Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Модерният абсурд спрямо Иран
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:82 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Мърморан
31 Окт 2005 22:15
Мнения: 1,157
От: Bulgaria
Митята е усетил нишата, олабила се след затхналите функции на всичколога Дичеф
Hugin
31 Окт 2005 23:34
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
"неговите естествени противници - САЩ, Запада, Израел"
Тоз ***** направо започнал да пише.
Нема четене, нема тинтири-минтири. Като чукчите.
Един сал Димитри остана колумнист-читател.
Останалите - колумнисти-писатели.
Баси!


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 09:57:29

HC11
01 Ное 2005 00:41
Мнения: 445
От: Brazil
Добра статия !
Не очаквам много коментари.
volog
01 Ное 2005 00:50
Мнения: 3,826
От: Reunion
Абе този Махмуд Ахмадинеджад каза това, което 80% от човечеството и около 70% от политиците мислят, но не смеят да го кажат. Той обаче може да си го позволи, защото
1. е избран демократично с около 60% от гласовете
2. дошъл на власт като аутсайдер в надпреварата, е истински независим от големите пари
FL
01 Ное 2005 01:33
Мнения: 6,942
От: Canada
"нейните естествени противници - САЩ, Запада, Израел - са ......."
"Естествени противници"?!...Нещо като билогични видове които трябва да се унищожават за да просъществуват...Атомна воина е неизбежна?!
Такава малоинтелигентна статия рядко съм чел!

paragraph39
01 Ное 2005 01:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Откакто съвременен Иран е НЕЗАВИСИМА държава , тази държава НЕ е водила НИТО ЕДНА НАПАДАТЕЛНА война! Този факт се премълчава от политическите дърдорковци- защото НЕ им е удобен, май!
А и какво означава "Израел да бъде изтрит от картата на Света" ?! Та , нали, тъкмо и с помощта ОТВЪН на демократите по Света, бяха изтрити от картата на Света държавите ГДР, СССР, Чехословакия, Югославия и др.!!! К`ВО ТОЛКОЗ ?!? Да не би да спря да се върти Земята?!
Oraсle
01 Ное 2005 02:11
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
От упраявляващите в Техеран, тази "древна демокрация" , се очаква единствено повярват че по един или друг начин мераците за ядрено оръжие ще бъдат попарени и с колкото по-малко западна намеса стане това, толкова по-добре за всички.
От Путин се очаква да разбере, че този вид демонстрацията на "независима политика" не е в интерес преди всичко на Русия. "Ислямската бомба" трудно ще долети до Вашингтон, но Москва е по-близо...
От форимните леви интелектуалци се очаква да поверват че такова нещо като иранската "ядрена програма само за мирни цели" нема.
От Мартин Камбуров нищо не се очаква.

А Параграф39 може би ще ме светне в какво по-точно се изрзазява "помощта ОТВЪН на демократите по Света" за разпадането на Чехословакия. Платиха кампанията на Мечиар?
Чичо Фичо
01 Ное 2005 02:16
Мнения: 24,838
От: United States
Ислямската република е основен износител на тероризъм - още от вземането на заложниците в американското посолство, което костваше загубата на Картър срещу Рейгън (който пък после се накисна в аферата Иран-контри).
*
Иран финансира от държавния си бюджет терористичната ислямистка организация Хизбулла (партията на Бога), която поддържа пропагандата на "мъченичеството" с ТВ станцията си Ал-Манар в Бейрут. Консерваторите в ИРИ, както и в други основни "лоци" на ислямизма, еднозначно смятат Израел за остатък от европейския колониализъм и искат премахването му. Хизбулла е виновна за смъртта на хиляди невинни хора от Израел чак до Аржентина, дето най-големият (не единственият) атентат от 1991 г. срещу еврейския културен дом в Буенос Айрес (с камион, врязал се във фасадата му - 70 убити, повечето разбира се - неевреи) беше задкулисно ръководен от ирански "дипломат" от посолството им в града. Хизбулла създаде терористично-оръжейно-производствено-конт рабандистки център в района на тройната граница Аржентина-Бразилия-Парагвай, най-голямото средоточие на терористична дейност в западното полукълбо.
*
Какъв е животът в берящата душа ислямска република е известно у нас поне от романа на Б. Махмуди, преведен на български още в първата половина на 90-те години. ООН е приела над 60 резолюции по правата на човека в ИРИ, някои от които пред очите ми. Иранската емигрантска опозиция в Европа е мощна, имат кандидат президент (жена), иранската интелигенция и особено студенството са много цивилизовани и будни. Режимът на моллите се крепи на юмрука и 60-те процента на изборите са като 99-те процента за кандидатите на ОФ у нас преди 1989. Още през пролетта на 2003 любимеца на "левите" колумнис Никълъс Кристоф (от "левия" НЙТ), критика на "бушмените", писа, че Иран е "най-прозападното общество в Близкия изток". Презрението към средновековния режим на моллите е всеобщо.
*
Всеки здрав и непопадал на лечение в лудницата (или на учение у "левите" журналисти) европеец и българин в тоя случай съчувства на израелците, сред които има и 60 хил. българи и близо един милион руснаци, в т.ч. стари съветски комунисти с ордени от ВОВ на СССР, да не говорим за поляци и други източноевропейци, построили светско, демократично, социалистическо, пазарно и дори високотехнологично общество сред море от фанатизъм и несвобода в Близкия изток, и от сърце съчувства и на иранските жени и на мнозинството от иранската нация, носителка на древна самобитна култура, принудени да вегетират под черния чембер на ислямската република.
*
Ембаргото срещу ИРИ е наложено от ООН и в усилията на медународната общност за предотвратяване сдобиването на моллите с ядрено оръжие особено активен е ЕС, в който и ние влизаме след година, и Германия и Франция са водещи в дипломатическия процес. Те се надяват да постигнат резултат без война.
*
Статията е куп невежи бълнувания, предназначени да гладят по косъма примитивните антизападни емоции на "левите" пенсионери, които са против ЕС и с две ръце са против бъдещето на децата и внуците си. Да не говорим, че не дават и пукната пара за иранците, израелците и мира в света.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 02:22
Мнения: 24,838
От: United States
Специално за Русия, от едноименната тема прочетохме, че тя има ислямистки проблем със сигурността и териториалната си цялост не само в Чечня и останалия Кавказ, но потенциално и в Поволжието, Урал и западен Сибир, дето расте национализма на ислямските народи в Татарстан, Башкортостан и другаде. Проблем с ислямизма имат и близките съседи на Русия - Узбекистан и Таджикистан особено, дето руски войски сдържат ислямистите. Не съюзът с ислямската република, която активно желаеше разпадането на СССР и сега желае разпадането на РФ и създаването на нейно място на ислямски фундаменталистки държави, а съюзът с НАТО ще гарантира целостта на уязвимите и дълги хиляди километри през крайно слабо населени и усвоени земи руски граници.
anacephal
01 Ное 2005 02:30
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
" законното право на Израел да притежава ядрено оръжие "
Израел има законно право само ако спазва законите, т.е. декларира оръжията си и допуска контрол от страна на IAIAE. В този смисъл Иран има много по-законно право на ядрено оръжие отколкото Израел!
alex_dim
01 Ное 2005 02:32
Мнения: 376
От: Bulgaria
Цивилизованият свят иска да покаже на Иран, че няма да търпи безумия, прикрити зад "собствено" мнение, каквото демонстрираха талибаните и Саддам. Засега на думи, а ако Щатите се заемат сериозно (което ще бъдат принудени да направят в недалечно бъдеще) - и на дело.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 02:32
Мнения: 24,838
От: United States
Иран иска да унищожи Израел, а не обратното. И не само иска, а действа. Освен това, както вече изясних със слънчева яснота, ООН забранява на Иран да има ядрено оръжие. ЕС се бори със зъби и нокти да няма. Къде сме ние, анацефале?
99
01 Ное 2005 02:39
Мнения: 4,830
От: Eritria
за тебе е ясно - ти грееш от небото со слънчева яснота, обаче анацефало и я не го видим никаде на хоризонто
paragraph39
01 Ное 2005 02:42
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ORACLE,
Щом настояваш- ще ти обясня:
Чехословакия се разпадна, защото се разпадна преди това Социалистическият Блок/"Варшавският оговор"/! А той се разпадна, КАЗВАТ/демократите!/, благодарене на Рейгън и западните демократи-които бяха ВЪНШНИ на Социалистическия Блок, нали така?!
Ти доволен от обеснението ми?!?
paragraph39
01 Ное 2005 02:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧИЧО ФИЧО,
/:/ "... Освен това, както вече изясних със слънчева яснота, ООН забранява на Иран да има ядрено оръжие"
......................................... .......
Хайде, сега, със същата "слънчева яснота" да ни обясниш: защо ООН и другите НЕ забраниха и НЕ забраняват на ИСЛЯМСКИЯ/!/ Пакистан да има ядрено оръжие! Както и на семитския Израел, разбира се?!
volog
01 Ное 2005 02:53
Мнения: 3,826
От: Reunion
И какво толкова ако Иран се сдобие с ядрено оръжие?
стига с това лицемерие
Ето Пакистан и Индия какви приятели станаха покрай ядрените си оръжия. Единственият досега употребил ядрено оръжие по цивилни цели е ХХХ
Oraсle
01 Ное 2005 03:07
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Параграфе, много съм доволен от обеснението ти.
sim_e_on
01 Ное 2005 03:34
Мнения: 167
От: Canada
volog Mоите симпатии към президента на Иран, един мъж, който не се колебае да изрази ясно и на всеослушание позицията си. Никак няма да му е лесно, защото ционистко-американската активност ще се насочи с пълна сила към него още рано догодина. Русия също има сериозни интереси в района, а и писна само да гледа отблизо. Дано все пак разумът надделее (макар че нямам големи надежди) [/b]

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 04:11:56

yapayapa
01 Ное 2005 03:52
Мнения: 2,222
От: Belgium
Чувствам се някак си неудобно след като на тези страници се е изказал вече Заслужилият Артист на Форума - при това така пространно, кристалноядно и мъдносъдържателно.
Накратко, авторът опитва нещо, което едва ли дори шефовете и собствениците, предполагам, са предполагали.
А подзаглавието има направо стойност на сентенция. Браво!
oIo
01 Ное 2005 04:07
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Браво! Същи Млад Пантев. Беше се изгубил нящо, ама ето сега пак тръпнем пред чутовните конотации:


...набеденият за по-модерния да понася модернизацията на модернизатор, (...) , отнети на него самия...



Настръхна ми четката за зъби чак!
СветлоПиво
01 Ное 2005 07:02
Мнения: 8,839
От: Canada
Що не вземат да играят каруцарски белот, ами взели да се въоръжават с ядрени щуротии....... Живота е достатъчно кратък и без тях........
Добави мнение   Мнения:82 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »