви по пет пъти на ден". След това продължи с десетки малки други лъжи, чиято цел беше да ни докажат колко е лошо и демонично турското малцинство в България. Маргиналите не издържаха и започнаха да пускат също небивалици. От 15 години събитията в България се създават точно по гореописания план. Питам се, какво точно целяхте с това лъготене?

Добре, че дойде Йори, за да ни каже, че дори съобщението на Екатерина Терзиева не е достъчно коректно. Забравила да ни разкаже, че човекът, който разбил катинара на джамията в Пловдив бил много...болен.

Ех, Пратер, Пратер.

Редактирано от - Нели на 16/10/2005 г/ 06:57:39

Добави мнение   Мнения:97 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща