Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »
Engels
30 Апр 2017 13:53
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Дежурния
30 Апр 2017 11:45

Ako Elon Musk гушне букета, сигурно така ще стане.
sim4o
30 Апр 2017 14:08
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
30 Апр 2017 13:49

Що се задоволява с второ или трето място , по брой произведени коли ?


Aми засега има само един мижав завод за коли.
Ще и трябва доста време докато придобие производствени мощности като големите в бранша.
7 години не стигат ли?
Ей ги Хебей Йогомо ..
On May 22, 2009, HEBEI YOGOMO MOTORCYCLE CO., LTD. was registered and established in Hebei province.


In September 2009, the first fully closed motor tricycle was trial-produced in Qinghe.

In March 23, 2010, the entire cars were off production line under the efforts of staff.
In September 19, 2010, the conference of YOGOMO suppliers was held successfully.
В момента са малко, зад Тесла ...
Engels
30 Апр 2017 17:37
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
7 години не стигат ли?
Ей ги Хебей Йогомо ..

В Китай нещата стават в друг мащаб.

Само ги виж, като роботчета са.
Не че Китай няма да залее света с истински роботи.

Скоро никой няма да им се опре в роботостроенето.
А когато залеят Китай с роботи, може да преминат и към комунизъм.
Тъй и тъй партията е комунистическа.
sim4o
30 Апр 2017 20:10
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Aми СЕГА за СЕГА са готови да заливат с електро-автомобили , батерии и каквото се сетиш .. и Тесла, трябва да се понапъне, ако иска да е по-горе от трето-четвърто място!
Engels
06 Май 2017 02:22
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Илон Мъск обеща сателитен интернет за всички от 2019 г.
4425 спътника ще бъдат изведени в орбита на височина до 1325 км с помощта на ракети Falcon 9

В близките няколко години хиляди спътници ще осигурят достъп до интернет със скорост 1 Gbps по цялата планета. Проектът на SpaceX – космическата компания на Илон Мъск – ще използва ракети Falcon 9 с повторно използване на първа степен, за да изведе в орбита 4425 спътника, стана ясно от изслушване в Сената на САЩ на вицепрезидента на SpaceX – Патриша Купър.
Още в края на тази година SpaceX ще започне тестове на спътниковата система. Ако изпитанията приключат успешно, компанията ще подготви въвеждане в експлоатация на системата в глобален мащаб в периода 2019-2024 г.
Патриша Купър настоява Сенатът да обърне подобаващо внимание на финансирането на проекти, които могат да способстват по-ефективното използване на честотния спектър. Според нея, сателитният интернет е пренебрегнат, като получава само 1,5% от средствата за финансиране на проекти за широколентов интернет.
SpaceX предлага също на Федералната служба за гражданска авиация (FAA) да преразгледа съществуващите в момента правила, които ограничават броя на пусканите в рамките на една година спътници.
През ноември 2016 г. компанията подаде във Федералната комисия по комуникации (FCC) искане за разрешение за пускане на 4425 спътника за високоскоростен интернет в глобален мащаб. За разлика от сегашния спътников интернет, който е бавен и скъп, SpaceX обещава много по-добри характеристики, благодарение на нискоорбиталната спътникова система.
Спътниците ще се извеждат от ракетите Falcon 9 на височина от 1100 до 1325 км над повърхността на Земята. Наземната инфраструктура ще включва няколко центъра за управление и координация. Всеки спътник ще тежи около 350 кг и ще може да работи в продължение на 5-7 години.
Първите 800 спътника ще обезпечат устойчив интернет на територията на САЩ и други държави. Във втората фаза, когато бъдат пуснати всички 4425 спътника, услугата ще стане достъпна за хората във всяка точка на планетата.
Илон Мъск представи за първи път проекта през 2015 г., като според неговите разчети тогава, бяха необходими 10 млрд. долара за реализацията. Един от първите инвеститори в проекта стана Google с вноска в размер на $1 млрд. Илон Мъск притежава 54% от акциите на SpaceX.
Engels
06 Май 2017 05:30
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
SpaceX ще изстреля първия български сателит в средата на юни
Обратното броене до старта на първия български геостационарен комуникационен сателит в историята на България - BulgariaSat-1, започна.

Планираният прозорец за изстрелване на първия български сателит е в средата на юни, потвърди изпълнителният директор на BulgariaSat – Максим Заяков. Първата степен на ракетата-носител Фалкон 9, която ще изведе нашия сателит в космоса, е същата, която се приземи успешно на платформа в Тихия океан на 14 януари т.г. Ракетата за многократно използване е революция в космическите технологии и е шанс за по-малки държави и компании да имат собствени сателити, обясни Максим Заяков.

„През 2006 г., когато избрахме SpaceX да изстрелят сателита ни, те бяха в началото на развитието си, а ние по-голямата компания. Сега, 11 години по-късно, сме много по-малки от тях. Давам си сметка обаче, че независимо от бизнес средата, ако си здраво стъпил на земята и не търсиш оправдания, а решения – може да достигнеш космоса, включително и ако си в България. Илон Мъск и екипът на SpaceX показаха, че хора като тях скъсяват разстоянието и времето за достигане до ново качество на живот чрез достъп до високоразвити технологии. А това е шанс и за България да се фокусира навреме към развитието на нови за нас аспекти на космическата индустрия“, каза Максим Заяков.

Кампанията по подготовката на изстрелването ще отнеме около месец, което включва дейности по подготвителни тестове, зареждане с гориво, сглобяване към ракетата. Български екип инженери работи на място в САЩ по всички етапи на проекта, включително подготовката за изстрелване и орбиталните тестове. След самото изстрелване сателитът трябва да достигне своята орбитална позиция, а от Земята ще се извършат тестове и настройки в рамките на около месец след позиционирането му и преди да започне същинското му функциониране.

Сателитът премина всички тестове и изпитания, доказващи, че може да работи безупречно в космическите условия на геостационарната орбита на 36 000 км над земята, където температурните амплитуди варират от –170 до +125 градуса по Целзий и всяка апаратура е подложена на силна радиация.

46% от капацитета на сателита ще се използва от собствени компании на българския и сръбския пазар, на който Булсатком също оперира. Преките ползи за потребителите ще се изразят в повече и по-добри услуги на по-добри пакетни цени, съобщават още от компанията.

Достигането от идейния проект, през финансиране, производство и предстоящото изстрелване отне близо 12 години. Подобен проект е изключително технологично, финансово и чисто човешко предизвикателство, отбеляза Максим Заяков.

Българският сателит има 15 години гарантиран живот по договор, но разполага с гориво за допълнителни още 5 години, което означава, че практически функционирането му е обезпечено за следващите 20 години.

Първата по рода си инвестиция от подобен финансов и стратегически мащаб на частна българска компания е заявка за потенциала на българския високотехнологичен бизнес.
mi6osp.
06 Май 2017 10:40
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Американский автопроизводитель Tesla Motors увеличил чистый убыток в I квартале 2017 года на 40%. Это связано с быстрым ростом затрат. При этом выручка компании выросла более чем вдвое (?), передает Интерфакс - Украина.
То есть вы понимаете логику ?? Увеличилась выручка (то есть объем операций) — и увеличились убытки. Потому что машины Тесла - УБЫТОЧНЫ. Почти 16 тысяч долларов убытка с каждой проданной машины. Это клоунада, а не бизнес ..
Ололон Маск и Тесла головного мозга Натисни тук
И още нащо любапитно за Илон Мъск Почему Фалькон у Маска никуда не летает! От чайника, для чайников. Часть вторая. Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
Engels
06 Май 2017 15:32
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Потому что машины Тесла - УБЫТОЧНЫ. Почти 16 тысяч долларов убытка с каждой проданной машины.


Естествено че ще е на загуба, нали парите отиват за строеж.
Не го мислете Илон Мъск, Тесла е била в много по критично състояние.
Навремето му се наложи с разрешението на НАСА да прехвърли средства от SpaceX към Тесла.
Сега е вече неудържим.
Engels
07 Май 2017 04:16
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Масовото производство на Tesla Model Y ще започне през 2020 година; платформата е съвършено друга

Kомпанията Tesla представи финансовия си отчет за първото тримесечие на 2017 година. Според тези данни, годишният доход на компанията се е удвоил, а доставките на електромобили са достигнали рекордното ниво от 25 051 електрически автомобила.
По време на пресконференцията, посветена на тримесечния отчет, Илън Мъск каза няколко думи относно бъдещия електромобил Tesla Model Y.
Tesla Model Y е изцяло електрически и компактен кросоувър, серийното производство на който трябва да започне през 2020 година, като първите бройки трябва да слязат от конвейера в края на 2019 година. Въпреки предишната информация, Model Y ще има „съвършено друга, нова платформа“, а не тази, използвана в електромобила Tesla Model 3.
Илън Мъск допълни, че Tesla Model Y няма да има традиционен 12 волтов акумулаторен блок, който да се използва за осигуряване захранването на всички системи. Ще се използва нов метод, чрез който ще се съкрати дължината на електрическите проводници в автомобила, ще се намалят разходите по производството и ще се опрости целия процес. Колкото по-малко проводници, толкова по-голяма автоматизация на производството може да бъде постигната. Мъск каза още, че възнамерява съществено да увеличи броя на роботите в поточните линии.
Плановете на Мъск по отношение на електромобилите са не по-малко амбициозни от плановете на ракетите – към 2020 година Tesla трябва да започне да произвежда 1 милион електромобили годишно, при това, след 2020 година Model Y трябва да играе главната роля.

Дежурния
07 Май 2017 13:40
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Engels
06 Май 2017 05:30
SpaceX ще изстреля първия български сателит в средата на юни
Обратното броене до старта на първия български геостационарен комуникационен сателит в историята на България - BulgariaSat-1, започна.

BulgariaSat-1 е планирано да бъде изстрелян до края на 2016 г., чрез ракетата-носител Falcon 9 на фирмата SpaceX. Изстрелването на българският сателит ще бъде осъществено от НАСА и ще бъде предавано на живо от Кейп Канаверал, Флорида, САЩ.
Натисни тук
Юмжагийн Целденбал
07 Май 2017 13:47
Мнения: 1,061
От: Mongolia
Дежурния
07 Май 2017 13:59
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Elon Musk's growing empire is fueled by $4.9 billion in government subsidies

Tesla Motors Inc., SolarCity Corp. and Space Exploration Technologies Corp., known as SpaceX, together have benefited from an estimated $4.9 billion in government support

"He definitely goes where there is government money," said Dan Dolev, an analyst at Jefferies Equity Research. "That's a great strategy, but the government will cut you off one day."

Натисни тук
Engels
07 Май 2017 14:08
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
"He definitely goes where there is government money," said Dan Dolev, an analyst at Jefferies Equity Research. "That's a great strategy, but the government will cut you off one day."

Като гледам с Тръмп са добри дружки, значи няма да е скоро.
Engels
07 Май 2017 14:15
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
BulgariaSat-1 е планирано да бъде изстрелян до края на 2016 г., чрез ракетата-носител Falcon 9 на фирмата SpaceX. Изстрелването на българският сателит ще бъде осъществено от НАСА и ще бъде предавано на живо от Кейп Канаверал, Флорида, САЩ.

Ами позакъснели са, това долу е от края на април тази година.

Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 приключи успешно всички основни процедури по монтажа и тестването от компанията Space Systems/Loral (SSL) в Пало Алто, Калифорния. В момента се извършва подготовка за транспортирането на сателита до площадката за изстрелване в Кейп Канаверал, съобщиха от компанията България Сат.

Когато бъде изстрелян, сателитът ще бъде позициониран в орбита на 36 000 км над Земята, осигурявайки директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони.

Преди да започнат подготовката по транспортирането, инженерите на SSL и България Сат са направили финални проверки на BulgariaSat-1, включително тест, предназначен да симулира разгръщането на слънчевите панели на сателита в среда с нулева гравитация, финална интеграция и проверка на антените на сателита, както и няколко други важни теста, които гарантират, че сателитът ще работи безупречно през предвидения полезен живот.

Първият български геостационарен комуникационен сателит в историята на България ще осигури телекомуникационни услуги за потребителите в България, на Балканите и в останалата част на Европа с повече на брой и с по-висока резолюция канали, казва Максим Заяков, изпълнителен директор на Булсатком и на България Сат.

За целите на транспортирането до стартовата площадка в Кейп Канаверал, Флорида, сателитът ще бъде опакован в специален контейнер, в контролирана среда, който гарантира, че въздухът около него е свободен от частици и че температурата и влажността вътре в контейнера са регулирани.

Когато сателитът пристигне на стартовата площадка, екипите на SSL, SpaceX и България Сат ще работят заедно, за да го интегрират към ракетата-носител Falcon 9 на компанията SpaceX, и да го заредят с гориво.

След като бъде изстрелян от ракетата носител Falcon 9 до геостационарната трансферна орбита, сателитът ще използва своите двигатели, за да достигне до Българската позиция на геостационарната орбита.

В рамките на 30 дни след изстрелването, сателитът ще е в оперативна готовност да излъчва голям брой и с високо качество ТВ програми за крайните потребители, информират от компанията.
Източник: БТА
sim4o
07 Май 2017 15:12
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Плановете му - хубави .. ама за СЕГА да си гледа текущата задача - да доближи китайците.
Юмжагийн Целденбал
07 Май 2017 15:17
Мнения: 1,061
От: Mongolia
тест, предназначен да симулира разгръщането на слънчевите панели на сателита в среда с нулева гравитация

Бе аз не си представям някъде в познатата Вселена среда с нулева гравитация, ама в журналистиката явно всичко е възможно.

Engels
07 Май 2017 18:08
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Плановете му - хубави .. ама за СЕГА да си гледа текущата задача - да доближи китайците.

Само ако стъпи на китайския пазар, иначе няма шанс.
Engels
12 Май 2017 01:27
Мнения: 9,067
От: Bulgaria

Engels
12 Май 2017 01:34
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Elon Musk‏ @elonmusk
First machine is Godot. Still waiting ... Don't know why, when or where.

Elon Musk‏ @elonmusk
Naming theme for tunnel boring machines will be poems & plays. Decided against plays & poems. Too obvious.

Majorov
12 Май 2017 01:44
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Отново голям дефицит отново удари по джобовете на данъкоплатците.
Добави мнение   Мнения:152 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »