Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България подкрепи Италия срещу забраната на разпятия в училище
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:101 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
Benedicta
03 Юни 2010 09:04
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Журналистите имат право да питат! Научете имената им и ни ги дайте! Знам какво да направя след това.

Жертвите на войнстващия атеизъм са също страшно много. Ето че и днес са готови за примитивна саморазправа, нещо, което християнството отдавна е изживяло...
Distributed
03 Юни 2010 09:06
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
Къде има жертви на "войнстващия атеизъм"?
Може ли примери.
Benedicta
03 Юни 2010 09:08
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
А жертвите на комунизма чии жертви са? Да ти припомням ли за гулаг, за голодомора, за Пол Пот, за милионите избити и измрели в комунистически Китай?

Редактирано от - Benedicta на 03/6/2010 г/ 09:10:14

Пламен Пенев
03 Юни 2010 09:18
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
La Muerte
А може ли да дадете имената на тези , които са решили, че България трябва да вземе точно тази страна и точно по това дело? Това не би трябвало да е някаква тайна, а ние е добре да можем да питаме кой ги е упълномощил за това.

Без съмнение, La Muerte, държавните ни чиновници действат на основание ПУБЛИКУВАН НОРМАТИВЕН АКТ. Всяко тяхно действие или бездействие се основава на законово предписание. Иначе говорим за незаконосъобразно действие, което подлежи на отмяна от административния съд. Аз не се сещам това самоволно действие да е мотивирано от някакъв нормативен акт. За мен тези хорица, наши наемници, просто харчат нашите пари за да си осигурят безплатни командировчици до Страсбург и Христос тук няма нищо общо!
Dante
03 Юни 2010 09:42
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Абе Пламка, сопри се малце! Що не се вземеш в ръце, съвсем си се разпищолил под тази статия. И недей да пишеш че едва ли не си ме хранил като си плащаш данъците на тази държава. Ай сиктир! Заради такива като тебе атеисти и безпартийни комунисти сме на този хал.
Distributed
03 Юни 2010 10:02
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
А жертвите на комунизма чии жертви са? Да ти припомням ли за гулаг, за голодомора, за Пол Пот, за милионите избити и измрели в комунистически Китай?


Значи всички жертви, които не са извършени от религиозни хора, са жертви на атеизма? Ама ние май не говорихме за това - говорихме за избити хора В ИМЕТО НА РЕЛИГИЯТА и В ИМЕТО НА АТЕИЗМА. Кажи ми къде и колко хора са избити от АТЕИСТИ, защото са религиозни. Това значи В ИМЕТО НА АТЕИЗМА, а не убити от атеисти Долавяш ли нюансите?
StrikeEagle
03 Юни 2010 10:06
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Куманизъмът е сатанизъм.
Куманизите ненавиждат Свободата.
Символиката им е примитивна и човеконенавистническа - все кървава.
Неслучайно куманизите непрекъснато говорят и пишат за материални неща и за убийства. Като яхнат народа - колят и трупат злато и имоти.
Всички главни сатанисти завършват или със самоубийство или в страшни мъки.
Мумифицират главните сатанисти и им се кланят.
havamal
03 Юни 2010 10:07
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
1. Християнството е крепило народа ни през вековете, може би то ни е запазило по време на робството/присъствието/. За това съм съгласен да има разпятия в училищата(все пак България е християнска държава).
2. Това мое мнение не пречи да съм атеист. Тук искам да попитам Параграфа и Бенедикта, защо смятат атеистите за комунисти моля за смислен отговор, а не "...ми комунягите не разрешаваха да се ходи на църква..." Да комунистите СА атеисти, но обратното не е задължително.
La Muerte
03 Юни 2010 10:16
Мнения: 720
От: Bulgaria
Религията не може да съществува без сляпата вяра Сляпата вяра винаги води до фундаментализъм-отричаш всичко, което не ти изнася и най-важното: не задаваш и не позволяваш да се задават въпроси. Защото е достатъчен само един въпрос и основоите на всяка религия се срутват. Не можеш да победиш един религиозен фанатизъм с друг религиозен фанатизъм-поставяш кръстове, за да победиш полумесеца, но съшевременно налагаш своята идеология катоединствено вярната и неоспоримата. Само вижте как форумните талибани се хвърлят да кълнат всички, които се осмеляват да имат различно мение от тяхното. на маледикта веднъж вече и отговарях точно по тази тема, за което ме изхвърлиха от форума за две седмици. Затова, специално за нея и подобните й-сега е 2010 (две хиляди и десета) година, 21 век. Вие още сте си в Средновековието.
Пламен Пенев
03 Юни 2010 10:21
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Dante се разлюти:
... Ай сиктир! ...

Ако имаш аргументи в подкрепа на чиновниците ни, не сиктирдосвай Dante, а просто ги дай! За да те облекча в избора им започни с правния интерес на българската Държава в това в италианските светски училища да има религиозни символи. Нали знаеш какво е правен интерес? Има го и в нашата юриспруденция...
havamal
La Muerte

Редактирано от - Пламен Пенев на 03/6/2010 г/ 10:23:55

Mrx++
03 Юни 2010 10:29
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Неслучайно куманизите непрекъснато говорят и пишат за материални неща и за убийства.
Като гледам сегашната американизирана (капиталистическа) телевизия и си спомням за телевизията преди 1989г. сякаш не е така както се е изходил по въпросът Strjke Eagле-то. От сегашната телевизия се лее много ама много кръв. А и материалните неща станаха много важни след 1989г. Тогава се издигна лозиунга - "Не пречете на хората да забогатяват". Май наш орлю си живее в някакъв измислен свят, а деействителността е много по-различна. И той кат Бенедичка вдига само лозунги.
Va
03 Юни 2010 10:36
Мнения: 1,278
От: Bulgaria
Напълно правилно сме подкрепили Италия. България е християнска държава и на кйто не му харесва е в правоото си да я напусне веднага. Когато влезна в село в родопите и мен ме дразнят минаретата на джамии но нямам нищо против да ги има. Щом като населението в даденото село изповядва съответната религия без да опитва да си налага мнението на останалите няма проблем. А ако има повечко хора следващи (на дела, а не на думи) 10-те заповеди света ще е по-добър, дори и тези хора да не влизат в никакъв храм. по същия начин съм против някъде да се заселват или да се преселват или дасе довличат по какъвто и да е начин разни хора и да се опитват да наложат начина си на живот на тези които вече живеят там. Не е нормално някой да избяга от едни условия и после да иска да въведе същите условия в мястото където е отишъл.
plod4e
03 Юни 2010 10:53
Мнения: 271
От: Bulgaria
Заради такива като тебе атеисти и безпартийни комунисти сме на този хал.

Така ами, всички беди на този свят идват от атеизма.

И от Пламката в частност, разбира се.
Пламен Пенев
03 Юни 2010 10:58
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Va аргументира делото в Страсбург:
Напълно правилно сме подкрепили Италия. България е християнска държава и на кйто не му харесва е в правоото си да я напусне веднага.

Имаш доста неясна представа за това какво е България, приятелю! България е мултирелигиозна страна. А според Конституцията е не "християнска държава", а "правова държава"! И понеже едва ли си я чел тази Конституция ще ти постна малко:

Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Християнството (в една от неговите многобройни форми!) е обявено от Законодателя само и единствено като "традиционна религия". Доказвам:

Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

Прочете ли алинея втора? За това говорим тук! Ха сега да видим: българската държава или българската църква се е конституирала като страна по дело за религиозни символи в светските училища в католическа Италия?
За жалост не само в твоята глава, Va, веят вихри... С цялото ми уважение към религиозните ти предразсъдъци!Редактирано от - Пламен Пенев на 03/6/2010 г/ 11:08:19

Сократ-май
03 Юни 2010 11:12
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Абе, хора!
Като чуете думата "вяра", все едно че някой ви бърка някъде.
Ами нали дори и в морала трябва да се ВЯРВА. Никъде не съм срещнал уравнение на морала, нито пък чертеж или нещо подобно (ако изключим някои елементарни чертежи към социологическите трактати).
Погледнете Ботев с неговата "Молитва", погледнете Вапцаров с неговата "Вяра".
Ако много пъти съм защитавал религията тук, то е защото държа най-вече на ВЯРАТА в доброто, истината и човеколюбието.
Всеки има своя вяра. Включително и онзи, който казва, че не вярва в нищо. Само че неговата вяра е най-страшна.
Polkovnik Ivan
03 Юни 2010 11:23
Мнения: 1,500
От: France
Защо се преструвате на по-големи католици от папата? България била християнска страна - чушки! Някога - да, може би, но сега?
Религиозните символи - независимо дали са разпятия, забрадки или нещо друго - нямат място в публичните институции.
Колкото до
Както се казва "Всичко Мара втасала и се препасала"

Не, не се казва така. Правилният израз е:
"Всичко Мара втасала, че си п!?+ката сресала"
felis_domestica
03 Юни 2010 11:25
Мнения: 8
От: Bulgaria
Подкрепям напълно Пламен Пенев! Училищата в 21 век (поне тези, за които плащам с данъците си) трябва да са светски - без каквито и да е религиозни символи. А доколко България е христианска държава говори снощният репортаж, в който местен, (май Кюстендилски) ктитор бе поръчал да бъде изографисан образа му в някаква църквичка, подпомогната финасово от него. Ама май било неканонично - е, който плаща, той поръчва и музиката, и правилата за стенописване . Друг хубав пример е разпространяваният в училището на детето ми вестник "Православен комикс" - одобрен от БПЦ. Не, че някое от децата с изявени интереси в естествените дисциплини го чете, но ще си го запазя - заглавието точно отразява съдържанието - КОМИКС. Може и православна дискотека/чалготека да им спретнат, току виж ги приобщили пък към християнските ценности (те съвсем не са само християнски, но това правоверните християни хич и ни си го помислят!)
А нашето, българско поведение тук ми напомня на поговорката, в която жабата видяла да подковават вола, та дигнала крак и тя.
Пламен Пенев
03 Юни 2010 11:34
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Работата с това дело, felis_domestic a е още по-смешна! Държава, която има дълъг списък от осъдителни присъди от ЕСПЧ за нарушаване на правото в собстената си страна, рипа срещу решение на същия този ЕСПЧ при това без да са нарушени нейни права съгласно Конвенцията за правата на човека, въз основа на която действа този съд! В ЕСПЧ първото и основно изискване е "изчерпване на вътрешно-правните средства". Без решение на национален съд просто няма дело в Страсбург!
Акъла ми не го събира! Започвам да си мисля, че редакцията нещо не е разбрала?
BWW
03 Юни 2010 12:08
Мнения: 908
От: Afghanistan
Не бъдете необразовани наивници. Всяка организация на обществото се нуждае от правила, облечени в закони, същността на тези правила произлиза от господстващия морал в обществото. Кой ще бъде господстващия морал в обществото решават управляващите. Примерно в Римската империя е властвал култът към императора, които е бил обожествяван. В Саудитка Арабия ще ви бъде трудно да обосновете морални норми в противовес на тези обективирани в корана. Атеизма е чиста форма на религия, защото се занимава с въпроса имал ли Бог или не и отговоря на този въпрос категорично и ясно както подобава на всяка една религиозна система. Атеизма има и стройно религиозно виждане как се е появил живота и човека в частност. В тази насока атеизма манипулара и естествените науки като налага като безалтернативни и две ТЕОРИИ - ТЕОРИЯТА ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА и ТЕОРИЯТА ЗА ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ. Посредством това манипулиране на науката атеизма претендира за някаква псевдонаучност. За хора с по-промити мозъци препоръчвам да се заинтересуват от методологията на естествените науки и по-конкретно за разликата между понятитето Теория и Закон. Това че у нас може да се говори свободно не значи, че закона НА ДЪРЖАВАТА не почива на морални норми. Властващата и държавно налагана, чрез закона религия в момента в ЕС и САЩ е АТЕИСТИЧНИЯ ХУМАНИЗЪМ. Мотото на тази религия с философски корени е - човек е мярка на всички неща. Тоест ние хората решаваме какво ни харесва и го правим - Бог няма и такъв изобщо не бива да ни се бърка в живота. Естеството на тази религия изисква човек да бъде оставен да си прави каквото иска, стига изключително грубо да не нарушава правата на другите хора, а по-късно и животни и природа. Тъй като човека се почти обожествява то смъртоното наказание е абсолютно забранено. Следва някаква анархия в обществото, като хората се превръщат в алчни потребители и безморални същества, които и закон не ги възпира, защото хуманизма не предполага вътрешни задръжки у едно богоподобно същество като човека. Като следствие анархията в обществото се увеличава, а крайната фаза на това обществено развитие е диктатурата, за настъпването на която в САШ има най-големи показания.
felis_domestica
03 Юни 2010 12:55
Мнения: 8
От: Bulgaria
BWW, тук май ставаше дума точно за несъобразяване със законови положения. Харесва ти или не "законът е лош - но е закон". Относно атеистичният хуманизъм - дали да го споделяш е въпрос на личен избор. Я колко по-добре си живеят онези, дето твърдо вярват в някаква религиозна парадигма: и светът им е подреден, и отговорността им за постъпките им е малка или никаква "Бог дал - бог взел" "Такава ми била съдбата.." "Ако е рекъл Аллах...". (Тук онези, дето вярват в прераждането поне се предполага, че имат малко притеснения " ...если жыл ты как свинья, останешся свиньою..." В. Висоцкий) . Пък на мен лично твърдението на Екзюпери че "Да си човек - това значи да си отговорен.." ми допада.
Добави мнение   Мнения:101 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »