Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Задържани лица при опит да преминат нелегално българо-турската граница
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:192 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »
Bay Hasan
01 Мар 2014 16:06
Мнения: 8,555
От: United States
ОтдъхнАх си !
За периода от 6.00 часа на 28-ми февруари до 6.00 часа на 1-ви март май никъв нелегален не е прекосявал сънъро с Туркие.
Ама за по-сигурно ... нека изчекаме потребителя с неговите данни за нивото на река Дунав в сантиметри.
потребител,07
01 Мар 2014 19:39
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Майки от Харманли излязоха на протест срещу бежанците Натисни тук
-----------Жителите на Харманли се вдигнаха на бунт срещу бежанския център
----------
Жителите на Харманли се вдигнаха на бунт срещу бежанския център. Те настояват лагерът да бъде от „затворен” тип и пребиваващите там да нямат свободен достъп до града, както и да има засилена охрана. Протестиращите искат лагерът да бъде от затворен тип и бежанците да нямат право да го напускат. Според тях, от началото управляващите са казвали, че лагерът ще е затворен тип, че ще е с капацитет до 500 човека, ще са настанени тук около два-три дни, обаче не е станало така.
В подписка жителите на Харманли искат засилена охрана на бежанския център и пребиваващите там да се ограничат до 1 500 души. Протестиращите искат да има иззидани огради отстрани, да се засили полицейското присъствие, да има охрана. Въпреки скандиранията "вън от Харманли", протестиращите подариха петстотин мартеници на сирийските деца.

Натисни тук
потребител,07
01 Мар 2014 19:57
Мнения: 8,146
От: Bulgaria

Майки и деца протестираха срещу бежанците в Харманли Натисни тук
-----------------
Около 200 жители на Харманли излязоха на протест срещу присъствието на бежанци в града им. Инициативата е на майки, които се притесняват за децата си. Те подеха подписка до премиера и вътрешния министър, в която настояват бежанският лагер да стане от затворен тип. Протестиращите поискаха пълна информация за броя на настанените и от какви националности са. Протестиращите подариха мартеници за сирийските деца като “знак за добра воля, уважение и подкрепа”.
потребител,07
04 Мар 2014 13:38
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
4 Март 2014 г. + (17)
---------------------------------

17 нелегални задържаха на границата през почивните дни
Седемнадесет (17) души са задържани при опит влязат в страната в периода от 6 часа на 28.02.2014 г. до 6 часа на 4.03.2014 г.,

Натисни тук
потребител,07
05 Мар 2014 16:00
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
България е сред трите страни- членки на ЕС, поели най-силната тежест на бежанската вълна от Сирия, заедно с Германия и Швеция.

Това заяви изпълнителният директор на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището (ЕСПОУ) Робърт Висер в дискусията за миграционния натиск по време на провеждащия се в Брюксел Съвет "Правосъдие и вътрешни работи". В него участва и вътрешният министър Цветлин Йовчев, съобщи МВР.

Представена бе статистика за значителното нарастване на броя на търсещи закрила в България през есента на 2013 г., като ситуацията бе наречена драматична...

Натисни тук
потребител,07
06 Мар 2014 21:48
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
6 Март 2014 г. + (2)

Двама са задържани на държавната граница

Натисни тук
потребител,07
06 Мар 2014 22:55
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
МО И МВР НЕ МОГАТ ДА ОПЪНАТ ТЕЛЕНАТА ОГРАДА И ДО НАЧАЛОТО НА МАЙ – МНОГО Е СЛОЖНА ЗАДАЧАТА


ЗА ПОРЕДНОТО ЗАБАВЯНЕ БИЛО ВИНОВНО ЛОШОТО… ПРОЛЕТНО ВРЕМЕ!!!!Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че строителството на оградата по границата ще се забави допълнително заради лошото време (!!!) при положение, че по-топла зима не помнят поколения българи.
Той директно атакува МВР като прехвърли вината за оскъпяването на тях, защото зад разчетите стояло ведомството на Йовчев.


Управляващите може и да са малоумни – подобно съоръжение няма цена. Издръжката и последствията от нахлуването на нелегалните емигранти ще са несравнимо пo-скъпи.

Скандалите за финансирането и завишаването на цените на материалите изместиха основния въпрос – за охраната на границата. В момента Инспекторатът към Министерския съвет и Държавната финансова инспекция проверяват проекта, а Орешарски вече заяви, че съмненията му, че сметката е надписана, са се потвърдили.

"Работният проект с тези разчети е изпратен към Министерство на отбраната от МВР. Количествата материали и тяхното остойностяване е направено от проектанта, нает от МВР. По тези разчети нетната стойност на материалите, определена от проектанта, а не от Министерство на отбраната, е в размер на 7.3 милиона лева. Понеже сумата е нетната, тук не са предвидени разходи за доставка, тъй като това са цени, които са в склада на производителя. Оттам нататък всички разходи до граничната зона, в която се изграждат съоръженията, трябва да бъдат предвидени като допълните разходи към тази стойност", обясни ситуацията с парите Найденов.

Най-скандалното е, че първоначално съоръжението трябваше да бъде готово до края на февруари. После срокът беше удължен до началото на май. Сега обаче стана ясно, че и тази дата няма да е последната.

Сега черешката на тортата:

"Голяма част от притесненията ни са свързани с времето и с невъзможността да се работи на терен, защото условията са такива, че нито личен състав, нито техниката могат да работят по изграждане на съоръжението", обясни Найденов.

Планираха да строят декември-февруари, а сега март-май им се видя лошо времето. България ще се напълни с нелегални емигранти до началото на лятото от цяла Африка и Азия.

Кой ни управлява? Това вече е някакъв абсурд.
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
потребител,07
07 Мар 2014 14:38
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
7 Март 2014 г. + (21)
-----------------------------------

За периода от 06.00 часа на 6 март до 06.00 часа 7 март 2014 г. на българо-турската граница са задържани 21 души.

Натисни тук

маргаритка2
07 Мар 2014 20:02
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Няма празен ден.
потребител,07
08 Мар 2014 00:14
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Испания предприема действия срещу африканската имиграция Натисни тук


Испания ще похарчи над 2.3 милиона евро за укрепване на границите, които разделят териториите на Сеута и Мелиля от Мароко, в опит да спре хилядите имигранти, които пристигат в двата северноафрикански анклава.
Укрепленията ще бъдат добавени към съществуващите в момента 6-метрови огради, които обикалят двата града.
В Сеута ще бъдат разположени допълнителни 20 служители на Гражданската гвардия и хеликоптер, с чиято помощ да бъдат откривани имигрантите.
В Мелиля испанското правителство ще разположи три наблюдателни кули, оборудвани с високочувствителни камери.


Spanish soldiers patrol the border which separates Spain"s North African enclave of Ceuta from Morocco in Ceuta. Натисни тук


The Ceuta border fence is a separation barrier between Morocco and the Autonomous City of Ceuta, in Spain. Constructed by Spain, its stated purpose is to stop illegal immigration and smuggling. Натисни тук

Bay Hasan
08 Мар 2014 06:09
Мнения: 8,555
От: United States
Няма празен ден.

Е па как да нема.
Видно от сведенията на потребителя,на 5-ти март нема задържани лица при опит да минат нелегално българо-турската граница.
потребител,07
08 Мар 2014 15:35
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
5 Март 2014 г. + (1)
--------------------------------


За периода от 6 часа на 4 март до 6 часа на 5 март на вход на държавната граница, на ГКПП е задържан 1 човек.

Натисни тук


потребител,07
08 Мар 2014 15:53
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Гръцката брегова охрана откри огън по лодка пълна с емигранти
------------


Трима души са били ранени, след като бреговата охрана откри огън по лодка пълна с емигранти. Според гръцките власти, лодката се опитала да блъсне тяхната патрулна лодка. В изявление на Министерството по корабоплаването се казва, че нито един от тримата ранени, двама мъже и една жена, не са получили животозастрашаващи наранявания. Техните националности не бяха съобщени. Пластмасовата моторница е превозвала 16 имигранти, 13 от които са били извън полезрението, скрити в кабината, и един турски контрабандист, който е арестуван. Според властите, той е игнорирал командите да спре и многократно се е опитал да блъсне лодката на бреговата охрана. Това се е случило рано в четвъртък в района на Източно Егейско море. Според изявлението, от бреговата охрана първо стреляли във въздуха и след това в моторната лодка, преди да го спре. Гърция е една от основните входни пунктове за имигранти, опитващи се да влязат в Европейския съюз. Хиляди преминават от Турция до близките гръцки острови, често на борда на разнебитени лодки. Миналия месец 12 души, предимно деца, загинаха, когато лодката с 28 имигранти потъна край остров Фармакониси. Оцелелите обвиниха бреговата охрана в опит да избута лодката им обратно в турски води. Бреговата охрана категорично отрече твърденията.


Натисни тук

Натисни тук
потребител,07
08 Мар 2014 22:32
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Харманли отново на бунт срещу бежанците
_________


Първо изразиха недоволството си на 1 март, а след това проведоха и мирно шествие във вторник.
Тази седмица стана ясно, че местните, които негодуват, че чужденците свободно се разхождат из малкия град, са започнали подписка. В нея се настоява лагерът да стане отново от закрит тип.

Инициатори на настоящето недоволство са предимно жени. Тяхното възмущение е провокирано от отправяните от настанените в Харманли африканци на сексуални намеци към млади момичета и майки с деца. Дамите от града край Извора на белоногата споделят, че вече не излизат на разходки в тукашния парк, тъй като често там може да се видят имигранти, които уринират в храстите или си просят секс. Преди дни пък 20-годишен пакистанец задявал две 16-годишни ученички и посред бял ден размахвал мъжеството си пред тях. Това недопустимо поведение на бежанците като правило остава далеч от медийните прожектори.

Идеята за сегашния протест се заражда във „Фейсбук“, където тон на недоволството дава Дияна Атанасова-Желязкова. Майките, които са в основата на акцията, са непреклонни. Те искат да изкажат на глас тревогите си, свързани с откриването на временния център за настаняването на чужденци в Харманли.
Междувременно стана ясно, че страницата в социалната мрежа, посветена на протестните действия от миналата събота, е хакната от неизвестен злосторник, което наложило организаторите да правят нова.

Голяма част от харманлийци не са наясно със ситуацията в населеното място. Местните споделят, че главно са объркани заради политиката на държавата. Първоначално бе обяснено, че в Града на белоногата ще има само палатков лагер, по-късно бяха докарани фургони.
И докато хората изказват недоволството си, в малкия град се заговори, че бежанските центрове в столицата ще бъдат закрити и всички настанени там ще бъдат транспортирани в Харманли. Ако това се случи, то тогава броят на чужденците тук ще достигне 8000 души. Местните се страхуват, че това ще катализира битовата престъпност. Те заявяват, че нямат нищо против сирийците, които са дошли в България заради войната, но не могат да се съгласят страната ни да приема хора, които нямат основания да се навъртат в нея.

Натисни тук
маргаритка2
08 Мар 2014 22:49
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Те заявяват, че нямат нищо против сирийците, които са дошли в България заради войната,


Аз пък имам и против тях.

Те не са направили нищо , за да предотвратят конфликта в собствената си страна.

Откъде накъе да очакваме, че ще го правят тук?
Bay Hasan
09 Мар 2014 05:45
Мнения: 8,555
От: United States

Мерсим ти за уточнението,потребителю,но ако обичаш ... давай ги тия сведения овреме,че ни подвеждаш-тамън аз и маргаритка се поуспокоим,че 5-ти март е бил празен ден и ти ....бууум - за периода от 6 часа на 4 март до 6 часа на 5 март на вход на държавната граница, на ГКПП е задържан 1 човек.


маргаритка2
09 Мар 2014 13:45
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Този много ме съмнява.

Много смел. Сам да мине границата, без жив щит от "жени и деца"... Да няма някаква специална подготовка.
потребител,07
10 Мар 2014 17:49
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Главен комисар Светлозар Лазаров: Динамична и напрегната е обстановката по границата
------

Динамична и напрегната е обстановката по границата, миграционният натиск не е намалял, напротив – увеличил се е.
Благодарение на доброто взаимодействие на нашите служители и мерките, които са взети имаме значителни постигнати резултати...
„Миграционният натиск от 1 януари до 28 февруари тази година са 1286 лица, от тях има 443, които са задържани от турските власти по наш сигнал и 581, които са върнати обратно, т.е. блокирани са от нашите колеги. Влезнали са 262 лица. През 2013 година са влезли 467 лица, т.е. близо двойно повече при миграционен натиск от 628 лица. Това са резултатите...

„Освен обичайните миграционни проблеми, тук има заложени финансови проблеми, социални проблеми. Знаете какви проблеми се създадоха – имаше сблъсъците при джамията. Имаше нападения срещу чужди граждани, срещу едно момиче”, коментира той.
На въпрос дали очаква засилен миграционен поток, Лазаров посочи: „Очаквам. Това, което виждам, което се случва в Близкия изток и сигналите, които се излъчват, очаквам да се засили. Със затоплянето на времето очаквам да се активизира”...


Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
потребител,07
10 Мар 2014 18:03
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
10 Март 2014 г. + (3)?
----------------------------------


За периода от 06.00 часа на 7 март до 06.00 часа 10 март 2014 г. на българо-турската граница са задържани трима (3) души.

Натисни тук

Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
потребител,07
10 Мар 2014 18:44
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Двама сирийци опитаха да преминат нелегално "Дунав мост"
-------------

Двама сирийци са били задържани при опит да преминат нелегално ГКПП "Дунав мост". "Това съобщиха от "Гранична полиция" в Русе. Първият случай е от 18.30 часа вчера. На граничния пункт било спряно за проверка такси, в което пътувал 22-годишен сириец. Той имал фалшив чешки документ за самоличност. Младежът дошъл до Русе с влак, а целта му била да стигне до Букурещ.Вторият случай е от късно вечерта. Към 23.00 часа на граничния пункт бил спрян за проверка автомобил "Пежо 806" с кърджалийска регистрация. В него пътували четирима българи. При проверка с рентген станало ясно, че под седалките на колата в специално изработен тайник имало човек. Оказало се, че това е 21-годишен сириец, който влязъл в страната незаконно и пътувал за държава от Западна Европа. Двамата сирийци и четиримата българи са задържани.

Натисни тук
Добави мнение   Мнения:192 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »