Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
София е вече в 2020 г. по брой автомобили
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:93 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Нашия
16 Ное 2006 00:32
Мнения: 740
От: Bulgaria
Първо да направят достатъчно паркинги, да пуснат метрото във всички посоки, да бутнат малко сгради (и без това стари и опасни) за разширяване на улиците и булевардите в центъра, да направят обходните маршрути и тогава да ги замислят всичките тия простотии! С рестрикции и бой по главите всеки може. Като създадат условия може да започнат да изискват спиране на движението, такси и пр.

Редактирано от - Нашия на 16/11/2006 г/ 00:36:08

Пеко
16 Ное 2006 01:09
Мнения: 296
От: Bulgaria

Софиянци са селяни, които искат да спират точно пред сградата, където работят и да не плащат нищо. Никъде по света не паркират в тревни площи и по тротоари.
И само си търсят оправдания, че нямало паркинги. В центъра има 2-3 подземни паркинга, например пред Булбанк, които седят празни, щото селяните не искат да плащат
Нашия
16 Ное 2006 01:52
Мнения: 740
От: Bulgaria
Алоооу ПЕКО - баш гражданина!! Я кат си толкоз отворен давай ти по 2лв на час на паркинга срещу Булбанк!! Понастоящем работя точно отсреща. И като сметнеш, че работя средно 10 часа на ден - 20лв. Я сега сложи средно 21 работни дни в месеца - 420лв. Ма голем си баровец, ако можеш да си позволиш такава скромна сумичка само за паркинг!!!

Я някой от колегите форумци живеещи в чужбина да каже в големите западни градове колко паркинг плащат като са с колите на работа! И да го сравни като цена там, заплата там и цена тука и заплата тука.
Varna-moreto
16 Ное 2006 02:11
Мнения: 466
От: Bulgaria
Пичове, не се карайте, не е проблема в софиянци или т.н. Просто всичко е прекалено застроено... Поискахте мнението на "българин в чужбина" - аз съм в Англия. Цените на паркингите варират - от 50р (1, 45лв) до 1-1.50 лири, като последното е само за туристическите градчета. Има отстъпки за различните по времетраене периоди - примерно 5ч не струват 2, 50 ами 1, 90 лири... Но задължително в центровете масово е на паркинги - иначе получаваш глоба. Ама 2лв/ч тук не можеш да ги сравняваш с 2лв/час в БГ, тъй като тука заплатите са средно над 10 пъти по-големи... Изхода е с евтини паркинги в БГ!
emacs
16 Ное 2006 02:19
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Таксата за преминаване през центъра също не е решение. Трябва да се намали броя на колите в България. За целта има един подход - данъците на колите трябва да се увеличат, така че само 20% от населението да може да си позволи да има кола, а не 80%, както е сега.
Така е в Сингапур например. Не можете да си представите какво удоволствие е човек да се придвижва из Сингапур. Надежден, чист и редовен градски транспорт, почти никакви задръствания... Достъпен таксиметров преовоз... Така че аз предлагам данък за лек автомобил 2000 евро на година за всеки в България.
simo
16 Ное 2006 02:53
Мнения: 8,455
От: Jamaica
ехехехе нашио зел да реве, че немал пари да плаща паркинг. ми кат немаш пари байновото, не карай колата, ами се вози на грацкио транспорт или на таксе. 60 стинки на километър с таксето излеза по-далавера от паркинго, пак се возиш от блока до офиса и мое да си четеш вестника (или да си говориш с таксиджията за злите катаджии, скъпия бензин и волен сидеров) вместо да се псуваш и надсвирваш с другите олигофрени по шосето.

между другото само, да караш кола сам в софия излиза доста по-скъпо, отколкото такси.
Мечо Бухал
16 Ное 2006 03:45
Мнения: 17
От: Zimbabwe (Rhodesia)
Абе ако мое и да ви плащат затова че си паркирате таралясниците където ви падне, най-ще сте доволни.
KONTRAST
16 Ное 2006 04:49
Мнения: 727
От: Bulgaria
Има решения. Без да мисля могя да предложа:
1. За всяко следващо МПС да се плаща от собственика двойно таксата на предхождащото.
2. Да се въведе колите с четните номера да имат право да се движат в различен ден от деня за нечетните с изключение на съботите и неделите. Глобите за нарушителите да е процент от стойността на колата. Общината да изготви тарифите отнасящи се за МПС-тата.
3. Да изгради метрото, за да поеме пътуващите в колите.
. . .
Сандокан
16 Ное 2006 05:05
Мнения: 453
От: Bulgaria
Тепърва ще се увеличи рязко броя на колите, след като падне митото от 1 януари за внос на употребявани автомобили.
Zmeja
16 Ное 2006 07:18
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
KONTRAST,
Има решения. Без да мисля мога да предложа:...
---------
Мисля, че без да подозираш, в този момент ти направи гениално обобщение за стила на работа в цялата ни упраленческа система! Еврика!
milcho
16 Ное 2006 07:26
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Не съм софиянец, но често посещавам сталицата и ми настръхват косите, га стигна до подстъпите и...Та сини ли червени ли зони трябва изглежда да има, но както пишат колегите трябват и паркинги и преустройства и прочие...А заглавиено е смешно...Че къв е този градоустройствен план който толкова бързо остарява..., а като гледам кво става във Варна, след 3- 4 години и тука ще стане същото..., ама Христо Кирчев два мандата за почти 10 години само политиканстваше и приказваше за всичко друго, а направи само едно уширение на ул Осми приморски полк до ДНФ-то, но пък бензиностанции в синята зона дал господ...Новия кмет поне в това отношение раздвижи работите...Ха да е наслука и дано не стане като у София...
belchev
16 Ное 2006 07:42
Мнения: 684
От: Bulgaria
Ако в София почнат да глобяват по 2-3 лева нарушителите, които паркират по тротоарите, в детските площадки между катерушките, по зелените площи и в училищните дворове, то държавата може с прихода от санкциите спокойно да отмени ДОД и данък печалба. Говорим за приход от десетки милиони дневно!
Chicho Dr.
16 Ное 2006 07:42
Мнения: 8,006
От: USA
Нашия, в САЩ, тези, които работят в повечето случаи не плащат паркингова такса, където работят. Всеки бизнес си има собствен паркинг и плаща на клиентите/пациентите си паркинга. Магазините, шоп-центровете и др. имат огромни паркинги - безплатни. По летищата се плаща по $ 1 на час или не повече от 10 на ден. Освен това има дневни паркинги, където таксата е 10-на долар за целия ден. Има и седмични паркинги, но аз не съм плащал повече от 35 $ за цяла седмица ползване на паркинг на летище, защото има намаление, като ползваш повече дни. В Тексас Медикъл Сентър, Хюстън, паркингите се плащат само от посетителите, близки на пациентите една фиксирана сума - 9 $. От 6 часа вечерта до 7:59 на другия ден сутринта паркингите са безплатни. От 6 часа вечерта петък до 7:59 съмбалем, понеделник, паркингите са безплатни в този център. Извън улиците на някои градове има паркинги и, ако не си тамошен и не занеш къде са обществените, безплатни паркинги, плащаш от 2 до 5 $ за няколко часа. Освен това по улиците има апарати за самостоятелно плащане, което е на стойност стотинки, евтина са и ти си определяш времето, за което ще заемаш паркинга. Освен това има система, която се нарича "Park and Ride", което буквално означава паркинг и превоз. Т.е. паркираш си колата и след това редовен, специализиран автобусен транспорт (совалки) те кара до работното място и обратно. И т.н. Общо-взето този вид услуги са много добре развиит в САЩ и намирането на паркинг не е проблем и е по джоба на всеки.
boby1945
16 Ное 2006 08:30
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Инфраструктурата на София не е от преди 30, а от преди 75 години /така наречения център, дето искат да го правят синя зона/. Малко бомбардировките очистиха тук там терена та сега има къде да се паркира! Яко преустройство трябва, яко и то за доста пари!! Да видим бат Бойко дали ще се наеме, щото който оправи движението в София определено губи яко на следващите избори почти 800000 гласа /да го светна ако си мисли че ще го потупат по рамото/
ARTU
16 Ное 2006 08:32
Мнения: 40
От: Bulgaria
Проблемът е, че при проектиране на една сграда, трябва да се предвиди и паркинг. Да, ама не - нашите баровци не искат да им се губи ценна търговска или жилищна площ, архитектите правят каквото им кажат, а последващият контрол е никакъв. Ей за тва е целия проблем.
booob
16 Ное 2006 08:37
Мнения: 1,768
От: Bulgaria

Погледнете в колите в 99% от тях са с по един човек(в повечето случеи с наднормено тегло) . Моето предложение да се направят алеи за велосипедисти и народа да осъзнае че движението с велосипед и вървенето пеш е здраве и дълголетие.
Zmeja
16 Ное 2006 08:42
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
София има три проблема, които изглеждат нерешими: автомобилите, циганите и буклука. В крайна сметка всичко се свежда до "буклука".
Пеко
16 Ное 2006 08:42
Мнения: 296
От: Bulgaria

Алоооо, Нашия, няма да ходиш с кола нааработа, бе пич. Паркинга до Булбанк е празен - или ше паркираш там, или ше идваш с такси. Ако живееш на село, паркирай си пред работата. Тук не може. Стар град, с тесни улици, не може да поеме всички отворковци каато теб, дето искат да паркират пред работата. Няма как. Ще плащаш. В Нй Йорк съм виждал и по 20 долара за час на някои места. Жителите на Манхатън въобще не си купуват коли - няма къде да ги държат. Едно място в подземен гараж струва на месец колкото една средна заплата. Какво си взел да смяташ колко щяло да ти излезе тук. Ще ти излезе. Ходи пеш. Не ти е длъжна Соафия.
KONTRAST
16 Ное 2006 08:47
Мнения: 727
От: Bulgaria
Zmeja,
"Мисля, че без да подозираш, в този момент ти направи гениално обобщение за стила на работа в цялата ни упраленческа система! Еврика!"
'
Змеец. Ти от един чувал пълен с п..ки и един х.. точно за него се хване. Без да подозираш (или просто предпочитание в стила на работата).

'
Нищо лично. Констатация.
ЗИТО
16 Ное 2006 08:55
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Милчо! Прав си за старият кмет! Но си мисля, че въпреки усилията и желанието на новият положението е трагично особенно в пиковите моменти. А ни чака и лято!
Улиците ни са тесни и има много автомобили , който не се ползват. Няма модерни паркинги с голям капацитет в централната част на града.Като погледнеш през деня от Галата се вижда как градът "пуши".Институциите, който се занимават с организация на движението и безопасността му, действат изключително бавно и неорганизирано. При една катастрофа стават невероятни задръствания.Едно местопроизшествие с обслужва с часове.Пък да не говорим за поведението на водачите-джигити и половина!А светофарите, като откажат-олеле ! Тъй като причините са комплексни , то решението също трябва да е такова. Ама като се започне от архитектите, че до пътният полицай. Анализ на т.н. струпвания примерно около кой институции, търговски обекти и пр. Възможности за преместване от най натоварените точки-абе много работа и то непрекъсната не на парче. И дисциплина-желязна! То се избихме по тези пътища! На ден в града вече стават над 15 катастрофи!
Zmeja
16 Ное 2006 08:58
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
KONTRAST,
това от торбата го избрах за други.
Нищо лично. Само обществено!
Добави мнение   Мнения:93 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »