Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От досиетата ще разберем защо десницата се разпадна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
paragraph39
03 Юни 2006 02:07
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ХИТЪР 5ЪР,
Ако си направиш труда, ще забележиш, че моето болдване е на ПРИНЦИПНА /мой принцип!/ основа!
Болдвам Заглавията на препечатки, както и текстове, които бих желал/мой личен избор!/ да НЕ бъдат подминати НЕволно от четящите!
Вероятно, ВОТ е установил това и е преценил, че НЕ е кой знае какво голямо параграфско прегрешение- особено в сравнение с текстове на други тук, на които просто няма какво и защо да им се болдва! Тъй, де, все пак, Опцията "Болдване" е предвидена и предоставена тук, за да бъде ползвана, нали!Пък и "Всички сме грешни!"- въпросът е"Кой-колко?!" !!! КАЗАХ!
paragraph39
03 Юни 2006 21:21
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MRX++,
/:/ "...paragraph39, Това отдавана си го мисля. Само нещо, което е създадено от човешка ръка трябва да е стока и да е часно притежание. Земята-земеделската, трябва да се дава на концесия за обработка, а селиюната да се управлява от съответното кметство.
......................................... ......................................... .....................................
ПРИЯТНО е човеку да открие, че има СЪМИШЛЕНИЦИ по основни въпроси и идеи!
ЕТО ти едно прелюбопитно четиво, близко до тази тема:
...
Корпоративният капитализъм унищожава планетата
В преследване на все по-големи печалби, транснационалните гиганти се опитват да се поставят извън околната среда
Майкъл Паренти
...С безкрайното си съсредоточаване върху производството и печалбата, и с безразличието си към околната среда, транснационалният корпоративен капитализъм изглежда решен да остане извън природата. Централната цел на огромните инвестиционни фирми е

да преобразуват
естествени материали в стоки,
а стоките - в печалби,


превръщайки живата природа в натрупвания от мъртъв капитал.
Този процес на акумулиране на капитали третира животоподдържащите ресурси на планетата (орната земя, подпочвените води, мочурищата, горите, риболовните райони, океанското дъно, реките, качеството на въздуха) като възстановими съставки на едни безкрайни запаси, които могат да бъдат консумирани или отравяни при желание. Впоследствие, поддържащите системи на цялата екосфера - тънката кожа на Земята от чист въздух, вода и почва - са в опасност, заплашвани от глобалното затопляне, масивната ерозия и намаляването на озона. Непрекъснато разширяващият се капитализъм и крехката изчерпаема екология са на път към гибелен сблъсък.
Не е вярно, че управляващите политико-икономически интереси са в състояние на отрицание по проблема. Те правят нещо много по-лошо от това - показват крайна враждебност към онези, които мислят, че планетата е по-важна от корпоративните печалби. Затова хулят природозащитниците като "еко-терористи", "гестаповци", "прегръщачи на дървета" и търговци на "зелена истерия" и "либерални дрънканици".
Позицията на плутокрацията беше обобщена от този опасен глупак, някогашния сенатор от републиканската партия Стийв Симс, който веднъж каза, че ако му се наложи да избира между капитализъм и екология, ще избере капитализма...
......................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
Добави мнение   Мнения:63 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4