Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Отпада таксата за преглед при лекар
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:79 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
KOPELE
23 Мар 2006 16:58
Мнения: 217
От: Bulgaria
Преди да ги изкараш -ти го вкарват
papagal
23 Мар 2006 17:01
Мнения: 980
От: Bulgaria
Опс, Мукта sorry пак не съм прочел правилно, пусти диоптри мама му стара
Ironside
23 Мар 2006 17:08
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Al Bundy
Ironside
23 Мар 2006 17:09
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
gramove
KZB
23 Мар 2006 17:15
Мнения: 6,560
От: Bulgaria
167 милиона лева са дълговете на болниците към края на февруари. Това съобщи министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски. Около 81 милиона лева са просрочените задължения от миналата година. До края на март комисия трябва да предложи формулата за разсрочването им, за да не се стига до фалити, обясни министърът. Пет са най-големите дистрибутори на лекарства, на които болниците дължат пари.

Изход е продажбата на здравния фонд на болниците, но само ако парите останат в тези болници, които продават, а не да отидат в Министерство на финансите. За това обаче е нужна законова промяна.
KZB
23 Мар 2006 17:18
Мнения: 6,560
От: Bulgaria
Колко ли още ще издържи балона преди да се спука?
KOPELE
23 Мар 2006 17:18
Мнения: 217
От: Bulgaria
Ако е балон е добре, само да не е някой презерватив, че тогава всичките ще сме....................
Потребителската такса за лекарите се запазва
Стела Благоева
23.3.2006 Дарик радио
Имахме идея да се отмени потребителската такса при общопрактикуващите лекари, но разбрахме, че съществуват сериозни основания за нейното запазване. Това каза в Габрово народният представител от БСП Татяна Дончева. Според нея основният проблем след премахването на таксата ще бъде свързан с възможността за адекватен контрол на личните лекари.

“В момента чрез таксата се осъществява контрол на отчетените прегледи и се регулира достъпът до извънболнична помощ. Ако отпадне необходимостта здравноосигурените да плащат за преглед в доболничната помощ, ще се създаде предпоставка за източване на Здравната каса”, смята още Дончева.Редактирано от - KOPELE на 23/03/2006 г/ 17:23:29

papagal
23 Мар 2006 17:23
Мнения: 980
От: Bulgaria
Копеле, брат, за гумата се обърни към здравната каса.Те ще те накарат да им напишеш отчет в 3 екземпляра(на ръка)след това да го сканираш.да го качиш на дискета(на диск не става)след това ще кажат че си изпуснал срока, ще назначат проверка на случая, накрая все пак ще ти платят гумата но ще те глобят и като приспаднат глобата от парите за гумата ще имаш да им даваш
KOPELE
23 Мар 2006 17:28
Мнения: 217
От: Bulgaria
С коя част на тялото да се обърна към касата
papagal
23 Мар 2006 17:36
Мнения: 980
От: Bulgaria
С която и да е се си вътре.Ако си със задната те онождат ако си с предната ти го отхапват
Valyo Kanev
23 Мар 2006 17:42
Мнения: 846
От: Bulgaria
...След всички тези писаници у форума, на някой да му е станало по-добре?
Аз съм здравно НЕосигурен. То пък егати сигурноста, кат си осигурен. Вятър.
Като трябва да ида на дохтур си му снасям. Два три пъти в годината по 20 лева те оправят.
Иначе, клиничните им пътеки водят с белия чаршаф направо към гробищата. Нека си го кажем направо. Това остана от българското здравеопазване. Не може да е*ем майката на промишленоста, земеделието, образованието и какво ли не, а здравеопазването да си остане цяло целеничко. То никога не може да се оправи, докато не се замогне производството.
Само едно му е кусура. На дали ще сме още живи. Светла перспектива, няма що. Принципа е кой от когото може да краде. Дохтурите от касата, касата от нас, ние от държавата и така нататък......
KOPELE
23 Мар 2006 17:54
Мнения: 217
От: Bulgaria
Papagal
То с това дваесетичетиричасово разположение не остана нищо за отхапване
Графът
23 Мар 2006 19:14
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
gramove, ! - “Вноските на безработните и лицата без доходи, се плащат от държавата”, “най-мизерната здравна застраховка поема напълно всички прегледи при лекар, болнично лечение, както и стойността на ВСИЧКИ изписани от лекар лекарства”, “Всичко е ясно и документално установено. Навсякъде по веригата има контрол”
Само от тези Ваши изречения е напълно ясно защо тук не се направи такава система. Не е от не знаене! За сегашната сериозен пръст имат десните партии, а точно тогава връзките на СДС с Германия бяха повече от здрави. БСП също нямаше нещо сериозно против сегашната. И как другояче – нали се преустройваше в “съвременна европейска партия”. Нали виждате, и сега са готови да се откажат с облекчение от предложението си.
BTW, ако написаното бяхте предложили като своя идея, а не като съществуваща германска система, сещате ли се какво щеше да стане тук? За първите две цитирани изречения...
На тия, които толкова им харесва таксата за “добър ден” предлагам да стане процент от облагаемия доход. 100 лв. пенсия – 1.60, 1000 лв заплата – 16 лв. Хем и за докторите ще бъде още по-добре!
nesnaecht
23 Мар 2006 20:31
Мнения: 15,180
От: France
Отпада таксата за преглед при лекар - а лекаря кога ще отпадне ?!?!!?
popangelov
23 Мар 2006 20:48
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Гледах една американска боза за процеса срещу нацистите в Нюрнберг. Но имаше един потресаващо адекватен за тази дискусия и за всичко, свързано с болници момент(болниците са си болници, а не ДКТЦ-та, Центрове за нам си какво в пряка координация с нам си къв център за нам сик, во) Та там един евреин психолог си говореше с Гьоринг и се опитваше да дефинира корените на злото. Опитваше се да разбере как един добър баща и съпруг може да ръководи и да се стерми дори към по-висока ефективност на убиването на хиляди хора. Къде са се изгубили доброто и злото в главите на немците по времето на Хитлер.И един от корените, измислен от сценаристите на филма, беше следния: "Тотална, абсолютна липса на емпатия"Иначе казано просто човешко съчувствие, съпреживяване на болката и радостта на другия. Детето ми, едва на 8 месеца тогава, след гърч, в резултат на висока температура и с 39 градуса цяла нощ беше подритвано като ненужна бюрократична тежест от GP,"лекари" в Бърза помощ, Пирогов и някакъв безумен център за спешна педиатрична помощ, в който се бяха заключили зад железни решетки и не искаха да пуснат таксито в двора при проливен дъжд и температура около 5 градуса. Преди около 2 месеца в Труд прочетох за случай, почти същия като моя. Това, което демонстрират българските лекари, хората от здравното министерство(не само в това правителство) и тези в Здравната каса е ЗЛО, ЗЛО проникнало до костния мозък и само безмилостна разправа с цялата тази сган е разумно разрешение. Дори и за мутрите, дето ги убиват по улиците ми е повече жал, отколкото за тези бездушни машини за пари с алчни погледи и тотално изгубен човешки облик. Време е за разплата!

Редактирано от - popangelov на 23/03/2006 г/ 20:59:44

Da_Mo
23 Мар 2006 21:18
Мнения: 556
От: Bulgaria
Мдааа, много интересна дискусия се заформила тука - жалко, че бех на тръстиката цел ден.
pakpadnalov,
афектиран си, мойто момче, затова така реагираш. Я ми обясни 2 неща:
1. Като отидеш в Общината, в НОИ, в НАП некой е*ава ли те имаш ли време или не? Удобно ли ти е да чакаш, или не? Като отидеш в магазина, сиренцето с пари ли е, или не? Ти сам можеш ли да поставиш диагнозата на детето си и да го лекуваш или не? С други думи - не можеш да искаш емпатия само от определено съсловие, което по стечение на обстоятелствата трябва да се занимава с твоето и на близките ти здраве, а всички останали да се отнасят МНОГО, ама МНОГО НЕЕМПАТИЧНО с него.
2. Като продължение на горния пункт - като избиеш всички лекари и получиш разплата, кой ще те лекува?

Между другото, ако имаш кола и отидеш на автомонтьор, сигурно се възмущаваш от сумата, която ти взема, ама въпреки всичко му я кихаш, нали?
Da_Mo
23 Мар 2006 21:19
Мнения: 556
От: Bulgaria
а реално погледнато, pakpadnalov, моеш да караш и без кола, нали?
JJ6
24 Мар 2006 13:05
Мнения: 721
От: Canada

Станало е нещо страшно и жестоко със здравеопазването на българите, господа, това е истината за мене.


А имам толкова хубави спомени, имах такава вяра в Бг лекарите, гледал съм ги като богове...Дължа им тонове човешка благодарност...Какво ли не е било в семейството ми...Имал съм у дома 8 години болно дете от астма-всеки ден в "Бърза помощ", всеки месец-в болница...
Къде отиде всичко това, в какво се превърна за има -няма 15 години?!
Добави мнение   Мнения:79 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4