Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Масларова пак опитва да замрази вноските
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:65 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Heat
26 Юни 2006 22:36
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Как веднага ми лъсна червеното Всеки ден човек научава нещо ново
Хайде обаче първо да четем какво е написано и после да го оборваме.
Навсякъде в цивилизования свят се извършва трансфер между поколенията. Работоспособните поколения издържат неработоспособните в момента поколения. Ако трябва и пример ще дам. Когато съм бил бебе, дете, ученик, студент някой ме е издържал и е плащал за образование, медицина и пр. Колкото и да е популярно обратното схващане, тези разходи не са само от биологичните родители а от цялото им поколение. Когато човек от сегашното работещо поколение стане пенсионер също ще очаква да получава някаква издръжка. Е за всичко това се плаща. Това е за системата на трансфера между поколенията. Колко ще се преразпределя вече наистина е въпрос на обществена дискусия и разумни общи решения, но политиците бягат като дявал от тамян от такива дискусии, защото няма да може да се поддържа митологията за безплатния обяд.
Шако, между другото как живеят пенсионерите в местата където не е имало комунистически системи (руски ботуш, КГБ, ДС, доносници и прочие) например в една част от бившата Британската империя наречена Бангладеш? Любопитно защо примерно египетските пенсионери не идват на почивки в България? Сигурно само по Хаваите и Карибите ходят, също както мексиканските и боливийските пенсионери
P.S. Всъщност единственото което имах предвид отначало, беше да си изкажа накратко мнението, че и това което го предъвкват за пореден път "социални" министри и "работодатели" си е най-обикновена комедия за плебса.
Pavlik Morozov
27 Юни 2006 00:03
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
heat, това което казваш е донякъде разумно, обаче айде да го погледнеш от моя ъгъл. както видя аз и сам по-горе подчертах че без трансфера между поколенията сме заникъде, поне докато хората не започнат да работят от деня на раждането си и не почнат да умират в деня си на пенсиониране. т.е. аз не съм за принципа "всеки сам за себе си". по-скоро съм за това всеки да поеме отговорността и последствията за поведението си през съзнателния си живот, а не да се крие в тълпата и да freeride-ва чужд труд и постижения. отговорност за всяка личност носи самата личност, за сградата - жителите и, за града - гражданите му, за държавата - поданиците и. всеки да се грижи съвестно за своите дела и общото дело също ще върви.
примерно защо след като някой цял живот ме е тормозил с тютюнопушенето си накрая и ще очаква да му платя разходите по лечението на дробовете? или след като е бил социопат и е разгонил цялото си семейство и е профукал всичко по живот на стари години ме изнудва да му осигурявам достойни старини? а и тези хора чувстват че това им се полага - настояват че това е тяхно рожденно право едва ли не! те, дето цял живот са вземали и не са се съобразявали с никого искат и на старини пак да вземат. е кой да чакам да ги вкара в ред - бог ли?! съжалявам. не съм набожен. вярвам в правосъдие тук на земята, доколкото въобще го има. нека всеки прави каквото иска с живота си, но да има достойнството да си носи сам последствията. щом цял живот не е сложил камък върху камък и е прогонил приятелите си нека се научи да се унижава на стари години. така това ще бъде спестено на тези които не го заслужават. защото иначе какво става? като сега - всички в кюпа

nesnaecht
27 Юни 2006 06:25
Мнения: 15,180
От: France
Павлик - съгласен

както видя аз и сам по-горе подчертах че без трансфера между поколенията сме заникъде, поне докато хората не започнат да работят от деня на раждането си и не почнат да умират в деня си на пенсиониране.


А ЗАЩО НЕ СЛУШАТЕ КАКВО ВИ ТРАНСФЕРИРА И ГОВОРИ ГЕНЕРАЦИЯТА ??????
Esterr
27 Юни 2006 10:07
Мнения: 211
От: Antigua and Barbuda
ПМорозов, знаеш ли, колко си точен като снайперист "... по-скоро съм за това всеки да поеме отговорността и последствията за поведението си през съзнателния си живот, а не да се крие в тълпата и да freeride-ва чужд труд и постижения. отговорност за всяка личност носи самата личност.... примерно …. след като е бил социопат и е разгонил цялото си семейство и е профукал всичко по живот на стари години ме изнудва да му осигурявам достойни старини? а и тези хора чувстват че това им се полага - настояват че това е тяхно рожденно право едва ли не! те, дето цял живот са вземали и не са се съобразявали с никого искат и на старини пак да вземат…. правосъдие тук на земята, доколкото въобще го има. нека всеки прави каквото иска с живота си, но да има достойнството да си носи сам последствията. щом цял живот не е сложил камък върху камък и е прогонил приятелите си нека се научи да се унижава на стари години. така това ще бъде спестено на тези които не го заслужават...."
Жив и здрав, Морозов! И всеки да си гледа работата, а уважението, и грижата , които ще получат в обществото , са е съизмерими единствено с това. По-малко интересно е дали се чувствуват достойно, важното е, че справедливо за “изнудваните” придружители...
Добави мнение   Мнения:65 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4