Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От досиетата ще разберем защо десницата се разпадна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
hamer
02 Юни 2006 14:48
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Ще си позволя едно предположение: с избирателното изкарване на досиетата се цели една значителна част от електората да се откаже от гласуване, което впрочем би било правилно според мене. Но, голямото НО е, че ще гласува само твърдия електорат и то на БСП и ДПС, който действа първосигнално. По този начин в следващия парламент ако има опозиция, тя ще е мъртвородена и състояща се от свободни електрони . Т.е. разпад на БСП не се очаква.

А всъщност би било добре ако наистина се получи пълен бойкот на изборите, крайно време е. Но едва ли - Стокхолмския синдром е завладял целия народ, щом вече 17 години търпи, подчинява се и дори съжалява и обича похитителите си.

дъртреалист
02 Юни 2006 14:54
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Хуне,
За кое фантазирам?
А Митхад паша що го месиш тук?
Аз говоря за първата половина на 20 век.
Междуособици, погроми и т.н., но държавата все се изправя на крака и върви напред. Защото се води от българи.
А днес не е така.
А за чорбаджиите - не знам. Кой строи училищата, мостовете, читалищата, а по-късно Софийския университет, биологичния факултет, опери, библиотеки и ред други? Руския цар?
Да, самочувствието ни е ниско, защото все се хулим един - друг.
Все лошото си изтъкваме. Но, може в това да ни е силата?
Обезоръжаваме врага?
Не може да ни изкара по-черни отколкото ние се изкарваме!
А?
paragraph39
02 Юни 2006 15:26
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SHAKI,
/:/ "Пара, забраната за продажба на земя на чужденци облагодетелства единствено електората на Доган"
......................................... ......................................... .....................................
Облагодетелства и ВСИЧКИ онези чужденци, които с няколко свои тамошни пенсии могат да купят тук имоти и земи на българи, които те са построили или закупили някога със средства на десетилетни свои заплати!!!
хунвейбин
02 Юни 2006 15:33
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
дъртреалист,
За първата част , как като я притиснат ДС е пълна фантазия.
Самият факт , че пишеш за Софийския университет значи , че нищо не знаеш за Мидхад паша и не знаеш кога е станало.Просто си пишеш , както ти изнася..
Прочети.След това, ако разбереш и банката кой е направил-за чорбаджии и то български , дума няма да пророниш.
До 44 год , да знаеш , български чорбаджии почти нищо не са направили . Направили са нещо , когото е бил Мидхад паша.Защо е така няма да ти казвам.Запомни го.
И да знаеш , ако и българската земя я купят български чорбаджии , а не се разреши да се продава на чужденци , гладни ще измрем , както в икономиката ще стане , разбойническа работа.
Поне земята в ръцете на българските разбойници , не трябва да попада.
Ще ти кажа и защо.Ще я изкупят на ниски цени и след това пак на чужденци ще я продадат..
paragraph39
02 Юни 2006 15:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
HAMER,
Да напомня, че става въпрос СЕГА и за отваряне на Архивите на управленията и отделите на Разузнаването, Контраразузнаването, ВКР-то и т.н. !!!
Значи, става въпрос за "осветяване" на ТАЙНИ/СЕКРЕТНИ!/ структури на "онази" държава. От това българските граждани НЯМАТ никаква файда, тъй като тези структури са имали ВЪЗПИРАЩИ функции спрямо ЧУЖДИ държавни интереси в НАРОДНАТА /до 1990 г./ Република България!
Тъкмо тези чужди държави имат интерес от отваряне на тези "досиета"- за да им станат ясни КОИ техни граждани са били агенти на българските тайни служби, както и какво българските тайни служби са знаели и знаят за чуждите тайни служби и дейността им в България!
Значи, НЕ българската държава и българските граждани СЕГА имат интерес от отваряне на архивите на българските тайни служби, а чуждите тайни служби!!!
хунвейбин
02 Юни 2006 15:54
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
paragraph39
Отварянето на досиетата , разбира се , че ще обслужи чужди разузнавания.
Особено тези до 89 год.
Едно такова отваряне , има за цел предателство и противопоставяне
НО?няма да има сила , която да спре отварянето на досиетата след 89 год. , на изваждането на разработките на ДС.Кой е работил за тази държава и кой е работил против нея , така ще проличи , че свет ще се завие на днешните пропагандисти и на днешните доносници , знаеш ли какво значи свет ще им се завие.
Кой продаде , кой разграби , кой опустоши България.Това трябва да стане ясно.
Досиета на банки , досиета от приватизацията , досиета за дълга , досиета от търговските сделки в министерствата , досиета на полицията.Всичко на масата.
България принадлежи на народа и трябва да се върне на народа.
А кой са предателите и продажниците, това ще стане ясно , но това не е ДС , най малко е тя.

ВСИЧКО.ВСИЧКО на масата.Задължително-ВСИЧКО.
paragraph39
02 Юни 2006 16:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ХУНВЕЙБИН,
Според мен, ЗЕМЯТА, която се намира на територията на една държава/ а и въобще- например, земята на континента Арктика/ НЕ е и НЕ трябва да бъде третирана като СТОКА- тъй като тя НЕ е създадена от ТРУД на човек, а е "ДАДЕНА" /Даденост!/от Природата- или от Бог, според някои!
В този смисъл, Земята НЕ трябва да бъде обект на покупко-продажба! Може да бъде обект САМО на АРЕНДА- включително дългогодишна или безсрочна и с право на наследяване- при запазена собственост на държавата върху нея! Обект на покупко-продажба могат да бъдат само ПОДОБРЕНИЯТА върху земята, когато се сменя нейният Арендатор!
А продажбата на българска земя/територия/ на чужденци е БЕЗсмислица, тъй като те НЕ могат да я отнесат на територията на тяхната държава, нали?! Но пък могат да я ПРЕПРОДАВАТ- за да спечелят нещо отгоре, или за да НЕ губят повече от нея!
Така мисля аз- че има нещо АНТИприродно /или АНТИбожествено/ в това, че гражданите на една държава могат да са / и са/ собственици на ЗЕМЯ-територия на тази дъжава! Че даже и на чужда- например, България!
Пейчо Пеев
02 Юни 2006 16:08
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
айде бре пишувайте ги бандюгите, що ви спира
paragraph39
02 Юни 2006 16:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ДЪРТРЕАЛИСТ,
/:/"Защото българският народ е велик, с голям потенциал. Малко въздух да ни отпуснат и ще наемем така, че ще излезем от техния контрол.
Справка - 1930-1940. "
......................................... ......................................... .....................................
Доколкото ми е известно, през годините 1934-1943 в България е било "ЦАРСКА ДИКТАТУРА" ?! Което, обаче, НЕ пречи да има Икономически подем - справка, Труция след 1980 г./режимът на ген. Еврен/, Чили след 1973 г./режимът на ген. Пиночет/ и др.! Което ще рече, че Диктатура и Икономически Подем НЕ са самоизключващи се неща?! Включително и когато става въпрос за т.нар. "Диктатура на Пролетариата" -справка: СССР и др. соц. държави някога и ЕДНОПАРТИЙНИТЕ и КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай и Виетнам СЕГА/за които теоретиците на Демокрацията и Пазарната Икономика подозрително мълчат и НЕ обясняват по човешки на човеците по Света и у нас?!/...Както и НЕдиктатурата сега в България и нейният ужасяващ икономически и социален УПАДЪК през годините на Демокрацията и Пазарното стопанство след 1989 г.!!!
ЗИТО
02 Юни 2006 16:11
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Хуне! Ако мога да вметна, че чуждите спец. служби вече са "обслужени" и то подобаващо!
хунвейбин
02 Юни 2006 16:12
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
paragraph39
Напълно съм съгласен.Но можеш ли да кажеш как по черно морието се явиха собственици на всеки квадратен метър.Такива не е имало.Знаеш ли колко земя се придоби със свидетели.Знаеш как по планини и гори се появиха собственици .Знаеш ли какво става по Витоша , Рила Пирин.Знаеш ли какво направиха в планинските курорти , особено където са ски пистите.
Всичко хубаво е заграбено.И сега какво.Натрупаха пари и с тези пари да изкупят и останалата земя и ние да ставаме роби или крепостни селяни, да няма квадратен сантиметър на който да ни стъпне крака.Да не се продава земята на чужденци , значи точно това , да я придобият криминално , да изкупят на ниски цени и след това да я продадат-пак на чужденци.Те просто не знаят какво да правят със земята.

Днешният избор е друг.Или да стане земята собственост на разбойниците или поне това да се предотврати.За да не измрем от глад.
paragraph39
02 Юни 2006 16:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ХУНВЕЙБИН,
Точно така!
Трябва да се отворят досиетата СЕГА на всички, които станаха за една нощ милионери! Т.е., които превърнаха Политическата /си/ власт в Икономическа! Която, според Гоце Делчев, например..." Лошо е политическото робство! Но още по-лошо от него е икономическото робство!"
Все пак, "ония" от ДС са изпълнявали Конституцията и законите на "оная" държава?! А ако са ги нарушавали, нека НЕЗАБАВНО сега да бъдат съдени и най-СТРОГО осъдени!
А "тия"-сегашните/милионерите и "господарите" за една нощ/ ОГРАБИХА след 1989 г. всичко онова, което "ония" от ДС, по конституционно и законово задължение, ОПАЗИХА за ПРИВАТИЗИРАНЕ/ПРИМЪКтизиране/ при Демокрацията! При това, направиха го, в болшинството от случаите, ЗАКОННО- поради това, че ТЕ съчиниха и приеха удобни и изгодни за тях самите закони! И сега НЕ подлежат на наказателно преследване, защото, де факто и де юре, те НЕ са нарушавали законите/техните закони/, нали?! Ерго, оказа се, че"милионерите, които станаха такива за една нощ", едва ли не, са били "богоизбрани" и това, което получиха, просто "им се следва"!!! Останалите- да духат супата! И да се молят Богу да ги прибере по-скоро при себе си, та да не се мъчат тук, на Земята?! "Да живее Демокрацията-ДемоОГРАБВАцията!", май?!
paragraph39
02 Юни 2006 16:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ХУНВЕЙБИН,
Знам как "тези" станаха собственици на ХУБАВА земя край Морето и другаде! СДУШИХА се с хората с Власт/държавните служители/- на принципа" Аз на теб- ти на мен, а останалите да го духат!". Тези същите хора с Власт/законодателна и изпълнителна/ приеха поправката в Конституцията, за да може да се продава земя и на по-богатите от българите чужденци- за да въртят далавери/КОМИСИОННИТЕ!/ и с тях, чрез продажбата и на ДЪРЖАВНАТА и ОБЩИНСКАТА земя/другото вече почти всичко вече е продадено, нали! НЕ им вярвам, че грижата им е била обикновените български граждани да могат да спечелят някой лев от продажбата на чужденци на частните/бащини и дядови/ си земи- Боже, каква чиновническа загриженост!!!
ПРОДАЖНИЦИ !!!- щото само продават / и я намаляват!/българската държавна и общинска собственост, вместо да я увеличават, както са правили предците- и поради което е останало днес за продан от "продажниците"!
milcho
02 Юни 2006 17:56
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Параграф, то хубаво да се отворят, ама как после ще се затворят или изгорят, дали няма да пламне чергата на фалшивата ни демокрачия...щото милионери за една нощ има от целиь политически спектър...?!
paragraph39
02 Юни 2006 18:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CEZ купува и две полски електроцентрали
2 Юни 2006
MEDIAPOOL.BG
Чешката/ДЪРЖАВНА- бел. Р39!/ енергийна компания CEZ финализира сделка за придобиване на две полски електроцентрали, съобщиха от компанията, която в България притежава по 67 на сто от електроразпределенията в столицата, София-област и Плевен и подписа договор за покупката на ТЕЦ -Варна.
Сделките представляват за нас изходна точка за бъдещи придобивания на полския пазар.”, заяви Мартин Роман, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на CEZ.
С подписването на договорите CEZ ще придобие около 75 на сто от ТЕЦ Skawina и близо 89 процента от Elcho от международния енергиен холдинг PSEG чрез придобиването на PSEG Distribution BV и PSEG Silesia BV.
......................................... ..........
БРАВО на държавниците в Чехия!
ГОРКО им н полските потребители!!!

Mrx++
02 Юни 2006 19:16
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
paragraph39
Според мен, ЗЕМЯТА, която се намира на територията на една държава/ а и въобще- например, земята на континента Арктика/ НЕ е и НЕ трябва да бъде третирана като СТОКА- тъй като тя НЕ е създадена от ТРУД на човек, а е "ДАДЕНА" /Даденост!/от Природата- или от Бог, според някои!
Това отдавана си го мисля. Само неюо. което е създадено от човешка ръка трябва да е стока и да е часно притежание. Земята-земеделската, трябва да се дава на концесия за обработка, а селиюната да се управлява от съответното кметство.
Shako
02 Юни 2006 19:28
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Ей, още не мое го прежали онова време кога чуждите имоти се управляваха уж от името на всички от разни пръдлювци.
Кога иначе един нещастен баламурник от Правец щеше да си пече задните части на Перла, барабар със сичките си смрадливи роднини? И ако некой нещастен параграф 39 по некаква си случайност се беше замотал в гората, одма щяха да го опукат за общото благо.
Хитър 5ър
02 Юни 2006 19:38
Мнения: 2,501
От: Bulgaria
Малеййй тоа Параграф колко е храбър!

Слага си болд къде си иска, и хич не му пука от стражата форумна. Хвала на такива параграфи!
Tim
02 Юни 2006 22:24
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Не е неогходимо да се чете досието на някого за да се разбере, че е е глупав!

Отварянето на досиетата на "десните" ОФ-тя няма да помогне с нищо, при тая демонстрирана липса на мозък от тяхна страна!
Mrx++
02 Юни 2006 22:56
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Shako - това име да не е сиганско бе.
Тогавашните пръдлювци по-добре управляваха от сегашните пръдлювци. И земята се обработваше и поливаше, а сега пустее. И като дойде голям дъжд и всичко се наводнява. Защото сегашните пръдлщвци са с твоя акъл.
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща