Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Абракадабра
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 6 от 10 4 5 6 7 8 Следваща »
Mars Attack
10 Окт 2012 14:54
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
"Не злобейте, да се не пукнете"

Аз им казвам, че от злоба ще хванат я язва, я рак, ама не слушат ! ... Като нямат солидни аргументи - минават на лични атаки, замешaни със злобица и доста завист.

Хубава статия, авторе ! Дори човек да не с съгласен с някои от тезите, пак с кеф (би трябвало да) чете, заради майсторлъка.
atlantis
10 Окт 2012 15:15
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Дисидентбг, по нагоре писах, че мъжът ми е гледал кацането на луната по БГ телевизията директно. Дори имаше интересен спомен, около предаването. Защо не се успокоиш и не приемеш това като факт. ДИ в случая е абсолютно прав. Това, че ти не си го гледал не променя фактите. А 1968 г. е една доста интересна година по отношение на събитията в Европа. Студентскитевълнения във Франция и Англия са много по-голям обект за размисъл от събитията в Чехословакия. Пък и броят на загиналите там по това време е много по-голям. Така за разнообразие прокоментирай ги и тях. Разкажи ни от какво са провокирани тези събития, как завършват и по коя телевизия си ги гледал.
Radanova
10 Окт 2012 15:28
Мнения: 614
От: Bulgaria
Дисидентбг, по нагоре писах, че мъжът ми е гледал кацането на луната по БГ телевизията директно.


Мъжът ти сигурно и събитията в Чехословакия е гледал директно по БНТ-то.
И войната в Афганистан също - в петък вечер....
абидал
10 Окт 2012 15:31
Мнения: 1,747
От: Niue
atlantis вкусна манджа си сготвила.Апетитно ухае 1968-1969 година.
Советское телевидение и радио сообщили о старте «Аполлона-11», но не в прямом эфире (короткий сюжет был показан в основной вечерней информационной программе)
Хм, ти твърдиш,че съпругът ти го е гледал директно по БТ.За сега е единственият свидетел.
Телевизионные репортажи о первой в истории человечества высадке на Луну передавались всеми странами, кроме СССР и Китая. Чтобы посмотреть доступную всему миру передачу из США, мы вынуждены были заехать в НИИ-88, куда изображение передавалось по кабелю из телецентра. Сам телецентр получал его по каналу Евровидения, но прямая передача в эфир была запрещена. Позднее один из работников телевидения рассказывал, что их просьба о прямой передаче в эфир прошла все инстанции и была остановлена секретарем ЦК КПСС Сусловым.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: абидал
Жана22
10 Окт 2012 15:32
Мнения: 896
От: Bulgaria
Внимателно с думите Натисни тук В началото бе Словото
atlantis
10 Окт 2012 16:02
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Нямам причина да не му вярвам, женени сме 37 години. Пък и мен, защо да ме лъже? По скоро повечето от тук пишещите, са били по кръчмите и градинките да се натискате с гаджета и хич не ви е била до телевизия. Нормално е сега да незнаят нищо по въпроса.
dissidentbg
10 Окт 2012 16:04
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
atlantis,
Интересен факт, според теб, мъжа ти да е гледал директно предаването по телевизията. Ако е така, къде се е случило. В София ли или в провинцията.
По онова време бе възможно да има излъчване само за София. Сега, от форума, за пръв път разбирам някой да е гледал предаване за кацането и то директно.
Ако обичаш дай подробности.
Аполо се прилунява 22:17 часа българско време. Армстронг отваря люка на другият ден в 04:39 часа българско време и стъпва на Луната в 04:56 часа. За да има предаване то трябва да е продължило над 6 часа. За да има хора да го гледат в този час на денонощието, трябва да е обявено. Как така се е получили мъжа ти да го е гледал а милиони други българи да не са? Въпреки ограниченията много хора, и аз, се интересуваха от това какво става в Америка.
Интересно ще е някой да намери вестник от онова време и да потвърди дали предаването е обявено в програмата на телевизията.
Армстронг стъпва на Луната на 21 юли. Потърси в интернет и ще видиш че сега много български вестници говорят за 20 юли. Препечатват от американците без да се замислят. В Америка е било 20 юли. Не се съобразяват че в Европа и България вече е 21 юли.
браун
10 Окт 2012 16:06
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
Атлантис, и по кое време на денонощието го е гледал това прословуто "приземяване" благоверния ти? Ако е рано след обяд, по време на първата новинарска емисия на БНТ, не е сам. Но!, ако е през нощта, по време на самото кацане - тогава е уникален! Видял е нещо, което никой друг не е успял. Я го провери за трето око!
абидал
10 Окт 2012 16:08
Мнения: 1,747
От: Niue
atlantis
Е пита се ти къде си била по това време та не си гледала прякото предаване,когато всички,които не са го гледали рано на разсъмване са били по кръчмите и са се натискали по градинките
Captain Buddy
10 Окт 2012 16:15
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Captain Buddy
бонго-бонго
10 Окт 2012 16:24
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Пък и мен, защо да ме лъже?

Може сам да се лъже. Много често се наблюдават подобни "лъжливи спомени".
dissidentbg
10 Окт 2012 16:29
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Captain Buddy: ти направо се оля

Всичко бе с ретранслатори. Дори и сега можеш да не излъчваш от някой или всички ретранслатори. В София се предаваше от старата телевизионна кула, която покриваше само част от Софийско поле. Копитото бе много по-късно. По-голямата част от България се покриваше от ретранслатора на връх Ботев. Имаше много области без каквото и да е покритие.
Дори и сега има проблеми с приемането и затова повечето хора са с кабел или сателит.

И как ще отговорите на следният въпрос: След като България е била така отворена към Запад и са предавали американска пропаганда, защо заглушаваха чуждите радиостанции?
dissidentbg
10 Окт 2012 16:38
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Абракадабра, и ето ви досието на агент Стефан:
http://e-vestnik.bg/media/docs/Dosie_TV.doc
Ангелинка
10 Окт 2012 16:50
Мнения: 210
От: Bulgaria
На мен пък модераторът на дебата между Обама и Ромни не ми се видя обективен. Имах усещането, че е на страната на Ромни. Ще ми бъде интересно да знам дали някой друг е останал също с такова впечатление. На няколко пъти ми се стори, че някак неуважително говореше за Обама като "him". Нещо от рода на "Tell him now, Mr (или може би senator) Romney."
Летец, и аз си мислех за Атанас Москов. Може би най-впечатляващото интервю с него направи Велислава Дърева. Не си спомням в кой вестник беше, може би "Отечествен вестник". Невероятен човек.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ангелинка
Captain Buddy
10 Окт 2012 16:53
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Captain Buddy
dissidentbg
10 Окт 2012 16:59
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Captain Buddy

От последното ти изречение се вижда какво представляваш. Все пак, трябва да се държиш прилично и да не обиждаш. Това че си простак не те оправдава.
Captain Buddy
10 Окт 2012 16:59
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Captain Buddy
dissidentbg
10 Окт 2012 17:19
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Бойко и ГЕРБ успешно връщат комунистическото време. Дори успяха да възстановят пропагандата както бе преди години. Както казва Стандарт: "Гарелов се връща на бял кон в БНТ". Също и агент Димитър - Кеворкян е в ефира.
Всичко си е както си беше и затова много комунистически копелета надигнаха глава.
Е, ще трябва да ви разочаровам. ГЕРБ ‌ще си отиде и вие пак ще трябва да свиете знамената.
atlantis
10 Окт 2012 17:46
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
За този дето се интересува къде съм била, е най-вероятно дълбоко съм спала. Била съм още дете. Но пък за това още на пет години имах прякор Огнян Велков, ако нещо ви говири това.
Неизвестен
10 Окт 2012 18:23
Мнения: 150
От: Bulgaria
Веднаж в този форум се опитах да защитя Андрешко. Писах, че това въобще не е селянинът-хитрец, стемящ се да прецака системата, да изкяри - така, какго се привижда на нашите държавни мъже. Предполагам, че много от тях не са чели разказа. Андрешко е абсолютно безкористен. Той прави това, за да спаси дечицата на своя съселянин от гладна смърт. Андрешко има силно развито чувство за справедливост /нима е справедливо, един човечец, който превиива гръб от сутрин до вечел над ралото, дечицата му да умират от глад/, той е човечен, състрадателен, той не само не се стреми да изкяри, а напротив - излага себе си на срахотен риск. Тогава някой ми отговори - нарече ме комуняга. Наложи се да се оправдавам. Писах, че Андрешко е класически пример за бунт срещу системата и че това не значи комунизъм. Приведох за пример творчеството на сърдитите млади хора - не ги ли обединява именно бунта срещу системата. Самотният бегач на Силитоу - не е ли и неговата постъпка също така глупашка, като постъпката на Андрешко. Писах нещо за Киси - как системата смаза този, който не искаше да й се подчинява, за Спасителят в ръжта. Нали всички герои и авторите им не са комуняги, или греша?
До голяма степен хала ни е такъв, защото позволяваме да ни манипулират. Манипулират литературнити ни творчество, маниплират възгледите ни, манипулират живота ни.
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 6 от 10 4 5 6 7 8 Следваща »