Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Blandiani
28 Апр 2007 18:37
Мнения: 23
От: Bulgaria
От Морални ситуации - към почит към Святото - към чувството за Религиозност.
От Морал - към Святост - към Религиозност.
- -
Това е пътят училището към Храма.
-
Отвъд чувството за религиозност училището няма ангажименти. И не може да има.
Нататък са неделните училища. Те вече могат да се занимават с отделните религии.
Това е 1-4 клас.
А 5-8 клас - знания за религиите като история на религиите.
sega?
28 Апр 2007 18:57
Мнения: 862
От: Bulgaria

Прекрасна статия!
Жалко само, че едно такова интервю напомня до каква критична степен е на изчезване интелектуалът на България.
И правилно някой се зачуди на заглавието. Той драскача, горкия, не е отбрал за какво иде реч и е copy-paste-нал к'вот може да прекара през редакцията.
А "ново-православните-носители-на-христовата -вяра-и-безгранични-патриоти-на-нова-евро пейска-България" така се уплашиха от не-арийската кръв на господина, че си изповръщаха телата отвътре... добре поне, че имат безсмъртни души
Ако един друг, дето му викаме ДИ (нищо, че и той се писа еврейче, за да "рита топка в часа по вероучение", бе дал същото мнение... мнозинството от същите форумци щяха да си запазят и тялото и душата.

Редактирано от - sega? на 28/4/2007 г/ 20:33:48

Нютон
28 Апр 2007 20:33
Мнения: 485
От: Bulgaria
Никой не ми отговори на въпроса:-Някой може ли да ми преведе на български какво значи "вагинащаийн"?Ако това се разбере, ще ни стане ясна и биографията и идеологията, лъжите и истините , забогатяването и ограбването, а и демагогията на която сме жертва всинца ние и кой оклевети подмолно Царя на всички Българи по света, което довлече нещастия не само на Хр.Стоичков, на Слави Трифонов, а и на всички Българи, които вярват на такива като този.
arhiman
28 Апр 2007 20:34
Мнения: 2,069
От: Bulgaria

Жалко интервю на жалък човек в жалък вестник. После се чудим защо хората масово са антисемити.


-----


http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/
К
28 Апр 2007 20:59
Мнения: 1,258
От: USA
Не бе архиман, ти си антисемит по принцип, нямаш нужда от повод или причина. И античовек покрай другото.
Siol En
28 Апр 2007 21:21
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
"Консерватизма" на Православната Църква идва директно от задължението й да пази завета на Христос и да го предава на следващите поколения непроменен, в неговата цялост и правдина. Всяка друга "църква" не е обвързана с толкова "тежко бреме", поради което може да прави с учението каквото си иска - да приема че някой е непогрешим и глава на църквата, да ръкополага жени за свещенници, да няма въобще свещенници, да избива неверниците, да се моли на лидерите си ... абе накратко - да имитира Бога.
Но който търсини истината и пътя към Бога - ще ги намери. Защото Православието не принизява Бога към хората, а казва как Бог е обикнал хората, станал човек и пострадал за да може който повярва в Него да има живот вечен; и прочие показва как хората могат да се помирят с Бога и да се въздигнат пак при Него.
Gasparini
28 Апр 2007 21:38
Мнения: 4,425
От: Germany
Таз долна твар пак изпълзя от майната си. Бил е определен от Луканов да бъде един от лидерите на СДС. После обаче явно е премислил че агента на КГБ Вагинщайн и личния приятел на Маркус Волф е доста компрементирана личност и е преминал към вариант Зелйо Зелев. Горния боклук се появяваше по БКП митингите на "сполуката" и "начко" да плаче как не му стигали парите да изхранва внучката си Джаки.
После световното еврейство го взе по свое крило и го скри неъде по Европа и сега цъфнал тук да дава акъл.
Обикновено корифея по еврейските въпроси Свежарков взима думата да громи ционизамът, ма тук го нема а нема и да го има. Щото др. Вагинщайн е наш другар, савецки , камунизтически.
Аз само мога да кажа че това е един хамелеон, който не знаеш на кого служи във всеки един момент. И като видиш такава мазна гад наистина разбираш защо хората мразят евреите.
oIo
28 Апр 2007 21:57
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Бе верно, ни Свежуковиц, ни Васукинсон се мяркат тъдява. Свенливи пичове. Щото йодей, йодей, ама дедото на Джаки е първо камуняка, второ - терорист, трето - милюционер и чак тогаз евреин и "интиликтуалец".

milcho
28 Апр 2007 21:58
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Добре, Ангеле, ако и да си евреин, но задължително образован..., а в случая и мъдър!!Интервюто е цял Гугъл за Гаспаринчо, Оло, чичо Фичо/и той евреин, но от Манхатън/ и кампания...Ха ха.
Gasparini
28 Апр 2007 22:23
Мнения: 4,425
От: Germany
Милче, ма ти, таквоз, да не би, резано чифуте, а????
б.б.
28 Апр 2007 22:59
Мнения: 938
От: Bulgaria
ха-ха, Гаспи , епа син му цело издателство дръжи, та той ли щерка не мое израни, то бива гаргара ам..
та покрай Илия намразвам Свети Илия, толкоз за коминтерските чифутляци, па се чуди Пейчо, че имале право, десетте божи спазвале, е как спазвал бе брат, терорист бил, животи разстрелвал, кви божи и кви кинти, койт му дава комат той му е брат, дет вика Радой Ралин
хамелеонШчик лизгав, дет вика па Хазо
ПП Хазе , не милче, а мильо, както навремето им викахме на милиционер4иците, с две думи: "как сте ти товарш4 кадровик"
твой лаф


Редактирано от - б.б. на 29/4/2007 г/ 11:52:09

milcho
28 Апр 2007 23:27
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
"Другарю" Цеденбал, ама вие учите вече и чужди езици, освен "родния си" русский, а даже се опитвате и да превеждате, като оня приЕтел от Чукотка..., дето искал да става писатель...Ха Ха.
Пейчо Пеев
28 Апр 2007 23:36
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
май неразбрал си универсалността на божиите заповеди, нататък....Еще в Средние века Францию стали называть «старшей дочерью» католической церкви – за раннее обращение в христианскую веру, оказанную папству поддержку, и упорство в искоренении ересей. Однако сегодня это высказывание потеряло смысл – согласно недавно проведенному опросу, всего 51% французов считают себя католиками, в то время как еще 20 лет назад их было 80%.Только один француз из двух считает себя католиком. Причем крещение не играет здесь определяющей роли - многие крещеные говорят, что не верят в Бога. Те, кто по-прежнему считают себя католиками, делятся на две группы. Одни регулярно посещают церковь, исполняют обряды. Другие обрядам не следует, хотя и относит себя к католикам. Первые - верующие в привычном смысле этого слова, вторые – и это сравнительно недавний феномен - католики не по убеждениям, а по культуре, истории, национальной принадлежности. Как это ни парадоксально, но это католики, отказавшиеся от католической религии!Во Франции, чем больше религия теряет свое влияние, тем больше жителей считают, что католицизм – всего лишь дань культуре и истории своей родины.Приходится констатировать, что представления многих опрошенных о боге весьма удивительны. Всего лишь 18% этих католиков считают, что с богом возможно установить непосредственные отношения. Около 80% воспринимают бога как сгусток энергии, абстрактную силу, с которой невозможно вступить в контакт. Но такое представление свойственно скорее восточным конфессиям, или доктринам New Age; от католических представлений такие идеи весьма далеки. Стержнем католицизма является вера в возможность установления прямого отношения с богом, будь то в форме видений, озарений или мистических просветлений....5.04.07
Gasparini
29 Апр 2007 03:15
Мнения: 4,425
От: Germany
б.б. мархаба. Това беше една от най-противните муцуни които се пенявеха по митингите след падането на Тата.
После обаче някой се усети, почнаха да ранат бадева Джаки, а кречеталото го покриха да не излага камунизите и чифутите.
Изобщо всички чифути участвали дейно в налагането на режима на Тато се стопиха незнайно по странство.
Затова се чудя откъде го изпуснаха та пак да пези народа.
Ма кат гледам Сега обича да дава трибуна на най отвратителните типове от онова време.
Очаквам скоро интиликтуалеца Богомил Райнов да ни дари с интервю.
Сигур Милювците ше спразват в гащите от щастие....
NEM
29 Апр 2007 04:21
Мнения: 289
От: USA
Аз ако съм на Господ, ще му дам на г-н Анжел да я препрочете тази статия няколко милиарда пъти там горе пред портите райски.
Botevist
29 Апр 2007 09:03
Мнения: 531
От: Bulgaria
Вагенщайн ако и религиите и другите неща познава, колкото "цитираното" творчество на Хокинг, по-добре да си мълчи. Макар целта да прозира ясно - тоя цирк е за баламите - за съжаление те са в голямо количество. И сега непременно някакво количество балами ще си мисли, че Хокинг е казал такава глупост и че науката представлява низ от подобни безсмислици.
Zmeja
29 Апр 2007 09:26
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Интервюто определено ми хареса.
Само не разбрах защо децата непременно трябва да знаят за Содом и Гомор, а да не е задължително да са наясно с Хирошима и Нагасаки, Ковантри и Дрезден или Багдат и Кербала. Каква е разликата - все Божа промиъл.
Защо трябва да изучават за Бога , апостолите и мъчениците Христови, а да нямат представа за Светата троица (Маркс, Енгелс, Ленин), апостолите (Сталин, Мао, Димитров, Янош Кадър, Гомулка и др.) и хилядите мъченици комунистически (интербригадисти, антифашисти, партизани, ятаци). Каква е разликата - все религии.
По подобен начин може да се представи и либералната демократична религия, но се страхувам че ще възникнат спорове и съперничество за приоритети и представителство между Европа и Америка, затова разумно оставям това на богословите-политици като проф. Бакалов или Явор Дачков например.
milcho
29 Апр 2007 09:44
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Змей No comment...
редник
29 Апр 2007 09:51
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Zmeja,
Така е, но защо така скромно?...
Zomby
29 Апр 2007 12:54
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Всъщност, като се замисля, по-противен от брадатия пиян чекиджия, пресмятащ единствено кой колко дал за погребението и кой колко - за сватбата, по-противен е единствено гъзещият се пред тия зад него и биещ чело в пода ходжа. За православието - ами прав е Тайнби, че ЗА РАЗЛИКА ОТ КАТОЛИЦИЗМА, ПРАВОСЛАВИЕТО НЕ СЪЗДАВА УНИВЕРСИТЕТИ - това е самозатворена, онанистична разновидност на християнството. А за исляма да не говорим - какво да търсиш от религия, която още не е навляла в 14 век и в чиято основа са откровенията, получени от Мохамед, докато чукал камилата си... Религия, чиито последователи крадат всичките си творения от други култури и на която съвременните технологии не дължат нищо... Виж - вероучение - може, може, но чак след навършването на 16 години - когато децата са максимално критични и негативно настроени към всяка информация, давана им в училище.
Добави мнение   Мнения:118 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »