Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »
sim4o
12 Май 2017 22:53
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels 07 Май 2017 18:08
Плановете му - хубави .. ама за СЕГА да си гледа текущата задача - да доближи китайците.
Само ако стъпи на китайския пазар, иначе няма шанс.
Ами да направи цените по 10 000 и да взема и китайския, а барабар с него и индийския пазар на електромобили!
Жив, здрав!

Човек не живее планове единим - трябват си и действия!

Че след година-две и за четвърто място, няма да има шанс ...
Engels
12 Май 2017 23:01
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Че след година-две и за четвърто място, няма да има шанс ...

Поне настърви големите в бранша да действат.
Каквото и да постигне Tesla, ние можем да го надминем, увери Херберт Дийс, шефът на марката Volkswagen, цитиран от The Financial Times. Компанията твърдо възнамерява да изпревари конкурентите си и да се утвърди като глобален лидер в областта на електрическите автомобили до 2025 година.

sim4o
12 Май 2017 23:56
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
12 Май 2017 23:01

Че след година-две и за четвърто място, няма да има шанс ...


Поне настърви големите в бранша да действат.
Moже би да ...
Планът е в 2020 - 5 000 000 електроавтомобила!

.
. "уже летом этого года в Китае было оборудовано около 81 тысячи зарядных станций, что на две трети больше, чем было установлено в прошлом году.

В Китае электротранспорт набирает популярность, правительство КНР поддерживает разработку, внедрение электрического общественного транспорта и производство электромобилей. План китайского правительства — создание сети зарядных станций, которая сможет обслужить пять миллионов электромашин.

П.П
Не знам, дали точно Мъск амбицира китайците , но си мисля, че както в момента Китай произвежда повече автомобили от САЩ и Япония взети заедно , така и планът за 5 000 000 електроавтомобили, ще бъде изпълнен!

Ей за 2016 :

Китайская компания BYD продала почти на 30 тыс. электромобилей больше, чем американская Tesla Motors, сообщает Greentech Media со ссылкой на отчет Bloomberg New Energy Finance. ..
а и то не е само BYD ...

Може би - заради Мъск, може би - друго ги е подтикнало, ама си мисля че в 2020 ще имат изпълнение на плана ..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
Engels
16 Май 2017 01:14
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Инвеститорите се опариха от късите продажби на акции на Tesla
Трейдърите, които залагаха против компанията, преживяват една неприятна 2017 година
Цените на акциите на компанията скочиха с 52% тази година, което причини загуби на стойност милиарди долари за инвеститорите, които залагаха срещу компанията, предава Business Insider.
Инвеститорите смятаха, че късите продажби (сигнализират, че инвеститорите очакват цената на акцията да падне) ще им донесат сигурни печалби.
Изпълнителният директор на Telsa Motors Илон Мъск е особено доволен от развитието на ситуацията, тъй като компанията се представя по-добре от очакванията на участниците на пазара.
Негативните нагласи бяха резултат от неуспеха на компанията да продаде 80-90 хил. автомобила, каквато бе прогнозата на Wall Street. Компанията за електрически автомобили успя да направи само 76 хил. доставки през 2016 г.
„Представянето ни от четвъртото тримесечие трябва да бъдат разглеждано с уговорката, че ние приемаме кола за доставена, само ако вече е при клиента и цялата документация е коректна,“ обясниха от Tesla в опит да се справят с критиките относно по-ниските продажби.
Допълнителна лоша новина за Tesla беше и недостигът на кеш. Разходите на компанията, включително за финансиране, бяха на стойност от 2,3 млрд. долара. Пазарите отговориха на тези неблагоприятни данни, като в края на януари късите продажби възлизаха на 35% от свободно търгуваните акции.
Оттогава стойността на акциите расте, но късите позиции продължават да се трупат.
Акциите поскъпнаха с още само за един ден 3% преди месец, след като Piper Jaffray изрази мнение, че акциите на Tesla са ръстови и не са за пренебрегване. След това изказване цената на актива достигна 328 долара за акция. Този ръст направи Tesla втория по големина американски производител на автомобили по пазарна капитализация поне за момента.
След като акциите на компанията дръпнаха още, късите позиции донесоха още 261 млн. долара загуби на инвеститорите само за този ден според данни, предоставени от Business Insider. Общата стойност на загубите е 3,2 млрд. долара.
Engels
23 Май 2017 23:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В заводите на Tesla: пренатоварване и припадъци
Американският производител на електрически коли Tesla се счита в автомобилния бранш за пример на тема електромобилност. Не толкова за пример обаче изглежда компанията на визионера Илон Мъск по отношение на работните условия, пише в свой репортаж Guardian.

Така например в завода на Tesla в Калифорния от 2014 г. е трябвало да бъде викана спешна помощ над 100 пъти, пише вестникът, като се позовава на вътрешнофирмени документи. Причината – служители са припадали или са имали световъртеж, затруднения с дишането, болки в гърдите. Освен това е имало стотици случаи, в които лекари са били викани заради наранявания или други здравословни проблеми в самия завод, в който са заети около 10 хил. служители.

Според материала бивши и сегашни служители на Tesla се оплакват от културата на извънреден труд и силен натиск в компанията. Понякога въпреки изпитването на болки и наранявания служители са били принуждавани да продължават да работят, за да може да се изпълнят амбициозните цели на Мъск.
„Виждал съм хора, които припадат на пода като палачинка от тиган и си разбиват лицето“, цитира Guardian анонимен служител на Tesla. „Накараха ни да работим около него, докато той още лежеше на пода“. Друг служител в производството разказва с обида за високотехнологичните процеси. „Всичко е като в бъдещето. Само не и ние...“.

Самият Мъск потвърждава пред медията, че неговите служители работят упорито и дълго. Същевременно той твърди, че е много загрижен за тяхното здраве и благополучие. Освен това условията за безопасност в завода са били значително подобрени през изминалата година.

В същото време изпълнителният директор на Tesla посочи извънредната позиция, в която се намирала неговата компания. Тя не била сравнима с тези на големите производители на автомобили: „Ние сме дружество на загуба", казва Мъск. „Това не е същото, като сякаш сме само алчни капиталисти, които са решили да се скъпят за безопасността за сметка на по-висока печалба и по-високи дивиденти".
Д-р Тормозчиян
26 Май 2017 22:01
Мнения: 8,152
От: Botswana
Majorov
26 Май 2017 22:50
Мнения: 10,360
От: Slovakia


Илон Измамната маска е класически пример на КОРУПЦИЯ, ИЗМАМА , БАЛОН , Въздух под налягане за сметка на нас простите, тъпи данъкоплатци...
Илон Измамника с маската получи всички ПАТЕНТИ безплатно, получи всички лаборатории и специалисти на НАСА и досеша вяка година го ДОТИРАТ с МИЛИАРДИ долари...
Завърналите се негови парчета ракети излизат БРИЛИАНТНИ на данъкоплатците ...
Колите му на ТОК горят СО2 и НЕФТ за производство на ток 2 - 3 пъти повече отколкото нефт горят бензиновите и дизеловите коли.
Корупция , грабеж, наглост, некадърност, ЧОВЕШКА ГЛУПОСТ безкрайна както вселената на айнщайн....

ЛЪЖАТ ни а ние се радваме както наивни дечица....
Oraсle
27 Май 2017 03:58
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Илон Измамната маска е класически пример на КОРУПЦИЯ, ИЗМАМА , БАЛОН , Въздух под налягане за сметка на нас простите, тъпи данъкоплатци...

...също така видеоклиповете с кацащите и използвани отново първи степени на ракетите му са фалшиви.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Oraсle
Engels
27 Май 2017 22:50
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla Model 3 ускорява два пъти по-бавно от Model S
Очакваният тази година електромобил Tesla Model 3 ще отстъпва значително по ключови показатели на своя събрат Model S, става ясно от изтекли в интернет информации за възможностите на двата модела.
Започвайки от размерите, Model 3 ще има дължина 4694 мм, в сравнение с 4978 мм за Model S. Освен това новият електромобил на Tesla ще ускорява до 100 км/ч над два пъти по-бавно – за 5,6 сек., спрямо 2,7 сек. при Modes S. Но Tesla планира да пусне в бъдеще и по-бърза модификация на колата.
Капацитетът на батерията на Model 3 ще осигурява пробег от 350 км, докато Model S може да измине до около 530 км с едно зареждане. Разбира се, пробегът зависи силно от начина на шофиране.
Model 3 идва с един единствен 15-инчов дисплей в центъра на таблото, без други прибори за отчитане. Колата ще има багажник с вместимост 400 литра, а нейните собственици няма да се ползват от привилегията за безплатно зареждане на станциите Supercharger, каквато имат притежателите на Model S.
sim4o
27 Май 2017 23:39
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Брюссель предпочел китайские электромобили BYD аналогичной продукции Renault-Nissan
Таксомоторные компании бельгийской столицы предпочли электромобили китайской компании
BYD конкурирующей продукции франко-японского альянса Renault-Nissan. Брюссельский заказ стал самым большим контрактом BYD на поставку машин для такси в Европе.

.....


Президент китайской компании BYD Ван Чуаньфу сообщил на текущей неделе журналистам о том, что ... автопроизводитель сосредоточится на выпуске гибридных внедорожников типа plug-in. «Продажи внедорожников быстро растут и у нас достаточно производственных мощностей для выпуска таких машин. Мы будем придерживаться направления гибридов типа plug-in», — отметил Ван Чуаньфу в штаб-квартире компании в городе Шэньчжэнь.

Как передает агентство «Блумберг», в Китае BYD начала принимать заказы на гибридную модель — внедорожник Tang стоимостью 300 000 юаней (48 000 долларов США). В текущем году BYD собирается выпустить еще две гибридные модели SUV, которые получат названия Song и Yuan, в честь династий китайских императоров. Позже появится еще один гибрид — Ming.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sim4o
sim4o
27 Май 2017 23:47
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Американцы заказали электроавтобусы BYD
Совет директоров транспортной компании Лос-Анджелеса утвердил договор с китайской BYD Motors о производстве и приобретении 25 электробусов BYD.

Контракт станет частью проекта по переводу общественного транспорта одного из крупнейших городов мира на «чистую» энергию. Первоначально LA Metro получит пять низкопольных электрических автобусов. После начального периода тестирования и оценки Metro планирует закупить еще до 20 автобусов, а также собирается изучить предложения по переоборудованию на в полностью электрические уже использующихся в городе бензин-электрических гибридных автобусов.

Контракт BYD содержит обязательство компании создать рабочие места в Калифорнии, а это означает, что BYD будет производить окончательную сборку в американском городе Ланкастер, штат Калифорния, где в мае заработал завод компании AOS. Электрические автобусы BYD используют литий-фосфатные аккумуляторы фирмы AOS и могут пройти на одной зарядке 155 миль с полной пассажирской загрузкой.------------------------------

Да се стяга Мъск!
Majorov
28 Май 2017 01:50
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Илон Маск не гений, а банальный мошенник. 85% финансирования SpaxeX - деньги НАСА

Дмитрий Конаныхин разбирает очередную статью о дутом гении Илона "Остаповича" Маска:

Гений Частного Космоса на содержании.

85% (восемьдесят пять процентов)! финансирования SpaceX - это деньги государственного НАСА. Как я и говорил - это внаглую реализуемая схема "Национализации убытков и приватизации прибылей". Конечно, можно изображать из себя крутого пионера космоса, если все твои хотелки и косяки щедро оплачивает государство.

Где я это уже видел? Разве не 75% (три четверти) бюджета Высшей Школы Экономики, этой секты Невидимой Руки Рынка, наполняется из государственного кармана? Имплементация лучших в мире практик по самым тщательно организованным дорожным картам, не так ли?

"However, SpaceX receives the majority of its funding from NASA, and according to one internal NASA document, as much as 85 percent of the company’s revenues to date have come from the space agency through its multibillion dollar commercial crew and cargo contracts. Put simply, if not for NASA, SpaceX would probably be flying the Falcon 1 or 5 rocket today or might not exist at all"

И пусть теперь секта Илона Маска хоть обвизжится - вот она - та тростина, через которую PR-цыгане надули эту клячу. О чём все специалисты говорили сразу - из ниоткуда не возникают такие проекты. 85%, восемьдесят пять процентов бюджета, помощь технологиями, людьми и коммерческими заказами. Гений частного космоса?

Дочитайте до конца. Маску мягко советуют: "Забудь о Марсе, гений. Тебе деньги на что дали? Вырвать США из медвежьих лап России в пилотируемой космонавтике. Работай, гений. Иначе опубликуем твою финансовую отчётность, гений. Без нас ты никто, " гений".

И я вспоминаю эфир в "Медвежьем углу" - Андрей Медведев, помнишь крики сектантов? Именно об этом мы тогда говорили - блестящий ВПК и прямая политика Администрации президента США - вот источник гениальности Маска. Теперь начались предварительные ласки.

"Сто, не дысись? А как дысал, как дысал..."

...

Раз уж пошла такая пьянка - повторю свой рассказ о первоисточниках гениальности гениев частного космоса. О том, как ключевые технологии, разработанные монстрами американского ВПК и оплаченные из государственного бюджета США по линии совсекретного агентства DARPA и Пентагона, были переданы Илону Маску - с деревеньками и мужичками.

В мае это обсуждение у Андрея Медведева вызвало бешеный визг сектантов Илона Маска. Но вот - мои слова подтвердили сами американцы - в течение десяти лет, при полной поддержке государственного НАСА, доходы SpaceX на 85% формировались из госбюджета США:
Majorov
28 Май 2017 01:52
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Сказка за наивни душици които вярват и подкрепят измамника Маск.

Репортер берет интервью у миллионера.
— Расскажите, как Вам удалось разбогатеть?
— Однажды в юности, мне очень хотелось кушать, а денег у меня не было. Вдруг, я нашел 1 цент. Я пошел на рынок и купил на него одно грязное яблоко, помыл его и продал на набережной за 2 цента. Потом я купил на эти деньги 2 грязных яблока, помыл их и продал на набережной за 4 цента…
— Понятно… Потом вы купили 4 яблока, продали их…
— Нет. Потом умер дядя и оставил мне в наследство 2 миллиона долларов.
mi6osp.
28 Май 2017 09:25
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Он слишком много знал про SpaceX
Бывший сотрудник SpaceX подал в суд на компанию

Отдел науки 25.05.2017, 16:03

Бывший техник SpaceX заявил, что его принуждали подделывать результаты испытаний, а за отказ он был уволен. Спустя три года бывший служащий решил подать в суд на своих работодателей.

В США разгорается судебный скандал, который может стоить известной космической корпорации SpaceX если не финансовых, то имиджевых потерь. Бывший техник компании Джейсон Бласделл подал в суд на руководство компании, утверждая, что еще три года назад он был незаконно уволен из штата, сообщает Bloomberg со ссылкой на адвоката истца.
По словам Бласделла, настоящей причиной его увольнения стало то, что он постоянно жаловался своему руководству на несоблюдение специальных протоколов при конструировании и испытании ракет,а результаты испытаний нередко фальсифицировались, что создавало угрозу безопасности будущим запускам.
...
По утверждению адвоката истца Карни Шегерьяна, компания вводила в заблуждение федеральное правительство, «срезала углы» в тех областях своей деятельности, где остро стояли вопросы безопасности.
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
Engels
03 Юни 2017 20:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Toyota се раздели с всичките си акции в Tesla
Най-големият японски производител на автомобили Toyota Motor Corp съобщи в събота, че е продал всичките си акции в Tesla Inc до края на 2016 г., след като прекрати съвместните си опити с американската компания за разработване на електромобили, предаде Ройтерс.

Toyota придоби дял от около 3% от базираната в Пало Алто Tesla за 50 млн. долара.

Говорителят на Toyota Рио Сакаи e заявил, че компанията е продала всичките си акции в Tesla към края на 2016 г. като част от редовно периодично преразглеждане на инвестициите си, след като първоначално намали дела си през 2014 г.

"Нашето развойно партньорство с Tesla приключи преди известно време и след като нямаше ново развитие в тази насока, решихме, че е време да продадем останалия дял", е пояснил говорителят.

През ноември японският производител възложи на президента си да ръководи новосъздаденото подразделение за електромобили, сигнализирайки ангажимента си за напредък в технологията, с чието развитие първоначално закъсня.
Iezuit
05 Юни 2017 19:02
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Поредният успешен полет с приземяване на Фалкон-а за повторна употреба.
Натисни тук

За втори път ползват и "Драгон"-а.
Engels
07 Юни 2017 17:32
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Ще строят девет линии Hyperloop в Европа
Германия е заявила най-дългия маршрут - 1991 километра
Американската компания Hyperloop One планира да построи няколко високоскоростни транспортни линии в Европа. Изборът на маршрути тече в рамките на конкурса Global Challenge, чрез който градските власти могат да подават заявки за вакуумните линии.
При избора Hyperloop One ще отчита технически и икономически фактори. Предвижда се изграждане на девет линии с различна дължина, някои от които ще прекосяват държавни граници, а други ще минават през тунели под вода, съобщи Engadget.
Най-краткият маршрут предвижда линия между Естония и Финландия с дължина 90 км. Полски градове пък са заявили маршрут с дължина 415 км, а в Холандия има идея Hyperloop да свърже точки, отдалечени една от друга на разстояние 428 км.
Маршрут с дължина 451 км може да свърже Корсика и Сардиния. В северната част на Великобритания се предвижда линия с дължина 545 км, докато маршрутът между Испания и Мароко достига 629 км. Малко по-дълга – 666 км – е линията между Северна и Южна Великобритания.
Цели 1060 км е проекто-маршрутът между Шотландия и Уелс. Той отстъпва само на вакуумната линия, заявена от Германия, с обща дължина 1991 км.
Проектът Hyperloop, замислен от Илон Мъск – основател на Tesla Motors и SpaceX, предвижда изграждане на транспортна система, чрез която хората ще могат да се придвижват със скорости от порядъка на 700 км/ч във вакуумна тръба.
Engels
09 Юни 2017 21:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla показа малкия SUV електромобил “Model Y“
Tesla хвърли светлина върху предстоящия нов автомобил на компанията „Модел Y“ по време на годишната среща на акционерите. Фирмата намекна и за бъдещите си планове за разработване на електрически камион.

В представяне пред акционерите в Калифорния във вторник изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск показа първите изображения на малкия SUV електрически автомобил „Model Y“. Плановете са той да бъде пуснат в продажба от 2019/2020 г. нататък. Заедно с това Мъск каза, че той и неговият екип работят по проект за електрически камион за товарната индустрия, въпреки че за него не бяха разкрити каквито и да е подробности.

Моделът „Y“ се подготвя в момент, когато Tesla се готви да започне производството на по-достъпния си електромобил „Model 3“. Той трябва да дебютира официално през следващия месец. Очаква се това да е масов тип електрическа кола. Обещанието на Мъск е, че поръчките за него ще са далеч по-лесни, но все пак мераклиите навярно ще трябва да почакат до 2018, за да получат превозното си средство.

Едновременно с това амбициите на Tesla са свързани и с разрастване на зарядната инфраструктура. Плановете предвиждат до края на годината фирмата да има 10 000 „супер-зарядни“ станции.
Engels
09 Юни 2017 22:50
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
SpaceX обяви 17 юни като дата за изстрелване на първия български геостационарен комуникационен сателит – BulgariaSat-1. При промяна на метеорологичните условия, прозорецът за изстрелване ще остане отворен следващите няколко дни.

BulgariaSat-1 ще бъде изведен в космоса от Кейп Канаверал с ракета-носител Фалкон 9, предоставена от SpaceX. Той ще бъде вторият в света изстрелван някога на вече летялата ракета Фалкон 9.
Engels
11 Юни 2017 23:40
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla иска светът да премине към възобновяема енергия – и компанията се готви да даде пример, като изключи „почти всичките“ си супер-зарядни станции от електро-мрежата. Мнозина критикуваха фирмата, че захранва сзарядните колонки с ток от мрежата, който най-често идва от мръсни изкопаеми горива. В отговор, основателят на Tesla Елън Мъск обяви, че „почти всички“ зарядни ще бъдат изключени от мрежата, а соларни масиви и батерии към тях ще осигуряват електричеството. Тези модули вече са в процес на инсталиране при 800 станции на компанията.

Откакто супер-зарядните станции на Tesla започнаха да се появяват още през 2012 г., Мъск говори за добавянето на слънчеви масиви към тях. Сега той се готви да пусне „Версия 3“ на зарядните, не само със соларни модули, но и с акумулаторни системи. В отговор на негативен коментар в Twitter Мъск заяви: „Всички супер-зарядни преминават към слънчева енергия / енергия от батерия. С течение на времето почти всички ще бъдат изключени от електрическата мрежа“.

За да се случи това, все още предстоят известни логистични здачи. Tesla ще се нуждае от слънчеви масиви, големи колкото футболни игрища на някои от станции. Въпреки това намерението е ясно, а Мъск нееднократно е доказвал, че когато каже нещо, го прави.
Добави мнение   Мнения:152 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »