Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Накъде след Орешарски?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
annetaz
08 Авг 2013 05:58
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Авторе, много си спал и нищо не си разбрал! Проектите на олигарсите започнаха още от царя. Тази т.нар. мутра е тяхно творение! Защото те така разбират политиката и управлението: под милиционерски ботуш и мутренско изнудване. Но нещата се оплескаха и за тях. За това искаха да ни предложат Кунева, която е по-културна и опитна и повече може да баламосва. Но не я избрахме. Сега се чудят какво да сътворят..дали да си върнат старото протеже или да ни пробутат новия си проект Безуханова, която има същите характеристики като на Кунева. Или по-добре комплект от двете. Че взаимно да се допълват! последното трябва да е съчетано с убийството на БСП, която им пречи. Но те убиха и СДС първо. Така че онова, което ни чака, не е розово. Чакат ни само такива проекти! Няма да има нормални партии. Нито промяна в тях в посока демократизация. Само еднолични с много пари на определени кръгове, които чакат да ги осребрят. Запомни какво ти казвам!
VOCI
08 Авг 2013 06:36
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Убийството на БСП !
Аууу, колко страшно звучи !
вила
08 Авг 2013 07:18
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
50 или 100, а може би повече дни на шумно освиркване и карнавално пародиране на властта по софийските улици и площади?

Колективен пропагндатор,подстрекател и организатор ли е вестникът?По Лениински!
София така да си сменя кметицата,ама правителството на България не е на софиянци.
Снощи във Варна 3/три/ таквиз на Измет Добромирова клечаха пред резиденцията.И?
Мафията на буда бе превърнала държавата в чирак.Сега НС,МС и министърът на МВР се освободиха.И някои медии.Други станаха ибрикчии на почетния на П.У.Т.К.А....Нормално за държава,която се измъква от примката на мафията.

внимателният
08 Авг 2013 07:26
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Е, здрасти. Аз откога го пея тука туй за автентичната лява партия, наистина необходима на най-бедната държава в ЕС

И какво за "автентичните" леви партии?
Ако имаш предвид Комунистическата партия на България - КПБ, то тя си съществува, има си парламентарно представителство, членува си в Коалицията за България /доколкото разбирам, ти също си гласувала за КПБ в КБ/, издава си "Работнически вестник" и твърдо подкрепя Делян Пеевски и правителството на милионерите.
Пенчо бре
08 Авг 2013 07:30
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Ясен Бориславов Картинно описание на типажи и ситуации. Може и да не стане така, както и да е, но е страхотно описано.
Ironside
08 Авг 2013 07:56
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Ясенчо върти , около, около и само най-вероятния вариант не споменава. Правителството насрочва избори печели ги и управляващите комфортно изкарват още 4 години. Трябва да се подбере точния момент. Точно, когато герберите окончателно се оттичат в канала, а новата десница още не е съществен фактор. Според мен това ще е есента на 2014.
внимателният
08 Авг 2013 08:06
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Ами ти самият, авторе, на какво си заприличал? Като се поглеждаш в огледалото, не се ли позасрамваш малко, че си продаваш инак талантливото перо и добре тренирания ум дори не срещу сребърници, а срещу жалки грошовце?

Ами ти самият, Туткалчев, нима още не си забелязал, че една "нова" власт далеч задмина по дивотии предишната? Отнесе я като куцо пиле домат, като флагче за слалом, като малка спирка от бързия влак, като циганин бакър, като комунист чужда собственост.

Ти изписа томове за апартаментите на Цветанов, защо не пуснеш едно антрефиленце за тези на Орешарски?
Хем са повече, хем Орешарски има 330 000 лева на влог - повече от заплатата му за 15 години. Защо не използваш тренировките си върху Цвъки и многобройните си заготовки и да зададеш на Орешарски въпросите по списъка си?
Дори няма нужда да се поглеждаш в огледалото, просто "цопи-пасте"
Бармалей
08 Авг 2013 08:07
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
... Правителството насрочва избори печели ги и управляващите комфортно изкарват още 4 години. Трябва да се подбере точния момент...

Уффф.. най-после... Управи ми съ настроението.. Амъ давайте го тоя момент, бе другари.. Ни съ мотайте... Верно, фчера беше рано.. амъ утре ще е късно
внимателният
08 Авг 2013 08:22
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Ясенчо върти , около, около и само най-вероятния вариант не споменава. Правителството насрочва избори печели ги и управляващите комфортно изкарват още 4 години. Трябва да се подбере точния момент. Точно, когато герберите окончателно се оттичат в канала, а новата десница още не е съществен фактор. Според мен това ще е есента на 2014.

А защо трябва да го споменава този вариант?
Казва ти се ясно - целта е нова конституция, която да направи така, щото да няма особено значение коя именно клика ще се докопа до хранилката.

Това е целта на българските граждани, доколкото сме останали след 23 години див и противонароден партизански феодализъм, а целите на партиите-ОПГ си ги мусирайте в клубчетата по интереси.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: внимателният
OLDMAD
08 Авг 2013 08:48
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Това е целта на българските граждани...

Те туй най-ми харесва - някой да ми се прави на партиен секретар от 80-те.
Да ми казва истината от последна инстанция, да ми казва какви желания трябва да имам, и най-важното - да ми посочва целта в живота.
Моят живот.

А папо ше има ли ако слушкам?
Манджа..
Гювеч..
С голям черпак..
А?
За да не кривна от пътя де.
внимателният
08 Авг 2013 08:53
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Те туй най-ми харесва - някой да ми се прави на партиен секретар от 80-те.
Да ми казва истината от последна инстанция, да ми казва какви желания трябва да имам, и най-важното - да ми посочва целта в живота.
Моят живот.

А папо ше има ли ако слушкам?

Не казах ли, че целта е на гражданите?
Папо за слушкане - на Посрано 20
Калки
08 Авг 2013 08:53
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Социално-икономическия колапс на страната ни, плод на криминализирания "номенклатурно-партократски" капитализъм, естествено и логично прерасна в политическа, институционална и конституционна криза. Криза която , вероятно ще продължи няколко години, докато по един или друг начин бъде разрушен този мафиотско-номенклатурен крайно десен политико-икономически БСП-модел, обслужващ компрадорската номенклатурна олигархия, чуждите монополи и банкстери, и абсолютно никой друг...

дън,
Опасявам се, че докато не се отърсиш (не само ти) от сляпата вяра, че всичко е БСП и че само като махнем БСП, всичко ще се уреди, доникъде няма да стигнем. Защо не се позамислите малко бе, хора ? Не се ли усещате колко ви изпързаляха през тези години тъкмо с мантрата, че за всичко са виновни комунистите ? Подскачате за Пеевски, а не искате да видите колко автобуса тотални некадърници се наместиха във властта и в икономиката с елементарното араламбене от рода на бойковото "комунистите убиха дядо ми" ? Не виждате ли, че вярвайки, че за всичко е виновен някакъв БСП-модел пропуснахте, от една страна, по-добрите икономически решения , а от друга позволихте да се извършат мащабни кражби и да се срути промишленост и селско стопанство ?

Нали именно за да се разруши БСП-модела, на времето се либерализира режима за лицензиране на банките, довел до многомилионни фалити, нали тъкмо заради пусто БСП 'ликвидираха' ТКЗС-та и покрай тях цялото земеделие, нали именно за да се създадат нови, 'сини' богаташи бе проведена РМД-приватизацията, довела до продажба за скрап на две трети от индустрията ?

Хайде холан !

Докога ще дуднете глупости като последното ти изречение по-горе ? Докога ще вярвате, че трябва първо да се руши, пък после да се мисли ....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Калки
mick
08 Авг 2013 09:01
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Всъщност добруването на България минава през оставката на Станишев и още няколко от ръководството на БСП, които продават България на ДПС корпорация.

Ако тях ги няма, ще може да се направи добра коалиция БСП-ГЕРБ.

--
Блог
SvSophia
08 Авг 2013 09:17
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
ще може да се направи добра коалиция БСП-ГЕРБ.

Мдам, "мечта идиота", както се изразява Великият комбинатор.
Yantar
08 Авг 2013 09:19
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Поредната статия тип пожелателно мислене. Просто ми омръзна от талибанско - анти демократично мислене. Демокрацията е единственото нещо, което спечелихме в последните 23 години - докато загубихме индустрията си, здравеопазването, образованието, социалната сигурност и 1.5 млн. наши съграждани. Сега видите ли и демокрацията им пречи - и ежедневно алтернативен кръг от вестници бълва правата линия, че изборите били хубаво нещо, ама щом не печели партията, която те харесват, значи резултатът им е без значение. Подхвърлените варианти по-горе са пълна смешка - някаква агитка вандали в центъра на София видите ли щяла да определя кой е на власт и кой не е - някаква първобитна охлокрация. А Орешарски трябвало да даде дата на предсрочни избори - за да угоди на сульо и пульо. Отделно, че според социологическите агенции резултатите от подобни избори ще са същите - само като ги гледах "представителите" на протеста вчера и се хванах за главата - ами че те мучат и не могат да вържат две смислени приказки. Повтарят като сектанти "оставка" и нещо, че няма да правят партии щото видите ли партиите били нещо лошо (в представителна демокрация!?!!). Отделно в статията пак се пръска познатата мантра на отегчената домакиня, че имало някаква абстрактна мутро-олигархия в България дето пречела на развитието на хората и имало много губещи от системата. А мерките срещу "олигархията" били... избори? Не антимонополното законодателство, не развалянето на приватизационни договори, не намаляването на регулаторната тежест, не кредитирането от банка за развитие или някакви конкретни мерки. Това за губещите няма как да се коментира - защото трябва да се започне с какво всъщност е пазарна икономика. Нека да разочаровам автора - Орешарски не е тръгнал на никъде и му прави чест. Защото ако той се подаде на натиска на вандалите (дори за предсрочни избори), то нищо не пречи следващия премиер да бъде свален от същата малобройна група кресливи вандали. Само се замислете - Атака има електорат от >250 хил. - мислите ли, че не могат да съберат 5-6 хил. да скачат и да мучат на жълтите павета? Ами че те Локо СФ могат да съберат толкова хора.
*
И преди съм писал - натиск от тълпата не е демократичен инструмент. Референдумът обаче е. Нека Орешарски да насрочи референдум като вот на доверие към правителството за следващата пролет. По този начин ще се предпазим от политическата криза и от повторение на служебното правителство на откровено некомпетентни хора (М. Райков и ко.). А цената на този референдум ще е бая по-малка от тази която трябва да се плати за изпотрошената общинска собственост в центъра на София, за инзвънреден полицейски труд и всички други разходи свързани с онзи катун опънат на жълтите павета.
OLDMAD
08 Авг 2013 09:55
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
... референдум като вот на доверие към правителството

Мдам.
Референдумът като вот на доверие към правителството се нарича... избори!
Гюроф
08 Авг 2013 10:03
Мнения: 2,722
От: Albania
Все още няма ясно припозната партия на протеста или тя не успява да влезе в парламента. Протестиращите (в критичната си маса) са принудени да признаят резултата и да преглътнат факта, че партийното строителство все пак е нещо по-сложно, скучно и не така ентусиазиращо, както карнавалното площадно пародиране на властта.

И да и не!
Припозната партия има за част от протестиращите.Хайде да спрем да гледаме на Х.У.И. като на еднородна маса.
Там има и герберасти-от двата вида -настъпани и уплашени че ще бъдат настъпени, има и привърженици на т.н. РБ видели възможност да опитат бързо влизане в парламента, като единствен възможен вариант е оставка на правителството, има елементи и от другите парламентарно непредставени партии желаещи също прекратяване на мандата мечтаещи пак да са "вътре", има обикновени лумпени, които са постоянното присъствие за пълнеж, има и откровени лузъри, на които им е вечно виновен някой, точно за това че са лузъри, има и изгъзени мераклии да пикаят на Орлов мост, най накрая има и момченца и момиченца без работа - обикновени купонджийчета.От тази сбирщина само последните нямат някакъв определен интерес.Само че на всички интереса е доста различен. Обединява ги целта - втория ТОТО шанс който им се привижда.
И за второто твърдение - и да и не. Наистина партийното строителство е скучна, бавна и дълга работа и не се очакват резултати от днес за утре.Но пък мнооого, ама МНОГО им се иска беее и затова така бясно риват някои за тази оставка. Имам съседка с 5-6 пекинезчета и минипинчерчета, като ги извежда на разходка дигат такава олелия и настъпва диво облайване на всичко що е около тях. И те си вярват.Откъде да знаят, че са точно на един шут разстояние от размазване в стената.
Колкото са по малки и незначителни - толкова са по лаещи.
Та да се очаква, че тази ...напаст ще си промени мераците, ще разбере кое как е и ще признае, че така както си е намислила не става, не се прави така...едва ли. То не е и за първи път това де. Не са свикнали да губят някои.Но така ще е - като се пръкнаха от нищото рояци "дисиденти" и им беше предоставена власт амен на тепсия, що да не опитват пак и наследниците им.
На лесното бързо се свиква и трудно се отказва.
Бай Илия
08 Авг 2013 10:10
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Това е отношението на човек към тежкия му и срамен недъг. Наистина не е приятно да признаваш, че си роб, особено в компанията на свободни хора

Мога ли учтиво да Ви помоля да не обиждате? Не се познаваме, не желая да Ви познавам, не сме били с Вас на една маса, не сме имали спор за имот, така че запазете обидните квалификации за себе си. Мразете си комунистите, това си е Ваш проблем, но да класифицирате българите като роби, не благодаря.
Интересно с какво сте нещо повече от класифицираните? С какво ги "превъзхождате"?
aminali
08 Авг 2013 10:24
Мнения: 1,012
От: Bulgaria
Няма значение дали истината е точно такава. Представата е такава.

Имаш перо, Ясене
Mrx++
08 Авг 2013 10:26
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Протестиращите искат партньорски отношения с властта, искат партньорски, а не властнически отношения между гражданина и държавата. Нищо повече от това.
Повечето джурналя продължават да пишат глупости, като цитираната и като цялата статия, а и статията на онуй миче Галчето Горанова. Мъчат се да ни втълпят, че протестите са самоорганизирани и имали морални измерения.
Протестите са дебело платени и целта им е да се ревезират резултатите от изборите, т.е. стани, че аз да седна. Това само сляп може да не го види, ама джурналята се правят, че не го забелязват, като изключим някои честни, като Георги Атанасов в Уикенд и някои други.
1. Платени са от ГЕРБ - за да се върнат на бял кон след идни нови избори;
2. Платени са от олигархичния кръг (Прокопиев, Цветелина Бориславова и др. такива) около Плевнелиев, който ще постави служебно правителство на Саша Безуханова, което да съдейства за връщането на ГЕРБ и така нареченото Реформаторска коалиция.
3. Платени са от чужди фондации, които превеждат пари на организаторът на протестите блогерът Асен Генов (това що не го пишат джурналята).
Всичко това е организирано, а не самоорганизирано. Ама джурналята вместо да направят едно истинско журналистическо разслердване изпадат в телешки възторг, само като се спомене за протести.
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »