Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Mimoza2007
30 Апр 2007 08:16
Мнения: 85
От: Bulgaria
А тези, които станаха жертви на черните ангели, не бяха ли същите ония, които пращаха своите екзекутори да режат глави без съд и присъда?
Mimoza2007
30 Апр 2007 08:21
Мнения: 85
От: Bulgaria
А нещо да ти говорят имената на Гео Милев, Йосиф Хербс, Христо Ясенов, Георги Шейтанов и пр., и пр.? А "клаха народа, както турчин не го е клал" на Страшимиров?
Горскио
30 Апр 2007 08:21
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Напълно съм съгласен с Валериана.
.
Преди няколко седмици се опитах да гледам скорошен филм със сценарист Вагенщайн - за някакъв еврейски професор (Стефан Данаилов), идващ в България, атакуван от меркантилни местни.
Сценарият е истинскобездарие.
Иначе артистите и постановкате са на добро равнище, и другите неща като костюми, операторско изпълнение и т.н. нататък говорят, че пари не са липсвали.
Но сценарият е бездарен.
Горскио
30 Апр 2007 08:26
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Продължавам да чета мнението на Валериана...
И Борис I ли е писан от Фолксвагенщайн?
А се чудех откъде се е взело толкова бездарие, та даже не мога да го изгледам наполовина тоя филм, макар че съм се опитвал многократно.
Сега ми е ясно.
Хвала, Валериана!
arhiman
30 Апр 2007 11:14
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
Слава Богу, имало и нормални хора в този форум! Фрида и Валериана
fractal
30 Апр 2007 12:58
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
фрида ако учеха децата на физика химия биология и математика щяха да проумеят че всичко е закономерно и се подчинява на правила и закони противно на комунистическото беззаконие
Zomby
30 Апр 2007 13:16
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
На простия човек му трябва да вярва в Нещо. На умния човек му трябва да вярва в себе си.
chown
30 Апр 2007 13:20
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
я Вагонщайн изпълзел от некаде , да не е Атакист? или може би ГЕРБер ?
arhiman
30 Апр 2007 14:58
Мнения: 2,069
От: Bulgaria

Зомби,

Пожелавам ти да се парализираш някой хубав ден, за да видим как ще вярваш в себе си. Едва ли ще имаш търпението на онзи френски редактор от пролетта на 1997 г., който беше почти изцяло ударен от паралич и диктуваше с мигване коя буква от азбуката да напише секретарката му. По този начин състави цяла книга със заглавие "Скафандърът и пеперудата". Когато я отпечаха и му поднесоха екземпляр, той примигна и издъхна. Не, ти на негово място ще квичиш и скимтиш да ти дадат по-скоро отрова.
.
Основният въпрос в живота не е “колко съм силен аз?”, а “колко е силен Бог?” (Макс Лукадо).
Фрида
30 Апр 2007 18:43
Мнения: 971
От: Bulgaria
Fractal,
Закономерностите, на които се подчинява човешкото поведение и човешкото общество са от по-друг порядък от физико-химичните закони. Този тип научно познание не помага на децата да се развият емоционално и нравствено, така че те остават като инвалиди или осакатени в това най- човешко отношение. Възпитават ги законите на джунглата по улиците или компютърните гейм- гурута или диско- чалга- рап-метъл-сатанински- послания в попмузиката. Казвам само, че подобно състояние на нещата е доста изгодно на някои властови фактори- между които евреи, атеисти, комунисти, демократи, транс- национални и глобални корпорации и пр. Далеч съм от мисълта, че ти имаш интерес от ситуацията. Говориш за комунистическо беззаконие- то беше следствие точно от потъпкването на религията и подмяната и с атеистичната идеология, която беше античовешка и мракобесническа.
Монтен казвал, че "Науката не ни прави нито по-щастливи, нито по-добри".
Zomby
30 Апр 2007 18:46
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Архиман, напипа болното място. Среднощният ми кошмар е, че може да дойде време, през което да се наложи да разчитам на някого - па бил той и скапания господ. Не съм наясно ще имам ли сили, но ако се наложи - ще се постарая да не съществувам повече. Но от това, че човек е крайно и несъвършено същество, не следва, че трябва да си търси големия батко, който да му решава проблемите. Пък и добре - да разчитам на господ, хубаво, ама на кой от многото?
Zomby
30 Апр 2007 18:49
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Чак сега ти осмислих репликата. За пожеланието става дума. Е, аз не ти пожелавам нищо подобно. Пожелавам ти да живееш дълго и да угаснеш в здрав разум и без съществени болести - щастлив и мирен, отишъл си просто защото дните ти са се свършили.
Фрида
30 Апр 2007 18:56
Мнения: 971
От: Bulgaria
Параграфе, ти си човек на закона... Почиташ закона и си респектиран от закона...Но не Божия Закон, а човешкия... Не зачиташ Закона от преди хилядолетия, а се пънеш да защитаваш някакви нескопосани писанийца, дето ги променят през ден, и са толкова несъвършени, че сами себе си отричат; което никак не е чудно като знаем кой и защо ги е написал и гласувал... Уважавам те, казвам ти го за кой ли път- за твоята последователност и страст, но струва ми се, убежденията ти нямат сериозна основа и каузата ти остава някак висяща...
arhiman
30 Апр 2007 20:17
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
Zomby,
.
Както има една вселена и един човек, така има само един Бог - онзи, който е казал: "Аз съм пътят, истината и животът" (Йоан 14:6).
Братя Стругацки
30 Апр 2007 20:45
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
"На мен друго ми е интересно- защо никой не протестира, когато "зарибяват" децата ни с химия, математика, немски език и т.н. обаче надигат вой когато стане дума за вероучение?!"
Ха-ха, Фрида, ами никой не протестира, понеже смяната на бушони или контакти не иска молитва, а елементарни знания по електричество и магнетизъм.
Лунатик
30 Апр 2007 21:03
Мнения: 2,959
От: Bulgaria
понеже смяната на бушони или контакти не иска молитва, а елементарни знания по електричество и магнетизъм.


Глупости на търкалета.Смяната на бушони и контакти не изискват никакви знания по електричество и магнетизъм, ами изискват следването на ред елементарни стъпки, които се наизустяват лесно.

Типичен пример е този форум. Надали и 5 % от ползващите го имат понятие от принципите на софтуера, който го имплементира.

arhiman
30 Апр 2007 21:08
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
.
Така значи, таваришчи? Вярата няма нищо общо с електротехниката и химията? А публикуваните научни изследвания за промяната на свойствата на храната след нейното прекръстване или на водата на Богоявление, която запазва промяната поне едно денонощие, през което време е лечебна? А всекидневните чудеса? Аз съм правил маслосвет на момче, паднало дрогирано от седмия етаж при купон. Не само излезе от комата, но сега е студент. И т.н.
TELESHOP.
30 Апр 2007 21:09
Мнения: 452
От: Bulgaria
Гледате ли в момента по Канала филма за "хан" Борис I?
Много ми харесва юртата му.

Редактирано от - TELESHOP. на 30/4/2007 г/ 21:10:02

Сърдитко-Петко
30 Апр 2007 21:43
Мнения: 712
От: Bulgaria
Zmeja,
"...Само не разбрах защо децата непременно трябва да знаят за Содом и Гомор, а да не е задължително да са наясно с Хирошима и Нагасаки, Ковантри и Дрезден или Багдат и Кербала. Каква е разликата - все Божа промиъл.
Защо трябва да изучават за Бога , апостолите и мъчениците Христови..."

Разликата е, че случилото се със Содом и Гомора е библейски сюжет - притча за Божието наказание на тези, които грубо нарушават Божиите заповеди и са обект на изучаване от християнската религия, чиито основни персонажи са Бог, апостолите и мъчениците Христови. Докато другите ти примери са реални факти от недалечното минало, които са обект на изучаване от науката "история". Затова първите биха се изучавали в часовете по вероучение (ако се въведат), а последните се изучават в часовете по история.
Братя Стругацки
30 Апр 2007 21:55
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
архимане, не си пробутвай номерата. Специално за елеосвещението се изисква: 1. да се предшества от изповед, а след него болният приема и Свето Причастие.
2. Желанието да приемеш маслосвета трябва да е лично, а не под настояването на роднина или свещеника.
Маслосвет не може да се извършва и над умопомрачени или вече изгубили съзнание.
Като гледам май не си карал по канона. Тъй че по-добре си гледай книгите на Светите отци, а науката остави на други хора.
Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща