Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В Америка станах по-голям патриот
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:128 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
Sta
16 Сеп 2007 22:51
Мнения: 5,780
От: United States
Аз не го бях схванал така термина "крайно необходима", и се бях подвел да мисля като Оракъла. Предлагам да го смените на "ограничено необходима", за да няма двусмислици и хората да се бъркат. Добре е също да подчертаете дебело за привържениците, че не трябва да се казва "необходимо ограничена" което е /без/крайно различно по смисъл.

─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─
След като изтребим тарикатите, ще останат в наличност само балами.
paragraph39
16 Сеп 2007 22:53
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Атака" иска предсрочни парламентарни избори
В. "НОВИНАР"-17.09.2007
....................
Натиснете тук
paragraph39
16 Сеп 2007 23:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STA,
"Крайно Необходим"/о, а/ се използва в Смисъл: "спешно", "належащо", "безалтернативно", "спасяващо" и подобни!
НЕ съм предлагал да бъдат "изтребени" тарикатите/те се самоизтребват и сами!/, а съм предлагал да ПРОСВЕТИМ "баламите"! За да НЯМА "тарикати"- защото, "тарикати" има само там и само когато ИМА "балами"!!! Сиреч, ако ВСИЧКИ са "тарикати"- НЯМА "балами"! И "обратно": ако всички са "балами"-НЯМА тарикати!
Sta
16 Сеп 2007 23:18
Мнения: 5,780
От: United States
Параграф, отговарям по ред:
- "КОЕ й е "лявото" на Партия "Атака"
Не знам. Аз не съм твърдял, че е лява. Както и ти сподели, от това че в нея има леви избиратели не следва че е лява.
- "архонт Слави Бинев и той ли е "ляв", щом е в Партия "Атака"
Абсолютно не. От твърдението че левите са в атака, не следва че всички в Атака са леви. Ако си нарисуваш 2 кръгчета, едно по-голямо "Атака" и едно по-малко в него "леви" ще се сетиш колко е неуместен въпроса ти.
- "ти какво разбираш под "ЛЯВ"
Туй е въпрос на дефиниция. Някои се концентрират на разделение по линия работодател-наемен работник. Други го извъртат на самостоятелен/чакащ да му бъде предоставено. Аз лично съм привърженик на деление според разбиранията за икономическата политика. Колкото по-либерални, токлова по в дясно. Но, пак повтарям че е въпрос на дефиниция. В случая твоята дефиниция е достатъчно близка до моята по отношение на хората които обхваща. Някой тук, очевидно повлияни от пропагандата се опитват да направят разделянето по линията социално ориентиран и с грижа са човека/ориентиран към потискане на човека. Само с тази дефиниция не съм съгласен. Напр. Днес тук се ширеше мнението, че Костов бил много ляв понеже искал да намали данъците и осигуровките. За мен това е дясна политика. Изпуска се, че от големи данъци и осигуровки следва безплато образование и лечениеи т.н., но тук вече стигаме до лумпените, с които и почнахме. Предполагам отговорих на всичко


─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─
Като изтребим тарикатите, ще останат в наличност само балами.
Sta
16 Сеп 2007 23:33
Мнения: 5,780
От: United States
Параграф,
Съглрсен съм че думата "изтребим" не отговаря на целта ми. Обаче иначе не съм съгласен с твърдението, че като просветим баламите вече нямало да има тарикати. Ако се замислиш, че теорията на Дарвин е част от една по-обща теория за поведението на живите същества, може и ти да приемеш тази хипотеза. Съществуването на тарикати е естествената и единствената причина баламите да се стремят да се образоват и да престанат да ги лъжат. При тази постановка, един определен процент балами и съответно тарикати е най-здравословен за обществото. Ако паднат под него стремежа към просвещение намалява понеже слуховете за излъгани почти изчезват. И в следващия момент количеството балами рязко нараства. От друга страна, ако тарикатите изчезнат обществото става уязвимо поради липса на стимули. Възмоцността всички да станат балами при идването на един единствен тарикат е огромна.
*
Тази теория е напълно в духа за ляво-десните разлики. Кой бил наемен работник и кой не - туй са остарелите разграничителни линии.
paragraph39
16 Сеп 2007 23:57
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STA,
SORRY!
Останах с впечатлението, че си СЪГЛАСЕН с Левчев-син, че "левите" хора- че , даже, и "лумпените"/по твои думи!/ били в Партия "Атака"- понеже, видите ли, в България НЯМАЛО "лява" партия/и партия на "лумпените" ли няма, а?!/ !!!
Това, че /според теб!/ в ПАТРИОТИЧНАТА Партия "Атака" повечето били "леви", говори САМО за едно: ПАТРИОТИТЕ в България с "леви" убеждения са ПОВЕЧЕ от патриотите в България с "десни" и други убеждения! А и, според мен, НОРМАЛНО е в една държава и Общество хората с ЛЯВ социално-икономически Статус да са Мнозинство- защото в индустриалната държава и в развитото Общество Хората на Наемния Труд са винаги ПОВЕЧЕ от Работодателите, Самонаемащите се и останалите!!! Друг е въпросът дали хората с Ляв Статус си знаят Политическите Интереси и дали "левите" партии защитават Интересите на хората с Ляв Статус!
ФРАПИРАЩ пример е, например, Електоратът на ДПС в България- ми ти, милите, по партийни "симпатии" към ЛИБЕРАЛНАТА/?!/ ДПС, до един/99.9%/ се оказват "либерали"/прието е да се дчита, че "либералите" са "десни!/. А, социално-икономическият Статус на 99.9% от Електората на ДПС е...! Ти го кажи- ама са хора от бедни по-бедни, нали!? Обаче, "десни"/"либерали"/ по политически Симпатии и Гласуване! Е?!
И с Електората на БСП и СДС, ДСБ и прочие е СЪЩОТО- в Мнозинството от случаите изобщо НЯМА съответствие между социално-икономическите Интереси на членовете и симпатизантие им и РЕАЛНАТА Политика на тези партии, но...! Демокрация е, де!
А Партия "Атака" НЕ е КЛАСОВА партия- затуй в нея могат да членуват / и членуват!/ и могат да гласуват за нея/ и гласуват!/ хора от РАЗЛИЧНИ Класи!
"Идеологията" на Партия "Атака" е ДА ВЪРНЕ на Народа Властта и Суверинитета Му и Република България да бъде управлявана В ИНТЕРЕС на Мнозинството от българския Народ/ а НЕ в интерес на 5-10% от народа и в интерес чуждестранни явни и тайни "Фактори" и "Сили"/!!! Зовът на Партия "Атака" е: "НЕ на Досегашните и Досегашното им!"!
Естествено е, в такъв случай, Враговете/виж ги кои са!/ на Партия "Атака" да са ИЗМЕЖДУ тези, които са СПЕЧЕЛИЛИ от Досегашното управление на България! Толкова естествено е, също, симпатизанти на Партия "Атака" да са тези, които са ЗАГУБИЛИ от Досегашното управление на България! ТОЛКОЗ просто и логично е! Какщво ще бъде управлението на Партия "Атака" когато/ако?!/ вземе Властта- това зависи от съотношението на "силите"/"леви", "десни", "средни", "никакви"/ ВЪТРЕ в Партия "Атака"! Когато му дойде времето и това ще коментираме! Засега, по-важното е:
"НЕ на Досегашните и Досегашното им!"
18 ГОДИНИ СТИГАТ!

АТАКА-А-А-А-А!..."
Чичо Фичо
17 Сеп 2007 04:30
Мнения: 24,838
От: United States
Намерих последния вариант на първото куплетче:

Go marching on, enlightened people,
A brighter future lies in sight!
Let literacy’s youthful power
Deliver you from lowly plight.
Endeavor in the quest for knowledge
Will make you cherished in the world.
Respond to this eternal calling
And get the blessing of the Lord.
Добави мнение   Мнения:128 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7