Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Франция е само началото, следва Европа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:66 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Pavlik Morozov
07 Ное 2005 12:35
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
usa2-2, благодаря за отговора от вчера, въпреки многото условия които си накачил към него. колкото до днешната ти препоръка - изхвърляш се и се излагаш. препоръката ти важи ли и за британия, която е верен съюзник и един вид "майка" на сащ, или тях не ги слагаш в един кюп с другите ? освен това като съм ходил в испания ми хареса страшно много и там, или италия, е мястото за емиграция, което бих препоръчал на всики българи, които харесват тукашния стил на живот, но не биха отказали по-високи доходи и по-уредена и работеща държава.

Pavlik Morozov
07 Ное 2005 12:38
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
колкото за проблемите на франция - ще се повторя като кажа че историята си прибира неуредените сметки. колонизаторите агресивно и неуморно подриват заварените общества в африка и азия докато ги слагат под пълния си контрол, но сега самите те стават жертва на подобно подриване, само че от позицията на по-слабия, възползващ се от особеностите на системата за да я кракне и овладее, или поне да си свие уютно гнездо в нея, да създаде своя система в системата

Cruella de Vil
07 Ное 2005 13:18
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Да бе! Колонизаторите заварили едни такива развити общества в Африка и Азия, та земали и ги подринАли. Па като придобиха независимост цъфнаха и вързаха. Идва ми като пример Зимбабве.
Етиопия като не е била колония (с изключение на времето през Втората световна война, когато е окупирана от Италия), дали е станала развита държава?
Аре стига с тези колонизатори! И африканските диктатори с тях се оправдават, та ограбват и избиват народите си в граждански войни...
Европа става жертва на прекалено либералното си поведение, което е добро само при положение, че всеки зачита не само собствените си права и свободи, но и тези на другите. Нормалният данакоплатец остава беззащитен срещу набезите на вандалите, опожаряващи и разрушаващи неговата собственост, т.е. това което той с труд е спечелил. Дали френската държава ще изплати обезщетение на собствениците заради бездействието си и неспособността си да защити собствеността им? След като си плащат данъците те са в правото си да изискват от държавата да осигури ред и сигурност.
Азъ
07 Ное 2005 13:20
Мнения: 1,848
От: Bulgaria
Ситуацията се развива стил "историята на един предизвестен крах". Бунтовете растат и се окуражават, властите тушират инцидентите и нямат решение. ЕС мълчи, съседите се кръстят и си плюят в пазвите. Докато сблъсъкът стане неизбежен? или безнадежден?
Все по-често и араби, и европейци, и други твърдят, че процесът ще излезе в още страни от стара Европа (не ми се ще да гадая кога и къде).
Колкото повече се отлагат превантивните и стабилизиращи мерки - социални, силови, религиозни (карантина на исляма), толкова по-тежка, мащабна и сложна ще става картината. На фона на радикални ислямисти, които само това чакат. И за сега единствена помощ се предлага от Либия.
Картинката наистина напомня Нострадамус (похода на великата камила) и Пако Рабан (предстоят пожари във Франция).
luboespi
07 Ное 2005 14:00
Мнения: 300
От: Spain
La France, е известна със брутална полиция.Дайте им време, и правомощия от Н.Саркози, и ще видите как се потушават бунтове за по-малко от 24 часа.
CTORH
07 Ное 2005 14:04
Мнения: 146
От: Bulgaria
http://www.newsru.com/world/07nov2005/gree n.html
bobby_paz
07 Ное 2005 15:07
Мнения: 8
От: Bulgaria
Браво К9, напълно си прав!
Pavlik Morozov
07 Ное 2005 15:10
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
крюела, разбира се си много права, голяма част от тези държави са били примитивни и слабо организирани, често разкъсвани от междуособици и вътрешни размирици. само че не подценявай например усилията на англичаните да разрушат социалната и властова структура в индия, египет и судан, на французите да подчинят виетнам, алжир и мароко, на испанците, а после на америкаците да контролират филипините. може до безкрай да спекулираме какво би станало ако европейците не се бяха намесили, но факта е че са го направили, и това има съвсем явни и видими последици и отричането им е залъгване на собствената си съвест и оправдаване пред света. с радикалната си намеса в тези територии европейските държави са поели една вина и отговорност, от която няма кой да ги освободи. and payback is a bitch

Pavlik Morozov
07 Ное 2005 15:13
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
а колкото до гадните диктатори, които владеят голяма част от черния континент, да не забравяме че много от тях са протежета на европейските държави или на някои от големите корпорации (особено ресусрсодобивни, като шел) или пък са легитимирали властта си като са се борили с европейския диктат, т.е. ако той не беше съществувал такива крайни хора не биха се добрали толкова лесно с преструвка до властта. тъй че не може да ги разглеждаме изолирано от контекста на огромното европейско влияние в тези държави, независимо колко удобна би била една такава гледна точка

Honda fan
07 Ное 2005 15:41
Мнения: 1,101
От: Bulgaria
всички критики са ок, с изключение на забраната за забрадките - това беше правилен ход
Сгугню
07 Ное 2005 16:15
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Добре де, що ги приемат тия емигранти като няма работни места за тях?
Cruella de Vil
07 Ное 2005 16:20
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Индия съхрани структурата на британската колониална администрация. Освен това след придобиване на независимост на страната трябваха години за да достигне стандарта, които имаше при колонизаторите. За Судан - е там немам думи! Виж докаде са го докарали с независимостта - геноцид, траещ с години.
За протежетата - хайде, недей! Мугабе не е ничие протеже, пък що бели натвори. Мога да ти изредя сума ми ти сатрапи, подкрепяни от соцлагера - Менгисту, Иди Амин и др. В Африка се трепят на племенна основа, унищожават си посевите и добитъка, а след това либералите обвиняват Запада, че не им помагал.
Не виждам защо на европейските страни постоянно ще се вменява отговорност за бившите колонии. Крайно време е африканските ръководители да спрат да се оправдават с колониалното наследство, а в същото време да крадат половината от помощите отпускани им от развитите държави за инфраструктура и образование.
Perkoles
07 Ное 2005 16:27
Мнения: 7,433
От: Australia
Здравейте,
(най-първо искам да кажа, че ескалиралата "игра на стражари и апаши" е взела първата си жертва)
""Франция е само началото, следва Европа"" - Колко пророчески звучи, само. Чак да му стане чудно на човек ето така: :цонфусед: още по-чудно ми става сравнението със ""стотиците американски мародери, които се "сражаваха" с полицията след урагана "Катрина"."" и докъде достига приликата в тези събития.
Няма как да коментирам думите на Оливие Роа(спецялис, разбира се), който смятал, че:""Това е като игра на стражари и апаши" и нещо като ""местен спорт"" освен: -ами, хубав спорт сте си избрали. Той, "голф-а2" е малко скучна игра, наистина. Мор. екшън си требе!
""Френският външен министър Филип Дуст-Блази предупреди миналия четвъртък, че Франция рискува да загуби битката за интегриране.."" Наистина ли е казал "битка"? Ако е така, какво чудно има в събитията, които донасят нескрита радост на другарите от америка. Тука, в съседство чета, че Муамар Кадафи е предложил помощта си, на което му е отвърнато с пренебрежение, насмешка и тъпоглавие, което е Типично за "Съвременните" "лидери" (колко са най- малките пунти, че да ги напиша с тех бе!?). Може би тази предложена помощ да ви се вижда "лицемерна", "смешна" или както си искате я наречете, но ми кажете, кой (дори и Ширак, който като "крал" на/от Франция се обадил "съфсем навреме". Кой от "царете" на "ес" или "ус" си направиха труда, дори от лицемерие да помогне... в германия, дребните чичковци и лелки са заети с дребните си боричкания за кокълчето дребно, а не за това, за което проглушиха ушите на хората - "Че се интересуват от тех".
Майната ви!, хората видяха каква жалка и отвратителна картинка сте!!!
:мад: (смея се)
Ако е да се избират между кучета бездомни и днешната полит. Олигархия/каста/"елит" - познайте кой ще спечели(не е въпр.). Да, познахте, лайната на бездомните кучета. Давайте, Водете!!!
.
Да се върна малко на предложението на Кадафи..., но Има ли Смисъл!?!? -Няма смисъл! (започнах да си говоря сам :-)))
...
Тук ще помоля "по-чувствителните" да не четът по-нататък, а ако го прочетът, то - много моля за извинение. (все пак не е по-мръсно от действителността представяна и заобикаляща ни ежедневно от "техни.медиите" :-)
Ето:
(бяхте предупредени)
Цялата тази лицемерна система ми заприличва на следната ситуация:
Млада и хубава девойка се поразсъблича пред младеж. После го опипва и поразсъблича и него. Първо якето с качулката му, от което падат няколко съмнителни пликчета с прах, после дънките, потника и слиповете... Той се усмихва по раперски със златните си зъби, правейки онзи жест с ръка, чиито пръсти са надървени нанапред и казвайки пред камерите заветните и всеразбираеми "Хо-Хо, Ейя.. ули-були-..топтен" ... После тя се отдръпва крачка назад, сваля си сутиена, "прашките" и така- останала чисто гола, тя отново се приближава към него. Събаря го върху себе си със сластно пъшкане... и когато се стигне до "действието" тя изведнъж го отблъсква и му казва:
"Знаеш, че много те обичам, много те уважавам. Но, дай да си останем просто приятели, а?" Да ви кажа, в подобна ситуация аз бих се облякъл, целунал я нежно по челото и бих си тръгнал към шахтата :-), но не всички обичат тези номера, особенно, като се забрави и за "прахчетата" в жоба, чат ли си; -) Оттам печелят и много от днешните ("спортуващи" тука Лайкучки.
Аре!!!
. Запалете, ама и Изгасете, (ако можете)

Pavlik Morozov
07 Ное 2005 16:41
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
крюела, няма какво да се напъваш да мислиш безкрайните добрини споходили колонизираните държави и как като си тръгват благодушните пришълци местните пак потъват в тъмата на варварщината, хаоса и диващината. премного са изписали самите "цивилизатори" когато са нагазили в "девствените" земи на безпросветните народи и са ги "открили". лицемерието им е било достатъчно самодоволно и самоуверено, и въпреки аристократизма, таланта и образованието си не можеш да ги догониш. само че подобно отричане на отговорност е като да пренебрегнем влиянието на османската империя върху съдбата на БГ. влиянието на испанците върху цивилизациите от централна и южна америка. на роботърговците върху западна африка. и още много други определящи въздействия, които ти сега с лека ръка зачеркваш и чак се чуди човек защо толкова са се бунтували тия проклети туземци срещу тоя европейски лъч светлина.май само евгениката може да ти помогне да го обясниш. европейците не трябва да забравят че не са първите хора кото се опитват да пренапишат историята започвайки със себе си, няма и да са последните.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 07/11/2005 г/ 16:43:59

Pavlik Morozov
07 Ное 2005 17:10
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
крюела, предлагам ти една редакция на изказването ти, в която не вярвам и която за мен е точно толкова вярна колкото и оригиналното ти изказване:
Булгаристан съхрани структурата на комунистическата партийна администрация. Освен това след придобиване на независимост на страната трябваха години за да достигне стандарта, които имаше при комунизаторите. Виж докаде сме го докарали с "димукратията" - геноцид, траещ с години.
За протежетата - хайде, недей! Мога да ти изредя сума ми ти сатрапи, подкрепяни от "демократичния" лагер - саддам, пол пот и др.
Не виждам защо на мъртвия соц-блок постоянно ще се вменява отговорност за бившите сателити. Крайно време е източно-европейските ръководители да спрат да се оправдават с комузаторското наследство, а в същото време да крадат половината от помощите отпускани им от развитите държави за инфраструктура и образование.


Локи
07 Ное 2005 17:22
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Pavlik Morozov, има известна разлика между изнасянето на колонизаторите и "демократизацията" в държавите от СИВ.
С нанасянето си в колоциите колонизаторите са изградили своя пирамида на властта, която разбира се е унищожена при изнасянето - липса ан кадри, които да заемат своето място във разпределението на властта е една от причините. Цялата структура, изграждана преди колонизацията е унищожавана (не винаги мирно), та липса на заместител във вече свободната държава дава своите плодове
При "демократизацията" с унищожаването са се заели тези, които са щели да заемат тази пирамида - честичко ограбвайки държавата при неразборията във властта.
Cruella de Vil
07 Ное 2005 17:26
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Че защо? За мене оправдаването с Османската империя, СССР, Запада и кого ли още не за това, че сме на този хал е също толкова безполезно и без практическа полза, както и оправдаването на африканците с колониализма. Оправдания - бол, полза - никаква!
Не ми се вярва колонизаторите да са оставили Африка по-изостанала, отколкото са я заварили.
Pavlik Morozov
07 Ное 2005 17:30
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
локи, съгласен съм, но не са ли много от водачите на революции в бившите колониални държави именно ученици, администратори и протежета на бившите режими? все пак обикновено такива движения ги оглавява средната класа, а тая средна класа няма откъде да дойде освен от групата хора обслужвали и сътрудничели на властта до момента в който решават че могат да я отхвърлят и да застанат сами на върха на пирамидата. много пост-ком страни изживяха същото. революционера елцин, революционера костов, революционера юшченко и още десетки такива - не са ли това все хора, които фрустрирани от невъзможността да напредват в една стагнирана и подрита система, решават да симулират революция (а на практика да осъществят преврати) за да могат сами да седнат на трона и да се налапат на воля?


Редактирано от - Pavlik Morozov на 07/11/2005 г/ 17:38:42

Pavlik Morozov
07 Ное 2005 17:33
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
крюела, историята я пишат победителите. никой не знае колко са били щастливи африканците преди да започне търговията с роби и колонизацията, защото няма писмени източници от епохата. останали са само записките на "откривателите" и пиратите, които естествено описват с отвращение чуждата варварска в техните очи култура. посмисли все пак с какво отвращение хилядолетия наред пишат за съседите си гърците, римляните и византииците. това значи ли че съседите им са били безпросветни кръвожадни диваци? така че правилно си се изразила че не вярваш че колонизаторите били оставили африка по-зле. но това не значи че го знаеш. всеки човек претегля информацията според убежденията и светогледа си и затова от една и съща информация двама души извличат различни убеждения. но това ти си го знаеш. тъй че предполагам ме разбираш.
права си че оправданията са безполезни. но между оправданието и обяснението често границата е много тънка.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 07/11/2005 г/ 17:36:53

kasapina
07 Ное 2005 17:39
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
французите са лесни вижте какво става в ирак ал каим за последните дни 130 солджъри обратно през океана в ковчези
Натиснете тук
Добави мнение   Мнения:66 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща