Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България подкрепи Италия срещу забраната на разпятия в училище
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:101 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Пламен Пенев
02 Юни 2010 22:55
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Подкрепата не е от България, а от неколцина самозабравили се чиновници... Както се казва "Всичко Мара втасала и се препасала".
/\\eko
02 Юни 2010 23:08
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
България на книга е християнска/дори и в това не съм сигурен/, но на практика е атеистична държава, с изпъкващ елемент на джамии-ловери.
потребител,07
02 Юни 2010 23:30
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
България подкрепи Италия, която оспорва решение на съдебен състав (7 души) на Европейския съд за правата на човека, забраняващо излагането на разпятия в класните стаи в страната.. Десетте страни, подкрепящи Италия са България, Армения, Гърция, Кипър, Литва, Малта, Монако, Сан Марино, Румъния и Русия.
Iwan Wazow
02 Юни 2010 23:50
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
За съжаление България все още не може да надскочи себе си и да избяга от простотията. Не-религиозността беше едничкото хубаво нещо, което ни остана от комунизма, но уви същото беше с особена вещина зас.ано през последните 20 години.[/quote]
Ку-Ку
03 Юни 2010 00:21
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Италиянците мога да разбера - религиозен народ, ама нашите представители отде се извъдиха такива християни?
La Muerte
03 Юни 2010 00:37
Мнения: 720
От: Bulgaria
А може ли да дадете имената на тези , които са решили, че България трябва да вземе точно тази страна и точно по това дело? Това не би трябвало да е някаква тайна, а ние е добре да можем да питаме кой ги е упълномощил за това.
Zaq
03 Юни 2010 01:09
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Браво! Решиха толкова важен въпрос!
Ами като им е толкова омразен кръста да помислят да направят и като евреите - вместо математическия знак плюс(+) да въведат обратно Т ...
paragraph39
03 Юни 2010 01:42
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТЪЙ, де, в класните стаи, редом до Разпятието, трябва да има петолъчка и сърп и чук, или портрети на Маркс, Енгелс и Ленин- заради учениците, деца на комунисти, социалисти и АТЕИСТИ?!
simo
03 Юни 2010 01:55
Мнения: 8,455
От: Jamaica
пара, какви атеисти сте комунягите бря ... я се виж как си ги наредил сичките ви божества и светии едно до друго ...

по темата - ако за училището се плаща с мои данъци, молим обучаващите и администриращите да се концентрират само и единствено върху учебната програма, качеството на обучението и напредъка на децата.

всичко останало да го правят в свободното си време и със собствени кинти.
garamel
03 Юни 2010 03:15
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
simo е прав.
И тва сме го чепкали много пъти.
Комунистите не са атеисти. Те са вярващи. Тяхната религия проповядва че е добро да вземеш от този който е постигнал нещо в живота и да го дадеш на селският Андрешко. Вземи от ближният, дори ако трябва да го пратиш в трудов лагер или да го ликвидираш физически. След това настани децата си на негово място. Преразпределението е добро. И още... Забрани на децата на буржоазията да ходят в университет, така ги ограничаваш завинаги от властта. Прати своите в университета, от специална квота, за партийци. Избутай ги през университета, после ги направи местни партийни деребеи така че да им се кланят плебеите като на богове.
Божествата в тази религия бяха недосегаеми, както във феодалните общества. Слагаха ги в саркофази и после в мавзолеи, където мало и голямо трябваше да им се кланя като на божества, и под строй. Имаше наказания за отлъчване от тези мероприятия. На партийните членове им бе стриктно забранено да влизат в църква. Религията наречена комунизъм не трябваше да има конкуренция.
Народът толкова "обичаше" тази нова религия, барабар с нейните божества, че тя се прочу като религията проповядвана за най-кратко време, едва 50-тина години...след което се сгромоляса в нужника на историята
anacephal
03 Юни 2010 04:41
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Религията е психиатричен проблем. Който не вярва - да посети САЩ и да си отваря очите и ушите на четири!
nikolayds
03 Юни 2010 05:26
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Браво,
интересно къде са другите - Испания, Португалия, Полша, Хърватия, Сърбия, Черна Гора, Словения, Словакия, Ирландия, Грузия?
Не е коректно, да обиждате християните. На мен не ми идва на ум да Ви се смея на атеизма например и как той не бил 'религия'.

За господина с забележка за САЩ, ми то там има такава непоносимост сред 'елитарните' кръгове към христианството, че не на четири ами и на 6-8 да си отваряш очите, ако например не си съгласен с некое 'общо прието' обеснение изхвърчаш. Да не говорим за глупотевините за 'Коледа', весели празници и т.н.

За това кой плаща данъци и какво решава, ми мнозинството решава, поне засега. Много хора не са съгласни да помагат на нуждаещите се, други да дотират здравното осигуряване, трети за армията, четвърти -“ аз немам деца що да плащам за училище" и т.н. По всеки един може да се види елементарна взаимо връзка -“ напр. учението на моралните и религиозни основи и разпятието в училище, съчетано с днешните учебни програми, би имало позитивен ефект към възпитанието и моралната ценностна система. Иначе как да обясниш, че не е хуманно да се убива, като в природата това е съвсем естествено.
simo
03 Юни 2010 07:01
Мнения: 8,455
От: Jamaica
атеизмът е религия колкото несъбирането на марки е хоби
Барон Портокал
03 Юни 2010 07:09
Мнения: 421
От: Bulgaria
Еврейского мальчика-хулигана отец отдал на перевоспитание попу. Через пару дней мальчик вернулся в семью просто шелковым. Встревоженный папа спрашивает: "Тебя там били?". Мальчик мотает головой. "Мучали?". Мальчик мотает головой, потом говорит: "Я как зашел в церковь, увидел там изображение распятого еврея, сразу все понял...".
Herr_Vasko
03 Юни 2010 07:28
Мнения: 2,184
От: Denmark
Веднъж да се случи да прочета новина за България, дето да не се срамувам и с изненада виждам лайнометен обстрел от лица, дето имат привидно християнски имена.
Проблемът възниква сред целенасочени атаки от ислямистки организации срещу фундаментите на християнството.Затова дълг на всеки, който е съпричастен към принципите на Христа, е да се противопостави на онези, дето се кланят на черни камъни, имат за пророк един явен престъпник и педофил...
Та колегата Гарамел, особено изчерпателно е обяснил позицията на др.комунисти-социалисти, за което му благодаря.
Та , почетете Ориана Фалачи, четете, четете, там проблемът е анализиран блестящо ...И ако не ви харесва християнска Европа, лесно може да отидете в Пакистан, там ще ви обяснят, как стоят правата на човека и особено на християните.
Herr_Vasko
03 Юни 2010 07:34
Мнения: 2,184
От: Denmark
Междувпрочем да светна т.нар. атеисти, че за шалвариата нема такова животно атеист, всички сме гяури, каури, кафури.Най-обикновени свине, кучета и пр.презрени животни...
Benedicta
03 Юни 2010 08:39
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Браво на България, и слава Богу, че комунизмът не успя да убие вярата на хората в Бог, защото точно тази вяра ни спаси през 500-те мрачни години. Тази вяра ще спаси и Европа, нейните традиции, идентичност и култура!
Mrx++
03 Юни 2010 08:40
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Гарамел
Комунистите не са атеисти. Те са вярващи. Тяхната религия проповядва че е добро да вземеш от този който е постигнал нещо в живота и да го дадеш на селският Андрешко.

Да светна на Гарамел, че всяка идеология е като вярата, а аз не веднъж съм писал, че монотеистичните религии са идеология на феодализма. Западният тип ДЕМОКРАЦИЯ също е религия - вижте колко заслепени са Бенедичка, оИо и самият Гарамел, че чак пишат глупости на квадрат. Що се отнася до КАПИТАЛИЗМА той възниква и се развива на огромно разбойничество и ограбване - Англия забогатява по времето на Елизабет 1-ва благодарение на пиратите. През различните революции са ограбени земите на църквата (Реформацията, Английската и Френската революции). И сега се знае израза, че "в Англия овцете са изяли хората", защото земите на селяните са отнети за пасбища. Не случайно още през 1814г. селяните остават около 20%. Да не говорим за заграбванията на колониите, търговията с роби, експлоатацията на колониите, типичен пример е опиумната война срещу Китай. Ето така е забогатял Западът, а другите страни, които не са имали тази възможност сега духат супата. Наш Гарамелчо да вземе да прочете историята на капитализма, па тогава да пише.
А що се отнася до
"че е добро да вземеш от този който е постигнал нещо в живота и да го дадеш на селският Андрешко."
- ние видяхме как нашите "капиталисти" "постигнаха нещо в живота". А това е било и преди 1944г., докато нашите войски са се биели боси на фронта, след 1-та световна война Буров разпродава обувките от пълните складове. Така са забогатели нашите "оистигнали нещо в живота си".
Mrx++
03 Юни 2010 08:51
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Браво на България, и слава Богу, че комунизмът не успя да убие вярата на хората в Бог, защото точно тази вяра ни спаси през 500-те мрачни години.

Аз не я виждам тази вяра. Моловете пълни, църквите празни. Сигурен съм, че и нашата Бенедичка влиза в църква само на Велкден.
Distributed
03 Юни 2010 08:52
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
Религията няма място в училищата. Според мен не е морално да се насажда в главата на дете дадани религиозни възвледи, дори и от родителите му. Когато си стане на 18 ще си реши само. Кои сме ние, че да избираме (или да внушаваме) религията на децата?
Пламен Пенев
03 Юни 2010 08:58
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Тази тема толкова сме я търкали тук че не знам струва ли си пак да я обсъждаме..
Ще припомня само, че войнстващите вярващи, все едно дали са християни, талибани или каквото ви дойде на ума, не веднаж са водили войни и извършвали кланета в името на "правата вяра" и "любовта между человеците". Днешните не са по-стока! Училището трябва да подготвя годни членове на обществото. Това е задълчително за да не си му в тежест. Вярата е въпрос на личен избор.
И аз като La Muerte искам да знам имената и длъжностите на тези наши синковци, които харчат пари от мое име за някакви абсурдни дела при това по спор по който не сме страна! Та това си е пълен нонсенс!
Журналистите имат право да питат! Научете имената им и ни ги дайте! Знам какво да направя след това. Тези хора трябва да си търсят друга работа! Парите на българския данъкоплатец са нужни за по-важни обществени нужди на нас - българите! А ако някой иска да се конституира по частен път като страна по това абсурдно дело - да бъде така любезен да се бръкне сам и да плати пъ джоба си! Стига да има достатъчно вяра...
Добави мнение   Мнения:101 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »