Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Накъде след Орешарски?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Muktadasaxkoburgidiotski
07 Авг 2013 22:54
Мнения: 14,528
От: Mali
Екшън-план - "Клатене мъдете на коча 2017" Ша стане , ша стане , без съмнения ша стане.
АВАКУМ
07 Авг 2013 22:57
Мнения: 12,358
От: BulgariaВнимателния, и ти и автора лъжете и манипулирате. Щяла да дойде на власт някаква "средна градска класа" дето съществува само в писанията ви.В моя град, в съседния ,такова нещо няма . Бате ви Авакум няколко пъти писа във Форума ,че тези протести 1/1 са копие на протестите в Сърбия,Украйна, Грузия ,Беларус и Русия. В последните две не успяха. Ще ми кажете ли в тези в които пуТчовете успяха прокопсаха ли ? Станаха ли едни развити и проспериращи страни ?Няма да кажете! Защото ще трябва да обясните защо след подобен пуТч през 97г. България се срина до невиждани низини и да кажете колко милиарда спечели Сорос от това. Сега са се прицелили в енергетиката и жилищата на хората, да фалират енергетиката и да "санират" жилищата защото с мзерните ни доходи искат да ни направят вечни длъжници на банките. И суверенът вече не ще да е народа а феодалите на Сорос т.е ЦРУ.
Muktadasaxkoburgidiotski
07 Авг 2013 23:06
Мнения: 14,528
От: Mali
1997 няма нищо общо със сега. Тогава на улиците излезаха стотици хиляди ... Сега са 3 файтона безделници. Тогава Жан оплеска икономиката и му спретнаха хиперинфлация... Сега икономиката си е оплескана от 4 години , хиперинфлация няма. Тогава имаше политическа алтернатива в лицето на СДС и Костов /Хубава-лоша но политическа ! Легитимна !/ ...Сега алтернативата са гангстерите от ГРОП , зад тях фалиралата групировка на Прокопиев. И още , и още разлики...Нищо общо между 1997 и 2013.
АВАКУМ
07 Авг 2013 23:16
Мнения: 12,358
От: Bulgaria
Muktadasaxkoburgidiotski
07 Август 2013 23:06


Мукта, може Виденов и да е направил грешки,но финансовият удар си беше на Сорос , като в Англия,Ю.Корея, Малайзия и пр.Трябва само да си припомниш и какво се случи после в икономически план и став ясно кой дърпа конците.
Неверния Тома
07 Авг 2013 23:18
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
дън
07 Авг 2013 22:46

Може и да си прав, ама едно е да искаш, друго е да можеш...
Ти що не се опиташ?
А все пак имаме наличности.
beagle
07 Авг 2013 23:29
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Граждане мили,
Ориентирайте дебата по заглавието на дописката...
Васик
07 Авг 2013 23:33
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Има само два варианта: правителство със или без Тиквата. Който иска да върне Тиквата, той протестира. Това е разделителната линия.
Тънката лайсна
07 Авг 2013 23:46
Мнения: 7,756
От: Bulgaria
Няма печеливш вариант за България. Без работеща икономика толкова.
Bubeto_ot_Sochi
07 Авг 2013 23:50
Мнения: 1,147
От: Russian Federation
Има нещо гнило в ДАНсИЯ
Кабинета Станишев-Орешарски е опит за реставрация на Банановата република, отречена през 2009
След това има два пътя:
а) Демократична република(може и Народна)
или
б) Президентска република
LeDoyen
07 Авг 2013 23:53
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Последно, какво иска да ни внуши авторът? БСП не е по-добра от ГЕРБ и следователно ГЕРБ трябва да поеме отново властта? Да? Не си познал , как беше...! Изборите са тези, които определят кой е добър и кой аутсайдер и маргинал. Постепенно българите се научават да отделят по метода на пробите и грешките кой е стойностен и кой платен и зависим манипулатор. Какво остана от "...с малко, но завинаги"? А от "ще ви оправя за 800 дни"? А от лентореза? Всъщност, оправят ни вече 24 години. Но както е казал народът: "на голям бой и голямо е*ане насищане няма"! Сега да чакаме и Саша Безуханова ли да ни оправи?
АВАКУМ
07 Авг 2013 23:55
Мнения: 12,358
От: Bulgaria" Граждане мили,
Ориентирайте дебата по заглавието на дописката.."


Ох, на кучето къде му залепнали очичките-в заглавието.Милото, дето отдавна изгуби обоняние ами и не вижда...
Bubeto_ot_Sochi
08 Авг 2013 00:19
Мнения: 1,147
От: Russian Federation
БСП не е по-добра от ГЕРБ и следователно ГЕРБ трябва да поеме отново властта?

Грешно разсъждение, LeDoyen. Изводът е, че БСП не трябва да е на власт, а не, че Герб да е. Или както безброй пъти ви обяснява Сократ "няма алтернатива на Герб", което просто означава, че Герб са зле, но другите са по-зле. Тогава накъде? Единственото работещо е да се тръгне от ОПАШКАТА към средното ниво в Европа, но това не може да стане без да се посегне на "недосегаемите" възпроизвеждащи Банановата република.
внимателният
08 Авг 2013 00:22
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Внимателния, и ти и автора лъжете и манипулирате. Щяла да дойде на власт някаква "средна градска класа"

Съчиняваш си, Авакуме.
Аз нямам мнение /това е първото/, в което употребявам нищонезначещото словосъчетание "средна градска класа".
Та камо ли да твърдя подобни глупости по повод него.

Но за сметка на това съм обяснявал десетки пъти, че:

1/ Партиите отдавна не изпълняват каквито и да е общественополезни функции.
Отдавна са загубили дори значението си да формират най-общи политики. Исторически, това са политика на "държава universitas" - държава, която регулира всичко и политика на "държава societas" - държава на свободната инициатива и свободния пазар. Изгубен е дори смисълът на понятията, отразяван в имената на съответните партии. Ако беше запазен, "социалист" трябваше да се наричам аз, а червните ми опоненти - "универсалисти"

2/ "Българските" партии отдавна не изпълняват и функциите да представляват и защитават интересите на едни или други групи-малцинства /"класите" са едни от многото такива/ срещу интересите на обществото като цяло. Запазили са само защитата на противообществените интереси на партийните босове и на онези, които им плащат.
Ако не беше така, протестиращите щяха да са с две ръце ЗА Орешарски. Кой, ако не той е "средна класа", с неговите 5 апартамента, 2-етажна къща и 330 000 лева на влог? Прави ми впечатление, между другото, че напоследък няма филипики срещу "многодомци". Не е хубаво да забравяте какво сте писали само преди месеци, другаре.

3/ Дори без 1/ и 2/, при демокрацията партиите нямат правото на монопол върху властта и партийното робство трябва да бъде разрушено ASAP.


Хулиган
08 Авг 2013 00:49
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Иване, кажи си! А Иван да не би да си каза?
salmona
08 Авг 2013 00:49
Мнения: 1
От: Bulgaria
Я F*CK OFF на такива платени АНАЛ-ЛИЗАторчета!!! КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЪЩЕСТВУВА ПОДОБНА ПОМИЯ?!? ОТГОВОР: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДОБНИ ПОМИЯРИ, КОИТО СЕ ОКАЗАХА ТВЪРДЕ МНОГО!!!
palavnik
08 Авг 2013 01:05
Мнения: 412
От: Bulgaria
внимателният

Вариант 5: За България надежда няма. Това ще бъде първата държава на света, в която всички нормални хора ще емигрират и в нея ще останат само бандити, политици, полицаи, паразити, комунисти и безкрайно ограничени умствено хора. Може би това е моделът на обществото на бъдещето в световен мащаб. Казва ли ти някой?
Туткалчев
08 Авг 2013 01:08
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Протестиращите искат партньорски отношения с властта, а не властнически отношения между гражданина и държавата. Нищо повече от това.

Ех, авторе, авторееееее! Тотално си се изгубил сред новата политкоректност на газетата, която се опитваш да спазваш със старателността на малко чавдарче със синя връзка.
Привидели ти се трети съсловия, средни градски класи, скочили да се борят за народни правдини срещу "съществото мутра", и още не знам какви си творения на развинтено въображение. Ти къде живееш, уважаеми? Защо не отидеш в кварталите, където въпросните мутри обитават? Там ще намериш ли протестиращи срещу тях Х.У.И.-та? Ами по големите курорти, където се разхождат мутра до мутра? Да речем, край прочутото "Какао бийч" в "Слънчев бряг", където от мутри не можеш да се разминеш? Там Х.У.И.-та има ли? Ами край офисите им, край предприятията им, край любимите им заведения, край партитата им?
Има, ама друг път. Щото на тези разгевезени калпазани само един шамар ще им е достатъчен, за да си подвият куйрука и да избягат позорно. Както не смеят да припарят край офиса на "Атака", защото може и да отнесат някой тупаник.
Големи борци, няма що. Негодно, кекаво племе, което изобщо не знае какво върши и как именно такива олигарси, срещу които ужким се бори, го водят за носа. Почти четири години ни "управляваше" най-голямата мутра на Балканите, вършеше дивотия след дивотия, безобразничеше, нарушаваше закони и подриваше нравите, господарстваше като азиатски деспот и налагаше навсякъде примитивизма си, и нито едно възмутено Х.У.И. така и не мина с вувузела край офиса Му, край парламента Му, край министерския Му съвет. Ей-така, да изпротестира за чест и слава и народни правдини. Що така, бе, авторе, що не анализираш това?
Ами ти самият, авторе, на какво си заприличал? Като се поглеждаш в огледалото, не се ли позасрамваш малко, че си продаваш инак талантливото перо и добре тренирания ум дори не срещу сребърници, а срещу жалки грошовце?
Жалко, щом и "Сега" се отвърна от истината. Остава да я чуем от журналистическия изрод Ники Дудука...
щурчо
08 Авг 2013 01:12
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Партиите отдавна не изпълняват каквито и да е общественополезни функции.


Много ясно. Техните цели са съвсем различни и немат нищо общо с националните интереси. Те затова на сите протести през тази година немаше партийни знамена.
SvSophia
08 Авг 2013 04:51
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
дън
07 Авг 2013 22:46

Е, здрасти. Аз откога го пея тука туй за автентичната лява партия, наистина необходима на най-бедната държава в ЕС. Обаче туй със скачане по стъгдите, плещене за гьостерици, винкели, остаФки и долнопробни шоота по Джийн Шарп не става. Още по-малко става с париците на Пашата, ПрокопиеФ и Бориславовна, както и с платени грантови интелектуалци и НПОйци, зад които наднича мазната Бокоидна физиомутра. Гърците имат една поговорка (ще я преведа, както я превеждаше баба ми) "Мъж го искам, сега го искам". Обаче не става по тоя начин, с магическа пръчка, мигновено. На Меланшон му отне 3 години организация, за да спечели 17 %, а не циркаджилъци с кафепиене и ритане на коли. И как туй ще стнае, кога всички са дЯсни, щото им внушават две декади вече огнянминчевци-евгенидайновци-андКо., че ляво=БСП в най-добрия случай. В по-тежкия: "Комунистите са виновни за всичко... за глобалното затопляне..., etc." И всеки беден/идиот/ се пише на всяка цена дЯсен, щото е непрестижно да ровичкаш из контейнерите за смет или да бачкаш за 400 лв. и да се пишеш ляв, нели . Не, отнюд, "Айн фюрер, айн фолк, Айн Ранд" е политкоректният призив вече четвърт век
Sedalgin_Neo
08 Авг 2013 05:03
Мнения: 270
От: Bulgaria
Писано тъй, сякаш Бориславов и Бориславова не е случайно съвпадение.
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »