Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 Страница 1 от 33 1 2 3 Следваща »
GreenEyes
09 Мар 2012 19:13
Мнения: 4,538
От: 0
Това не е шамар, а леко напомняне за последиците за‌ БЮРМ. Да се надяваме, че шамарите ще последват, защото без шамари коминтерновското мутантче няма да се оправи. За тази цел, обаче, българските политици трябва да напомнят всеки божи ден на европейските бюрократи, че тази измислена държавица трябва да следва европейските правила на поведение.
Brightman
09 Мар 2012 20:26
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
С какви глупости се занимава Европейския парламент. Не им я знам на бракята македонци ква точно им е митологията, но тя принципно по нищо не се отличава от митологията на другите балкански нации. Просто образуването на македонската нация е по прясно и затова го виждаме по ясно.
-
Решението е просто, като формула, но сложно, като реализация поради крехкостта на митологиите, а от там и засилената чувствителност към тях. Просто трябва зряло да се седне на масата и да се напишат общо от всички на Балканите общи училищни учебници по история базирани единствено върху фактите.
Гарамел
09 Мар 2012 20:34
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Bulgarians by God Macedonians by Tito...
Натисни тук
Фидел Беев
09 Мар 2012 20:43
Мнения: 4,254
От: Fiji
Чекаат македонците цел ден пред бугарска амбасада. Излегува амбасадорот и овие му се жалат:
“Ај бе цел ден чекаме, нема смисла, побрзо може ли?”
“Доста бе, ќе чекате” и ги мава со камшик.
После некое време пак излегува, а овие пак се жалат:
“Де бе стварно нема смисла, може ли малку побрзо, окапавме тука?”
Овој пак ги мава со камшикот и вика “Море ќе чекате дур не цркнете ако треба.”
Излегува третиот пат и им вика на луѓето:
“Слушајте вака, сега сите ќе влезете, ама има еден услов. На почетокот на редот кај што ќе ви ги даваат визите има еден црнец и ќе мора сите да ве опне од позади”
“Лелеее, па нема смисла, дај ставете двајца црнци за побрзо да оди редот”
Forza NATO
09 Мар 2012 20:55
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Brightman: "Надо трактор"
За начало, като личен твой принос за помиряването на Балканот, би ли дефинирал ей-тъй-на "зряло", еле пък ако си седнал и на маса, кои точно са тия факти, върху които да се базира общата история.
Ама такива едни - безспорни, общоприети и недвусмислено доказани факти, ако може.
Че изобилства от митологии наоколо е факт, но некои митологии са мааалце по-митологични от другите...
Щом и албанскиот реотан (справка - при Гарамел) го е стоплил, можеш и ти да опиташ.
Со здраве!
axsbf67
09 Мар 2012 21:31
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Гарамел:

Като се изкъпе македонецът остава българин и мръсна вода

Брайтмън
Ако беше лесно решението, щеше да е приложено.
Фалшивата история, пропагандата и промиването на мозъците оставят трайни и трудно променими следи в народопсихологията.
Македония е, както казват и сърбите "назови државица". Вероятно до 10 години ще е труп. Не защото го искам, а защото натам отиват нещата. Половината ще грабнат албанците (към Косово или към Албания), а за останалата половина може да ни се спретне една войничка, че отдавна не сме имали тук на Балканите.
Лично предпочитам да не участваме като държава, но ... знам ли. Пък и ще съм още във възраст за мобилизация ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: axsbf67
Brightman
09 Мар 2012 21:45
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ама такива едни - безспорни, общоприети и недвусмислено доказани факти, ако може.

Веднага.
-
1. Доказан от генетиката автохтонен сроден генетичен произход и микс на всички балкански народи, видим и в културата на базово битово, музикално и дори езиково ниво (т.н. Балкански езиков съюз);
-
2. В Античността - племенна, регионална и полисна държавна структура, но културна общност и сродни племена обитаващи Балканите, които по отношение на останалият свят действат, като етно-културна общност. Факти за това изобилстват особено в периода на Гръко-Персийските войни и общото участие в похода на Александър Македонски;
-
3. В средновековието - епохата е донационална, а не национална. Политическата идентификация на хората и владетелите не е на етническа основа, а изцяло на религиозна, а като добавка и регионална. Държавите са по-скоро територии дадени на или завоювани от някой владетел, на които той се разпорежда съгласно феодалното право, като самият той е поставен в една „световна“ йерархия . Белег за мястото му в нея е неговата титла.
-
4. Фабрикуването на "документи" и съчиняването на "истории" и нации, че дори и езици на балканските народи се извършва през 17-19 век от външни сили, (най-вече Австрия и Русия, но и Франция) и се прави единствено с цел да обслужи имперските им амбиции за разширение. Особено интересно е пороманчването на румънците.
Общото във всички тези "истории" писани вън или от възпитаници и служители на империите, е че представят балканските хора, като пришълци. Вероятно за да могат по лесно да бъдат изместени от нови пришълци, като каквито виждат себе си народите на империите в търсене на "жизнено пространство".
---
И още много, много други неща...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
GreenEyes
09 Мар 2012 22:06
Мнения: 4,538
От: 0
1. Доказан от генетиката автохтонен сроден генетичен произход и микс на всички балкански народи, видим и в културата на базово битово, музикално и дори езиково ниво (т.н. Балкански езиков съюз);


Измислена и невъзможно да бъде доказана хипотеза. И така нататък до номер 4 ли беше митологията ти, забравих номерацията.
Brightman
09 Мар 2012 22:12
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Измислена и невъзможно да бъде доказана хипотеза.

Точно в генетичните изследвания няма никаква хипотеза, защото това е точна и безпристрастна наука. Всички и без изключение генетични изследвания показват генетичната сходност и автохтонност в историческият период. Следващите генетични изследвания само ще потвърждават това, защото колкото и да изследваш водата тя ще си е мокра.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Brightman
09 Мар 2012 22:23
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ето един очеваден пример за упоритостта на митовете, които не се съобразяват с фактите, дори, когато са очевидни:
-
Първото общопризнато споменаване в исторически извор на етнонима "българи" е в Анонимен римски хронограф от 345 г., където пише „Ziezi ex quo vulgares“ („Зиези, от когото са българите“ ). Прави впечатление, че е употребено именно vulgares, което на латински буквално значи "общ", "обща", "общи".
-
Това, обаче съвсем не пречи на някои да продължават да яздят от Балхара под Памир с развети конски опашки, или да търсят тотемни животни на китайски започващи със звука Б и съдържащи звука Г .
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Brightman
Паисий
09 Мар 2012 22:44
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Европарламентът критикува посегателството на Македония върху културната идентичност на съседните държави.

Много се извинявам на парламентаристите, но арката си е крадната направо от центъра на Париж!
nikola_tsanev
09 Мар 2012 22:49
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Дотук за Беев
Don
09 Мар 2012 22:53
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Проблемът, с чието решаване Бойко може да се превърне в национална светиня на всички българи, е следният:
- Дали да провъзгласим Съединението на Македония с България още сега, или да чакаме шиптарите да ни дадат достатъчно поводи за това?
axsbf67
09 Мар 2012 22:57
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Брайтмън
В старогръцкия и в гръцкия език, който се е говорел, когато българите са дошли на Балканите, няма буква "Б", с която да се изговори "българи".
А цитатите ти от предишния ти постинг от официален македонски сайт ли взе, или от публикация на мастит македонски историк?
Защото почти със същите думи мало и голямо в Македония ми надува главата. Сходството е повече от случайно, защото преминава 90% - в терминология, изразни средства, дори подредба на изреченията.
Един такъв полуидиот - историк от Щип (обявен от местните медии за известния в Македония и света професор по история Тръпковски) през миналото лято на всеослушание обяви, ще след дълги изследвания и проучвания е стигнал до извода, че корените на Майкъл Джексън са македонски и официално го провъзгласи за един от най-известните македонци. Никой обаче не можа да ми отговори на един простичък въпрос. Като са автохтони, какви са като такива? Историята, откакто са намирани писмени паметници, разказва за различни племена и етноси. Тракийски племена, славянски племена, хети, готи и т.н.
Та автохтоните дебелоглави македонци какви са?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: axsbf67
axsbf67
09 Мар 2012 23:02
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
1. Доказан от генетиката автохтонен сроден генетичен произход и микс на всички балкански народи, видим и в културата на базово битово, музикално и дори езиково ниво (т.н. Балкански езиков съюз);

генетичният микс не може да бъде видим в културата, много ги обърка нещата. май ... твърдо четеш безмислиците на македонската пропаганда.
За справка: малките по численост племенни групи се "претопяват" най-много за три поколения в приелата ги по-голяма племенна общност. Има изключения, но не са на Балканите. В това преливане се изгубва и първоначалният културен слой на по-малката племена група.
Или искаш да ми кажеш, че куманите и печенегите все още си карат на техните обреди и обичаи?
GreenEyes
09 Мар 2012 23:03
Мнения: 4,538
От: 0
А цитатите ти от предишния ти постинг от официален македонски сайт ли взе, или от публикация на македонски историк?


Акси, ами че Брайти the Great се е появил далеч преди Александър Македонски, Кубрат, Сталин, Тито, Гошо Тарабата и Киро Глигоров, ти какво си мислиш.
axsbf67
09 Мар 2012 23:08
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
всъщност ... да, взех да имам и аз някакви досещания за това ... Зеленооки
GreenEyes
09 Мар 2012 23:14
Мнения: 4,538
От: 0
Акси, теб не те ли "елиминираха" за нещо тук в газетата? Имам някакви спомени за този ник...А ако това си ти, мога да ти кажа, че ти беше форумеца, който ме е впечтлил най-много откакто съм тук. Просто харизмата си личеше от светлинни години.
Brightman
09 Мар 2012 23:16
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
В старогръцкия и в гръцкия език, който се е говорел, когато българите са дошли на Балканите, няма буква "Б", с която да се изговори "българи".

И кога са дошли българите и от къде го знаеш ?
Анонимен римски хонохраф от 345 г. е написан на латински. Няколко века по късно Б и В в гръцкият език се колебаят.
-
И нещо любопитно - буквата Б присъства в тракийски надписи Натисни тук .
axsbf67
09 Мар 2012 23:18
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Зеленооки:

Чак да ме елиминират - не, но ми сложиха забрана за седмица ли беше или две. Понеже пиша факти и истински неща, е, понякога поукрасени с ... някоя красива българска дума като отговор на лични нападки.
Но благодаря за хубавите думи и мнение.
Стараем се да не се изложим. Че то някои от участниците тук и семки да ядат, си правят лекета
Brightman
09 Мар 2012 23:21
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
генетичният микс не може да бъде видим в културата

Микс, който към античността вече е завършен.
И може да бъде и още как, защото при нормални условия културата, особено битовата, се предава в семейството.
Добави мнение   Мнения:646 Страница 1 от 33 1 2 3 Следваща »