Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Масларова пак опитва да замрази вноските
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:65 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
mary1001
26 Юни 2006 00:28
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
"...защото с влизането ни в ЕС не се знае какво ще стане с безработицата и заетостта, особено в частния сектор."
Че кой ако не правителството трябва да знае какво ще стане ако влезем в ЕС?
За какво си получавате заплатите?
paragraph39
26 Юни 2006 00:46
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НАПРОТИВ! Много добре знаят / и се знае/ какво ще стане с Безработицата, Цените, НЕзаетостта, с 1-4 реактори на АЕЦ "Козлудуй" и цените на тока и т.н. и т.н.!!! Но НЕискат да го признаят, за да НЕ им навреди на имиджа и да породи още повече евроскептицизъм, а и за да се харесат на бъдещите им евроГОСПОДАРИ!
ole-le
26 Юни 2006 03:36
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Учудваща е некадърността на българските управници през последните 16 години (а и преди това).
Оплакват се от сивостта на доходите и че не могат да си съберът осигуровките, а действат по най-сигурния начин това да не стане - и двете страни на трудовите отношения да са от едната страна на барикадата на интереса - да се укриват доходи.
*
Глупостта на управниците се проявява и в илюзията, че със силови мерки могат да постигнат нещо. И регистрацията на трудовите договори и солените глоби естествено се оказаха безрезултатни.
*
Съотношението работник-работодател в осигуряването не е нищо повече от счетоводна символика и еквилибристика. Всеки гледа чистия си доход и какво може да спести от разходите.
*
Единственият начин заплатите да бъдат изкарани изцяло на светло е осигуряването да е изцяло за сметка на осигурявания (като преди това бъде калкулирано в увеличение на заплатите). По този начин работодателите ще бъдат заинтересовани да декларират истинският брой работници и истинските заплати които плащат, защото това е ще е единствено техен разход, който няма как да спестят.
*
Това го казвам с уговорката (напомнянето), че съм против всякакви задължителни осигуровки и считам че осигуряването (застраховането) или неосигуряването на всеки пълнолетен и равноправен гражданин в демократична държава си е лично негов въпрос.
*
Съжалявам, ако давам акъл на "тъмната страна на силата" за поредната тесла, но се дразня от глупостта и некадърността.
баничка
26 Юни 2006 05:33
Мнения: 1,018
От: Bulgaria
Масларова пак опитва да намрази вноските
Каменарче
26 Юни 2006 08:22
Мнения: 163
От: Bulgaria
Ако всичко зависи от работодателите , те без свян биха определили и 100% за работещите . Бил съм в три европейски държави , в две от Северна Америка и в две АЗИАТСКИ , но такова пренебрежение към работещия човек от страна на властта и на работодателите НАИСТИНА НИКЪДЕ НЯМА . Ето затова българинът с пълно право ще продължава да работи толкова , за колкото му плащат .
dobadoba
26 Юни 2006 08:31
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Проблемът с разпределението на вноските се преувеличава, като периодично се повдига или от Маслова, или от други. В момента ситуацията е: аз работя за фирма Х за чисти ХХХлв на месец. Как той ще си води счетоводство и вноски работника изобщо не го бърка. Мен ме интересува какви пари ще получа от него. Дали на фиша/ако изобщо получаваш такъв/ осигуровките са описани за твоя сметка или за сметка на работодателя, изобщо не ме интересува. Интересува ме сумата за получаване.
Chicho Dr.
26 Юни 2006 09:59
Мнения: 8,006
От: USA
Масларова пак опитва да oмазни вноските.
Гарван
26 Юни 2006 10:05
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Тези вноски са си поредният данък, поради което всеки гледа да мине метър без значение какво е съотношението. Както отбелязаха с основание по-горе - важно е какво остава накрая.
Станимир
26 Юни 2006 10:10
Мнения: 495
От: Bulgaria
Масларова се чуди какъв кол да си забие в задника.(Ще ме извините за директното определение).
Pavlik Morozov
26 Юни 2006 10:37
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
с тъга искам да споделя че в деня в който бсп вдигнаха пенсиите те спечелиха следващите избори. със стъпки като цитираната по-горе само се опитват да затвърдят победата. българската система е "елит"+храненици срещу всички останали, и докато хранениците са достатъчно многобройни и наивни да се радват на трохите и да гласуват дисциплинирано тая държава ще продължи да е устроена така че да наказва всякаква инициативност и почтеност, и да сплотява най-богатите и най-бедните за групово доене на всички затиснати помежду им
проблема е че хранениците се увеличават, трудещите се емигрират, и заради скапаната образователна система и разпад на семействата нови се произвеждат малко и по-слаби, така че лапаческото мислене е осъдено под натиска на външна конкуренция (ЕС) на скорошен крах ако не влезе в крак. язък за държавата

milcho
26 Юни 2006 10:43
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Масларова е застаряваща комсомолска активистка...Станимире Ха Ха.
Pavlik Morozov
26 Юни 2006 10:51
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
dobadoba, в една уредена държава ти би бил прав. само че у нас законодателството се прави за хората с минимални доходи и за държавните служители, на които се плаща по таблици със заплати фиксирани от закона. на тези групи (както и на безработните, пенсионерите, социално слабите и ромите) се обръща сериозно внимание и се правят редовни жестове защото те са огромни електорати и са често толкова наивни че заради мизерни подаяния в размер на 20-30 лева годишна добавка към заплатата/пьенцията/помощите (или 20 лева изборен подкуп) биха поддържали едно некадърно и корумпирано управление от тук до светлото бъдеще. затова сме нация от емигранти - кой е луд да дава тука в директни и косвени данъци 50% от заработката си да издържа една разплута нищоправеща държавна машина за преразпределение и съдбата му да се решава пред урните от хора които на практика той храни (а не масларова, която е много щедра на помени с чужда пита)?!


Редактирано от - Pavlik Morozov на 26/06/2006 г/ 10:59:26

Pavlik Morozov
26 Юни 2006 11:06
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Единственият начин заплатите да бъдат изкарани изцяло на светло е осигуряването да е изцяло за сметка на осигурявания (като преди това бъде калкулирано в увеличение на заплатите). По този начин работодателите ще бъдат заинтересовани да декларират истинският брой работници и истинските заплати които плащат, защото това е ще е единствено техен разход, който няма как да спестят.

ole-le е напълно прав. и след това държавата трябва да прибира само ДОД, с който да издържа армия, полиция и съдилища, а също и малко количество държавни болници и училища за социално слабите. всичко друго трябва в кратки срокове да стане частен сектор без прекомерна държавна намеса за да може конкуренцията да стимулира формирането на качетсвен продукт на прилична цена. ако се мине към частно здравно и пенсионно осигуряване хората ще имат много по-голям стимул да си правят вноски (дори по-големи от минималните изисквани), а не както досега пенсионните и здравни фондове да са вечно окрадени и болните и пенсионерите да зависят за помощ от настоящите приходи на бюджета, а работещите да крият колкото могат. освен това уравниловката и принципа "от всеки според възможностите на всеки според потребностите" са смърт за всяка стимулация за почтеност и професионално развитие - този принцип трябва най-после, 18 години след режима на бкп, да си тръгне, както от държавната администарция, така и от данъчната и осигурителна практика.

angelioto
26 Юни 2006 11:10
Мнения: 272
От: Bulgaria
Kато се има предвид, че у нас дори президента, премиера и председателя на НС-най високите постове в държавата, получават заплата, колкото една прислужница в ЕС и САЩ, то какво обсъждаме изобщо?
Pavlik Morozov
26 Юни 2006 11:27
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
държавата не е машина в която влагаш 1 лев и получаваш 10. замислете се - ако беше така нямаше да има банки и частни инвестиционни фондове, а хората нямаше да трупат лично богатство, защото държавата щеше да прави всичко (тоталитарния идеал). държавата е машина в която слагаш 10 лева и получаваш продукт за 1, защото останалите 9 лева биват откраднати, похабени или използвани за покриване на чужди нужди - на хранениците, които поддържат режима с гласовете си.
никой не може да ме убеди че ако вместо цял живот да давам 50% на държавата аз пестя и инвестирам парите си няма децата ми да получат по-качествено частно образование, цялото ми семейство да получи по-добро здравно обслужване, и аз да спестя повече пари за старини. и няма да чакам за тези пари всеки месец от арогантни чиновници и незаинтересовани министри като за милостиня. те ще са си на мое разположение - в банката.
нека държавата най-после насочи апетитите си за пари към доходите на най-едрите капиталисти - тия които и без това печелят от раздадени под масата държавни поръчки и подарени им защитени със закон монополи. иначе скоро ще внася виетнамци да и работят ангария.


angelioto
26 Юни 2006 11:52
Мнения: 272
От: Bulgaria
Драги Павлик Морозов, никой никъде по света не желае да отделя пари за данъци и осигуровки, а най- богатите - пък хич! Известен е примерът още със шведския режисьор Ингмар Бергман (преди 30 години), а сега и с М. Шумахер, които станаха граждани на Монако, за да не плащат данъци в Швеция и Германия - съответно! За съжаление по цял свят (с малки изключения), всеки си плаща данъците, а неплащанито им е дори криминално деяние-справка: Ал Капоне!
Pavlik Morozov
26 Юни 2006 12:09
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
angeliоto, не става въпрос за неплащане на данъци - ясно е че никой не иска да го прави и че най-богатите все го избягват най-лесно, защото са над закона. става въпрос за размер и разпределение на данъчната тежест при които хората няма да са 100% стимулирани да укрият колкото могат повече. в момента никой не вижда никакви ползи за себе си от плащането на данъци, затова всеки гледа да укрие максимално. и няма как да е иначе, когато работещите не получават почти нишо срешу парите си. здравната каса не плаща, лекарите в държавните болници не лекуват без подкуп, полицията и армията не пазат, държавните учители не преподават, държавния апарат само тлъстее и не работи, политиците само вредят. единствените хора които успяват да изцедят нещо от бюджета са хранениците, и то срещу подкрепата си за тиквокрацията. кога работещия човек може да види постъпления - като се пенсионира. обаче какво става тогава? първо - парите са мизерни. количествто им е по-лошо от подигравк - то е равнозначно на гениоцид. на практика държавните здравни и пенсионни фондове са вечно на нула и разчитат за покриване на годишните си задължения на годишните постъпления в бюджета. т.е. тези хора всеки месец и година зависят от милостта на министрите и здравето на икономиката, дори цял живот почтено да са разботили и да са внесли огромни суми в тези фонове. не виждаш ли нещо порочно тук? защо да искам един ден да съм като тях?



Редактирано от - Pavlik Morozov на 26/06/2006 г/ 16:16:20

******
26 Юни 2006 12:11
Мнения: 203
От: Bulgaria
Е тука малко по малко става "рай".
Приходите почти от само от коствени данъци.
Облагането на практика "плоско". предпоследната стъпка вече предложена от "ударниците", начело с Минфина.
Само не схващам що разводняват заглавието на ведомството на Масларова.
Министерство на труда е достатъчно.
А_така
26 Юни 2006 12:18
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Каквито "социалистите" - такъв и "бизнеса". Такава и "държавата". А тези "осигуровки" не са никакви осигуровки, а данък осигуряващ само настоящата игнорантна номенклатура, която от 60 години с нищо не се е променила!
Каменарчето казва:
Ето затова българинът с пълно право ще продължава да работи толкова , за колкото му плащат .

НО чак толкова малко никой не може да работи
milcho
26 Юни 2006 12:19
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Кви са тия косТвени данъци бе напреднало многоточие...и за костите дето ги имаме ли ще ни обалгат...Ха Ха.
angelioto
26 Юни 2006 12:27
Мнения: 272
От: Bulgaria
Драги Павлик Морозов, никой не иска "един ден да е като тях", но какъв е изходът, според теб, в една бедна държава като нашата? Като си погледна фиша на заплатата-свят ми се завива, че с удръжките си изхранвам по две цигански фамилии месечно, вместо тези пари да ги давам на децата си!!!
Въвеждане на семейно подоходно облагане, според мен е едно от нещата, които задължително трябва да се направят!
Добави мнение   Мнения:65 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »