Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В Америка станах по-голям патриот
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:128 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
Muktadasaxkoburgidiotski
16 Сеп 2007 10:52
Мнения: 14,528
От: Mali
Гозе , някой път като ти чета филипиките за Русия - изглеждаш ми като малко по-лек случай на ФЛ. Да не говорим , че ти със сигурност не си стъпвал в Русия. Казвам ти го добронамерено , щото в други пасажи си напълно еупсихичен.
44magnum
16 Сеп 2007 10:56
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Николас бих те посъветвал преди да се пенсионираш в америка да станеш гражданин!Иначе ще получаваш пенсия точно за 6 месеца и нито ден повече ако не живееш в щатите.Ако останеш да живееш със зелена карта в америка всеки месец трябва да ходиш в СС и да им доказваш, че пребиваваш законно в страната.Имахме разправии по този въпрос с един форумец преди време и не ми се рови сега да ти доказвам и на теб, но бих ти препоръчал да се поинтересуваш по въпроса и да не се изказваш предварително без да знаеш закона!За западна европа не знам как е и затова ще си спеста коментара!
Gozambo
16 Сеп 2007 10:56
Мнения: 7,892
От: 0
Магнум,
въпросът е принципен. Трябва да има съответствие между думи и дела. Само тогава ти си морален човек. Когато правиш едно, а говориш точно обратното, ти си силно неморален тип. Аз не мога да приема основания за това обилно храчкоотделяне оправдания, като документите не ми излизат, имиграционните ме гонят, пенсийката ще ми изгори и подобни. Не ти харесва- отиваш, където ти харесва! И в случая нямам предвид изобщо да се спират хората да критикуват. Говоря само за онези, които до хилядния си постинг не са споменали едно единствено нещо, което да е добро за Америка, само пцоване и чумосване.
Captain Buddy
16 Сеп 2007 10:57
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
“Путин, който води същата имперска политика, като Буш” – не се сещам по времето на Путин Русия да е водила политика като тая на Буш в Ирак. Това твърдение е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА Gozambo! Теб в Америка нещо сън те не хваща. Аре стига си стоял на вахта, хапчето и лягай![/b]
Trakietzzlaten
16 Сеп 2007 11:02
Мнения: 495
От: Bulgaria
С удоволствие изпях "Върви народе възродени" на английски, във впечатляващия превод на Чичо Фичо. Очевидно е по-добър литератор от Владимир Левчев. Пък и по-добре познава Америка. Чичо Фичо, в литературата си в свои води, за разлика от политиката, и то си личи веднага. Браво за превода още веднъж!
Nickolas
16 Сеп 2007 11:05
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Аз не живея в щатите и нямам намерение да се преселвам там. Познавам хора, които получават пенсии от там. Може да имат US-гражданство. Въпросът е и какви пенсии, защото има различни пенсии. Пенсионни застраховки, частни пенсионни застраховки от застрахователни компании и пр. под. А за гражданството - аз самият мога само да дам съвет на всеки, които иска да бъде действително горд българин в чужбина и България - да си смени гражданството и да заеВе българското при първа възможност. Е, ако е американско - до една Файром-Македония няма да може да отиде после, ама "big leek" с Македонията. Тя да е кусур!
Nickolas
16 Сеп 2007 12:01
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Та какво викаш му е лошото на горното? Да оставят българите и други социални минуси да си карат като в България ли? Да карат в "грешното платно", както си карат в НеРеБе-то ли? Само така се навежда ред.
Аз като казах на един добър познат как е точно в Германия с превишаването на скоростта, той вика - абе нали Адолф Хитлер, такова, го няма вече. И на мен не ми харесва да ме глобяват 15 ? за 7 километра отгоре, но друг начин няма. Внимавам. Гледам си по-често стрелката къде е. И си ме глобяват въпреки това статистически по 3 пъти на две години. А reckless driving, за което по-горе иде реч, е по-тежката, вече съзнателната, преднамерената, степен на невнимателното каране в рамките на закона и затова излиза от рамките на допустимото от закона. Затова и трябва да се наказва. Плащане му е майката! Друго няма освен тикетинг. Някой да намери годишния брой на жертвите от ПТП в САЩ и да ги сравни с тези за една година в 7 милионна България. В същност дреме ми за САЩ, ама като вземат българи да се месят с мненията си в една чужда система, щот не им аресвала, става супер интересно.
44magnum
16 Сеп 2007 14:43
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Николас няма лошо в горното само казвам, че някои реват че българия била полицеиска държава.Вчера гледах един циганин го хванали пиян с бутилката водка в колата.И се прави на важен циганина, но ако го накажат по закон има да има неправителствени организации нарушаване на правата на циганина и т.н.Нали разбираш какво искам да кажа?
Nickolas
16 Сеп 2007 15:29
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Напълно разбирам. Това вече е друга тема. Не ми е работа, пък и то от критика едва ли вече има нужда.
Монтен 1
16 Сеп 2007 15:43
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Фичо
за превода
Пее се
milcho
16 Сеп 2007 15:50
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Хайде "оправете се" Ста сие Гозамбовци, Магнуми, Фичовци, Ланселоти, монархисти и вся осталная сволач лузъри, не сте се сетили още да се наречете Уауашингтони, щото нЕмате роби, а инък сте "коремни идеолози" на Кок, да Кола пропагандата, но сори, пият я хората, но не ви вЕрват...Ха Ха, но да продължим, кой е Ста и кой е Гозамбо, кой е Филчо, кой е Фичо, кой е Круелка, кой у Гаспарини, кой е Оракъла, все едно и също гоБедо както казва моя син, , и за един "пробит долар" ще продаде и май и баща и син и дъщеря и внук...Нейсе налей Стагозамбо...Очи гозамбъйе...Ха Ха.
A_Bulgarian_in_USA
16 Сеп 2007 20:21
Мнения: 976
От: USA
44magnum, а на мен висшето образование ми го признаха още на четвъртия месец. И знаеш ли как? Дадох им дипломите си, ама американците гледаха статиите ми - къде какво съм публикувал.
Gozambo
16 Сеп 2007 20:22
Мнения: 7,892
От: 0
Милчо,
същинска въшка си. Чудя се откъде те прихванах! Няма ли начин да те насадя на някой друг?
Sta
16 Сеп 2007 20:47
Мнения: 5,780
От: United States
Колега Гозамбо,
Ами беше го насадил на мен но после си го взе обратно. Поради което съмненията ми, че съм сгрешил като ви сравнявам почват да се разсейват. Но, извинявам се и на теб че съм те използвал са сравнтелна мярка. В случая мнението ми засягаше изключително и само колегата Милчо, както ясно се вижда от красивите му подскоци. Нямаше пряка връзка с теб, честно.

PS, Някой друг на твое място можеше и да се радва на развитието на разговора, ако не се хващаше толкова формално за буквата. Действително съм те оценил грешно, за което ти се извинявам искрено.
paragraph39
16 Сеп 2007 21:21
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STA,
/:/ "...Айдее, на партия Атака, В. Левчев и пречел. Параграфа обаче или не е схванал какво е казано, или му се иска да преиначи. Левчев не казва, че Атака е лява партия - казва че е "иззела" това пространство. Демек, тази ниша от множеството на избирателите е заела. Доказателство за този очевиден факт е самия параграф. Щом като се чувста толкова комфортно един убеден комунист, значи в лявото пространство ще трябва да се е разположил. Или се лъжа?
......................................... ......................................... .....................................
ЛЪЖЕШ /се/!!!
Партия "Атака" е ПАРИОТИЧНА/"националистическа/ партия!
Патриотичните партии, у нас и по Света, се раждат и набират мощ по време на Социална или Управленска КРИЗА в Държавата!
Патриотичните партии, у нас и по Света, ГУБЯТ силата си, когато Кризата в държавата бъде преодоляна и отмине-а "изгубената" част от патриотичните партии се ориентира/т/ към съответстващото им КЛАСОВО Политическо Пространство/"ляво", "дясно", "средно", "никакво"/
Патриотичните партии, у нас и по Света, са ВСЕкласови, НАДкласови/в крайна сметка, БЕЗкласови/!
В патриотичните партии, у нас и по Света, членуват или им симпатизират Граждани от ЦЕЛИЯ Политически/КЛАСОВ/ спектър- "леви", "десни", средни", "никакви"!
ПОЯСНЯВАМ: "леви" са хората от "Нисшата Класа"- хората на Наемния Труд, Наемните Работници; "десни" са хората-Работодатели /"Висша Класа"/; "средни" са хората, които са сами на себе си Работодатели/ т.нар. "свободни професии", лекари, адвокати, художници, семейни фермери и др. подобни; "никакви" са хората, които НЕ са нито едно и горните три/ учащи се, клошари, пенсионерии др. под./
Така че, що се отнася до Партия "Атака" СЕГА, то важи Вазовото:
"И всякоя възраст, класа, пол, занятие, взимаше участие в това предприятье. богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата, учений с умът. ..."-ТОВА е Патриотизмът!
А ако Интернационализмът е ЛЯВ/както твърдят "демократите"!/, може ли и Национализмът също да е "ляв"!
Впрочем, КОЯ от 30-те точки от Програмите на партия "Атака" е ЛЯВА- я кажи, НЕ мълчи! ТУК: Натиснете тук и тук- Натиснете тук
Това, че и аз/комунист по Убеждения/ симпатизирам на Партия "Атака" и гласувам "ЗА!" нея, НЕ прави Партия "Атака" ЛЯВА, а я прави ПАТРИОТИЧНА! Друг е въпросът каква ще стане Партия "Атака" когато/ако/ дойде на Власт и ще трябва да управлява- защото, РЕАЛНАТА Политика е винаги КЛАСОВА?! Аз бих искал тогава Партия "Атака" да избере Пътя НАЛЯВО- което е логично за "общонародните"/патриотичните/ партии, тъй като Мнозинствоо от Народа, по своя социално-икономически Статус, е ЛЯВО!
Но, засега...Партия "Атака" НЕ е нито /крайно/ЛЯВА, нито /крайно/ДЯСНА- Партия "Атака" е КРАЙНО НЕОБХОДИМА!!!




------------------------------------------ -----------------
ДА ПРОСВЕТИМ БАЛАМИТЕ, ЗА ДА НЯМА ТАРИКАТИ!/Р39/
paragraph39
16 Сеп 2007 21:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Парламентът се е превърнал в институция за хрантутници
...Първото изказване в пленарна зала тази сесия беше на лидера на АТАКА Волен Сидеров. Той предупреди за безпрецедентното обедняване, за растящите цени, за инфлацията, което излиза от контрол. Това са проблемите на българското общество. Това са реалните резултати от управлението на Станишев. Затова АТАКА поиска изслушване на министър-председателя и настоява за незабавни мерки за овладяване на цените и инфлацията. Животът на обикновените граждани рязко се влоши, а в макроикономически план започва финансова дестабилизация. Ролята на АТАКА е непрекъснато да бъде коректив на управляващите. В случая за приемането на реалистични бюджети, за последователна политика на повишаване на доходите, за намаляване на данъчното бреме. За партия АТАКА това са първостепенни задачи...
..................
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК:
Натиснете тук
Oraсle
16 Сеп 2007 22:23
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Извинявам се че не е по темата, но се налага да внеса съществено уточнение:

Но, засега...Партия "Атака" НЕ е нито /крайно/ЛЯВА, нито /крайно/ДЯСНА- Партия "Атака" е КРАЙНО НЕОБХОДИМА!!!


Горното твърдение е вражеска отродителса пропаганда!

Истината е че Партия "Атака" е Б-Е-З-КРАЙНО НЕОБХОДИМА!!!

Sta
16 Сеп 2007 22:35
Мнения: 5,780
От: United States
Параграф,
Кефиш ме с качеството си да подмениш тезата, след което с лекота да застреляш двойника. Няма никакво значение всичко, което си казал за ориентацията на партия Атака. Няма значение също дали социалния статус/както ти вярваш/, състоянието на духа или пък разбиратията за икономическата политика разделят хората на леви и десни. Същественото е, че всичко това е встрани от въпроса, който коментираме. А ние коментираме тезата на Левчев, че левите избиратели нямало къде другаде да идат освен в Атака. За което напр. вие двамата със Змея сте живите потвърждения. Като се има предвид силната антикомуностическа реторика на лумпените, раздвоението ви е разбираемо. За Змея тоя компромис е недопустим. За теб е. Общото е, че и двамата няма къде другаде да идете и затова той стои в периферията и чака нещо да се преобърне, за да дойде, а ти си вътре, макар и несъгласен с две+една необявена от 30-те точки. А с това че Атака не е нито дясна нито лява съм напълно съгласен. Предполагам и Левчев е съгласен след като използва неутралната в това отношение дума лумпен.
paragraph39
16 Сеп 2007 22:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ORACLE,
ПЕПЕЛ ти на устата!
Дано си ЛОШ Пророк?!
Защото, казал съм го/по-горе!/:
-Патриотичните партии, у нас и по Света, се раждат и набират мощ по време на Социална или Управленска КРИЗА в Държавата!
-Патриотичните партии, у нас и по Света, ГУБЯТ силата си, когато Кризата в държавата бъде преодоляна и отмине-а "изгубената" част от патриотичните партии се ориентира/т/ към съответстващото им КЛАСОВО Политическо Пространство/"ляво", "дясно", "средно", "никакво"/
Сиреч, ако Партия "Атака" бъде БЕЗкрайно необходима"/както твърдиш!/ значи ПРЕДВИЖДАШ /?!/ БЕЗкрайна Социална и Управленска КРИЗА в държавата България ли?!? Или?!...
Щото, ако питаш мен, то...: Партия "Атака" ТРЯБВА час по-скоро да СЛЕЗЕ от Политическата Сцена в България- но САМО по Причина, че са ОТПАДНАЛИ Причините, поради които Партия "Атака" се появи и качи на Политическата Сцена в България!/Р39/ КАЗАХ!
----------------------------------------- - -----------------
ДА ПРОСВЕТИМ БАЛАМИТЕ, ЗА ДА НЯМА ТАРИКАТИ!/Р39/

Редактирано от - paragraph39 на 16/9/2007 г/ 22:48:52

paragraph39
16 Сеп 2007 22:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STA,
Питах: КОЕ й е "лявото" на Партия "Атака"/ в програмните й документи/!!!
Пояснявам: НЕ питам за КОАЛИЦИЯ "Атака", а за ПАРТИЯ "Атака"/Партия "Атака" НЯМА нищо общо с Коалиция "Атака"!/!
Питам: архонт Слави Бинев и той ли е "ляв", щом е в Партия "Атака"?!
Да попитам: ти какво разбираш под "ЛЯВ"?!/за Левчев-син ми се изясни, че нищо НЕ разбира от тия работи!/
Питам: на какво отгоре Левчев-син постав на Партия "Атака" етикет "лява"?!
Питам: Партия "Атака" член на ЛЕВИЯ Алиянс в Европарламента ли е или НЕ?!
Друго НЕ питам/засега/!
За твое сведение: в България има, дори, КОМУНИСТИЧЕСКА партия+ още дузина ЛЕВИ- така че, "левите" ХОРА в България НЕ са БЕЗ избор/както ПОГРЕШНО ти и Левчев-син твърдите МАНИПУЛАТИВНО!



Редактирано от - paragraph39 на 16/9/2007 г/ 22:51:49

Добави мнение   Мнения:128 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща