Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И публичните ли домове ще се откриват с водосвети?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща
imago
30 Апр 2007 22:04
Мнения: 259
От: Bulgaria
Всевишният Аллах е един, Той няма другари, а нуждата на Неговите създания от Него е огромна, никой не може да живее без Него. Неговото име е Азис - Могъщ, Този, който притежава особено величие, Непобедимият, Най-силният, Най-великият. Няма друг равен на Него.


Бисмиллях ир-Рахман, ир-Рахим.
Братя Стругацки
30 Апр 2007 22:09
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Из историите на един колега.
"Джи-пи"-то сваля "слушалките" и загрижено казва:
— Високо е — 220 на 140! Мерите ли си редовно кръвното налягане?
— Не. Нямам апарат.
— Купете си! Не вземайте електронен, защото батериите им се изтощават бързо и не показват точно. Купете обикновен, живачен, като този — и сочи манометъра, който току що е свалил от ръката ми — те са по-точни!
Тук от подсъзнанието ми изплува съответната картинка от учебника по физика за 7. клас и, без да искам, отронвам:
— Но този не е живачен! — и в същия момент съжалявам, защото чувам железния аргумент:
— Как да не е?! Живачен е, защото показва налягането в милиметри живачен стълб.

Фрида
30 Апр 2007 22:18
Мнения: 971
От: Bulgaria
Което идва да покаже, че изучаването на физика и химия не е научило никого да си сменя бушоните или да си мери кръвното. Но някой спомня ли си нещо полезно, което е научил в училище?!
Zomby
30 Апр 2007 22:32
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Ариман, все по-интересен ми ставаш: "както има една вселена и един човек"... А кой е тоя човек?
Zomby
30 Апр 2007 22:39
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Фрида, аз лично си спомням страшно много полезни неща, които съм научил в училище. Но нали знаеш - обучението има две страни този, който обучава и този, когото обучават... Е, и по мое време не се получаваше с всички, разбира се...
fractal
30 Апр 2007 22:47
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
в библията пише в еклисиаст маи , , които трупа знание трупа мъка, ,
а за християнството е достатъчна , , вяра , надежда и любов, , а до маика им софия не всеки стига даже и фило софията
imago
30 Апр 2007 22:49
Мнения: 259
От: Bulgaria
Човекът е Волен Сидеров.
Zomby
30 Апр 2007 22:51
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Ей че гот! И аз за него си мислех!!!
Zomby
30 Апр 2007 22:53
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Фрактал, а на колко точно години е майка им?
Valeriana
30 Апр 2007 23:37
Мнения: 477
От: Bulgaria
Искам да попитам интервюиращия Бойко Панов нещо, което вълнува много Българи в България и вън от нея...


Вие знаете ли, господине, че А.Вагенщайн живеейки в чужбина през последните петнадесетина години и работейки за международното Еврейско лоби е едно от главните действащи лица зад идеята:


Спасението на Българските евреи да се потулва максимално и да се умаловажава, а за сметка на това да се раздухва истерията срещу България, че е участвала в затриването на Солунското еврейство, т.е. Българското (не Германското) правителство, трябва да отговаря за геноцида там. Съответно и да се вадят дивиденти от това


Наистина намериха се и достойни евреи и филмови дейци, които се опитаха да покажат истината и по този начин да опровергаят долните козни. Бяха положени усилия, но гласът им слабо се чу. Някак си комунистически-турското правителство не застана зад тях, защото се беше ангажирало с пустите му Еврейски лобита да си помагат взаимно и нямаше интерес да защити истината, а с това и интересите на управляваната от тях държава.


Не от девет, а от деведесет и девет дерета лайна е носил г-н Анжел Вагенщайн да ни подмени историята с митологията, която цъфна с поредната, Германска провокация на Берлинския Свободен Университет. С това той се опитва да ни вменява омразата и злобата, които изпълват сърцето му и с нея да ни обяснява Българските и Балканските проблеми.


Може и други да са стртезите, но той е главният сценарист на Българския криминален преход, добре заплатен от Турските обръчи, Еврейските банки и лобита, Руската мафия, както и подкрепен от криминални елементи в някои Европейски правителства. Пак немА избор г-н Вагенщайн и пак му беше наложено за слава и за пари да продаде и майка си и съвестта си.


Защо Бойко Панов не засегна тази страна на творчеството на Анжел Вагенщайн?


Туй е въпроса!


***


Бог е любов, драги ми Анжеле, затова не го познаваш, а и не го признаваш.




Редактирано от - Valeriana на 01/5/2007 г/ 00:22:31

Zomby
30 Апр 2007 23:50
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Фрактал, въпросът ми всъщност е излишен. Току-що се сетих че съм ги виждал - и майката, и дъщерите, на последния Биг Брадър. Прав си, интелектуално са много привлекателни.
Manrico
30 Апр 2007 23:52
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ми да, и още въпроси има за задаване - бил ли е, кога и защо, Анжел Вагенщайн в Roswell i Area 51?

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
Олег Офренов
01 Май 2007 00:10
Мнения: 961
От: Bulgaria
Преди няколко години отиде в Брюксел да ни представя на Европалията с доклад, че едва ли не сме избили най-много евреи на глава от населението.
Прати го Еми Барух, ген.директорката на нашето представяне.
Нея пък я назначи външният министър Соломон Паси.
Как можеш да пратиш човек 2 пъти "убит" в името на Н.В. и агент на 3 комунистически тайни служби да ни представя пред света?
Май беше активно забъркан и в бутането на паметника на Цар Борис III в Израел.
Много гаден номер му свиха на Симеон.


Valeriana
01 Май 2007 01:30
Мнения: 477
От: Bulgaria
"Ми да, и още въпроси има за задаване - бил ли е, кога и защо, Анжел Вагенщайн в Roswell i Area 51?"



Питай, питай, Манрико,


с питане и до Цариград се стига...а доказателствата за слоновете си ги пази за спомен и да ти държат топло

Редактирано от - Valeriana на 01/5/2007 г/ 01:35:47

Фрида
01 Май 2007 01:31
Мнения: 971
От: Bulgaria
Ами Зомбе, кажи нещо конкретно де... Недей така ...много неща...Или не си спомняш в момента
Чичо Фичо
01 Май 2007 02:49
Мнения: 24,838
От: United States
Филмът за Борис по сценарий на Вагенщайн беше слаб. Но утре (2 май) се навършват 1100 г. от смъртта на св. цар Борис (907) според приписката на черноризец Тодор Доксов. Добре е, че ще има тържество в "Голямата базилика" в Плиска с варненско-великопреславския владика Кирил в съслужение с 30 владици от всички православни църкви. Ще откриват и паметник на Борис. Това е важна кръгла годишнина, както и другата - от смъртта на Калоян (1207).
*
Вагенщайн е прав за религиозния кич и че БПЦ носи вина за поощряването му и не от вчера (срв. Христо Гандев, 'Бълг. народност в 14 в.').
*
"Етиката" и "морала" са общо взето едно и също, етиката е дисциплина, която изучава морала (нравствеността). "Етиката и морала", независимо дали казано от Вагенщайн или от колега форумец, е повторение.
*
Моралът на хората не се подобрява с приказки, а с примери - дайте им примери на действащо правосъдие, приемливо равнище на справедливост, т.е. възможност да се издигнеш по честен начин, възможност забогателите от политиката реално да бъдат осъдени, и ще се подобри моралът.
*
Вагенщайн не е прав за задължителното изучаване на религия в държавното училище. Това не трябва да се допуска. Знания за религията да се получават по другите предмети - история, литература, философски науки, музика, изкуство. Примерно преди да учат за Символ-веруюто на Ботев децата да научат за няколко минути откъде е заимствал формата. Да чуят Веруюто на Добри Христов. Да им се обясни с думи прости защо личността на Христа заема повечето място във Веруюто и какви политически проблеми е имало около нея в миналото.
*
Не се премълчава спасяването на българските евреи. Напротив, периодично се вдига шум, пишат се книги като тази на Бар-Зохар, чествания на наши държавници на запад, даже именуване на улици в чест на България като в Ню Йорк в 1995. Даже нашите държавници стават леко досадни с постоянното си врънкане да ги хвалят в чужбина за спасяването на евреите.
*
Глупаво е да се нарича "провокация" една статия на (неизвестни извън професионалните среди) научни работници. Свободата на научното изследване е основна ценност. Например аз в никакъв случай не съм за ограничаване правото на др. Живков да пише историческите си опуси, които често са много интересни, макар да противоречат на фактите. Така и Берлинския свободен ун-т може да си пише свободно, без да бъде заклеймяван от възмУтени гражданки, президенти, премиери, посланици и общински власти, които технически не са участници в научния дискурс. Хубава беше статията на Иван Илчев.
Пейчо Пеев
01 Май 2007 06:01
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
морала е основна ценност на науката, без морал е наука ала менгеле, и титлите научен и фасадата институт им трябва за достоверност, фактите около жертвите на свободата в батак са истинно установени, има и концепт, големия наратив свободата, тук наука няма фичо, заблуждаваш наивните, както и за кючека
Пейчо Пеев
01 Май 2007 06:58
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Германски и български изкуствоведи и културолози от института гьобелс искат ревизия на "мита за Батак"Според тях е преувеличен броят на жертвите, който се осланя на много едностранчиви сведения от западноевропейски емисари и журналисти, които също са били повлияни от антиосмански стереотипи. Екипът имал забележки към експозицията на музея в Батак, чиито картини апелирали към "емоциите на посетителите", имало снимки на "мними главорези, нередовните башибозушки отряди". Затова трябвало да се направи ревизия на експозицията на музеите в Батак и София в частта й за баташкото клане. Организаторите смятат, че е време да се разкрият исторически "фалшификации", пропагандните произведения, на основата на които възниква "Митът за Батак", антиосманската пропаганда в Западна Европа, в която "Батак се ситуира като част от трансевропейско антиислямско обществено мнение"
imago
01 Май 2007 08:20
Мнения: 259
От: Bulgaria
Що е наратив и как го хапват постмодернистите.
* * *
Етиката и моралът все пак са различни неща. Професионалната етика например е формализиран и до голяма степен изчистен от съдържание морал. Форумната етика тоже. Прочее българската форумна етика е направо антагонист на морала.
* * *
Пейчо, морална е ли е неевклидовата геометрия?

Редактирано от - imago на 01/5/2007 г/ 08:28:38

Zmeja
01 Май 2007 08:48
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
imago,
Неевклидовата геометрия е даже по-моралната от двете геометрии, защото формално е по-демократичната. Тя допуска от една точка да спуснеш колкото си искаш перпендикуляри към една права, както и през една точка да прекараш повече от една права успоредна на дадена права, което си е направо 1:1 равностойно на допускането на колкото си искаш различни мнения в политиката и живота.

Редактирано от - Zmeja на 01/5/2007 г/ 15:41:47

Добави мнение   Мнения:118 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща