Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
Zomby
29 Апр 2007 12:56
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Змей, пропусна най-важния комунистически светия - генералният секретар на камбоджанската комунистическа партия другарят Пол Пот!
Calina Malina
29 Апр 2007 12:57
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
Като чете човек обилно напоените с Божия доброта и смиреност постинги на тези Божии люде - Дилбер Танас и архиман, - става му спокойно за обучените във вероучение български първолачета. Нито сега, нито по-късно може да ги осени мисъл за агресия в живота. Самата християнска търпимост ще са.
Zmeja
29 Апр 2007 13:46
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Зомби,
Някъде бях чел или чул, че на Пол Пот управлението е било точно според докторската му дисертация защитена с отличен...във Франция.
Zomby
29 Апр 2007 14:01
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Епа що не? Тя мръсната западна интилихенция, дето само трови съзнанието на работническата класа, си е традиционно лява. Щом е интелектуалец, трябва да е е в опозиция, а при един оял се капитализъм, каква друга опозиция освен ленинистка, сталинистка, маоистка или в краен случай - троцкистка. То марихуаната и LSD, както знаеш, не бяха политическа доктрина, а кауза до живот и начин на живот!
А Пол Пот е интересен с друго. Винаги съм си мислил, че ние всъщност през известните 45 години сме боледували не болестта, а ваксината. Че и руснаците, въпреки страшните години след 17-та, въпреки канибализма, крючники-те, превръщането на децата на класовия враг в проститутки и хомосексуалисти, лагерите, кабелите в мозъка и т.н., все пак са боледували тази огромна носталгия по феодализма - комунизъма, в лека форма. И че идеалите на тази носталгия, заложени още в трудовете на Маркс и Енгелс, успява да постигне единствено скъпия на сърцата на всички ни ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА КАМБОДЖАНСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, другарят Пол Пот!
milcho
29 Апр 2007 14:14
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Зомби, , ако са ти го дали кАпютера за малко , не мой тъй да го зорландисваш бе чадо божие... Ха Ха.
Zomby
29 Апр 2007 14:25
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Путъра си е мой!
И ще го зорландисвам
"според както ми е удобно"!
Само за днеска, де...
За утре имам
сериозна работа!
Иванов
29 Апр 2007 18:56
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Много хубави неща е написал човекът. Това не е писанието на ВОЛГИН или на духовния му двойник Спахийски. Става обаче въпрос за обща религиозна култура. И както писа Змеят, много проблемно е дали тя не трябва да се съчетае с други съвсем базови познания, които не са свързани пряко с религията. Аз бих прибавил изучаването на религията трябва да стане на по- късна възраст, обезателно на фона на научните открития, на съвременните познания за космоса. Да се преподават наивните теории как Бог създал за седем дни земята е просто осъдително. И МНОГО ВАЖНО, ВСЕКИ ХРИСТИЯНИН ТРЯБВА ДА ИМА ПОНЯТИЕ И ОТ ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ. Както вървят нещата обаче у нас основно ще се изучава КОРАНА, а модерното християнство ще си заглъхне по много причини. Ей ги многобройнит джамии, които никнат като гъби, там място за голяма човешка култура НЯМА, НЯМА ГОСПОДА КАТЕГОРИЧНО НЯМА.

milcho
29 Апр 2007 20:25
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Ой, тва недУразуменийце именуващо се Зомби, няма регистрацийка, а има дегенерацийка...от месецийка марта...Ха Ха.
Kotka
29 Апр 2007 20:34
Мнения: 13,187
От: Aruba
Едно от малкото свестни интервюта из българските медии. Само заглавието малко не му е на място, но то трябва да е измислено от редактора.
За Иванов и Змея, добре сте добавили с коментарите си.
arhiman
29 Апр 2007 21:23
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
Иванов,
.
Нищо "осъдително" няма в четенето или приемането на разказа за сътворението. Думата "ден" е неточен превод, защото "йом" на еврейски означава и епоха - ако щеш, и геологична. В кн. Битие ясно е прокарана тезата за развитие на живота от елементално към сложно, от неодушевено към одушевено. Съгласен ли си или не? Разбира се, голяма част от тази книга трбва да се възприема символично и алегорично, в противен случай губи смисъл.


----------


http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [keine Pause]
Горскио
29 Апр 2007 21:23
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Комунистът-евреин Вагенщайн, както и влиятелният му събрат Сорос, както и Кисинджир, имат една единствена цел - размиване на националният ни идентитет.
Тактиката е позната - чрез свръх-еманципиране и свръх-привилигироване на малцинствата и чрез създаване на поток от африкански, близкоизточни и далекоизточни имигранти.
.
Тия хора са в процес на унищожаване на Америка като цивилизована държава и икономическа сила, тия хора се опитаха да приложат схемата си в Русия (с успех при Елцин, неуспех при Путин и вероятен успех в след-Путиново време).
.
Не е далече времето, в което България, ако не вземе мерки ще е залята от имигранти.
.
Изходът е един - повече деца, строги ограничения върху имиграцията, мерки за възстановяване на стопанството, възпитание на нравите и усилване на Православието.
imago
29 Апр 2007 22:14
Мнения: 259
От: Bulgaria
16. Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.

* * *
Ясно е, че става дума за обикновените ден и нощ, а не за геологични или космологични еони. Според библейската теория светлината идва не от светилата, защото светилата (слънцето и луната) са създадени два дена след светлината.

* * *
Друг интересен момент е, че Бог не знае дали сътвореното от него ще бъде добро или зло и едва след като сътвори дадено нещо, Той вижда, че е добро. Явно Господ е имал проблеми с отдел Планиране и Прогностика.

* * *
Проблеми има и с отдел Труд и работна заплата. В началото на първия ден Господ създава небето, а някъде към 6 часа привечер подава втори отчет за изпълнен наряд - създаване на небесния свод, който Той отново нарича небе.

Редактирано от - imago на 29/4/2007 г/ 22:20:30

arhiman
29 Апр 2007 23:06
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
"Бог не знае дали сътвореното от него ще бъде добро или зло". Това е типичен пример за тенденциозен прочит на текста на Битие. Ти откъде знаеш, че Бог не знае? Това да не са твоите индуистки богчета? От това, че коментира след акта на сътворението? Но как да коментира нещо, което още не е създал?!
* * *
"В началото на първия ден Господ създава небето, а някъде към 6 часа... създаване на небесния свод, който Той отново нарича небе". Апостол Павел пише, че духом е бил на третото небе (2 Коринтяни 12:2), а мистиката на няколко религии говори за седем небеса или небесни сфери.


------


http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [пауза йок]
Zomby
29 Апр 2007 23:33
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Мдааааа... Както казват хората - нашият господ е голяма работа. Другите господи - ряпа да ядат.
arhiman
29 Апр 2007 23:36
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
Религия положительно влияет на поведение детей, утверждают социологи
http://www.portal-credo.ru/site/?act=news &id=53735&cf=

Социолог из университета Миссисипи Джон Бартковски и его коллеги опубликовали в журнале "Social Science Research" результаты исследования, которые свидетельствуют о том, что дети религиозных родителей ведут себя лучше и более уравновешенны, сообщает сайт "Membrana".

Фрида
29 Апр 2007 23:38
Мнения: 971
От: Bulgaria
Марксе,
Сега проверих колко пъти се среща думата "душа" /soul/ и "дух" /spirit/. Не ги броих, но и за двете думи ми дава около 11 страници с цитати. Ето един: Mark 3:29 - The Twelve Are Chosen
but whoever blasphemes against the Holy Spirit never has forgiveness, but is guilty of an eternal sin”—
Фрида
29 Апр 2007 23:52
Мнения: 971
От: Bulgaria
На мен друго ми е интересно- защо никой не протестира, когато "зарибяват" децата ни с химия, математика, немски език и т.н. обаче надигат вой когато стане дума за вероучение?! Като че ли всички, които учат математика стават математици...или физици... Ако се съгласим, че детето има нужда от познание относно математическите уравнения, физическите закони и граматическите правила, то още по-охотно би трябвало да се съгласим, че детето се нуждае преди всичко от познание относно добро и лошо, необходимо и желано, правилно и неправилно. Без това фундаментално знание, което следва да се преподава не с абстрактни понятия, а с притчи и приказки, за да се пробуди в детската душа инстинкта на доброто и красивото, детето би останало нравствено недоразвито и емоционално нестабилно. За какво "зарибяване" изобщо може да става дума!? Абсурдно е!
paragraph39
30 Апр 2007 01:59
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ФРИДА,
/:/ "...детето се нуждае преди всичко от познание относно добро и лошо, необходимо и желано, правилно и неправилно..."
......................................... ......................................... .....................................
Доброто и Злото НЕ са създадени от Религиите!
Религиите САМО придават РЕЛИГИОЗНОСТ на Доброто и Злото! Тази "религиозност" на Доброто и Злото е придадена от Религиите, за да направят Клира "Прокурор" и "Съдия" на п/р/остъпките на хората- и така да ги държат в състояние на вечни "обвиняеми" и "подсъдими"/Грехът на Човеците!/, чиято Съдба е в ръцете на "прокурорите" и "съдиите" от Клира!!!
Освен това, всяка Религия определя за Добро/!/ да вярва човек в НЕЙНИТЕ/!/ канони и да слуша нейния Клир- а Злото/!/ е да си "друговерец"!!!
Впрочем, има неща, които в една Религия са Добро, а в друга/и/- Зло?!?
Май, единственото нещо- Зло, при това, според тях!-в което различните Религии са единодушни, е Атеизмът и атеистите?!
Valeriana
30 Апр 2007 02:11
Мнения: 477
От: Bulgaria
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?



Публичните домове ще се отворят, благодарение на "полово-просветната" и порнографска дейност на такива юнаци като сина Ви, г-н Вагенщайн. Той беше главен редактор на порнографското списание "Блясък" в БГ и предполагам че все още е, ако не е дигнал летвата с нещо още по-тънко в сферата на пропагандата на моралния упадък и деградация на културата.


Интересите му към проституцията датират отдавна...Спомням си на времето беше съсценарист (явно с ваша помощ и благословия) на филм за една Софийска проститутка и наркоманка, Сибила... Явно имало е опит момчето, събрало е още - възползвало се е, и понеже парите на миришат, отворило е списание да съветва и поучава младите девойки: Като как най-добре да си продават стоката.


Тука водосвет не е нужен, а трябва да се освети въпросът откъде Ви дойде парата да ни развращавате децата и да им втълпявате, че порнографията -това е свобода на словото, а проституцията - либерализация на нравите и достоен начин за изява. Ето, на това му се вика зарибяване...


И след всичко това имате наглостта да ни говорите за морал в живота и морал в изкуството???!!!


Колкото до Вас г-н Вагенщайн, от терорист, след допълнителна обработка в Москва станахте високоплатен комунистически пропагандатор и пръв придворен кинаджия на Тодор Живков - без морал, без талант, но с много хъс и още по-голям апетит за слава и почести...


Имам предвид произведенията Ви от онова време, които нещо не ги виждам цитирани от западните Ви пиари... Няма да се ровя много и да Ви припомням, само "Веригата" или "Черните ангели" - патетична балада, възвеличаваща тероризма и безмислените убийства, са достатъчни.


А филмът "БорисI" си е едно Ваше грандиозно фиаско, но потвърди заявката Ви че местото Ви не е в културата, а в политиката.... Политиката насочена както срещу миналото, така и срещу бъдещето на една страна която Ви отгледа, прости Ви греховете на младостта и Ви спаси от бесилото, а на края Ви даде шанс за изява, от което много по-талантливи и почтени от Вас Българи бяха лишени само защото си обичаха страната и народа.


И след всичко това имате наглостта да ни говорите за морал в живота и морал в изкуството???!!!


След като се повозихте на влака на Перестройката, решихте да се възползвате от крилете на Ционизма и не спряхте да сипете огън и жупел върху България и всичко Българско...Доказателство за това колко високо сте се издигнал е това "дълбокомъдрено " интервю...


Падналия Просветлен Ангел - Луцифер!


А като стане дума за тероризма Ви, за това Българите имат стара поговорка: Вълкът козината си мени, но нрава - никога!






Редактирано от - Valeriana на 30/4/2007 г/ 06:51:23

Mimoza2007
30 Апр 2007 08:13
Мнения: 85
От: Bulgaria
[/left]Валерианче, главен редактор на "Блясък" не беше ли Красимир Друмев?
Добави мнение   Мнения:118 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »