Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »
Engels
05 Апр 2017 07:30
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
„Невероятно е, че компания с глобално присъствие като Ford изведнъж е оценена по-ниско или наравно с Tesla”, коментира Дейв Съливан, анализатор проучвания в Autopacific.
Tesla вече е сред най-високо оценените производители на автомобили в света, изпреварвайки Peugeot (през април 2012 г.), Fiat Chrysler (май 2013 г.), Suzuki (юни 2013 г.), Renault (февруари 2014 г.), Hyundai (юни 2015 г.), Nissan (февруари 2017 г.).
Но Tesla е повече от производител на коли. Тя е вертикално интегрирана енергийна компания, която произвежда и автомобили. За последния половин век бизнес моделите на повечето производители на автомобили бяха насочени към сглобяването, рекламирането и продажбата на коли. Мисията на Tesla, по нейни думи, е в създаването на превозни средства, задвижвани от соларна енергия, както и да накара човечеството да намали ползването на изкопаеми горива.

Планът на Мъск предполага трансформирането на Tesla от финансово нестабилен производител на луксозни електромобили във водещ в света доставчик на чист, автономен транспорт и източници на електричество за милиони компании и домакинства.

Tesla може да започне да изпълнява обещанието си, като комбинира в едно компанията за соларна енергия SolarCity, нейната огромна фабрика за литиево-йонни батерии, все по-големия брой магазини и разрастващия се бизнес със съхранение на енергия. Теорията на Tesla е свързана с това, че компанията може да прави иновации по-бързо, да създава безпроблемно и добро потребителско преживяване, както и да намали разходите чрез икономии от мащаба. Самият Мъск твърди, че Tesla може да бъде първата компания за 1 трлн. долара един ден.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Engels
05 Апр 2017 07:30
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
sim4o
05 Апр 2017 08:55
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
...
.. "С 2009 года КНР является крупнейшим авторынком в мире и крупнейшим автопроизводителем в мире, ежегодно выпускающем в последние годы автомобилей больше, чем следующие два автопроизводителя (США и Япония) вместе взятые, или больше, чем все страны Евросоюза вместе взятые. ... "

... "Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) — китайская государственная автомобилестроительная компания. Крупнейший китайский автопроизводитель. .. В апреле 2009 года SAIC Motor приобрела mild Hybrid технологию у компании Delphi Corporation.
В августе 2009 года SAIC Motor заключила соглашение с компанией BYD Co — китайским производителем литий-ионных аккумуляторов
В ноябре 2012 года SAIC Motor начала производство электромобиля Roewe E50 с аккумуляторами компании A123 Systems


Хубаво е,че от Телса мечтаят .. само с мечти и дръзновение, могат да настигнат най-големите.
sim4o
05 Апр 2017 09:12
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
... электромобили в Европе все еще остаются полу-экзотикой, в КНР, благодаря стимулированию со стороны властей и фантастической гибкости местного бизнеса, счет транспортным средствам на электрической тяге уже идет на миллионы. В прошедшем году одним из самых динамично развивающихся стал сегмент LSEV - низкоскоростных электрических транспортных средств.....
... За год на них пересели более 300 000 китайцев. Причем, не только в мегаполисах, но и городах «третьего эшелона», поселках и округах по всему северному, восточному и центральному Китаю.
Лидером в производстве... ... стала провинция Шаньдун, где в прошлом году было произведено около 172 900 LSEV....
Engels
12 Апр 2017 07:42
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla задмина GM като най-ценна американска марка Акциите на компанията бяха оценени на 51 млрд. долара
Малко след като започна да търгува акциите си на стоковата борса, Tesla успя да задмине GM като най-ценна американска автомобилна марка. Дяловете в компанията бяха оценени на 51 млрд. долара, което е с 1,7 млрд. повече от акциите на GM.

Компанията има гама от 3 автомобила и съществува само от 13 години. Оценката на дяловете е въз основа на потенциала за развитие, а не на постиженията на автомобилния пазар. Всички продадени до момента модели на Tesla са луксозни автомобили, произведени в ограничени количества. За последния отчетен период Tesla е регистрирала 25 хил. продажби, докато от GM са доставили близо 690 хил.
Engels
15 Апр 2017 02:07
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla разширява амбициите си на пътя
Tesla Inc. планира да допълни гамата си електрически превозни средства с камион, пикап и спортен автомобил, съобщава Bloomberg, като се позовава на основателя на компанията Илон Мъск.
След като окончателно пусне седана на своя Model 3 през юли, Tesla ще покаже електрически камион през септември и пикап след 18-24 месеца, писа Мъск в поредица от туитове. Компанията планира да съживи и плановете си за Roadster кабриолет.

Мъск е намеквал за бъдещи продукти на Тесла вече няколко пъти.

„Екипът върши невероятна работа“, писа той в Twitter.
Засега компанията отказва да коментира подробности. Акциите й снощи поскъпнаха с 2,4% и затвориха при цена от 304 долара за брой в Ню Йорк. Така пазарната оценка на компанията достига 49,6 млрд. долара и за кратко дори изпревари General Motors Co. по-рано през седмицата.
За първата половина на тази година Tesla прогнозира капиталови разходи в размер на 2,5 млрд. долара. Компанията набра 1,4 млрд. долара чрез продажба на акции и дълг миналия месец.
Engels
16 Апр 2017 19:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla напредва с първия си пикап
Американският производител на електромобили Tesla Motors ще покаже първия си пикап през септември т.г., съобщи шефът на компанията Илон Мъск.
Очаквано, автомобилът ще бъде електрически, а Илон Мъск го определя като напълно нов тип пикап. Предполага се, че колата ще попадне в категорията на средно- или пълноразмерните пикапи, тъй като именно те са най-популярни в САЩ.
Машината се очаква на пазара най-рано след година и половина. В момента Tesla не разполага с производствени мощности да удовлетвори дори търсенето на електромобила Model 3, камо ли за пускане на нов модел.
През юли т.г. Tesla ще представи с всички подробности серийната версия на Model 3. Доставките на първите електромобили от тази линия ще започнат в края на годината, а масовото производство е планирано за 2018 г.

https://twitter.com/elonmusk
sluncho6
18 Апр 2017 19:44
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Енгелс, специално за теб пускам малко инфо, как вървят колите към нас и специално теслите...https://norfolk.craigslist.org/search/cta?auto_make_model=tesla
Не че ще се затичаш де...Инак, електричките вървят масово в Калифорния и някои други позамърсени щати..Батериите от година на година са все по-добри и сега и аз чакам появяването на графеновите батерии и графенови двигатели (основани на свръхпроводими елементи). До тогава съм на бензин. Има го все пак и все още...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sluncho6
Engels
18 Апр 2017 21:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Голямата заслуга на Тесла е основно в това че подплаши големите автопроизводители да действат.
Още повече че Тесла е готова с 5 степен на автономност.
Ако не е страхът от загуба на пазар, другите автопроизводители нямаше да се втурнат масово да правят автономни коли.
Щеше още доста да се ослушват, като глуха свиня в царевица.
sluncho6
18 Апр 2017 22:13
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<

Щеше още доста да се ослушват, като глуха свиня в царевица.


Звучи интересно, но истинското ослушване е на млада госпойца в царевица покрай магистрала.
Хеле, сложили били химически царевични ниви, откраднали ги и ся пак в царевицата...

Много си прав в това, че Тесла сръга в ребрата старците. Това е ставало в историята за какво ли не и по какви ли не поводи.
Имаме вече и международен ден на жената...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sluncho6
sluncho6
18 Апр 2017 22:16
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
След време електртичките ще се движат по пътя, както иглата в улеите по грамофонната плоча. Но пак ще се намират DJ, които да връткат плочата насам-натам, a иглата да прескача по улеите...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sluncho6
Engels
18 Апр 2017 22:55
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Митове и факти за литиево-йонната батерия
Електромобилите са една голяма измама. Литият за батериите се добива чрез страшно мръсна технология. Залежите са недостатъчни и скоро ще свършат. Компонентите за електрическите коли се събират от цял свят и производството им всъщност замърсява повече, отколкото бензиновите и дизеловите двигатели.
Чували сте поне част от тези твърдения. Може би дори всичките. В епохата на най-изобилна и най-малко достоверна информация подобни неща се разпространяват по-бързо от горски пожар. Част от цитираните "истини" почиват върху преувеличени и изопачени факти. Друга част изобщо не почиват върху факти. В две поредни статии ще се опитаме да хвърлим малко по-обективна светлина върху литиево-йонната батерия, от която в съвсем близко бъдеще ще зависят не само автомобилите, но и домовете ни, и цялата световна икономика.

"Мръсен" ли е литият?

Двете снимки по-горе обиколиха Facebook миналата година. На горната се вижда марсианският пейзаж на мина за литий, от който се правят батериите за електромобили. На долната е зелена канадска гора със самотна сонда за добив на петрол от т. нар. петролни шисти. "Кажи ми пак как електромобилът ти е по-добър за природата", гласи текстът.

Едната снимка е лъжа. "Мината за литий" е всъщност медното находище Ескондида, експлоатирано от BHP. Добивът на мед действително оставя такива пейзажи (включително и в България, която е вторият най-голям доставчик на тази суровина в Европа).

При този добив се изкопават огромни количества скали, използват се тонове експлозив, раздробената скална маса се пръска със сярна киселина и се излива в отровни резервоари, за да се извлече медта. И въпреки това никой не е надигнал глас срещу производството на мед, макар то да е около 20 милиона тона годишно срещу едва 185 000 тона годишно за лития (650 000 тона, ако смятаме междинния продукт, ползван за транспортиране).

За разлика от повечето други метали, литият се открива най-вече в подпочвени находища под формата на солен разтвор (литиев хлорид). Добивът се състои в изпомпването на този разтвор в големи плитки резервоари, където слънцето да изпари водата - горе-долу същата технология, с която се добива и морска сол. После чрез електролиза или с химически агенти литият се извлича от останалата гъста каша и се превръща в литиев карбонат и хидроксид, за да се транспортира.

Процесът не е съвсем чист, разбира се, но не е и описаната минна дейност с взривяване, изкопаване и опустошаване на големи площи с киселини.

Добив на литий в солниците на Уюни, Боливия. Снимка: Shutterstock


При това най-големите находища на литий се намират в пустинята Атакама в Чили и в солниците Уюни в Боливия - места, където не само няма население, но и няма живот. Учени от NASA изследваха района Юнгай в Атакама и не откриха живот дори на микроскопично равнище.

Частите за електромобилите идват от цял свят

Помните как Джеръми Кларксън описваше пътя на един хибрид - суровината се изкопава в Китай, праща се в Канада за обработка, оттам отива в Япония, за да се превърне в батерия и да се вгради в автомобила, и накрая пристига в Европа при купувача. Това е самата истина - но тя важи за всички стоки, в които се използват батерии. В Чили например SQM, най-големият производител на литий, го праща в Китай, оттам готови модули се изпращат в САЩ за производство на индустриални батерии, и накрая те се връщат за нуждите на SQM, на 12 км от мястото, където литият е изкопан.

Тези околосветски пътешествия на компонентите за електромобилите несъмнено добавят доста към въглеродния им отпечатък. Но по същия начин пътуват и много от частите за конвенционалните автомобили, с бензинов и дизелов двигател. Един съвременен европейски бензинов хечбек може да има компоненти от Канада, САЩ, Китай, Япония, Европа и дори Южна Африка.

Като цяло така функционира съвременната икономика. И вие също се включвате в нея, когато си поръчате нещо за 1.99 долара от Alibaba, или си купите половин кило аржентински круши от кварталния супермаркет.

Литият ще свърши съвсем скоро

Това е друг най-често цитиран мит: че с очаквания бум на електромобилите нуждата от и без това редкия метал ще нарасне рязко и той ще се изчерпи за броени години.
Преди всичко литият съвсем не е рядък метал. В океаните има около 230 милиарда тона, разтворени в морската вода. В някои райони, примерно с подводни термални комини, концентрацията му е почти същата, като в находищата в Атакама.
Освен това батериите - не само за автомобили, но и за смартфони, таблети и всякакви други - в момента са по-малко от половината от годишното потребление на литий. Той се използва широко в стъкларската индустрия, за производството на лубриканти, в климатиците и в различни метални сплави.

Няма съмнение, че нарастващото търсене от автомобилния сектор ще се отрази на цената му. В Китай например покрай актуалния бум на електрически машини литиевият карбонат поскъпна два пъти за по-малко от година. Част от обяснението е и във факта, че добивът е в ръцете на само четири големи компании - чилийската SQM (контролирана от бившия зет на Пиночет), американските Albemarle и FMC, и китайската Tianqi.

В океаните се съдържат над 230 милиарда тона литий. Най-висока е концентрацията му в термалните извори

Поскъпването на суровината обаче ще отключи един друг процес - преработката на стари батерии. Макар и по-сложна, отколкото при другите типове батерии, тя е съвсем постижима. В момента под 10% от литиево-йонните батерии се преработват, но една британска консултантска компания изчисли, че ако литиевият карбонат поскъпне още с една четвърт, този процент ще достигне почти 50%.

В следващата част: Как една петролна компания изобрети технологията, която може да сложи край на петрола; Какви са най-големите минуси на литиево-йонната батерия и какви алтернативни технологии биха могли да я изместят?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Oraсle
19 Апр 2017 02:51
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Електромобилите са една голяма измама. Литият за батериите се добива чрез страшно мръсна технология. Залежите са недостатъчни и скоро ще свършат. Компонентите за електрическите коли се събират от цял свят и производството им всъщност замърсява повече, отколкото бензиновите и дизеловите двигатели.

Не само че горните мантри са лъжливи, но и не отчитат че веднъж произведени, литиевите автомобилни батерии ще се рециклират многократно.
-
Tesla правят чудесни коли като за градско каране, но един от основните фактори за популярността им са държавните субсидии под формата на приспадане от данъците. Без тях пазарният им дял сигурно щеше да е на половина на сегашния.
Engels
25 Апр 2017 03:04
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Литиево-йонната батерия: митове и факти (II част)
Голяма част от представата ни за електромобилите и батериите почива върху преувеличени и изопачени факти. Друга част изобщо не почива върху факти. Във втора поредна статия по темата се опитваме да хвърлим малко по-обективна светлина върху литиево-йонната батерия, от която в съвсем близко бъдеще ще зависят не само автомобилите, но и домовете ни, и цялата световна икономика.

Измислена е от петролна компания

Точно така - технологията, която заплашва основния пай от печалбите на петролните гиганти, всъщност е родена в лабораториите на Exxon. Но японците от Sony бяха първите, намерили комерсиално приложение на литиево-йонната батерия - още през 1991. Днес тя присъства навсякъде - в дома ви, в смартфона или лаптопа, на който четете тази статия, и във всевъзможни други електроуреди. Tesla вече продава своя Powerwall - голяма батерия, с която можете да съхранявате за битови нужди енергията, която произвеждат соларните панели на покрива ви, да речем. А енергийни гиганти като AES започват да строят индустриални батерии, които да съхраняват запаси от порядъка на 1 гигаватчас за нуждите на електропреносната мрежа. Добавете към това надигащата се вълна от електромобили, и ще разберте защо бъдещето на литиево-йонната батерия изглежда толкова розово за инвеститорите.
Британският химик М. Стенли Уитингъм създава първата литиева батерия, докато работи в лабораториите на петролния гигант Exxon през 70-те. Батерията на Уитингъм ползва електрод от титаниев дисулфид, който е много скъп за производство и при контакт с въздуха произвежда неприятна миризма. Заради това (а вероятно и по други причини) Exxon спира проекта. Днес Уитингъм е професор в Нюйоркския университет

Струва повече, но и върши повече

Един доклад на Европейския съюз от 2012 сравнява литиево-йонните с други типове батерии - оловно-киселинни, никел-кадмиеви, никел-металхидридни и натрий-серни. Заключението е, че литиевите са най-енергоемки за производство - за изработката на 1 кг батерии са нужди 1.6 литра петрол, и се отделят 12.5 кг СО2.
Но компенсацията за това е, че литиево-йонните батерии имат най-висока енергийна плътност - тоест могат да складират повече енергия за единица обем (или маса). При различните типове тази плътност е между 100 и 250 втч за килограм - двойно над никеловите.

"Почти идеалната батерия", казва Винсън Баталия, шеф на групата по електрохимични технологии в националната лаборлатория Lawrence Berkeley. Според него батерията от литий задържа заряда несравнимо по-добре от по-тежки алтернативи като олово, цинк и никел-кадмий. Освен това при нея го няма познатия ни от старите gsm-и "ефект на паметта" - нуждата батерията да се разреди напълно преди зареждане и после да се зареди до край, иначе губи капацитет.

Минусите: запалима, с ограничен живот

Литият е силно реактивен метал - тоест много лесно се свързва с други елементи, особено с кислорода. Оттам и прословутите самозапалвания на един скорошен модел на Samsung, както и причинените от акумулаторите пожари на борда на новия Boeing 787. След тези нашумели случаи обаче учените намериха начини да контролират проблема.

По-сериозният проблем си остава с ограничения живот на батерията. Нека опитаме да обясним каква е причината. Когато батерията се зарежда или отдава електричество, по графитния й анод се образува тънка "кожичка" от литиеви съединения. Но анодът постоянно се разширява и свива - и съответно при свиването се отърсва от образуваната кожица, така че след това тя започва да се образува наново. Това постоянно отнема литиеви йони от батерията и понижава капацитета й.

Трите най-обещаващи алтернативи на литиево-йонната батерия

Двама китайски учени обаче откриха решение. Те използват алуминиев анод, който обаче е покрит с фина черупка от титаниев оксид. Така "кожицата" се образува върху статичната титаниева черупка, а вътре в нея анодът спокойно се разширява и свива. Опитите на китайците показаха, че след 500 цикъла на зареждане и разреждане техните батерии имат 4 пъти повече капацитет от традиционните с графитен анод. Въпрос на няколко години е технологията да е готова за пазара.

Има ли идеално чист транспорт?

Накратко: електрическите батерии не са идеално чистото решение за транспорта на бъдещето, както ни ги представят маркетинг отделите на производителите. Но те не са и световната конспирация, в каквато се мъчат да ги превърнат петролните лобита. Като всяко друго промишлено производство, и тяхното е съпроводено със замърсяване на природата и увеличаване на парниковите емисии. С колко точно, вече зависи от конкретния производител и конкретната технология.

При всички случаи това са показатели, които можем да контролираме, и технологии, които можем да подобрим. Стига само отношението ни към тях да е рационално, а не основано на разни Facebook-меми.

А ако наистина искате идеално чист транспорт. Щяхме да кажем - вземете си конче. Но всъщност метанът, отделян от преживните животни, е 30 пъти по-силен парников агент от въглеродния диоксид, отделян от автомобилите. Още един факт, който доказва, че в реалния свят нищо не е само черно или само бяло.

Електромобилите и плъг-ин хибридите не са идеалното решение на проблемите в транспорта. Но те могат да премахнат смога от градовете, да увеличат продължителността на живота ни и да придадат повече смисъл на вятърната и соларната енергетика
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Engels
30 Апр 2017 09:47
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Баснословният бонус на Илон Мъск
Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск се доближава все повече до най-големия корпоративен бонус в историята. Предприемачът ще прибере приблизително 1,4 млрд. долара, ако успее да покрие пакет от 10 оперативни и 10 пазарни цели. До момента Мъск е отметнал 14 (6 от оперативните и 8 от пазарните), срокът да се справи с останалите шест е 2022 година.
Мъск, който нашумя с категоричния си отказ да получава номинална заплата от компанията, вместо това получи 5,27 милиона опции върху акции, които може да ползва при изпълняване на условията. По изчисления на Bloomberg цената им в момента е малко над 1,4 млрд. долара.
През първото тримесечие на тази година Tesla продаде 25 000 автомобила, с което докара общата си бройка до 200 000, покривайки наведнъж две от изисквания за бонуса на Мъск. Следващата стъпка е 500 000 продажби - нещо, което от компанията се надяват да постигнат още догодина след пазарния дебют на по-достъпния Model 3 през този юли.
Освен това Tesla трябва да запази марж на печалбата от поне 30% в продължение на четири последователни тримесечия (напоследък той се колебае между 19 и 28%).
Друго изискване е пазарната капитализация на компанията да се задържи над 43,2 милиарда долара поне за шест месеца, което значи 270 долара цена на акция. За момента Tesla го покрива - по-рано през април тя изпревари по капитализация General Motors и вече се оценява на 49,3 милиарда долара.
Междувременно неуморният предприемач обяви старта на поредното си начинание - компанията Neuralink Corp, чиято цел е до четири години да създаде микроскопични чипове за вграждане директно в човешкия мозък. Първоначалната цел е да се подпомагат жертви на мозъчни увреждания в резултат на инсулти, рак и други заболявания.
Engels
30 Апр 2017 10:24
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla ще построи първата си станция у нас в Пловдив
Американският производител на електромобили Tesla Motors стъпва в България, съобщиха от Министерство на икономиката. Компанията ще изгради първата си зарядна станция за електромобили в Пловдив.
На картата със зарядни станции на технологичния гигант вече се появи и България, която ще бъде част от коридора на американската компания, свързващ Европа и Турция. Зарядната станция на Tesla у нас ще бъде изградена в Пловдив на бул. „България”, като част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.
Новината дойде след създаване на специална работна група към МИ и проведени разговори между министъра на икономиката Теодор Седларски и Иво Константинов – ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) във Вашингтон за проучване на възможността за стъпване на американската компания у нас. В резултат на това се стига до среща с представител на Tesla.
Компанията вече е взела решение да построи първата си зарядна станция у нас, като страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на Tesla в Европа и Близкия изток. За това биха спомогнали законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда, посочиха от МИ.
Полезно въздействие би имало и създаването на иновационна култура в българските университети, както и заделянето на бюджети за научни изследвания, свързани с бизнеса. Важно за развитието на бъдеща мащабна инвестиция на американския технологичния гигант Tesla би било и реализирането на подкрепа на местно ниво от експортно кредитиращи институции.
sim4o
30 Апр 2017 10:35
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
16 Апр 2017 19:31
Tesla напредва с първия си пикап
Американският производител на електромобили Tesla Motors ще покаже първия си пикап през септември т.г., съобщи шефът на компанията Илон Мъск.
Очаквано, автомобилът ще бъде електрически
Ми електрически пикапи ИМА (давах инфо) еваларка, че и Тесла се е сетила , като е видяла!
Engels
30 Апр 2017 10:47
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Ми електрически пикапи ИМА (давах инфо) еваларка, че и Тесла се е сетила , като е видяла!

Силата на Тесла е в това да да произвежда при ниска себестойност.
При Тесла новаторски са само технологиите за сваляне на себестойността.
Това са уроците на Хенри Форд!
За тази цел не трябва да разчиташ на поддоставчици, а всичко да си произвеждаш сам.
Както казва Хенри Форд, дори писмата които получавам с молба за финансова помощ (а те са огромно количество), преработвам в моята хартиена фабрика и после използвам хартията в счетоводството.
sim4o
30 Апр 2017 11:00
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
30 Апр 2017 10:47
Силата на Тесла е в това да да произвежда при ниска себестойност.
Ами щом бие по себестойност другите производители - да сваля и цените, щото конкуренцията ще ги отвее ..

Китайская компания BYD продала почти на 30 тыс. электромобилей больше, чем американская Tesla Motors, сообщает Greentech Media со ссылкой на отчет Bloomberg New Energy Finance. Согласно отчету, BYD поставила на рынок в 2016 году 102,5 тыс.


Ей ги и Нисан за 2015 :

2015 year brought a total of 85,000 EV sales worldwide (including Twizy) ..

Ей ги Нисан-Рено с общо произведени машини:

The Renault-Nissan Alliance announced a milestone of 302,000 all-electric cars cumulatively sold through the end of 2015.


Тесла, като има най-ниска себестойност .. да се стяга, па да стане някоя година първа компания в бранша!
Що се задоволява с второ или трето място , по брой произведени коли ?
Дежурния
30 Апр 2017 11:45
Мнения: 5,993
От: Bulgaria

Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Дежурния
Engels
30 Апр 2017 13:49
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Що се задоволява с второ или трето място , по брой произведени коли ?

Aми засега има само един мижав завод за коли.
Ще и трябва доста време докато придобие производствени мощности като големите в бранша.
Добави мнение   Мнения:152 Страница 1 от 8 1 2 3 Следваща »