Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДПС иска охрана на джамиите в Пловдив
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
antiyuppie
15 Окт 2005 16:48
Мнения: 830
От: Bulgaria
Горният, митингът се прави веднъж в годината и в определени от държавата часове, докато крещението от минарето с микрофона се прави всеки божи ден и то в 6 часа сутринта, и то НЕ регламентирани от държавната власт!
Мисли с главата си, а не с краката !

Нели
15 Окт 2005 16:56
Мнения: 5,661
От: United States
Va, какви са тези множествени числа? Джамията за която се говори в статията има не минарета, а минаре, едно-единствено.

Благодаря на Йори за разяснението. Той е абсолютно прав, че джамията има спешна нужда от реставрация. Започнали са я, но по странен за мен начин, като са махнали целия бръшлян от страната на главната улица и са отрязали 3-те тополи пред нея. Много ме заболя, бръшляна беше по-стар на години от мен и в него пееха десетки птички. После снаха ми, която е архитект, ми обясни, че корените на дърветата разрушавали много самата сграда.

steretje, една поправка. Доган не е като Сидеров. Първият, за разлика от втория, е добре образован мъж - защитил е дисертацията (Фичо го нарича най-добрия онтолог сред философите в България ), а другия не е успял за завърши дори висше. Единият се ползва от пословичното срденовековно послушание и клановост на част от турското ни малцинство, а другият е яхнал вълната на националната маргинализация. Де Сидеров да беше като Доган, но не би. За разликата в душевното им здраве дори няма да говоря.

А иначе по темата, Доган е олицетворение на българския етнически модел, роден в гагаузко семейство, отгледан от етнически арменци, начело на българска партия с електорат (поне голямата му част) етнически турци.

Бай Хасане, спокойно, утре, като заговорим за комунизъм, пак ще ме разлюбиш.
Manrico
15 Окт 2005 17:04
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Добре, да кажем, че приемам разликата между митинга и минарето. А с камбаните на църквите какво ще правим? А с градските часовници, дето пеят песнички на кръгъл час, включително и нощем? А с дискотеките?

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
antiyuppie
15 Окт 2005 17:08
Мнения: 830
От: Bulgaria
Доган е олицетворение на българския етнически модел, роден в гагаузко семейство, отгледан от етнически арменци, начело на българска партия с електорат (поне голямата му част) етнически турци.

Нелке, защо не си завърши мисълта? -че Доган, въпреки гагаузкия си произход се счита САМ (и не веднъж го е заявявал) за ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН? И на никакъв особен СВОЙ етнически модел не е представител, макар да е "добре образован"?
Той служи на чужди интереси(на Турция) и е представител единствено на "етническия модел на съседка ТУРЦИЯ", която така му заповядва !
В това отношение Сидеров има много по-големи предимства от Доган, макар , че сравнение с него "не е образован"( аз въобще да не го харесвам и да не съм му фен, нито съм гласувала за него), Сидеров поне е искрен и честен със себе си-той е етнически българин и не се е срамувал да го афишира.


antiyuppie
15 Окт 2005 17:12
Мнения: 830
От: Bulgaria
Manrico, и въпреки всичко разликата е огромна, макар и да се опитваш да правиш сравнеия с такива почти нищожни примери! Ти чувал ли си сутрин в 6 часа да ти пеят точно 1 час с микрофон от минаре и с монотонността на ритуала им и пеенето им ?

juka
15 Окт 2005 17:41
Мнения: 905
От: Bulgaria
Относно спора за джамията. Нели е съвсем права. Няма високоговорители, няма олелия и викове на мюезина. Пловдивчанин съм, живея сравнително близо и говоря от собвтвен опит, а не от чужди думи.
От друга страна е абсурд да се говори за етническа агресия и верска нетърпимост. Една пиянска история ненужно се раздухва. Но ако някой се чувства застрашен да си наеме охрана за своя сметка ( интересно, ако аз врекна че съм застрашен ще ми ложат ли полицейски пост пред къщата?)
Мнение: Иванов, antiyuppie, и радикала да се извинят за лъжата.
Второ мнение: Слуховете за етническо напрежение и верска нетърпимост в Пловдив са мнооого силно преувеличени.
Туй е от мен
ВИКТОР77
15 Окт 2005 17:47
Мнения: 2,102
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 17/10/2005 г/ 10:55:37

ВИКТОР77
15 Окт 2005 17:58
Мнения: 2,102
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 17/10/2005 г/ 10:55:56

Нели
15 Окт 2005 18:20
Мнения: 5,661
От: United States
Доган никога не е служил на други интереси освен на собствените си. Това е очевидно за всеки разумен човек. Мислете, когато гледате и четете. Доган е по-скоро щастлив, по-своему, средновековен владетел на собствената си територия, нищо драматично, нищо плашещо. Не мога да коментирам сериозно наивни глупотевини от рода на "служи на чужди интереси(на Турция)".

Сидеров е жалък - умствено, здравословно, както искайте го приемайте. Деградирало ченге от службите, нагло, безцеременно и безсъвестно - преминало какви ли не прераждания след 1989 (неуспешно внедряване в семинарията, СДС, редакторство на Демокрация, неуспешен опит за присъединяване към "национало отговорния капитал" и сега национализъм 3-та преснота). Предполагам, че на самите служби не им харесва нискокачествения му умствен багаж. Доган е далеч по-добро тяхно попадение. Сидереов никога не е бил искрен, още по-малко честен, 3 пъти ха. Ако такъв боклук ще да е пример за етнически българин трябва ли да започна да се срамувам от думата българин като цяло? Питам се с какво Сидеров е по-добър от съученика ми от моето детството ми - Зеноп (аременче)? Или от приятелката ми от университета Садрие (след преименуването Александара) - туркинче? И си отговарям - с абсолютно нищо. Хората се свързават от общите идеи, настроения, образование, емоции, хумор, от добротата, от всеодайността си дори, от еднаквото възприемане на света. Имената в това чисто духовно общуване не играят никаква роля. Направо ми е неудобно да пиша такива очевидни неща.

Благодаря на juka. Вижте какво, драги ми форумци, Пловдив е град, в който времето тече бавно и по свои собствени закони. Там няма прекалено религиозно рвение, няма етническо напрежение, няма много бруталност (освен по мачовете ). Пловдив е съзерцателен град, в него животът не е бурен и всепомитащ. Може да не си бил там цяла година, а после като седнеш да ядеш "патлажана на баба Рада" или "пълнена пастърва" в Хемингуей и да си пиеш турското кафе на Джумаята, добиваш впечатление, че никога не си го напускал. Оставете Пловдив да живее своя собствен живот, не го мърсете с политикански емоции.

Bay Hasan
15 Окт 2005 18:26
Мнения: 8,555
От: United States
Йори, ако арестуваният човек наистина е имал лични проблеми-простено да му е.И аз се извинявам за сравнението с пиринския орел.
juka, браво за информацията от местото на събитието, но извинение от фИнчето или человека-партия за получиш само ако невга си получавал писмо от умрел.
Иначе съм напълно съгласен с наш Кихот-сите религиозни служби у България да бъдат само на български.На български да бъдат и сички такива у Одрин и Константинопол.И тези у Монтреал и Чикаго.Нема ъкъта-мъкъта...
Та затуй я ви казах, че най са опасни БЕЗБОЖНИЦИТЕ, де се праят на атеисти и атакисти.
Нелче, то е убаво да лепиш комунистическийо етикет, ама кат гледам нещо немаш много ентусиазъм да кажеш нещо за Нобеловото лауреат.Що така, бре мила?
antiyuppie
15 Окт 2005 18:31
Мнения: 830
От: Bulgaria
Нелке, Нелке , пословичното ти лицемерие-"забрави" да кажеш, че Доган е не по-малко "ченге" от Сидеров, пак с малка разлика-Сидеров може да е служил само на едно разузнаване, а Доган е двоен агент-както на турското, така и на българското . И това не само е добре известно, но и доказано! Ама кръвта вода не става? Амин!Редактирано от - antiyuppie на 15/10/2005 г/ 18:32:29

Bay Hasan
15 Окт 2005 18:35
Мнения: 8,555
От: United States
Мило северно сияние, за са извиниш ли на juka...Или от толкоз много лъжи-за коя по-напред да се извиняваш, а мило?
Нели
15 Окт 2005 18:40
Мнения: 5,661
От: United States
Анти-еди-кво-си, кога хора като теб ще се научат да четат и разбират написаното? В горния си постинг написах това :Предполагам, че на самите служби не им харесва нискокачествения му умствен багаж. Доган е далеч по-добро тяхно попадение.


Бай Хасане, не флуктуирай така в емоциите си. Потрай поне до утре.
Bay Hasan
15 Окт 2005 18:51
Мнения: 8,555
От: United States
Мила Нели, с туй "флуктуирване"доказа за стотен път, че си по-окумуш.
Ама да те питам пак-що не казваш нищо за изказването на другаря Пинтър.Прав ли е, крив ли е, съгласна ли си, не си ли...
И що ги нема там Зевзека, Детройтското пюреджия или Фичо?Казваш-да питам тех, а...
Йори
15 Окт 2005 18:57
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Забравих да спомена, че Джумаята си има СОТ (или СОД, вече не знам как се нарича), който те не ползват. Не знам по каква причина.
Нели
15 Окт 2005 19:24
Мнения: 5,661
От: United States
Бай Хасане, какво точно искаш да ти кажа за Пинтър? Че по бай Тошово време се превеждаше на поразия в България, играеше се по театрите, превъзнасяше се? Не виждам защо толкова си се ентусиазирал, че са го избрали. ОК, политическо решение е, антиБушист, анти по въпроса за Ирак, иска съд за Клинтън, защитава Милошевич (???), а с това и убийците (на над 200 000 невинни) от паратрупеските сръбски групи, мрази Америка и почти всичко в нея, в унисон е с някои европейски настроения. Не е единствен в света. По този принцип знаеш ли колко форумци на Сега щяха да станат Нобелови лауреати?

И още нещо. Ако не коментирам нещо или съм нямала време, или не ме интересува. В случая с Пинтър е второто.

Трайваш ли до утре в разгромяването ми?
*
А да, ето ти Пинтър дибидюс:


Америка е кръвожаден звяр, натисни тук

Ще те чета после, обещала съм на щерка си закуска навън и разходка. След седмица дъжд, ако знаеш какво хубаво слънце е пекнало...
Редактирано от - Нели на 15/10/2005 г/ 19:39:29

paragraph39
15 Окт 2005 19:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
BAY HASAN,
/:/ "...Иначе съм напълно съгласен с наш Кихот-сите религиозни служби у България да бъдат само на български.На български да бъдат и сички такива у Одрин и Константинопол.И тези у Монтреал и Чикаго.Нема ъкъта-мъкъта..."
......................................... ......................................... ..................................
Както винаги, разбрал-НЕдоразбрал е бай Хасан!
Казах, че в София и цяла България всички религиозни служби на всички религии ТРЯБВА да са САМО на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! А в Монреал трябва да бъдат на канадски език, в Чикаго-на чикаго-американски език, в Аляска- на яляски език, във Виена на австрийски език, в Африка- на африкански и т.н., БЕ !!! Хич нема "ъкъта-МЪКАта"!
А за много от българските мюсюлмани ще бъде и ПОЛЕЗНО , ако в джамиите ритуалите са на български език- така, щат НЕ щат, като "Правоверни", ще трябва да научат да разбират и да говорят ОФИЦИАЛНИЯ език в Република България! КАЗАХ!
Bay Hasan
15 Окт 2005 19:55
Мнения: 8,555
От: United States
Нелке, нещо изглежда не съм се изразил ка требе, та нека те питам за трети път.
Верно ли е казаното от другаря Пинтър или да? Туй за антибушистите и комунистите си ни го пяла много.
А за коментирването-причината не е нито в липсата на време, нито в липсата на интерес.
Причината е в нещо трето, Нелче, трето.Ама нека туй само ти и я да знаем...
*
Приятна разходка и сладка "закуска" по обедно време, щото ми се чини, че у Манхатъна требе веке да е туй време.
Със здраве...
Bay Hasan
15 Окт 2005 20:25
Мнения: 8,555
От: United States
Тъй, тъй, Кихоте, само тъй...Как си я подкарал, ти за излезеш по-гений и от онуй-радикалното.
Щото като, че ли оно поне се сята кви ги ръси.
ВИКТОР77
15 Окт 2005 20:29
Мнения: 2,102
От: Bulgaria
Нели
Доган и ДПС са дясната ръка на бившата ДС-КГБ, настоящи мафиоти, а Сидеров и Атака е лявата им ръка! Уж са един срещу друг, но всъщност слугуват на един и същ господар, който ги е създал в подходящо време за тяхните цели, както и Симеон!
Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща