Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
Пейчо Пеев
01 Май 2007 11:38
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
смисъл и разказ, живем във времето, а то борба за свобода е и времето живее в нас, еднакви със света....мита сложно е понятие, субекта свързан е с обекта, и между материално и идеално пропаст няма както в науката, и вместо франкенщайни господата да бяха осветлили неолитната революция, как огъня роден е, кое е първом изковано рало или меч
и йоще, митът древно е познание получено с поетическо съзнание, не всичко мит става, за прехода нели пробваха тъдява, та истината бае дичев не се изкривява

Редактирано от - Пейчо Пеев на 01/5/2007 г/ 13:20:46

Братя Стругацки
01 Май 2007 12:21
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Фрида, в такъв случай не е трябвало изобщо да ходиш на училище, недей и да пускаш децата си в това опасно място, дето ги учат на физика, химия и немски. Стойте си в някоя църква и си се молете. Никой няма да ви попречи. Недейте и да ходите на лекар, ей го архимана с маслосвет е излекувал дете, изпаднало в кома, ходи при него.
Iezuit
01 Май 2007 18:57
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Все ми се чини, щото Архимана да е в плен на най-страшния и първороден грях от седемте смъртни гряха - гордостта.
То не беше "виж в моята книга", то не беха линкове към сайта му, сега и чудотворец се изкара...
Що така, чадо?
Manrico
01 Май 2007 19:07
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Е как що - Ad maiorem Dei gloriam, разбира се

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
Zomby
01 Май 2007 19:09
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Хмммм... Ако бъда съвсем честен, май и аз бих се възгордял: да светиш маслото на някого, и после да го приемат за студент. Ами чудо си е, за гордост си е...
Зевзека
01 Май 2007 19:12
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Ажелчо се писал атеист. А у брадите на диелектико-материалистическите пророци, Маркс и Енгелс, не вярва ли? Нали по едно време вярваше....
hamalin
01 Май 2007 19:20
Мнения: 1,752
От: Bulgaria
^Звезди^ е кинокласика.
sluncho6
01 Май 2007 19:35
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Г-н Петко Сърдитков:
"...Само не разбрах защо децата непременно трябва да знаят за Содом и Гомор, а да не е задължително да са наясно с Хирошима и Нагасаки, Ковантри и Дрезден или Багдат и Кербала. Каква е разликата - все Божа промиСъл.

Г-не, отговорил сте сам на въпросите си - всичко е Божа промисъл и трябва да се учи като такава. Нашата страна (USA) е на страната на Бога и той е на наша страна. Дори на парите ни е написано, че се осланяме на Бога, а не както на вашите пари е било написана заповед‌ : "Боже, пази България". Каквото направи нашата от Бога избрана страна, то е правилното, то е легитимното и признато от света. Дори малка България даде своята десница (е, и левицата де..) на нашите усилия в борбата за демокрация и поддържането на демокрацията. Колкото до Батак, изчакайте да видите мнението на нашата страна...каквото тя отсъди това е.
...
Благодарности към змея, който засегна въпроса с трифазния ток...трите фази са си направо общочовешко достижение - слагаш една жица повече и имаш вече три фази...разбра се че се оправя и косинус фи, който иначе не знае по коя жица да фане и се пести от жици. Трифазния ток е измислен в нашата страна и е даден на човечеството да го ползва. Тук са измислени и 60-те херца и в това Америка е ненадмината...Европа има да лапа пушилката с тези 50 херца отзад. Сутиенът обаче, е изобретен във Франция 1915 година и се счита за най-голямото европейско изобретение, носено, кажи-речи от половината човечество и сваляно от другата половина, но това е вече друг въпрос.
sluncho6
01 Май 2007 19:43
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Братя Стругацки, не може ли да пишете поотделно или винаги сте на едно мнение? И какво толкова ви е дало училището без да ви даде вяра. В какво вярвате сега? В НЛО? Как може без вяра да съветвате жената фрида да не ходи на училище. С какво вашата химия е по-добра от вярата в непорочното зачатие? Имам още 3 въпроса, но се отклонявам от темата, а тя е за публичните домове, където младите момичета вече научили химия и физика особено, могат да получат другарска подкрепа за следването си и по нататъчния си път в живота..
Iezuit
01 Май 2007 19:44
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Манрико, Натиснете тук
imago
01 Май 2007 20:17
Мнения: 259
От: Bulgaria
Непорочното зачатие е пример за прогресивността на религиозно-репродуктивната медицина, която 2000 години преди доц. Щерев доказва плодотворността на използвания от него метод. Може би затова доц. Щерев е изобразен като Бог-Отец в централното пано на частната си клиника.
paragraph39
01 Май 2007 20:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
15 000 големци от Вашингтон треперят от една сводница
[ 2007-05-02 ] -В."НОВИНАР"
Дебора Джийн Палфри, обвинена в сводничество заради фирмата й за ВИП компаньонки във Вашингтон, заплаши да разкрие имената на своите около 15 хил. клиенти, предадоха агенциите. Тя настоя потребителите на услугите й да свидетелстват, че стотината й момичета само са задоволявала еротичните им фантазии, но не са продавали секс. Въпреки това за 13 години тя е натрупала над 2 млн. долара.
Палфри, известна с псевдонима си Мис Джулия, предаде на Ей Би Си Нюз разпечатките от телефонните разговори с клиентите си - купчина листове с височина около 30 см и тегло над 20 кг. Телевизията досега е назовала само двама от тях - зам. държавния секретар Рандал Тобайъс, който завежда чуждестранната помощ, отпускана от САЩ, и консултанта на Пентагона Харлан Улман, създател на военната операция "Шок и ужас" в Ирак...

товарищМаузер
01 Май 2007 20:46
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Комуняга, чифутин, какъвто и да е автора повдига няколко интересни въпроса. По-голямата част от форума по традиция обаче се хванаха за изпитаните похвати на комунистическо-демократичните обиди, като магистрална проститутка за тираджийски х.й Що се отнася до идеята на Стивън Хокинг има ли смисъл от Господ във Вселената и връзката и с проявите на Божия гняв като Содом и Гомор, то ако може да разгледаме Божия гняв като функция от Божията сила, защото когато имаш гняв а нямаш сила си нищо повече от един издухан чекиджия-омразник, подобно на много то пенявящите се тук форумци, но не и Господ. В тоя ред на мисли, би следвало Божията сила да е равна на Божията маса по Божието ускорение (Нютон), които определено са доста големи величини. От това мога да се направят следните изводи:
1. Содом и Гомор не са проявление на пълноразмерния Божи гняв, по скоро израз на лекото Му раздразнение.
2. Някои форумци трябва да внимават със количеството омраза изливано по всеки , който не стои мирно с поглед вперен в потрета на Жоро Храстов, защото омразата вреди на организма повече дори от МакДоналдс.
3. История на религиите ( а не Вероучение) ще помогне на доста деца да осъзнаят човешкия прогрес - Содом и Гомор сравнен с Дрезден или Хирошима си е направо курорт, цяло удоволствие. Що се отнася до потопа - както е тръгнало с това глобално затопляне скоро и там Божиите творения ще надминат учителя си.
sluncho6
01 Май 2007 22:33
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Г-н тов. манлихер, съгласен съм с теб и вас, история на философията, етиката и религиите би било много полезен предмет, стига да има млади глави на които да хареса...вместо азисовия гъз, фор екзампъл..
Iezuit
01 Май 2007 22:40
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Азисовия гъз, ДесиСлавините цици - за всекиго по нещо...
paragraph39
01 Май 2007 23:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Кой и КАК ще обясни на невръстните деца/ 1-4 клас!/ : защо има МНОГО и различни Религии, при условие/?!/, че Господ е ЕДИН?!?
Кой и КАК ще обясни на децата : КОЯ Религия е по- и най-?!
Кой и КАК ще обясни на децата: по какви критерии/?!/ да си изберат Религия за себе си- или да изберат да са НЕвярващи религиозно/атеисти/?!
Кой и КАК ще обясни на децата, че: по волята на Господ/?!/ на Земята има също и Атеизъм и атеисти- с РАВНИ с религиозновярващите конституционни Права и Задължения?!
Iezuit
02 Май 2007 01:07
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Параграфе, учителите?
Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6