Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От досиетата ще разберем защо десницата се разпадна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
sashkata ot dupniza
01 Юни 2006 22:15
Мнения: 566
От: Bulgaria
Ето, българи с какви политици се представя СДС.Комбинативни преди 90-та година и след това, а някои от Дупница пътека направиха до Русе за изборната победа на г-жа Николова.Никога не е късно да станеш за резил....
Manrico
01 Юни 2006 22:24
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Не е необходимо да четем досиета, за да разберем защо т.нар "десница" се разпада. Достатъчно е и да знаем че тя никога не е била наистина дясна - дори и заради факта, че нито е управлявала дясно, нито има идеи за дясно управление. Много станахте левичарите, оправяйте се там помежду си!

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
балдъза
01 Юни 2006 22:52
Мнения: 228
От: Djibouti
Върло комсоцнахалство. Тази кака е бивша БКП-партийна секретарка и тъкмо тя седнала да отваря досиета и да хули ченгета. Да им на СДС-то откакто взеха да разчитат на партийни БКП-секретари! Нали БКП поставяше задачите на ДС ма, нахалницо!
Виолета
02 Юни 2006 00:12
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Тия от СДС съвсем се оляха. Чакат да се закачат за Борисов, че да не загубят, но той ще се врътне към Първанов и ще им изиграе пак номер.
Тези са на изчезване, , както и да се коалират и каквито и лупинги да правят.
D-r Zvezdnikov
02 Юни 2006 00:25
Мнения: 1,522
От: USA
E-eй и балдъза-та да даде едно смислено изявление? България няма да умре!

Просвета
02 Юни 2006 01:16
Мнения: 2,958
От: United States
..определено, в България до сега не е имало дясна партия, като същество на управлението...Тези, които се именуваха 'десни' провеждаха шуробаджанашка политика..Излъгаха надеждите на хората и за това закономерно в момента са последна дупка на кавала.
Е, то не може вечно да се печелят избори с антикомунистическа риторика и разни 'евроатлантически алтернативи'!Още повече, че в момента БСП им взе от ръцете и натовската карта плюс американското другаруване
Тъжно, но логично..Мисленето и на едните и другите е обременено еднакво, защото са от една люпилня.
Седесе другарката залага на някакви тактически гимнастики, гербове, борисовци, като отново си е завряла главата в пясъка за истинска стратегия и самокритичен анализ.Те отново разчитат да се завърнат на власт от 'принципа на махалото', т.е. на разочарованието от БСП, а не на собственото си градивно поведениеНа едните изборите ги наказаха последователно саксофонския дедо и бесепето и те пак тъпо и упорито не си дават сметка за истинското положение. Проблемът на СДС е че нямат социална база и по никакъв начин не насърчиха създаването и по време на управлението си.Напротив, по всякакъв начин вгорчиха живота на хората на свободния труд, предприемачите, дребните собственици...Изобщо на тези хора, които реално създават БВП и не чакаха на бюджетната хранилка, а се опитваха да изплуват работейки.
Просто казано: няма как да има доволни и силни дребни собственици/средна класа/, когато над 40% от БВП се изземване и преразпределя от държавата.Обратно, ще има безброй избиратели от бедни търтеи с промит от ляв популизъм мозък.
paragraph39
02 Юни 2006 03:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Редакцията на в. "Новинар" събира читателски мнения и предложения по темата с окончателното отваряне на архивите на всички служби на бившата държавна сигурност и репресивния апарат. Ако искате да попитате за хора, за които имате сведения, че са работили за някои от тези служби, за хора, които са се опитвали вас лично да ви вербуват, да ви карат да пишете обяснения или подозрения, че са донасяли за вас - изпратете ни имената им. Ние ще ги проверим вместо вас и ще изнесем данните във вестника. Адрес, на който можете да изпращате имена, които да проверим:
София 1505, ул. "Оборище" 44, в. "Новинар" - "За истината"
и на електронен адрес: istinata@novinar.net
......................................... .
ПОЧВА СЕ!!!
Чичо Фичо
02 Юни 2006 05:42
Мнения: 24,838
От: United States
От досиетата ще разберем и как БСП ще са разпадне и ще напусне полит. сцена
Дърто Магаре
02 Юни 2006 05:53
Мнения: 477
От: Bulgaria
И е много грозна!
Bay Hasan
02 Юни 2006 07:38
Мнения: 8,555
От: United States
Ти па, Ешек...гуспужата даже ногу си я бива за тез 56 лазарника.
Chicho Dr.
02 Юни 2006 07:51
Мнения: 8,006
От: USA
СДС беше създадено през декември (официално на 7.12.) 1990 г. по план на Луканов. Целта да се имитира опозиция и да има кой да бъде момчето за бой. Първото рководство се състои от 90% десари като Румен Воденичаров и доносници като П. Берон, 3% спуснати криминални престъпници, 4% откровени комнунисти като Стефан Пордев, Чавдар Кюранов и подобни, 2% нагаждащи се комсомолци като Каракачанов, 0.5 % марксисти, но не живковисти, като Желев, и значително по-късно Костов, и 0.5% случайно попаднали антикомунисти. Хора като Илия Минев, поетът Костадин Павлов от Кюстендил и други истински, изпатили си комунисти никога не се допускат до редиците на СДС. Мътилката на върха размътваше мозъците на милионите честни, но наивни последователи на улицата. Но лека, по лека, благодарение на това, че за арзлика от този на комунистите, електоратът на СДС се състоеше от интелигентни хора, това противоречие доведе до развод м/у елит и електорат. Това е основната причина СДС да спре да съществува в нормалните си граници.
Mexikanski Vozhd
02 Юни 2006 08:24
Мнения: 1,597
От: USA
Просто момче е Ганчо и това си е.
Наивно!
От досиетата нищо не е възможно да се разбере.
Освен, фоерверки за наивници.
Досиета имат само преследваните и неудобмите на Системата.
Служителите на Системата нямат досиета!
Ако Системата не е унищожила навреме неудобните не е късно да го стри сега.
Пита се кой печели ? Ганчо или Системата(БСП)! Или може би мунчото на форума Фичо!
Досиетата са прах в очите! Кръвопролитето е изхода! Но изход няма.
Република е това. Обран Бостан. Гладни мишки!
milcho
02 Юни 2006 08:53
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Едното за главата, другото за краката, ама и въпросите? нерде Ямбол нерде Стамбол...Пълна идейна безпътица и пещерен антикомунизъм...Ау, досиетата, че досиетата, ще забият левите и ще оправят десните...Поне така се иска на гужата от Русе...Ха Ха.
Бай Драган
02 Юни 2006 08:55
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Ех госпожо! Трябва да побързат с Бате Бойко Бо...ка. Защото повечето вече разбраха , че Бате Б.... Б...... за никакъв чеп не става и почна да издъхва кат шотландска гайда.
баща
02 Юни 2006 09:03
Мнения: 258
От: Bulgaria
Абе Елеонора, остави я тази мутра, какво си се хванала в Бойко Борисов пожарникаря и бодигарда.
Mrx++
02 Юни 2006 09:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Манрико
Какво ти е ясно
Кое е дясно.
В България след 1989г. се провежда хипер-дясна политика:
приватизация
реституция
оттегляне на държавата от производството
намаляване на възможностите на държавата да води социална политика
оставянето на някои да забогатеят за сметка на другите
ние имаме едни от най-ниските данъци в Европа
В идеологически план възхваляване на системата преди 1944г.
ето това са елементите на дясната политика, която активно се провежда у нас вече 16 години и резултатаите са плачевни.
Ако в твоята глава се е пръкнало нещо друго за дясна политика то си е твой проблем.
Васуки
02 Юни 2006 09:08
Мнения: 3,605
От: India
Нищо съществено няма да разберете от т. нар. досиета. Но отново ще направите своите митомански хипотези и всеки ще намери основания да преповтори препохиляди досегашните си предубеждения. Мнозинството от българите, особено онези, които са живели в предишната България, няма да възприемат, че тя е по-лоша от сегашната. Тези хора и значителна част от децата и внуците им знаят и виждат, че това, което им беше отнето чрез криминалната приватизация при димукрациътъ, беше натрупано и запазено при социализма. Само 22% от българите по данни на "Галъп" (не Райчевия!) вярват в демокрацията. Ще ставата все по-малко. За отварянето на досиетата се води истерична кампания, но тя се води само от заинтересувани политици и подвластните им медии и журналисти. Сред населението, в обществото няма никакъв ентусиазъм по този въпрос, няма и да има. Няма обществен натиск, само се имитира такъв. Няма нито един сериозен аргумент на мераклиите да се отварят, няма издигнато дори едно основание за това, което да не може лесно да бъде оборено. Ако се води коректен спор, разбира се. Но не се води, тъкмо обратното. Погледнете какво става в националните телевизии. Водещите са първи активисти за отварянето, те канят почти без изключение привърженици на същата теза, известни журналисти и прочие, после заедно твърдят с не много различни думи и доводи едно и също. Ако все пак по изключение се появи някой опонент, то лесно бива затиснат от дружния натиск от превъзхождащите го сили и пределно притиснат от липсата на време да изложи аргументите си. Същото е и във вестниците. Няма спор, няма дискусии, има само манипулативна кампания, често преминаваща в истерични викове.
Е, повикайте, покрещете. Ще навредите на България. После ще клатите глава и ще питате наоколо: "Кой ми сра в гащите?"
Графът
02 Юни 2006 09:08
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Трябва всички документи, включително тези на ЦК на БКП, всички документи, които са постановявани, да бъдат прочетени и осмислени. На хората просто трябва да се каже какво се е случило в държавата.”=> “в архива да бъдат четени професионално, а не избирателно.”=> “Не бихме могли да вървим напред като нация, ако не узнаем истината за миналото си.
Правилно! Затова предлагам проект за решение:
1. Всички държавни документи от 1944 г. до 2000 г. се предават в Държавния архив. (как мислите, не е ли по-добре да закръглим от 1940 г.?)
2. Назначава се Е.Николова да ги прочете професионално и осмисли, след което просто да каже на хората какво се е случило в държавата. До изпълнение на възложената ù работа да не се занимава с други неща.
Основание за назначението: достатъчно сериозни професионални познания и опит; липса на ангажименти като политик в момента, тъй като “Не бихме могли да вървим напред като нация, ако не узнаем истината за миналото си”.

....
Колкото до десницата, Manrico с право пише, че не е наистина дясна; всички сме единодушни, че БСП не е наистина лява.
Ами да вземем, че да ги разменим, а?


Редактирано от - Графът на 02/06/2006 г/ 09:10:53

Mrx++
02 Юни 2006 09:13
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Фичо ви Чичо
...От досиетата ще разберем и как БСП ще са разпадне и ще напусне полит. сцена...
Фичо на това му се вика:
Трай коньо за зелена тревица.
ТАПА
02 Юни 2006 09:27
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
Истина е, че 17 години се води крайно дясна , противонародна и антибългарска политика. Партиите БСП, ДПС, СДС, НДСВ, БЗНС, Герб и ВМРО са като наметалото на клоун - отгоре разноцветно, отдолу червено.
Единствената надежда сега е една коалиция между националистическите и патриотични партии начело с АТАКА. Всички останали са едно и също лице!
Двоумя се за ДСБ, нещо ми подсказва , че там има и доста достойни хора.
Manrico
02 Юни 2006 09:31
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Марксе, за теб може да е дясно, за мен не е - най много да се доближи до центъра.
Приватизацията е дясна, ако е бърза и открита - на публични търгове или на борсата. Всякакви конкурси, преговори, РМД-та и т.н. са олевяване.
Реституцията не е дясна или лява, а обикновена справедливост - нещо е било откраднато, връща се.
Дясно е държавата да не се меси в икономиката с разрешителни режими и административни пречки - а у нас такива има прекалено много.
Дясно е да се либерализират осигурителните системи - който желае, да може да се осигурява за пенсия, здравеопазване и т.н. вместо в държавния, в частен фонд. Подчертавам вместо, а не в допълнение.
За данъците - когато държавата преразпределя 40% от БВП, това хич не е дясно.
Пък "идеологиите" ги оставям на уманитарите - по приказки може и да има десни, но мен това не ме интересува.

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
Добави мнение   Мнения:63 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »