Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Русия заплаши да удари ПРО
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:119 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Gozambo
04 Май 2012 05:01
Мнения: 7,892
От: 0
"На гигантски екран участниците в конференцията ще видят, как руска ядрена атака срещу САЩ се осуетява: насочените към Лос Анжелис и Ню Йорк руски междуконтинентални балистични ракети се неутрализират от натовските прехващачи, без да изминат и една четвърт от пътя си."
..........................................................................
Ужас! Мизерници! Не ги е срам! Да осуетяват руска ядрена атака срещу САЩ!
Gozambo
04 Май 2012 05:21
Мнения: 7,892
От: 0
По всичко личи, че противоракетна отбрана ще има. Пък ако на Путин му стиска дупето, нека свали американски спътници! Програмата си върви с пълна сила, а американската дипломация е натоварена неуморно да убеждава, че ПРО не е срещу Русия.
Путин се разчекна да пропагандира Америка като главен враг на Русия. Ама то било само заради изборите и заради твърдия електорат. Няма проблеми щом е само заради изборите. Но ПРО ще има.
Руското население е събрано в 15 града. Не мога да си представя по-уязвима страна от Русия в една ядрена война.
vputin
04 Май 2012 07:31
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
Не може да си преставим по-уязвима страна от САЩ , в една ядрена размяна на удари с Русия. САЩ имат територия 2 пъти по-малка от Русия , с население два -пъти по-голямо. Т.Е. - гъстотата на население в САЩ е четири пъти по-висока отколкото в Русия . Това при една размяна на ядрени удари , с по над 1000 заряда от всяка страна прави последиците за САЩ в пъти по-тежки. Но да оставим гражданското население ... Кръвожадните мозъчета на новопокръстените ни юесейци веднага зацелиха "най-големите руски градове" , сякаш в Америка няма 10-15 най-големи града... Първата фаза на ядрен апокалипсис би имал за цел не унищожаване на мегаполисите на противниковата страна , а командните центрове на стратегическите сили , пусковите съоръжения за ЯО - шахти на МКБР ,бази на стратегическата авиация , подводници ... В това отношение /изключвайки подводниците/ Русия е в пъти по-облагодетелствана от географията си спрямо САЩ. Русия има стратегически ядрени сили ,равномерно разположени - от западните граници ,през подмосковието , северните брегове , Урал , южна Русия , Омска област , Красноярска област , до Далечния изток и Камчатка. Покритието на цялата тази гигантска площ от една глобална ПРО в близките 10 години е невъзможно. Освен това в бъдеще Русия няма да стои със скръстени ръце и да изостава в тези сфери , а точно обратното. Което виждаме и да става. Промитите от ГМО амдудуци могат да си скандират на воля - "ПРО ще има ! ПРО ще има !..." Но и да има ПРО , това няма да ги направи по-малко уязвими от баба Меца.
ЗИП
04 Май 2012 07:38
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
По всичко личи,че ПРО няма да има както и се очакваше междувпрочем. САЩ нямат достатъчно технологичен потенциал да сглобят такова нещо затова сроковете постоянно се изместват във времето и затова има искания европейците сами да си плащат за проваления проект.
Русия не се хвана на блъфовете и не размени реални неща ( Иран, Ирак, Сирия и Ливан) за нещо илюзорно.
САЩ бяха разгромени в Големия Близък Изток и това е неоспорим факт. Всичко друго е алабализми.
Съвсем правилно подполковник Путин няма да ходи в Чикаго а първото му официално посещение ще бъде в прогресивен и революционен братски Китай!
ЗИП
04 Май 2012 07:41
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
vputin,
много правилно наблюдение от ваша страна. Аз винаги съм казвал, че при една термоядрена война ( да пази господ разбира се от такъв кошмар) Русия има "реми" в джоба и, че САЩ ще понесат по-големи щети защото ще загубят повече население, повече инфраструктура и повече БВП.
ЗИП
04 Май 2012 07:41
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Мисля, че реалния отговор на Кремъл ще бъде разполагане на Искандери в Калининград и Приднестровието с възможност за инсталация на тях на ТЯО. Много евтино и асиметрично решение. Генерал Макаров съвсем правилно говори за превантивно разрушаване на ПРО ако Русия сметне , че тя застрашава нейната национална сигурност!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
VAERINGJAR
04 Май 2012 07:52
Мнения: 1,700
От: Bulgaria
ПРО на САЩ в Европа и според мен в геополитически аспект си е мерене на пи*ки. А в икономически - глътка въздух за изтръпналата САЩ-ска икономика - да се налеят едни грамадни "новонапечатани" пари във ВПК на САЩ, след което да се джиросат на ЕС да ги плаща с лихвите. Иначе като оръжие ефективността й ще е колкото на плажен чадър срещу метеорит. Ако не дай си Боже стане ядрена патаклама, ето това ще са истинските средства - Натисни тук - срещу тях НЯМА СПАСЕНИЕ. За това на тия дето изпадат в телешки възторг от ПРО и си въобразяват, че Русия най-после си е "намерила майстора" ще си позволя да дам един съвет - ставайте и лягайте с молитвата да НЯМА НИКОГА ЯДРЕНА ВОЙНА, защото тя ще е кратка и след нея няма да остане никой, който да се радва на "ПОБЕДАТА"!
падналотмарс
04 Май 2012 08:13
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
и ся ко
еуропейцие ша плаштат цената
штото
САЩ повече не могат единствени да плащат за противоракетната защита на партньорите си на континента
Натисни тук
а братушките ша казват
"Тези цели са законни"
и ние можем да употребяваме сила според правото за национална самозащита
В международното право никъде не е записано, че е забранена употребата на ракети за сваляне на спътници

САЩ осъзнават, че създават прецедент, от който могат да се възползват и други държави
Не можем да очакваме другите да правят нещо, което ние самите не правим.
Натисни тук

такива ми ти земленске работи
Half-caste
04 Май 2012 09:53
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
VAERINGJAR
Ако не дай си Боже стане ядрена патаклама, ето това ще са истинските средства

Изглеждат добре като анимация Ти знаеш ли от колко време руснаците се мъчат с техни изпитания. Почти 8 години. А и "носителите" им са още в детска възраст. И като давате такива данни, пък проверете ги поне, вижте за какво става дума. С анимация и телепортация става, ама ... иначе - тц.
За последните 5 години няма повече от 30% успешни изпитания на Булава. Това какво ти говори? Че тя е истинското средство?

Justinian2
04 Май 2012 11:26
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
товарищМаузер
04 Май 2012 11:34
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Водевилни изпълнения и от двете страни. Аман от геполитически каргъозчии. Единият щял да сваля спътници, ама всъщност забравил да провери колко МиГ-31 в противоспътников вариант са на въоръжение, другия прави презентации и симулации, как се отразява масирана ядрена атака с наличните 2 батареи GBI. Абе джумбуш да става, да се радва матриала.
Justinian2
04 Май 2012 11:51
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Half-caste
04 Май 2012 11:52
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
Justinian2
04 Май 2012 11:26

Ами защо толкова рипат руснаците срещу другото ПРО тогава?
Явно нещо и при тях куца. Добре познавам и С-300 и С-400. Поне като ТТД са ок. Никъде обаче не са минали елементарния тест на бойно използване. Всичко е на полигон и наистина изглежда дори прекалено добре. Което не е лошо, но ... Другото е, че С-400 също не може да покрие всички задачи, които стоят пред ПВО и ПРО на Русия или на ОНД - нито като възможности, нито като бройка. Трябва комплексност като решение и система - с елементи, базирани на различни платформи - не само сухопътна част. Дали ще са на кораби, спътници, подводници или както и да го решат руснаците, няма значение. Иначе в момента се получава образно казано - един страхотно въоръжен солдат, но без очи и уши.
А и то е като между хората - мускулите (баниците) са за плашене преди боя, а в боя побеждава този, който знае как да се бие
kasapina
04 Май 2012 11:53
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Иностранным военным экспертам покажут возможности системы ПРО Москвы
МОСКВА, 4 мая - РИА Новости. Иностранным военным специалистам, участвующим в международной конференции, покажут возможности системы ПРО Москвы, сообщил журналистам в пятницу официальный представитель Минобороны РФ по войскам ВКО полковник Алексей Золотухин.

"В выезде примут участие около 100 зарубежных участников международной конференции по ПРО, которая проходит в эти дни в Москве", - сказал Золотухин.

Иностранным специалистам покажут возможности одного из элементов российской системы противоракетной обороны "Дон-2Н".

Станция решает задачи обнаружения баллистических целей, их сопровождения, измерения координат и наведения на них противоракет на фоне реальной космической обстановки. Станция выполняет задачи не только по ПРО, она интегрирована в единую систему информационного обеспечения систем предупреждения о ракетном нападении и контроля космического пространства.

РЛС регулярно привлекается для обнаружения запусков ракет и пусков баллистических ракет с космодрома Плесецк и Байконур, стартов баллистических ракет с подводных лодок из акваторий Баренцева, Белого и Охотского морей.
Justinian2
04 Май 2012 12:00
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Half-caste
04 Май 2012 12:02
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
и още нещо, колеги от форума
В която и да е брошура или чисто рекламна стратегия на каквото и да е оръжие (независимо какво е по произход), пише почти небивали неща като възможности.
Анонсът ми е заради постинга на Касапина - наистина ПВО на Москва може да е най-съвършената, но последно беше тествана от един германец - откачалко с летяща тротинетка, който прелетя няколко военни окръга на СССР и кацна ... на Червения площад. Не че не са могли да го свалят или изпепелят. Но не са имали ефективна система за вземане на решение, нито пък гъвкавост в извънредни ситуации.
Затова и преди се опитвах да кажа - каквото и въоръжение да измислиш, тестваш, въведеш в употреба, ако веригата за вземане на решение е глупаво измислена, всичкото това въоръжение остава само купчина непотребен метал, привлекателен единствено за един етнос, който прави пари от скрап.
Half-caste
04 Май 2012 12:08
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
Justinian2
04 Май 2012 12:00

Ами по същата причина едно време за МиГ 29 се разправяха и пишеха легенди за възможностите му. А от няколкото случая на бойно използване се оказа, че изобщо не е такъв, за какъвто супер изтребител са го представяли. Затова и намекнах същото и за ПВО комплексите.
Пейтриът са гола вода сравнени с характеристиките дори на ОСА, само че американците ги ползват вече реално в няколко конфликта и си правят изводите от грешките. А че руснаците не продават С-400 или друго ново въоръжение, си е техен проблем. То и САЩ няма да продадат най-новият си модел подводница на Северна Корея, но иначе я юркат като ратай да действа в бойни условия където има достатъчно вода за нея, нали?
По тази аналогия и за ПВО комплексите - проблем и задача на руснаците е да ги изпитват в максимално близки и в реални бойни условия. Или ще си направят "реална война" в безкрайните им пространства в Сибир или някъде по пустините от ОНД, като дори ще пресилят нещата, за да изпитат системата както трябва, или ще си останат с рекламните търговски послания за неотразимите възможности.
А и в последните 60 години където и да се е ползвала съветска техника в конфликти, все е показвала изоставане в технология и представяне. Изключение е всичко, което е тръгнало от АК-47 и неговото развитие и модификации.
kasapina
04 Май 2012 12:14
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
gozambo,
Журналистите от Комерсант които цитираш съвсем съзнателно са използвали думата атака вместо удар както е по подходящо и уместно, няма да обяснявам защо. Сигурен съм, че в презентацията е използвана думата "удар", и с нея се е имало предвид ответен такъв. Цялата идея на американскто ПРО в Европа е да прихване ракетите които ще бъдат изстреляни от Русия в отговор на ядрен удар от страна на САЩ. Броят на такива ракети ще е многократно по-малък от първоначалния с който разполагат(494 към 2012г), след като една значителна, част - най-вече всичките стационарни както и определено количестово от мобилните установки ще бъдат унищожени при ядрената атака. Срещу ограничен брой ракети американското ПРО става със сигурност много по ефективно и всъщност като резултат имаме потенциална възмножност на САЩ да унищожат Русия безнаказано или с минимални щети. Точно от това се страхуват руснаците и с най-пълно основание.
Half-caste
04 Май 2012 12:20
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
имаме потенциална възмножност на САЩ да унищожат Русия безнаказано или с минимални щети. Точно от това се страхуват руснаците и с най-пълно основание.

няма такава възможност, това е ядрена гибел за света. После ще съществуват говорещи хлебарки или летящи октоподи, но не и двукраки ненормалници.
pyte6estvenik
04 Май 2012 12:22
Мнения: 1,007
От: Korea, Republic of
Май някои не са разбрали още, че цената на природния газ в Усата е вече 70-80 долара за 1000м3. Май ще има едно голямо спихване..
Добави мнение   Мнения:119 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »