Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От досиетата ще разберем защо десницата се разпадна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
хунвейбин
02 Юни 2006 09:38
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
, , Не бихме могли да вървим напред като нация, ако не узнаем истината за миналото.”
Това е клише.При това невярно.
Миналото вече отстои на 16 години.През тези 16 год. е направен преход.Ние напред ще вървим, ако това изобщо е вярно, от това което стана през тези 16 год.
На мен лично ми омръзна , да подканям , да не се правят хората на въртоглави и за тях да не се мисли като за въртоглави.
Обикновеният човек сравнява положението си в далечното минало , близкото минало , настоящото и така формира позицията си за бъдещето.Това той го прави чрез реалната действителност, чрез начина на живот и стандарта който има.
Опитите , чрез хартийки , чрез измислици , да му се втълпява дереджето , какво му е било миналото и какво ще бъде бъдещето , е унизително за тези , които по този начин мислят за хората и ги правят на малоумни.Бумеранга , бумеранга ще върне със страшна сила , при търсенето на реални отговори-къде и как изчезнаха пенсионните фондове , къде и как изчезнаха парите от няколкото финансови колапса , къде и как изчезнаха парите от приватизацията.
Тези отговори ще бъдат видени в новопостроените дворци , в заграбената собственост , в парцелирането на България на феодални владения.Хората ще търсят отговор на днешното зло на днешната си зла участ.И ще намерят този отговор.И тогава други хартийки ще се пишат , пред други инстанции и с други цели.
Манипулацията няма да успее.Най хубавото на манипулацията е отварянето на бутилката , изпускането на манипулативният дух и неговото обективизиране от митичен и религиозен в реален , в действителен.Тогава ще видим какво ще правят апашите.
Пейчо Пеев
02 Юни 2006 09:46
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Bulgaria's painful past still hidden, but for how long?
By Matthew Brunwasser
International Herald Tribune
FRIDAY, JUNE 2, 2006
http://www.iht.com/articles/2006/06/01/ne ws/bulgaria.php
дъртреалист
02 Юни 2006 10:05
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Сега, нещо не говорим за което трябва, като обсъждаме досиетата.
Мен, например, изобщо не ме интересува какво пишело в досиетата и ли пък там, в архивите и прочие.
Не искам да пропилявам нито минута от живота си в такава поредна мръсотия.
Но, аз искам цялата тази информация да стане публично достояние.
Защото цялото упражнение има смисъл само за да може всичките тия натрупани киселини и основи да се омешат и да се неутрализират.
Ето химиците (тесни специалисти - тесен поглед) скачат, чакай, знаеш ли кое в кое се налива, да не ти пръсне в очичките?
Вече не ни пука, да ви кажа.
Бяхме "ецнати", "байцнати", проявени, вече сме и фиксирани.
Време е за промиването. Ей го де е - каналът чака, дупка голяма, в България - дупки да искаш.
А то ще стане чрез взаимно топене. Само архивите далеч не съдържат достатъчно информация, истинската информация ще излезе в дебатите, като почнат публично да се хулят, тези, моралните, дето пазели българските национални интереси (е - след тези на Партията и тези на КГБ советов).
Неверния Тома
02 Юни 2006 10:20
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Чичо докторе,
Ако не знаеш нещо не приказвай! А ако знаеш, не лъжи! Клубът за гласност и перестройка се разцепи преди да влезе в СДС. Комунистическата му част - напр Кюранов не влезе в СДС. От друга страна "истинските антикомунисти" - наследниците на фашистката организация Български Национални Легиони първоначално също не бяха приети. Посли ги приеха за радост на недобитите фашисти /знаем симпатиите ти/. А що се касае до Берон, поне засега няма данни че е сътруднчел на ДС, въпреки твърданията на любимия ти Желю.
lip
02 Юни 2006 10:27
Мнения: 141
От: Bulgaria
Моля някой да ми обясни как отварянето на досиетата ще повлияе на:
1 Състоянието на здравеопазването в Б-я
2 Състоянието на българските градове / пътища и инфраструктура /
3 Състоянието на правораздаването
4 Състоянието на реда и сигурноста в Б-я
5 Качеството на живота в Б-я
Няма да продължавам. Ясно ви е, че има стотици неща които се нареждат по напред в ценностната система от помиярският въпрос за досиетата. Не мога да разбера защо всяка сутрин от телевизора трябва да ме залива с помия Едвин Сугарев или някой друг комплексар. Може би за да не забелязвам, че ходя със скъсани обувки и с дрехи втора употреба. Или да ми са по сладки колбасите от " истинско месо" който си купувам от кварталното магазинче, а може би фашивият алкохол който се продава по малко ще ме отрови? И как не съм се сетил, че за всичко това може да са виновни досиетата.
Ягодка Пролетна
02 Юни 2006 10:29
Мнения: 273
От: Bulgaria
Явно от приказки за досиета и имоти на министри не е останало място да се напише нещо за днешната дата. Или поне аз не видях. А би трябвало да има голяма статия и то на първа страница......
Поздравявам всички форумци и им желая здраве и късмет.

ХРИСТО БОТЕВ
(Дамян Дамянов)

Там, над Враца, на Балкана
той лежи и до сега -
на гръдта със жива рана,
във гръдта - с една тъга.
Рана мъжка, рана люта,
рана, колкото звезда.
Рана, но не от барута -
от самата свобода.
А тъгата....Ах, тъгата
като врана го кълве....
- Сестро, де е Караджата?....
....Духат бесни ветрове.
Падат зими зли и диви,
падат истини, лъжи.
Между вълк и самодива,
баладичен той лежи.
Легендарно неизвестен.
Стар - преди да е живял.
Своите безсмъртни песни
даже в книжка не видял.
Той лежи, лежи в Балкана -
най-големият от нас.
А ний - още малчугани -
се боричкаме за власт.
Правим кариери, книги,
вдигаме пазарски шум....
А пък нему си му стигат
Вола и един куршум.
Те му стигат, за да може
да прошепне с глас висок:
"О, мой Боже, правий Боже!"
и той сам да стане Бог.



Kilgor Trout
02 Юни 2006 10:37
Мнения: 180
От: Bulgaria
Първо тия отломки, дето се мислят за десница, а няма да съберат заедно на едни избори дори и 5% са само виртуално в собствените си кратуни такава. Второ в момента ББ е десницата. Защото така е решил. И хората ще гласуват за него. Защото е пич. Дори да се обяви и за левица. Трето - аз съм си бил винаги десен и либерален по възгледи. И преди 10.11.1989 и после и сега. Какво значи да си десен - да смяташ за ценности - пазарната свобода, личните човешки права и свободи - на частна собственост, на частна икономическа инициатива, на придвижване, на изразяване и публичност, на ниски налози, на наличие и гарантиране на конкуренция и премахване на всякакви монополи, на максимално оттегляне на държавата от икономиката, на дерегулация, на максимална децентрализация, прозрачност и отчетност на това минимизирано преди това държавно управление и т.н. Това, обаче не ми попречи да гласувам за Първанов на последните президентски избори. Познайте защо? Кой беше тогава алтернативата - лекето Стоянов, дето само грачеше и подскачаше като петле и викаше "кажи си Иване" вместо да удари с юмрук по масата и той да каже! За далаверите и лайната в които се бе оплело синьото управление, част от което бе и той. И най-малкото да се извини за излъганите надежди и подигравката с хиляди хора. А Първанов се оказа поне по-стойностен и достоен като личност. При това по-малко дразни като говори. Времето показа , че тогава съм направил по-правилния избор. А за един президент тъй като и без това има главно представителни функции е важно поне да е представителен, да не дразни ухото и окото и да излъчва позитивност. Е, и какво, ако Бойко го подкрепи?! Лошо няма. И без това друг няма шансове. А тия - и от ляво и от дясно, дето искат да го набутат него за президент, от страх да не ги отвее от парламента и респективно от изпълнителната власт, където реално ще може да реализира своя потенциал и желание за реформи, да го духат! Просто няма да мине номерът.
хунвейбин
02 Юни 2006 10:47
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Днес нямаме моралното право да отдаваме почит на загиналите за свободата на България.За тази България , за днешната България , много е невероятно , някой да си е жертвувал най скъпото.Днес когато е пожертвана доблестта на загиналите за България , почит на тяхната саможертва , ще отдават такива, които са подменили и извратили техният дух.А това вече не е почит , а подигравка.
--------------


Няма лява и дясна политика.Това са теоретични фантасмагории.Има ляв и десен обществен резултат.
Дясното , десният резултат , винаги е свързано с разслояване , с възникване на едно безскрупулно малцинство подчиняващо мнозинството.
Дясното поведение е животински нрав на мислещи се за свръх човеците и разглеждащи другите като нищожните човеци , на делението на човешкото общество на хора и животни.
На входа може да имаш измислена лява или дясна идеология , ляво или дясно празнословие , лява или дясна политика, ляв или десен инструментариум.
Важно е какво имаш на изхода.Ако изхода е крайно десен , всичко е било крайно дясно и фразеологията е служила за измама.
Днес не е време за теоретични спорове , а е време за обективно проявяване на резултата.
Резултата , резултата е крайно десен и това поставя народа на колене.Този народ тази участ няма да приеме.
-------
Ботев е жив , но е жив в сърцата на хората , а не в сърцата на тези които ще устройват днешните комедии.
дъртреалист
02 Юни 2006 10:53
Мнения: 11,678
От: Bulgaria

Ягода,

Благодаря!
rstch
02 Юни 2006 11:16
Мнения: 122
От: Bulgaria
Нагло е членове на БКП, т.е. хора, които са създали условията и правилата за работа на ДС, да ни пробутвт сега теорията, че досиетата трябва да се отворят... Г-жа Николова е редно малко да се позасрами, защото тя самата е била част от системата!
дъртреалист
02 Юни 2006 12:03
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
LIP,
Обяснявам с какво отварянето на досиетата ще помогне за преодоляване на мизерията в България.
С това, че политиците, които се въртят в управлението, ще престанат да зависят от благоволението на една шайка която скрито отзад ги избира и после ги шантажира...
Ще обезоръжи тази шайка, която постоянно подава боклук на входа на демкратичния процес* заради което се въртим в омагьосан кръг...

А, сирената!
БОГ ДА ПРОСТИ ... И ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ ...
Shako
02 Юни 2006 12:16
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Не трябва да се отварят. Синовете и внуците не са виновни за делата на бащтите и дядовците. И ако сега отворят архива и стане ясно, как дедо шъткал калашници в Ливан и претакал хашиш обратно, а тати претакал Химтрансагромашекспортимпорт в собствените джобове, знаете ли какъв стрес може да изпитат тези невинни млади хора?
Ами ако вземат и спрат вноските в колежите и университетите по света, откъде ще доиде следващата генерация упита да ни управлява?
Вълчо
02 Юни 2006 12:28
Мнения: 2,798
От: Bulgaria
Горкото седесенце, докъде я докара. Нали виждат че утре няма да си ги спомняме дори, сега се вперили в Б.Б. Ама той не е вчерашен и много добре знае кой колко струва в това затихващо формирование. Пък и те се поуредиха, сега - какво толкоз. Това, което предишната БКП номенклатура направи за 45 години, седесарската номенклатура го направи само за четири. Това им е приносът. А двамата глупаци - Петър и Иван - продължават да се изживяват като лидери и не виждат или не искат да видят че са само двама смешника, на които народът почти не обръща внимание.
ТАПА
02 Юни 2006 12:34
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
Тъй кото БСП, ДПС и НДСВ са на ясно, че не могат да спечелят, създадоха картофа Бойко и чрез неговите простотии се надяват да привлечат електорат. Точно по тази причина сега няма да видите нищо от досието му. Той няма да има досие. Както едно време нямаше П.Стоянов. След това и Г.Първанов -ГОЦЕ. След 2-3 години ще излезе досието и на картофа .
paragraph39
02 Юни 2006 12:41
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ДЪРТРЕАЛИСТ,
/:/ "...С това, че политиците, които се въртят в управлението, ще престанат да зависят от благоволението на една шайка която скрито отзад ги избира и после ги шантажира..."
......................................... ......................................... .....................................
ЗАВИСИМОСТТА на българските "политици"/ с извинение за думата в този случай!/ е от ВЪНШНИ, а НЕ от вътрешни "сили" и фактори!!! Няма как иначе да се обясни СЪГЛАСИЕТО на българските "политици" и българската "политическа Класа", например, България да затвори реактори 1-4 в АЕЦ-а, да изпрати български войници в Ирак, да разреши продажба на българска земя на чужденци, да унищожи ракетите си, да унищожи, армията си, да станеБългария членка на НАТО, но без Референдум- същото и за ЕС!-да продаде на ЧУЖДЕНЦИ , за "жълти стотинки", БТК, "Нефтохим" и др., да даде на концесия магистрала "Тракия", и т.н. , и т.н. !!!
Ерго, "шайката", за която споменаваш, НЕ е в България, а е зад граница!!! Тук са само българските "слуги" на тази "чуждестранна шайка" ! А туй- за ДС и КГБ, за досиетата и "доносниците", за "фашистката" "Атака", за "леви", "десни" и "средни" и т.н.- това е само "димна завеса", за да НЕ вижда Народът на България ИСТИНАТА за случилото се и случващото се след 1989 г.! А ако случайно пък успее да я види - тук ще са САЩските войници, за да пазят същите тези български "политици" и българска "политическа Класа" от ГНЕВА на българския Народ! КАЗАХ!
Kilgor Trout
02 Юни 2006 12:47
Мнения: 180
От: Bulgaria
ТАПА, прост си ти, моето момче! Я по-добре вземи и си се втъкни отзад за да млъкнеш... Ако пък си такъв тарикат, що не се осветиш медийно, та да те видим и да гласуваме за теб? Пък застани до ББ , в някое студио да ви сравним! И тогава да осъзнаем как сме се заблудили и не сме оценили нашата ТАПА по достойнство. Хайде, очаквам те, все още ръката ми виси преди да е посегнала към бюлетината...
Shako
02 Юни 2006 12:54
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Пара, забраната за продажба на земя на чужденци облагодетелства единствено електората на Доган. Сега сънародниците ни с двойно гражданство пазаруват на евтинията и в някои землища почти една трета вече са собственст на анадолци. Ако я нямаше забраната щяха да се бръкнат поне три пъти по-скъпо
Мое ли да сте толкоз плиткоумни тва атакистите или само така се правите?
дъртреалист
02 Юни 2006 13:38
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
paragraph39,
Много точно и съществено допълнение.
Вярно, кукловодите не са българи, независимо дали са у нас или в чужбина, дори и да имат българско гражданство. А след като ДС беше част от КГБ, е ясно, че нашите герои са били (и са) част от световната организирана престъпност.
В тази връзка, да развия малко любимия ми Тери Прачет: след като знаем, че е "организирана" престъпността не е ли логичен въпросът - от кого?
А до отговорът стигаме чрез помощен въпрос - а КОЙ ... МОЖЕ да я организира?
Не ли той същият, който за по-малко от година, почти едновременно, подмени властта в n-броя соц държави, ей така спонтанно народно недоволство се случи навсякъде?
Някъде четох, че в българските парламенти през тея 16 г. бройката на депутатите свързани с ДС не е падала под 60-65%.
Силните български бизнеси бяха подарени на чужденци.
Водещите медии също.
И съответно, да, демократични процеси имаме, но демокрация нямаме.
Защото на входа й се подава боклук, по ОРГАНИЗИРАН начин, та - на изхода пак боклук излиза.
Защо така правят ли? Защо се престарават?
Защото ги е страх.
Защото българският народ е велик, с голям потенциал. Малко въздух да ни отпуснат и ще наемем така, че ще излезем от техния контрол.
Справка - 1930-1940.
хунвейбин
02 Юни 2006 13:52
Мнения: 9,895
От: Bulgaria

дъртреалист,

Другото да ти го прости човек.Фантазираш си?

Ама тази глупост.
, , Защото българският народ е велик, с голям потенциал. Малко въздух да ни отпуснат и ще наемем така, че ще излезем от техния контрол.
Справка - 1930-1940. “

Като ги твърдиш тези глупости , да знаеш.Ако извадиш какво е направил Мидхад паша , за великите постижения дето пишеш нищо няма да остане.
Поне прочети и виж български чорбаджия , кога нещо е направил-за България.

доктора-свериге
02 Юни 2006 14:05
Мнения: 508
От: Bulgaria
Каката е отдавнашна любовница на Костов. Той много я уважава, но е готов да я пусне на бат Бойко за да се върне отново в голямата игра. Костов=Човекът компютър мисли за всичко. А Найо Тицин е голям мозък и голяма глава дето са на много високо ниво!
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща