Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
К
28 Апр 2007 01:30
Мнения: 1,258
От: USA

Един човек насред стадото овце и глутницата вълци.
Фрида
28 Апр 2007 02:04
Мнения: 971
От: Bulgaria
Напълно нормално изказване като за евреин. Какво ли значи "зарибяване" с вероучение?! Сигурно децата да започнат да осъзнават, че освен тяло имат и безсмъртна душа, за която трябва да се погрижат?! Оуу, ужас!? Това според евреи и атеисти е недопустимо.
К
28 Апр 2007 02:47
Мнения: 1,258
От: USA
Ето още един христиенин дето обича ближния. Колко типично.
fractal
28 Апр 2007 02:49
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
от проститутките се очаква да заченат непорочно за да отидат да абортират за да не станат маики а да изкарват пари за да събира държавата управлявана от комунисти данъци
Hugin
28 Апр 2007 10:06
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Защо?
Gasparini
28 Апр 2007 10:27
Мнения: 4,425
От: Germany
Таз па чифутска шантонерка откъде цъфна да се пеняви...
Темелко сенегалеца
28 Апр 2007 11:05
Мнения: 134
От: Bulgaria
Чудесно интервю! Браво, Бойко! Ето един истински интелектуалец, на който му е ясно, че няма богове и души, и не се притеснява да си го каже. От такива имаме нужда за етиката и морала на нацията, а не от разни православни скотове.
Mimoza2007
28 Апр 2007 11:07
Мнения: 85
От: Bulgaria
Брилянтен е! А тези, които го плюят, са фанатизирани глупаци!
Mimoza2007
28 Апр 2007 11:09
Мнения: 85
От: Bulgaria
Мама ви мръсна, плюещи поплювковци!
Нютон
28 Апр 2007 11:55
Мнения: 485
От: Bulgaria
Някой може ли да ми преведе на български какво значи "вагинащаийн"?Ако това се разбере, ще ни стане ясна и биографията и идеологията, лъжите и истините , забогатяването и ограбването, а и демагогията на която сме жертва всинца ние и кой оклевети подмолно Царя на всички Българи по света, което довлече нещастия не само на Хр.Стоичков, на Слави Трифонов, а и на всички Българи, които вярват на такива като този.
Пейчо Пеев
28 Апр 2007 12:02
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
твоя цар пич по кръв никакъв не ми е, а г-н вагенщайн атеист е, но уважава традиците на вярата, фанатика не
fractal
28 Апр 2007 12:22
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
земята е сфера и остава само да се обетонира
моя човек мое сеи без капут
ничия човек не мое сеи с капут
за какво е някаква си църква синегога джамия и оръжие да се воюва и пролива кръв
живот и след живота червеи
само съгледвачи трябват и видео надбЛюдение
Роки
28 Апр 2007 12:24
Мнения: 1,102
От: Bulgaria
Вагенщайн, умен си! Личи си класата. Точно така е - не образование, а зарибяване на душите на децата търсят поповете. Ще ги обикнем, когато се реорганизират и станат като католическите си събратя - полезни, нужни на хората и достъпни и демократични. Когато станат част от нас - обикновените хора на България. А не шарлатани в раса.
dobadoba
28 Апр 2007 12:47
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Прави впечатление, че в този вестник се публикуват статии, 'доказващи' колко е полезно да се изучава вероучението. Дори и представители на други религии канят. И се повтаря: трябва да се учи задължително религията.
Дори част от форумците вече си обръщат и мнението по въпроса.
Изумително!
Орган на социалистите зарибява с религия. Де Сталин, де...
б.б.
28 Апр 2007 13:37
Мнения: 938
От: Bulgaria
Gasparini , ка откъде цъфнал бе братчед, оттам отдет за една нощ сички комуняги цъфнаха кат капиталяги

Редактирано от - б.б. на 28/4/2007 г/ 13:38:15

Пейчо Пеев
28 Апр 2007 13:46
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
вярата е общението ти с Господ, сетивния бог дето някои наричат Святия Дух, в общение си и Господ има, не си, няма, и всякой по пътя си, а десетте божи заповеди универсални са, значи вселенски, тук велик не може да се правиш, казано ти е

Редактирано от - Пейчо Пеев на 28/4/2007 г/ 14:27:12

К
28 Апр 2007 15:26
Мнения: 1,258
От: USA
dobadoba,
Не мисля, че Вагенщайн е за религиозно обучение.
Аз поне не съм си сменил мнението: религиозното обучение в тази възраст (дори да не е вероучение по форма) е вредно и противоконституционно.
Децата са в училище да учат, на религията мястото и е в семейството/църквата за който иска.
Mrx++
28 Апр 2007 15:45
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
фрида от къде ти скимна, че за евреите е непосилно, че има душа. освен тяло. Личи си, че много много не отбираш от религии.
Само да ти напомня, че Исус и е бил евреин и, че според историческите материали той е бил правоверен евреин. Същото важи и за учениците му. Апостол Павел също е бил евреин. Да не говорим, че братът на Исус Яков е държал изключително много за спазване на еврейските обичаи. Фактически Павел и неговите последователи изкривяват учението. Павел е имал серизни разногласия както с Петър така и с Яков имено по въпросите за спазване на еврейските обичаи. Така, че въпросът за душата идва от еврейската религия.
Отричането на Старият завет, което са правели гностиците, се е считало от официалната църква за ерес.
Впрочем за душата почти никъде не се пише в Новият завет. Исус нищо не е казал за такова нещо. Това идва от ръцката философия, която много по-късно са притъкмили към християнството.
мираж
28 Апр 2007 16:30
Мнения: 96
От: Bulgaria
Много интересно заглавие. Само дето няма връзка с текста отдолу. Защо? Първо защото - доколкото знам де - публичните домове са извън закона и второ, защото ако на някой му е кеф и сега може да пожелае да си освети каквото ще. Едно е да искаш обаче, друго е да можеш. Ама така е, човек като чете само вестници и обича да слуша гласа си. И как не е разбрал, че "вероучението", което той е учил, няма да има нищо общо с "религия" дето сега ще я въвеждат... или това е само повод да каже някоя блага дума за християните (накуп и руски, и гръцки и ватикански)
rego
28 Апр 2007 16:39
Мнения: 1,846
От: United States
"Доказах произхода на Вселената. Това не означава, че няма бог, но той не е нужен."
Такова нещо, почти съм сигурен, Стивън Хокинг не е изричал никога!
По-скоро той е известен с едно друга своя мисъл, че ако намерим отговори на основните въпроси в съвременната физика, ще знаем какво е имал предвид бог(или приблизително нещо такова).
За разлика от комунистите, физиците не са били задължително атеисти.
Иначе Вагенщайн е прав по отношение т.н. консерватизъм на българската църква, който е характерен за православните църкви въобще. Зад т.н. консерватизъм стои абсолютна неадекватност и дори чист мързел и нежелание за развитие. Докато дори католическата църква провежда научни съвети с цел да примири и намери общи точки с идеята за бог даже когато става въпрос за дарвиновата теория на еволюцията, българските и въобще православните попове продължават да мрънкат неразбираемо.
Защо празнуваме Великден отделно от другите християни след като сме приели съвремениия календар и празнуваме Рождество заедно с тях? На тоя въпрос никой даже "сведущ" православен не може да даде разумен отговор, а почва да те препраща към решения на разни събори преди 15 века, кога се празнувал еди-кой си еврейски празник и прочие и прочие.
DILBER TANAS
28 Апр 2007 17:13
Мнения: 2,019
От: Bulgaria
Падналият анжел...


Атеист, терорист и комунист - 3 в 1. Неочаквано "добра" комбинация... И сигурна гаранция за запазено място в пъклото (дори само за филма за св. княз Борис І Михаил, изопачаващ и принизяващ делото на най-великия български държавник за цялата ни позната история...).

Интервюто е "прекрасно"! Пропито от лъжи и антицърковна пропаганда (не че съм очаквал нещо друго...) то все пак може да се приеме за емблематично и дори "култово", защото дава точна диагноза на един рухнал "култ", на една бесовска идеология и светоглед, които не са донесли нищо друго на човечеството освен морална деградация, мрачни репресии и реки от кръв. Дори лицемерната му подкрепа за изучаване на "религия" в училищата буди отвращение . Другарят Вагенщайн, видите ли, бил за общообразователно запознаване на нашите деца с разните му там "религии", които той "добре познавал" (макар да отсъствал от часовете по вероучение), и които за по-лесно нарича "митологии"... Пази Боже от такива "радетели" за изучаване на "религия" в училищата... Вълци в овчи кожи... Не им стигнаха 50 години за атеистична и антицърковна пропаганда, горчивите плодове от която тепърва предстои да берем, че сега пак протягат мръсните си ръце към "предмета религия".


За такива като него Св.евангелист Йоан е написал (Йоан 8:42-45):


"... Иисус им рече: да беше Бог ваш Отец, щяхте да Ме обичате, понеже Аз съм излязъл и дохождам от Бога; защото Аз не съм дошъл от Себе Си, а Той Ме прати. Защо не разбирате речта Ми? Защото не можете да слушате словото Ми. Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата. А понеже Аз говоря истината, не Ми вярвате..."

Добави мнение   Мнения:118 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »