Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
до bot
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 11 от 17 9 10 11 12 13 Следваща »
bot
21 Авг 2007 18:00
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Това с реконтрата беше задължително в този форум и го смятам за добър ход, макар и позакъснял.
В тази рубрика писаха доста автори преди време, освен професионалисти и участници от форума дори) . Докато преди три години не се домъкнаха някакви, които вместо да критикуват реконтрите решиха, че ще са по-значими в очите на другите си другарчета ако почват да оплюват лично авторите.
В резултат на това в "Реконтрата" останаха само професионалните автори. Които са добри, но когато са начесто - естествено, че на рубриката почва да липсва свежест.
Така че независимо от първоначалните компромиси трябваше да предприема по-адекватни мерки.
Съответно, махнах тази групичка, която съсипваше рубриката. Само че никой от старите форумни участници, които пишеха там като автори, вече не иска да пише отново, тъй като те пишеха предимно за удоволствието да споделят. Чакат се нови. Автори, а не участници. Новите участници ще си дойдат по авторите, това е свързан процес. Допуснат ли се пак старите клюкари, то те ще изгонят отново новите, тъй като при тях оправия вече няма как да има ие наивно да очаквам, че изведнъж ще почнат да изпитват респект към форумните правила.
bot
21 Авг 2007 18:08
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Кореспонденцията тук е служебна, а не лична. В лична кореспонденция не влизам откакто един от тъй наречените познаваче не реши да я публикува в друг форум. Не че имаше нещо нередно в нея, но самият факт да публикуваш лична кореспонденция е достатъчно позорен. Затова избягвам вече подобни рискове да влизам в лична кореспонденция, хора всякакви.
Ако си изтриете постингите, то ще бъда принуден и аз да изтрия моите, за да не увиснат, което ще е неприятно, тъй като съм загубил време да ги пиша. Можех да свърша нещо по-полезно в такъв случай.
WC_designer
21 Авг 2007 18:17
Мнения: 914
От: Bulgaria
това е добре дано има нови автори понеже сегашните са доста амортизирани

***

но какво са авторите без публика?? за писател/а/ е много важно какво мислят феновете читателите как го намират и т.н. и от там той/автора/ черпи свойто "вдъхновение" а и най критичните отзиви линкове идеи и т.н. идват не от гл.редактор а от читатела иначе теа плоски хуморески и памфлети дето в последните 1-2 години помествате можеби са само от полза за лицето зело хонорар

***

от теа от "дисципа" дет с ибаннал има мног оинтелигентни хора та бъди над малките неща и кой псувл псувал .. незнам дали знаеш какво се говори за паганини примерно...и къде е свирил защо и как...ее къде е паганини къде сме аз и ти но и тва е въпрос на визия..та бъди над дребните битовизми..еми и мен
ме псуват кенеф клозет и т.н. еееаз кат онемога да ги банна как да се пребора освен с това което съм


***

наздраве
WC_designer
21 Авг 2007 18:24
Мнения: 914
От: Bulgaria
еми разбира се ще ги изтиреш да не о/у??/виснеш и в това няма нищо лошо по лошото е ако някога изтриеш нещо което е нещо за някой друг и той увисне ..ако рабираш какв оискам да ти кажа н ос мен с ибил толерантен немога да кажа на бялото черно ..точно затова се питам неможе ли да бъдеш такъм либерал и с други колеги
bot
21 Авг 2007 18:25
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
А какво са авторите с "такава" публика като гореописаната? Как смятате, че ще се появи някой нов форумец или външен автор (който дори може да не знае първоначално, че вестникът има форум) , който с желание да пусне свой текст в тази хумористична по замисъл рубрика? Ако опитът му е несполучлив (макар че вкусове разни) , то той ще преживее основателните критики на текста си, но как ще преживее десетина стари кучета да му нахвърлят върху родата и да обсъждат дали са му клепнали ушите примерно?
По-трудно се намира автор, а ако е добър, то читателите ще го намерят сами. Не мога да рискувам да се появи нов и да стане обект на персонални обиди. Защото дори и да не знае, че има форум, в който го оплюват лично, все някой познат услужливо ще му каже и това ще е напълно достатъчно да си потърси друг вестник като поле за творческа изява.
bot
21 Авг 2007 18:37
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
... пак подчертавам, че нарочно изтъквам разликата между автор-професионалист и автор, който е написал нещо за собствено удоволствие (естествено, няма нищо лошо и да се почерпи с хонорара после) .
Какви критики, кви мритики ат авторите, които са професионалисти? Та те затова са професионалисти - те пишат предимно за пари. Както и аз в областта, която работя, не се впрягам от дилетанти - аз печеля пари (макар че съм един от малкото хора, на които основния им бизнес им доставя удоволствие) . На професионално ниво си има и професионално уважение. Критиката е добра за новите автори и за дилетантите - те повече се вживяват и те са най-податливите. И когато вместо критика печелят лични обиди, то това им стига да се скатаят някъде другаде.
А за всяка рубрика, особено хумористична, си трябва многообразие, при малка ротация - доскучава. Един професионалист не може всеки ден да излиза с нова смешна идея - изтърква се понякога и това е нормално и разбираемо.
WC_designer
21 Авг 2007 18:39
Мнения: 914
От: Bulgaria
bot мойто скромно мнение е че ако търсите автор който да покрива вашите/на в.сега/ критерии за полит-ангажиран файлетон и нашите/читателски/ критерир за добър материял няма да ви е много трудно да го намерите , проблема е че редакцията ем иска да е меценат на некой 3-то разделни /вече/ но в блзикото минало /15-20 год/ автори, ем иска да е актуално и квалитететно..но сори майкл не става..и това не е само в вашата реконтра а и в много други електронни бг медии...и знаеш ли защо??? ..знаеш естественно


***

вие няма да си загубите маргиналните читатели, няма да си загубите и маргиналните "писатели " вие/вестника/ просто няма какво да губите ..губим ние
четейки от брой на брой по глупави и слаби статии, смешни рубрики и още по смешен форум..губим ние не вие вие само печелите но според мен е жалък и смешен този вестник започавйки от понеделни и свършвайки в неделя


***

еее ще кажеш какво правя тук и защо пиша или чета??моментално т иотговарям
защото не съм в българия и тази бутафория ме връща в мойта младост смях клоунада и клизми

***

аре наздраве че ми се стопли бушмилса
Сибила
21 Авг 2007 18:43
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
А, сега чета, че въпросната банната си била отворила некъде си тема отдушник, където бълвала змии и гущери, ма няма на света сила, която да ме закара там да чета изоглавените. Дизайнер, не всички жени се жалват гаче светът им се свършил, че ги запрели от дозата.

Жалко, а аз имах за нея мнение, че е е ако не друго, то поне е мъжко момиче, а то излезе обикновена лигла. Язък й за фасоните.
bot
21 Авг 2007 19:02
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
четейки от брой на брой по глупави и слаби статии, смешни рубрики и още по смешен форум

Точно това е проблемът, че говорите като някаква висша инстанция.
В редакционната политика няма да се бъркам конкретно, тъй като не ми е работа, пъик и в случая редакцията ми е работодател.
За форума - вече неведнъж съм изказвал мнение, че не само този форум, но и много други загубиха от качеството си (като брой се вижда статистиката) , тъй като много хора, които имаха какво да кажат, си направиха блогове, светът се развива. Професионалните форуми са си на ниво, тъй като хората там имат обща работа и интереси, но медийните са предимно политически и там негативизмът е по-силно проявен. Така че бих сравнявал този форум с други медийни форуми, а при това сравнение форумът е в добри позиции.
Що се отнася до някакви други форуми (за мен непрекъснатото пустолеене в чат се нарича irc-канал от чисто техническа гледна точка, форумите имат руги характеристики) , то не сте в кондиция да сравнявате - първо заради тематиката, а второ, точно форумът, който се опитвате да давате за пример, доколкото си спомням преди година живееше само с мисълта за този форум. Група олигавени старчета се подиграваха на тукашните участници от позицията на някакви патриции едва ли не и си вдигаха палчета на гнусотиите. Едва ли нещо се е променило досега, просто няма откъде да дойде полезна идея или нов участник, захранването е оттук, така че това е мъртъв цикъл. Но ако нещо се е променило, то искрено ще се зарадвам, тъй като мен лично този форум много ме дразнеше, тъй като целенасочено пречеше на нормалната работа на модераторите (тогава бях и сам при това) и доведе до едно злобно противопоставяне, което при нормални обстоятелства би минало по най-лесния начин по съвсем обективни фактори - на който му изнасят правилата си пише тук, на който не му изнасят - пише другаде, форуми бол. Но целенасоченото групиране на баннати, онеправдани и т.н. ми отне цяла година допълнителен труд и не виждам защо трябва да се натоварват колегите.
Геновева
21 Авг 2007 19:03
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Love's Labour's Lost , една от първите комедии на Шекспир.
Ама той поне опит е нямал.
WC_designer
21 Авг 2007 19:30
Мнения: 914
От: Bulgaria
не гово/риме/ що пък ли ми гоеориш на Вие ?? както и да е ..

***
написах какво мисля това ако ти се струва много дебело и даване на "наклон" какт оби казал ленка /геновева нема се съриш за интимнитета нали???/си в много грешна позиция


***

исках да ти кажа за Вшият форум като как изглежда не от твойта а от мойта канбанария точно за тва т иказах че /не /ви дреме на онаия работа за нас читателите надниците ви текат пишете си кво си трябва кефите се от собсвенните си произведения а ние тези които е консумираме готофата продукция дали е и кво е ви дреме на шишарките ..ми така ще е нали за тва ви палщата

***

но моят критерии е друг това не означава че трябва да сме на тази линия от фронта ..нее..аз съм аз ти си ти сташината е старшината виола е виола и т.н.
но според мен нивото ви /на вестника а и форума/ от ден ден става по глуповатои глуповато еее за сега единственното позитивно е че няма чалга като в монитор дневник или стандрат но секо зло за добро wcdesignerWC
bot
21 Авг 2007 19:42
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Говоря на "вие" , защото съм модератор и все още съм на работа, съответно фамилиарничането в рубрика "Помощ" от моя страна не е съвсем препоръчително. И за участниците би трябвало да е така спрямо модераторите, но не са служебно ангажирани, а аз не съм преподавател по шев и кройка все пак, така че се старая да не обръщам внимание.

И не мога да разбера при това огромно многообразие от канали, чатове, форуми, блогове, скайп и айсикю конференции защо вкусът на един трябва да определя вкуса на друг? Тук нещата стоят така, другаде - по друг начин. Нямам нищо против ако другаде стоят по различен начин, а съм против единствено, когато това пряко засяга моята и на колегите ми работа.

В чужой монастырь со своим уставом не ходят (ако трябва ще го преведа, но така звучи най-точно) .
bot
21 Авг 2007 19:46
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
И пак да повторя - ако смятате, че вашата критика на журналистическите дописки ще подейства положително върху качеството на вестника, то заповядайте на драго сърце. Но ако се объркате и сметнете, че обсъждането в негативен план на личния, семейния и какъвто и да е друг въпрос, касаещ самия автор, а не това, което е написал, е по-подходящо, то няма смисъл и да започвате.
WC_designer
21 Авг 2007 22:00
Мнения: 914
От: Bulgaria
bot, ако следшe моабета а не какво и кога съм написал което не т ие в структурата
щеше да забележиш че аз никога не намесвам личните и медиините контакти, с едно изклучение дмтри иванов който и аз ..съвсем случайно познавам a личните подмятания и обиди не са за мен ..се си мисля че мога да ти кажа това което мисля и без да те обидя нали??..аа виж теа лични неща кой кой е защо е и т.н. те са "сегашен патетт " на вашият форум -->вие си пиете после се псуете после си пускате снимки и конпро материяли...аз както знаеш съм нов тук a и ние теа от монитор тук /в сега и скайкод/се знаем и нямаме издънки ...еее много се опитват да се итегриграт но не сава ...sorry ...cheers
bot
22 Авг 2007 01:22
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Най-лесно се забелязва по мненията. Щом в момента пишете и имате само 4 изтрити мнения общо, то значи спазвате основното правило. Това ми е работата тук - да забелязвам точно това. А кой форум какво, кога и т.н. от позицията на модератор ме интересува само доколкото рефлектира върху моята и на колегите работа. Няколкото сравнения, които ви дадох, бяха само като пример, че няма смисъл да се сравняват несравними неща, а не толкова да влизам в подобна полемика с цел да ви убеждавам къде е по-добре - всеки си има право на избор. Това "мерене" кой по-добър и т.н. бих го разбрал донякъде като участник в някой от форумите (има си привързаност и чувство за общност между участниците във всеки форум) , но пък не бих разбрал реакциите. Форумите, които не ми харесват като на участник, аз просто ги напускам. По английски.
WC_designer
22 Авг 2007 07:24
Мнения: 914
От: Bulgaria
bot, неможах да разбера защо като автор на темата немога да ти изтрия мненията??бъди така добър да го напарвиш ти защото както ти казах ще изтрия мойте, както и направих за една част от тях другите ще ги махна след като си дилетрирал твойте да не си помисли някой че говориш с мен или сам си говориш
мерси
bot
22 Авг 2007 07:29
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Защото това е форум, а не блог. Само в блоговете авторите на темите могат да трият чужди мнения, т.е. имат модераторски права, тъй като отговорност за написаното и оставеното носят самите автори, докато при форумите отговорност носят собствениците.
За триенето на вашите си мнения - трийте си, нищо, че моите ще увиснат, няма проблем. Просто следващия път ще се замисля дали да отговарям на участник, който след отговорите ми си трие мненията и това е :-)
Hauptmann
23 Авг 2007 09:06
Мнения: 8,010
От: Bulgaria
извинявам се, че Ви безпокоя толкоз рано, но защо го нема днешния вестник
bot
23 Авг 2007 09:17
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не знам, книжното издание май го мернах по сергиите, така че предполагам е някакъв временен технически проблем, свързан с предаването на данните от вътрешната редакционна система към хостинга на електронното издание.
Геновева
23 Авг 2007 11:47
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ми то, аслъ, от такъв хостинг....
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 11 от 17 9 10 11 12 13 Следваща »