Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Уволни чиновник, спаси човешки живот!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
Ловкия
26 Апр 2011 22:34
Мнения: 56,087
От: Ghana
...по лош път е НЕВЪЗМОЖНО да се кара със 100 км в час защото...

Е тъпото копеле, убило шест свои връстници, доказа, че е възможно.
Когато си малоумно говедо, обективните предпоставки да не сториш глупост не играят...
Fani
26 Апр 2011 22:40
Мнения: 1,196
От: USA
Не ми се дават пак примери, но се налага.
У наше село, че и при останалите реднеци или граждани от тая страна на океана, шофьорските книжки за любители са на три нива. Първо ниво - 15+ годишни дечурлига, които имат или ограничение в маршрута (от къщи на училище със спиране до евентмулно работно място или магазин и обратно - така е в селските части на Тексас, например), или младото говедо трябва да кара придружено от родител-шофьор или поне шофьор над 21 години (така е в сегашното село). Второ ниво - 16+ - за шест месеца след изкарване на курса шофьорът задължително е придружаван от шофьор с книжка (на седалката до него), може да кара между 6 сутринта и полунощ, ако не е с родител, и не може да натовари колата с куп тийнейджъри. Третото ниво е без ограничения, но това означава, че първо си положил поне два изпита и си изкарал курсове. А пътищата са хубави, и колите са мощни, дечурлигата също опитват да се налочат и да карат пияни, но катастрофите са зякак си по-малко. Като се сетя какви са гадове ченгетата, особено ако караш с повече от 15 мили над ограничението (това при нас на юг, северняците са още по-гадни). (Не е от собствен опит, аз имам вграден радар, но скъпият си изкарва поне по три глоби годишно за превишена скорост.)
Както и да е, бясната ми щерка стана много внимателен шофьор - може би защото не аз и дадох пари за кола, а си ги изкара сама, и сама си плаща застраховката и бензина. И като знае, че ако стане катастрофа по нейна вина, застраховката й скача допълнителни, внимава.
Сега за изводите - не е нужно да се въвеждат допълнителни ограничения за младите шофьори, а катаджиите трябва да си вършат работата като хората - да контролират движението, а не да събират бакшиши. Освен това може да се въведе нещо като тукашните DWI или DUI - и да се прилагат правилно, с окошарването и другите звънчета и свирки.


_______________________________ ___________
Господи, дай ми мъдрост, за да разбирам съпруга си
Дай ми любов, за да му прощавам
Дай ми търпение, за да се справям с настроенията му
За сила не те моля, Господи,
Че току-виж съм го пречукала, копелето
samuil
26 Апр 2011 22:59
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Колегата от Германия дето урежда хората да си вземат "Идеотентестовете".. не те знам, но от нашето Баущеле никой не си тръгва за вкъщи, без през деня да е изпил поне 5 бири.. И никой до сега не е бил на МПУ, освен един несретник, ама и той си го е взел без проблем..
klarina13
26 Апр 2011 23:15
Мнения: 1
От: Bulgaria
Истинският виновник е местната полиция. Къде са били нейните видни "респектиращи" служители, че не са видяли, че причинилият трагедията шофьор е управлявал автомобил 2 годени без да притежава свидетелство за управление на МПС ? В този град всички се познават и без да си искат документите знаят кой кой е, стига някой да иска да го види. Истинският виновник са подопечните на Министър Цветанов.
mimoza73
26 Апр 2011 23:54
Мнения: 516
От: Zimbabwe
Виновно е пияндето, шофирало с 1, 3 промила - всички останали обстоятелства са без значение в тоя случай.
А статията си е чиста гаргара и не става и за четене.
8 без 20
26 Апр 2011 23:55
Мнения: 816
От: Ukraine
Както обикновено, касае се за комплекс от причини. В Бг, пак както е обикновено, налице са всички възможни причини.
Витлеем
26 Апр 2011 23:56
Мнения: 922
От: Bulgaria
Прав е Спахийски - нека сега излезе Плевнелиев и да каже каква е вината му. Нека заедно с кмета на Симеоновград да излязат и да кажат - дотук е отговорността на единия, оттук нататък е на другия... Мълчат като... Да, точно като такива мълчат.
Докато строят словесни магистрали до оня ден, вчера по реалните третокласни пътища шест български младежи загинаха. Заради тяхното нагло бездействие.
protor
26 Апр 2011 23:59
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
"Например отварям сайта на АПИ и виждам кой бюрократ отговаря за този път"
Ще видиш грънци. За тоя път най-вероятно отговаря общината, щото е част от уличната система на населеното място. Така се получава парадокса пътят да свети до входа и изхода на селото, а вътре да е като след битката при Сома. А другарят журналист ще се цани ли бюрократ за 500 лв заплата, ако ще носи персонална материална отговорност за строшените джанти?
picefullshooter
27 Апр 2011 00:14
Мнения: 365
От: Bulgaria
Емо, поздравления за статията. Но не си мисли, че ще можем да знаем кой чиновник е взел кинти да постави светофар на магистрален път. Знаеш, ще отговорят, че за него е внесен надлежно оформен проект, сгласуван е от една дузина държавни служители/служби и е повече от законен. Същото е положението и на влизането в Луковит, където посред байр и завой има ограничение от 40км/час, защото някой, който си е платил, е превърнал нивата си в паркинг. Мястото е добро за КАТ. На края на града, с чудесна видимост и достатъчно място за спиране на нарушителите. На кого му пука, че по пътищата почти липсва т.нар. хоризонтална маркировка, да не говорим тя да е светлоотразителна. Да не говорим за уникалния член 21 в ЗДП, (движение със скорост несъобразена с пътните условия). Дори и параграф 22 бледнее пред тази формулировка.
Защо не ни отговори т. нар. втрешен министър защо на десет села има един полицай, и всички по трето и четвърто-класната пътна мрежа, демек по селските птища, си карат който както иска, в смисъл, стига да може физически да стигне и да се качи в колата си , а в градовете си имаме по трима полицаи на кръстовище.
Никой няма да отговори и защо имаме най-много полицаи на глава от населението, а гинем като мухи по пътищата. Няма да отговори защото проблемът не е в контрола, а в обективните прдпоставки за безопаснистта на движението. А те, започват освен с казаното от теб в статията и с първите седем години. И за съжаление през следващите десетилетия липсатата на ценностна система, ще дава още повече жертви по и извън пътищата. А децата ни ще искат да са полицай или "манекенки". Но тук е и решението на въпроса. Когато обществото ни стане съставено само от полицаи и манекенки, въпросът с безопасността на движението ще бъде решен.
Фандорин
27 Апр 2011 00:48
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
Господи, дай ми мъдрост, за да разбирам съпруга си
Дай ми любов, за да му прощавам
Дай ми търпение, за да се справям с настроенията му
За сила не те моля, Господи,
Че току-виж съм го пречукала, копелето

Fani
mooner
27 Апр 2011 01:04
Мнения: 314
От: Bulgaria
Кларина +1!
В малките градове и села никой не глобява съселяните си. Катаджии има по 2-3 патрула в цялата област и (редувайки се) те дебнат на няколко конкретни места на местния участък от международен път. По правило до някой скрит и напълно безсмислен знак (ограничение 40 км/ч на прав участък), а не при опасен завой.
Както става ясно, шофьорът-убиец е карал кола с години без книжка, без някой да го е проверил (или са го пускали с предупреждение).
От тук нататък всякакви законодателни мерки единствено пълнят джоба на катаджиите, но не възспират най-рисковата група на пътя - пияни младежи вечерно време в малките градове/села.
/\\eko
27 Апр 2011 03:01
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
Емо
palavnik
27 Апр 2011 05:02
Мнения: 412
От: Bulgaria
Безмозъчните същества са навсякъде около нас. Те купуват боклуци без да мислят, от което търговците печелят и затова ги харесват. Те пият много, купуват много алкохол, от който държавата получава акциз, затова и държавата ги харесва. Те не мислят и когато гласуват, затова и политиците ги харесват. Но когато същите тези безмозъчни същества поради професионална некадърност убият някоя родилка и бебето й, или прегазват шест младежи, или убият някой дядо за пет лева и вече никой не ги харесва. Ама то едното върви с другото. Такъв е животът.

И когато забраняваме родителите да бият децата си, създаваме безмозъчни същества. Когато защитаваме собствениците на кучета, които хапят когото сварят, защитаваме безмозъчни същества. Когато не наказваме достатъчно строго крадците и убийците, ние поощряваме безмозъчните същества да продължават да крадат и да убиват.

Или те, или ние. Изборът е наш.
Bay Hasan
27 Апр 2011 05:02
Мнения: 8,555
От: United States
"Няма спор, че основната вина за трагедията в Симеоновград е на момчето, което е надценило уменията си и е пренебрегнало закона."
"На мен обаче ми се иска да поговорим за другите виновници - тези, дето бездействат съзнателно и които при подобни трагедии още по-съзнателно насочват общественото внимание в грешната посока. Сега това упражнение се нарича "вината на младите шофьори".
***
Ех, Емиле, Емиле...кой ли гявол е накарал тоа "млад шофьор", дет е надценил уменията си, да се напорка кат прасе и да се праи на джигит със сто километра в час по тез разорани сокаци?
И с колко ли е щял да кара тоа убиец, ако пътят е бил гладък кат тепсия?
Не, че чиновниците и МИЛИЦИОНЕРИТЕ /барабар с баш-милиционера, дето е случил на тъща/ в майка България са цвете за мирисане, ама...дай да не търсиме под теленцето вол, а?
Meat
27 Апр 2011 05:26
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Необходимо е още по-широко да се прилагат инфарктите.
paragraph39
27 Апр 2011 05:45
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
И в холивудските филми, завладяли България и Света, е така- и там ГЕРОИТЕ карат с бесни скорости по улиците на града!
И, естествено, младите, у нас и по Света, искат да са като "героите" от филмите! Това е толкоз просто и логично!
Тук става въпрос за Възпитание и чувство за Отговорност , а не за Незнание! Тук не става въпрос за имане или нямане на шофьорска книжка, или за знаене или незнаене, че не трябва да се управлява МПС след употреба на алкохол, или за непознаване на забранителните знаци!
Тук става въпрос за нямане на чувство за Отговорност към другия(другите)! Това е проява на още една форма на Отчуждението(Алиенацията) на хората! Това е проява на още една форма на прокламираният от Демокрацията и Капитализма Индивидуализъм( при който важното и цененото е какво си взел от другите човеци, а не какво си дал на другите човеци!)! Сиреч, "Човек за човека е звяр!"- и "шофьор-убиец", също! Преди Демокрацията беше "Едните(управляваните) срещу другите(управляващите)!"! Сега, при Демокрацията, е "Всеки срещу всеки, всички срещу всеки и всеки срещу всички!"! "Разделяй и владей!"! И (по)следствията са видни и са навсякъде! ПФУ!Редактирано от - paragraph39 на 27/4/2011 г/ 05:51:23

Bay Hasan
27 Апр 2011 06:24
Мнения: 8,555
От: United States
Смърт на Демокрацията, Капитализъма и Индивидуализъма !
***
Пара,
дъртреалист
27 Апр 2011 07:12
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Я-я, параграфа взел да се насочва към конкретна причина - необразованост.
Морална.
А моралната неграмотност върви с безверието.
Ако знаеш, че носиш отговорност за постъпките си не само пред светските власти (с които можеш да играеш на криеница), но и пред съвестта си, тогава по-трудно идва безотговорното поведение.

/а да обвиняваш демокрацията е все едно да виниш пролетта...
nakom
27 Апр 2011 07:18
Мнения: 188
От: Bulgaria
Българио, заради тебе те умряха.И не само те.
Бармалей
27 Апр 2011 07:26
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
...а да обвиняваш демокрацията е все едно да виниш пролетта...
...

Ми тоо - ако разгледаме случилото се у неговата дълбочина и причинно-следствена обусловеност - у светлината на философфските (по Фройд, Юнг и & Co) тежнения - пролет, младост, либидо и тути кванти - шъ излезе, че тя - Пролетта - е главния виновник...А тати, мама, родата и ние - безучстните - сме нипричьом...

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
Добави мнение   Мнения:97 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »