Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
In Technology We Trust
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 6 от 35 4 5 6 7 8 Следваща »
kaily
18 Юни 2016 14:27
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Chinese company, Zhuoda, printed six giant 3D modules and put them together to form a two story villa in front of a crowd, that was then invited to tour the house.

The home is fireproof and made to withstand a magnitude-9 earthquake, using materials the company is keeping secret.

While normal villas take about six months to construct, this building was printed in ten days, mostly off-site, and shipped to the construction site where it was put together like LEGOs. In addition to saving a huge amount of time, it slashes the cost to only about $400 – $480 per square meter (down from $1,500 - $2,500).

https://www.minds.com/blog/view/475843434838499328
Модульный Дом от Zhuoda Group 卓达3小时别墅Xây biệt thự 2 tầng trong vòng 3 giờ
https://www.youtube.com/watch?v=FemxnK0N2Q0
Minderbinder
18 Юни 2016 15:59
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
На това при соца му казваха ЕПК.
Doziris1
21 Юни 2016 10:41
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Made in China: World’s fastest supercomputer is built with domestic technology

“Sunway TaihuLight,” a supercomputer with homegrown chips, was named the world’s fastest computer during the International Supercomputing Conference in Germany on Monday. It would take 7.2 billion people using electronic calculators 32 years to do the same calculation this device can solve in just 60 seconds. The announcement validates China’s efforts to rely less on imported technology, and focus more on its domestic microprocessor industry. The new-generation supercomputer is operating at the National Supercomputing Center, in Wuxi, east China’s Jiangsu Province.


https://www.youtube.com/watch?v=0XU074YZBSI
Engels
25 Юли 2016 17:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Китай въвежда ускорено промишлени роботи
На 10 хиляди работници в Китай сега се падат 38 робота, но съотношението скоро ще се промени в полза на машините
Китай си е поставил за цел до 2020 г. да влезе в първата десетка в света по степен на автоматизация на производството чрез масово внедряване на работи, сочи анализ на Международната федерация по робототехника (IFR).
Широкото използване на роботи отчасти е реакция на недостига на работна сила и бързо нарастващите заплати. Втората по големина икономика в света засега отстъпва съществено в степента на роботизация от останалите водещи индустриални държави.
Данните за миналата година показват, че на 10 000 работници от производството в Китай се падат 36 робота, което отрежда на страната едва 28-мо място в рейтинта на най-автоматизираните държави в света. Очаква се обаче до 2020 г. този показател да достигне 150 робота на 10 000 работници.
За целта Китай планира да увеличи пускането на собствени промишлени роботи до 100 000 броя годишно, или с 49% повече спрямо 2015 г., съобщи Ройтерс. В момента в страната доминират чуждите промишлени роботи от компании като ABB, Kuka и Yaskawa, но делът на местните производители се увеличи през последните години от 25% до 31%.
Един от начините за ускоряване на китайското производство на промишлени роботи е чрез изкупуване на чуждестранни компании. Така например, неотдавна китайският производител на битова техника Midea Group придоби контролния пакет акции на немската компания Kuka.
Engels
25 Юли 2016 17:40
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Китайски учени правят уникален експеримент с хора
Изследователи от Съчуанския университет обявиха, че са готови да приложат технологията за генно модифициране CRISPR върху хора за първи път в историята на човечеството, съобщи MedicalXpress.com.
Китайските учени определено изпреварват своите колеги от други държави в експериментите за промяна на човешкия геном. Те вече успяха да модифицират генома на ембриони, но сега за първи път ще приложат технологията върху възрастни хора, болни от рак на белите дробове.
Техниката за генно редактиране CRISPR нашумя напоследък. Изследователи от цял свят се опитват да използват тази техника като средство за лечение на различни заболявания или за промяна на същността на биологичните същества.
Учените от Китай ще търсят начин да блокират действието на ген, който блокира протеин, наречен PD-1. Предварителни изследвания показват, че този ген действа като спирачка на имунния отговор за предотвратяване на атаката срещу здравите клетки.
След като модифираните клетки бъдат редактирани и проверени за грешки в резултат на прилагането на CRISPR, те ще могат да се размножават и пускат в кръвта на пациента. Учените искат да заставят имунната система на човека по-агресивно да атакува раковите клетки, като ги убива, и по този начин да излекуват болния.
Изследователите признават, че засега не знаят как ще реагира човешкото тяло на подобна процедура – дали тя ще доведе до агресивна атака срещу тумора, или ще предизвика проблеми, свързани с излишно форсиране на имунната система.
Клиничните изпитания ще започнат следващия месец. Подбрани са 30 кандидати за участие в експеримента, но от тях само един ще приеме модифицираните клетки в три последователни дози, за да се проследят внимателно както позитивните, така и негативните последствия.
Главната цел на предстоящите изпитания е да се разбере доколко безопасна е подобна процедура за генно модифициране при хората, но изследователите се надяват да видят и признаци за намаляване на тумора, в резултат на приложението й.
Engels
27 Юли 2016 01:40
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Lada показа електрическа Vesta
Най-големият руски производител АвтоВАЗ показа прототип на седана Lada Vesta, оборудван с електрически силов агрегат. За презентацията на автомобила бе избрано доста странно събитие - фестивал за авторска песен, а снимки бяха публикувани в профила във Facebook на маркетинговия директор на компанията Александър Бредихин, който разкри и подробности за машината.
Седанът е оборудван с електромотор с мощност 82 к.с. (60 кВт) и акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет 25 кВт/ч. Това позволява на Vesta EV да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 15,5 секунди и да развива максимална скорост от 140 км/ч.
С едно зареждане автомобилът преминава между 150 и 170 км в зависимост от условията на придвижване. Батериите са разположени под задните седалки на машината, която разполага и със специално преработена спирачна система. Тя е допълнена със система за рекуперация на енергията, която зарежда батериите.

Audi пое по скоростната лента към електромобилите
Производителят на автомобили Audi обяви амбициозни планове за развитие на електрически превозни средства. След среща на борда на директорите в края на миналата седмица, шефът на Audi Рупърт Щадлер обяви, че до 2020 г. компанията планира да пусне три превозни средства, работещи с батерии.
В рамките на две до три години потребителите могат да очакват “няколко” хибрида от типа презареждаеми от ел.-мрежата. До 2020 г. ще дебютират и три чисто електрически автомобила, които ще се произвеждат в Инголщад, Германия. До 2025 г. Дделът на електрическите автомобили в общия обем продажби ще достигне 25 до 30 процента, според Щадлер – доста забележителен дял.

Нови графенови батерии се зареждат за секунди
С помощта на един от най-здравите материали на Земята един изследовател в университета Суинбърн в Австралия е създал батерия, която се зарежда супер бързо и може да бъде използвана отново и отново, без да губи ефективността си. Изследователят Хан Лин е разработил батерията на база графен – форма на въглерода, която се слави като супер-материал. Новият суперкондензатор преодолява много от недостатъците на традиционните литиево-йонни батерии. Той ги надминава по време за зареждане, продължителност на живота, а също и въздействие върху околната среда.
Изследователи от целия свят работят върху разширяването на възможностите на суперкондензаторите от много години. Всички те обикновено са ограничени от капацитета за съхранение. Хан е преодолял този проблем чрез добавяне на листове графен, които имат голяма повърхностна площ за съхранение на енергия поради структурата на материала, подобна на пчелна пита. Освен това графенът е здрав и гъвкав едновременно.
Изследователят използвал 3D принтер за създаването на графеновите листове, благодарение на което е създал икономически ефективно решение за съхранение на енергия, което някой ден може да замени батериите в нашите мобилни телефони и електрически автомобили.
Ултра-бързото зареждане на новия вид батерия – само известен брой секунди – е най-силният аргумент за разработването и комерсиализирането на новия вид батерия. По този начин се елиминира неудобството на дългото чакане за зареждане. Батерията от графен обаче има и други свойства като например това, че струва по-малко, отколкото традиционните литиево-йонни батерия. Освен това има уникалната способност да издържа повече презареждания, без да губи капацитета си за съхранение.


sluncho6
27 Юли 2016 03:33
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Графените - Да! Но в тези тук реклами виждам много дупки и неточности. За какво говорим всъщност - за батерии или за кондензатори? Ако е за второто и трябва да достигнем същия капацитет, та и по-голям, представяте ли си какъв ще да е тока, ако тряба да се зарежда секунди? Стотици или хиляди килоампери за автомобилна двигателна батерия?! Моля ЕРнгелс да поясни и каже б.в.г.д и т.н., след като е казал А!
Engels
27 Юли 2016 04:53
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В интерес на истината това са суперкондензатори.
За тока, ако напрежението е примерно 100 волта, при заряд от 25 киловатчаса, колкото е капацитета на една средна батерия.
Ако се зарежда 1 час тока ще е около 250 ампера, за 1 минута приблизително 15000 ампера.
За 10 секунди - 90000 ампера.
PopPaskal
27 Юли 2016 05:00
Мнения: 39
От: Bulgaria
Пълни глупости! Графен с 3D принтер!!!
rki
29 Юли 2016 09:56
Мнения: 20,973
От: Albania

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rki
Karolev
29 Юли 2016 20:14
Мнения: 62
От: United Kingdom
щатски цветен телевизор от 50-те на миналия век
enjoy
https://www.youtube.com/watch?v=Wf3M0LYeJdc




Doziris1
30 Юли 2016 21:09
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Scientists Are Learning To "Grow" Drones in a Chemical Computer




In the future, militaries will need to adapt quickly to changing situations. One of the biggest challenges in doing so is the wait time required to design, construct, and ship new equipment. Some militaries are already addressing this need by using 3D printing to create new parts for vehicles and weapons, but new research by Prof Lee Cronin at Glasgow University could take that technology a step farther.

With support from BAE Systems, Cronin is developing what he calls a "chemputer" which will be able to "grow" small unmanned vehicles like surveillance drones in a laboratory setting.


http://www.popularmechanics.com/flight/drones/a21653/grow-drones-chemical-computer/
rki
31 Юли 2016 12:53
Мнения: 20,973
От: Albania
Doziris1
01 Авг 2016 15:48
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
РОСКОСМОС ‏@roscosmos 42m42 minutes ago

Подписано соглашение о разработке биопринтера для использования в космосе

ОРКК (Объединенная ракетно-космическая корпорация, входит в Госкорпорацию «РОСКОСМОС» подписала соглашение с компанией «3Д Биопринтинг Солюшенс», резидентом инновационного центра «Сколково», о сотрудничестве, в рамках которого планируется создать уникальный биопринтер для магнитной биофабрикации тканей и органных конструктов в условиях невесомости на Международной космической станции (МКС).



Документ подписали генеральный директор ОРКК Юрий ВЛАСОВ и генеральный директор «3Д Биопринтинг Солюшенс» Михаил БАКАНОВ. Научную часть проекта будет курировать профессор, кандидат медицинских наук, научный руководитель компании «3Д Биопринтинг Солюшенс» Владимир МИРОНОВ.



Создание магнитного биопринтера позволит печатать в космосе тканевые и органные конструкты, сверхчувствительные к воздействию космической радиации – сентинел-органы (например, щитовидную железу) для биомониторинга отрицательного действия космической радиации в условиях длительного пребывания в космосе и разработки профилактических контрмер.



В перспективе технология трехмерной магнитной биопечати может быть использована для коррекции повреждений тканей и органов космонавтов при длительных космических полетах. На Земле такая технология может быть применена для более быстрой биопечати человеческих тканей и органов.


http://www.roscosmos.ru/22500/
kaily
30 Авг 2016 15:45
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Представители НАСА сделали заявление, что им удалось провести на Луну Wi-Fi, скорость которого позволяет отправлять на Землю шестьсот двадцать два мегабита в секунду, когда как обратная скорость с Земли на Луну составляет всего двадцать мегабит в секунду.

У множества людей этот факт вызвал недоумение, как и то, что НАСА никак не афишировало столь масштабный и дорогостоящий проект. НАСА объясняет появление Wi-Fi на Луне весьма туманно, отговариваясь какими-то гипотетическими посещениями людьми лунной поверхности в неопределенном будущем.

Тем не менее перспектива высадки людей на поверхность Луны пока не имеет четкой разработки, однако заставляет задуматься, почему у каналов такая разная скорость. Если при помощи Wi-Fi управлять различной аппаратурой и руководить действиями астронавтов, то это будет требовать совсем других мощностей. Однако, если предположить, что Wi-Fi на Луне служит для передачи огромных объемов информации на Землю с минимальной обратной связью, то возникает вопрос, действительно ли НАСА и правительства сверхдержав до сих пор не вступили в контакт с инопланетным разумом?
rki
02 Сеп 2016 12:15
Мнения: 20,973
От: Albania
Nor1
02 Сеп 2016 21:09
Мнения: 728
От: Bulgaria
Руснаците да вземат да разработят одеяло за товари на Space-X. Може и двигатели, и неронещо се покритие. Всъщност най-добре да го направят целия, пък американците да му сложат лепенка ''USS Enterprise'' и да снимат филмчета, преди да излети.
fly
02 Сеп 2016 21:22
Мнения: 213
От: United Kingdom

02 Сеп 2016 21:09

Американците да вземат да разработят одеяло за товари на Space-X. Може и двигатели, и неронещо се покритие. Всъщност най-добре да го направят целия, пък руснаците да му сложат лепенка ''USS Enterprise'' и да снимат филмчета, преди да излети.
---

Nor1, великолепен си!



Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 6 от 35 4 5 6 7 8 Следваща »